X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, też pomyślałam o tym co Kic. Ja jak mówię sobie, że nie ma wyjścia, muszę być na nogach to mam jakby 5x tyle energii. I dopóki dużo robię, to owszem, wieczorem padam jak mucha ale cały dzień mogę jechać na wysokich obrotach. A jak byłam z synem w ciąży to trochę się uzalalam nad sobą, jak to nie mam sił i właśnie tak polegiwałam ciągle. I myślę, że to tak trochę też kwestia tego na ile naprawdę nie mamy sił a ile tego, że tak sobie pozwalamy trochę na brak sił. I żeby nie było każdy wysiłek przychodzi mi z większą trudnością. Najbardziej zobaczyłam to po szpitalu bo organizm szybko przyzwyczaił się do leżenia i ciężko było mi się do czegokolwiek zabrać.

kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wylądował w Monachium i jaja. Na lotnisku jak ktoś chce może sobie u nich zrobić test na covid za darmo, tylko dlatego, że wrócił z zagranicy 😱

Motylek, ładnie skacze. Uważaj, bo mój film został zgłoszony jako niezgodny i usunięty z youtuba. Nie wiem czy nagość czy co 😂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suzi, też pomyślałam o tym co Kic. Ja jak mówię sobie, że nie ma wyjścia, muszę być na nogach to mam jakby 5x tyle energii. I dopóki dużo robię, to owszem, wieczorem padam jak mucha ale cały dzień mogę jechać na wysokich obrotach. A jak byłam z synem w ciąży to trochę się uzalalam nad sobą, jak to nie mam sił i właśnie tak polegiwałam ciągle. I myślę, że to tak trochę też kwestia tego na ile naprawdę nie mamy sił a ile tego, że tak sobie pozwalamy trochę na brak sił. I żeby nie było każdy wysiłek przychodzi mi z większą trudnością. Najbardziej zobaczyłam to po szpitalu bo organizm szybko przyzwyczaił się do leżenia i ciężko było mi się do czegokolwiek zabrać.
    Mysle tak samo jak dziewczyny jesli chodzi o Suzi.
    Ile ja bym dala zebym mogła pojsc na spacer, plac zabaw z dziecmi naprawde. Ja uwielbiam ruch, i zawsze tak to u nas wyglada, ze ciagle cos robimy. Wycieczki rowerowe cala rodzina po kilka km, długie spacery, wyjscia nad jezioro, basen itp. A teraz jestem z tego wyłączona, i nie ze nie chce a nie moge. I z tego powodu strasznie mi przykro 😔 bo nic nie moge zrobic z dziećmi w te wakacje. Mielismy wyjechać w sierpniu do Chorwacji, a teraz nawet nad morze nie możemy pojechać. Ostatnio wstalam i powiem Wam ze pokręciłam się trochę po domu, nic nie robilam tylko pochodziłam. Wiecie co ze mną robi to lezenie? Jestem potem tak zmachana ze koniec świata. Mam nadzieje ze jutro lekarka pozwoli mi choc troche sie poruszac bo inaczej chyba się załamie..

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘
    Oczywiście nie wytrzymałam i ułożyłam resztę ubranek w takich pudełeczkach do organizacji 🙈

Motylku, super brzusio 😍 u mnie to tak minimalnie wyczuwalne ruchy narazie 😅

Suzi, zgadzam się z Kic i Ounai, ja w pierwszym trymestrze jak miałam nudności i wymiotowalam to zdarzało mi się walczyć o przetrwanie cały dzień i leżeć, ale jak miałam lepszy dzień to próbowałam z niego wycisnąć jak najwięcej. Teraz też się meeega mecze więc np zakupy niosę z auta do mieszkania na 3 kursy żeby nie dźwigać i nie było tak ciężko. Teraz jest duuużo lepiej, sporo rzeczy jestem w stanie zrobić tyle że na pewno wolniej ze względu na meczliwosc i częściej przerwy sobie robię 😉

SzalonaOna, Inaa89 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Suzi
    a z synem nie chodzisz na rowerek, hulajnogę, plac zabaw, spacery?
    My to codziennie coś razem robimy dzięki czemu mam masę energii, bo ciągle w biegu :)

W ciąży nie .. mamy wielkie podwórko siadam w cieniu .. nie mogę nawet chodzić za nim mam takie zawroty głowy i zadyszkę dlatego Was podziwiam .. jak mówię nie byłabym w stanie dojść nawet do sklepu chwilami..

Bawię się z synem oczywiście ale w zabawy które robimy w miejscu .. na siedząco .. bo i stać długo nie mogę

I tu nie chodzi o samą zadyszkę ( brak kondycji to to nie jest bo przed ciąża tak nie miałam ) mam tez zawroty głowy , bóle głowy , zero energii - chyba tak zle znoszę ciąże

Edit ostatnio poszłam z moja mloda siostra na spacer do sklepu ( pół ulicy drogi ) I po drodze mówiłam jej ze jak stracę przytomność ma dzwonić na 112 i mówić ze kobieta w ciąży zemdlała ( tak się czuje ze myślałam ze w każdej chwili może się to stać ) ledwo do domu wrocilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 19:12

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Suzi, a może to kwestia I trymestru? Mierzysz sobie ciśnienie? Może masz nizutkie. Wtedy jakąś kawka i przede wszystkim dużo wody, żeby zwiększyć objętość krwi. Szkoda, ze się tak męczysz.

Ciśnienie miałam niskie i przed ciąża Ok 90/60 ale w ciąży miałam mierzone na wizytach u gina i wychodzi nawet lekko wyższe niż przed ciąża .. kawy nie mogę bo podobno jak się nie piło przed ciąża to i w ciąży nie powinno się zaczynać pic a ja nigdy nie piłam kawy

• kic83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mój mąż wylądował w Monachium i jaja. Na lotnisku jak ktoś chce może sobie u nich zrobić test na covid za darmo, tylko dlatego, że wrócił z zagranicy 😱

Motylek, ładnie skacze. Uważaj, bo mój film został zgłoszony jako niezgodny i usunięty z youtuba. Nie wiem czy nagość czy co 😂

Ha! A dziwiłam się o co chodzi, że został usunięty 😂

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, objawy, które opisujesz mogą wskazywać na odwodnienie organizmu + ogólna słaba kondycja fizyczna.
    Ja się o wiele lepiej czuję w dni, kiedy piję więcej wody i trochę poćwiczę.

Był dzisiaj mój brat i już mniej więcej wiem, jakie ma problemy zdrowotne. Ma ciężką depresję i przetrwałą chorobę sierocą. Mówił, że nie jest w stanie sobie przypomnieć żadnych pozytywnych sytuacji z dzieciństwa. Jak mu przytoczyłam kilka, to mówił, że nic takiego nie pamięta. Ale cieszę się, że chce podjąć terapię.

• kic83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    W ciąży nie .. mamy wielkie podwórko siadam w cieniu .. nie mogę nawet chodzić za nim mam takie zawroty głowy i zadyszkę dlatego Was podziwiam .. jak mówię nie byłabym w stanie dojść nawet do sklepu chwilami..

Bawię się z synem oczywiście ale w zabawy które robimy w miejscu .. na siedząco .. bo i stać długo nie mogę

I tu nie chodzi o samą zadyszkę ( brak kondycji to to nie jest bo przed ciąża tak nie miałam ) mam tez zawroty głowy , bóle głowy , zero energii - chyba tak zle znoszę ciąże

Strasznie mi przykro, że tak masz :(
    Mam nadzieję, że szybko Ci to minie! 🤞

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również mam nadzieje ze to przejdzie , chociaż zgaduje ze dopiero po porodzie ..

Edit to na tyle straszne ze ide za synem dyszac i z zawrotami głowy .. wiec zawsze wole usiąść niż się przewrócić ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 19:15

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Suzi, to nie tylko frustrujące, ale przede wszystkim niebezpieczne! 😔

Edyciak, cieszę się że Ci się udało porozmawiać z bratem 😘

Edyciak lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi współczuję dolegliwości. Ja też miałam najmniej siły w I trymestrze, ale nie było tak źle jak u Ciebie.

Lalia! Ale super szafa i te ubranka. ❤️ Pokój wydaje się być fajnej wielkości. Ile metrów mieszkania macie?

Ounai - i co mąż się sprawdzał? 😜 Z ciekawości jak Twoje cukry się mają?

Kic - do kiedy zostajecie na działce? :) Fajny taki relaks.

Sylwia - jak się czujesz w takie upały? :(

Motylku - mam nadzieję, że wrzucisz nam jakieś zdjęcia ze ślubu!

Envigaa - piękne widoki. 😍

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja chyba już zaczęłam właśnie 2 trymestr ? Nic się nie poprawia póki co.. mdłości mniejsze ale nadal są

• Annia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi mi mdłości przeszły coś koło 16 tygodnia dopiero... Na początku II trymestru miałam najgorsze wymioty. 😲 A masz możliwość zmierzyć sobie ciśnienie w domu?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Suzi mi mdłości przeszły coś koło 16 tygodnia dopiero... Na początku II trymestru miałam najgorsze wymioty. 😲 A masz możliwość zmierzyć sobie ciśnienie w domu?

Nie mam w domu właśnie urządzenia , bo nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem 🤷‍♀️🤷‍♀️ Ale może zakupie ..

• Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, mieszkanie mamy 62 m, ale ono jest takie nieproporcjonalne, np. mamy małą kuchnie i duży salon (tylko mamy wybitą ścianę między jednym a drugim), nasza sypialnia jest mała, a pokój dla dzidzi(usiów) duży, bo 4,5 na 3 m 😅
    A że planujemy 2 dzieci to od razu urządzamy ten większy pokój jako dziecięcy 😉

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak taka organizacja sprawdzi się w praktyce, ale te pudełka SKUBB do szuflad z Ikei są super 👌
    To na razie wstępnie, bo ubranka będą w komodzie a nie w szafie, no i wiadomo muszę je jeszcze wyprac i wyprasować, ale to jesienią dopiero 😉
    Mężowi się system spodobał, bo widać od razu gdzie co jest 🤣
    7f44029ceed7.jpg

Ounai, Inaa89, kic83, doomi03, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Oooo mam!

P. S. Sorry za muzyczkę i moja córcię, ale leżała obok i oglądała baje 🤦‍♀️😂

https://youtu.be/RhzmCWCCS-8
    Ale fajne! ❤ to jest takie cudowne uczucie.

Moja mała też dziś szaleje, chyba dlatego że mało się ruszam i Pannica jest zdziwiona co to za nuda i nie ma bujania od chodzenia :D

Ja tak jak Kicek, ciągle w ruchu, może to też wynika z tego że przed ciążą byłam bardzo aktywna i teraz samo zwolnienie poprzez brak treningów dużo zmieniło u mnie, dlatego mam moc na chodzenie.

SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila super szafa i super to sobie podzieliłaś, też tak chcę :)

Suzi wspolczuje. Faktycznie musisz bardzo się oszczędzać skoro tak to wygląda aby nie przydażylo się coś złego.

Qunai i co mąż robi test?

Jakie pieluszki kupujecie? Skąd zamawiacie? Jaka tetra najlepsza?

Ale przyps... jutro na 9 mam lekarza a nie mam maszynki do golenia.... Może gdzieś znajde w szafkach u teścuowej ale patrząc wstępnie nie widziałam :/

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze miałam nadzieje ze jeszcze któraś czuje się tak strasznie jak ja ale widzę ze jestem sama w tych objawach .. No nic .. może choć trochę przejdzie jak dobrze wejdę w drugi trymestr ..

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ