X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Mam pytanko, widzę ruchy dzidziusia ale czy w tym tc nie powinny być widoczne wyżej? U mnie jest to w górnej części linii wlosow i tuż tuż nad nią, wydaje mi się to nisko.

Zalezy chyba jak jest dzidzia ulozona. Ja tak czulam jak Maly byl ulozony posladkowo, jak się przekręcil (tak ok Twojego wieku ciazowego) to od tej pory wiecej bylo tuz pod pepkiem, ale na dole też nadal się cos ruszalo, spokojnie:) choc ja też mialam takie rozkminy 🙈 zaraz masz prenatalne to zobaczysz gdzie Bobas leży

kar_oliv lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Hej mamuśki
    Mam oytanie do mam które uzywaly detektor tętna płodu czy polecacie te urządzenie?

Ja używałam angelsounds, ale na początku ciazy nie mogłam znaleźć tętna (to było stresujace) mimo, że jestem szczupła. Dopiero gdzieś po 10 tc było lekko słychać a w 13 już mocno. Używałam raz na jakiś czas gdy nie czułam jeszcze ruchów, dosłownie na 10 sec. Mnie osobiście to uspokajalo.

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Widziałaś wczorajszy mój filmik na YouTube? Moja też kopie niziutko :)

Właśnie nie widziałam Motylku 😊

atdcgu1rjappkskg.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Polcia Fasolcia waży 340g i wszystko u niej ok ❤

Tak bardzo Ją kocham ❤

82fa5923d474.jpg
    Ojej śliczności male 🥰😍
    Ciesze się, ze wszystko jest wporzadku 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnoście ZUS. Czekam na pieniądze za zwolnienie od 29 maja do 19 czerwca, oczywiście brak decyzji, brak odpowiedzi na pytanie (wysłane 17 lipca)

Rozumiem, że ZUS ma teoretycznie 30 dni na wypłatę od dnia dostarczenia druku Z-3 tak? Wysłałam skargę przez gov i oni niby wysłali 23 lipca pismo do ZUS, więc mam nadzieje, że do końca tygodnia chociaż otrzymam informację kiedy planują wypłacić te pieniądze...
    Teoretycznie maja 30 dni, ale teraz maja opoznienia nawet do 3 miesiecg ja nie więcej. Juz wspominałam tu nie raz, moj maz mial opieke na syna na samym początku kwietnia i do dziś nie ma ani decyzji ani pieniędzy z zusu. Jak ostatnio poszedl zrobic awanturę to powiedzieli ze to nie ich wina, ze maja masę wniosków i jest opoznienie.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Lalia, a ja już mam +3 kg. 😱😱 Choć fakt, przed ciążą schudłam te 3 kg w krótkim czasie, więc można powiedzieć, że teraz wróciłam do swojej wagi..
    A ja zaczęłam już 5 miesiąc... Wow, jak to szybko leci.
    Dziewczyny, czy w jakiś sposób przygotowujecie piersi/brodawki do karmienia? Słyszałam o hartowaniu brodawek, tylko nie do końca wiem, na czym to polega.
    Anetka, o 9.00 ma dziś wizytę?
    Raczej nie wskazane jest robic cos z brodawkami ponieważ moze to wywolac skurcze. Takze ja bym nie ryzykowala.

Edyciak, Annia lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv , może jest pośladkowo ułożone narazie i dlatego czujesz niżej ruchy. Też tak czułam, póki się nie obrócił. Głównie kopał w pęcherz. A pewnie jeszcze masz nisko macice na tym etapie, na pewno poniżej pępka jeszcze jest, to dzidziuś wyżej nie ma jak kopać 😉

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inga28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Teoretycznie maja 30 dni, ale teraz maja opoznienia nawet do 3 miesiecg ja nie więcej. Juz wspominałam tu nie raz, moj maz mial opieke na syna na samym początku kwietnia i do dziś nie ma ani decyzji ani pieniędzy z zusu. Jak ostatnio poszedl zrobic awanturę to powiedzieli ze to nie ich wina, ze maja masę wniosków i jest opoznienie.

Niestety wiem, że mają straszne opóźnienia :/ ale kurde i tak będę ich nękać, bo nie mam zamiaru tyle czekać ...

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai Ty jaki masz fotelik bo juz nie pamiętam?
    Wczoraj tak sobie z mezem oglądaliśmy w necie. Spodobal nam się Cybex Cloud Q. Czy może ktoś miał i może coś o nim powiedzieć?

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Właśnie nie widziałam Motylku 😊
    https://youtu.be/RhzmCWCCS-8

kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to jest takie śmieszne uczucie 😀

U mnie póki co jest tak nisko, że nie da sie nagrać filmiku, który można... pokazac 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:09

SzalonaOna, Iryska, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Mam pytanko, widzę ruchy dzidziusia ale czy w tym tc nie powinny być widoczne wyżej? U mnie jest to w górnej części linii wlosow i tuż tuż nad nią, wydaje mi się to nisko.

Mnie też młody kopie nie raz nisko. Widocznie są obrocone nóżkami w dół.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnoście ZUS. Czekam na pieniądze za zwolnienie od 29 maja do 19 czerwca, oczywiście brak decyzji, brak odpowiedzi na pytanie (wysłane 17 lipca)

Rozumiem, że ZUS ma teoretycznie 30 dni na wypłatę od dnia dostarczenia druku Z-3 tak? Wysłałam skargę przez gov i oni niby wysłali 23 lipca pismo do ZUS, więc mam nadzieje, że do końca tygodnia chociaż otrzymam informację kiedy planują wypłacić te pieniądze...

W czasie epidemii zus nie ma niestety żadnego obowiązującego czasu, a bynajmniej po przekroczeniu 30 dni i tak nie placi odsetek.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    W czasie epidemii zus nie ma niestety żadnego obowiązującego czasu, a bynajmniej po przekroczeniu 30 dni i tak nie placi odsetek.

Wiem, wiem 😊 ale właśnie interesuje mnie od kiedy liczone jest to 30 dni. Wkurza mnie to tłumaczenie epidemią, bo już wszyscy pracują normalnie... rozumiem lekkie opóźnienia ale nie po kilka miesięcy

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    jak noc? Jak się czujesz, odbierasz dziś to pismo męża z urzędu?
    To w sumie do męża i do mnie. Tak, muszę jechać bo to coś odnośnie mieszkania jest.

Noc koszmarna. Byłam taka padnięta, że położyłam się na drzemkę, aż przeoczyłam pomiar cukru po śniadaniu. I nagle słyszę domofon, przyjchalo tesco panowie jak zobaczyli brzuch to stwierdzili, że mi pomogą rozpakować. Ja półprzytomna, nigdy nie było pomyłek więc zaufałam, sprawdzam a tam brakuje mrożonek za 30zl. Złożyłam reklamcje i chyba będę musiała sobie dokupić. A miały być na szybkie obiady w czasie nieobecności męża.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Hej mamuśki
    Mam oytanie do mam które uzywaly detektor tętna płodu czy polecacie te urządzenie?
    Baaardzo polecam! Mi dał całą mase spokoju.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:

Dokladnie argumentują to tym ze maja bardzo duzo wniosków (opiekuńcze, tarcza itd) i zatwierdzają je w kolejności. Ja od kwietnia jestem bez środków do życia, lecimy tylko na wypłacie mojego S, tylko u mnie też zdurnialy ksiegowy nawalil i zlozyl moj wniosek dopiero na początku czerwca, więc cholera wie ile to jeszcze moze trwać, decyzji na pue dalej brak. Po prostu teraz jest przekichana sprawa w tej kwestii. Ciekawe czy dostanę moje pieniądze chociaż jeszcze przed porodem 🤔.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ounai Ty jaki masz fotelik bo juz nie pamiętam?
    Wczoraj tak sobie z mezem oglądaliśmy w necie. Spodobal nam się Cybex Cloud Q. Czy może ktoś miał i może coś o nim powiedzieć?
    Mam Cloud Z, nowsza wersja Q. Jest trochę lżejszy, jakieś tam zabezpieczenie dołożyli i ma obrotowa bazę. Ale cena też sporo wyższa. Liczę na to, że dzięki temu że jest nowszy to szybko go potem sprzedam. Znając wielkość moich dzieci i tak nie pojeździmy do roku tylko pewnie max 9-10 miesięcy i będzie trzeba zmieniać.

Mam nadzieję, że za miesiąc będę mogła już Ci powiedzieć jak mała reaguje. Generalnie wiem, że jeśli spodziewasz się bardzo małego dziecka lub wczesniaka to na te pierwsze tygodnie nie jest najlepszy. Tak nam w sklepie mówili. Że wtedy lepsze wkładki i lepsza pozycje ma ten co Annia wybrała - Avionaut Pixel. No ale my się spodziewamy 4kg więc temat jakby mnie nie dotyczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:32

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Dokladnie argumentują to tym ze maja bardzo duzo wniosków (opiekuńcze, tarcza itd) i zatwierdzają je w kolejności. Ja od kwietnia jestem bez środków do życia, lecimy tylko na wypłacie mojego S, tylko u mnie też zdurnialy ksiegowy nawalil i zlozyl moj wniosek dopiero na początku czerwca, więc cholera wie ile to jeszcze moze trwać, decyzji na pue dalej brak. Po prostu teraz jest przekichana sprawa w tej kwestii. Ciekawe czy dostanę moje pieniądze chociaż jeszcze przed porodem 🤔.

To jest dramat :/ też bym chciała zacząć kompletować wyprawkę niedługo, odłożyć kasę na wózek itp. Poza tym rachunki, kredyt też trzeba płacić. Czy kogoś to interesuje, że ZUS zostawia nas bez pieniędzy? :/

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Wiem, wiem 😊 ale właśnie interesuje mnie od kiedy liczone jest to 30 dni. Wkurza mnie to tłumaczenie epidemią, bo już wszyscy pracują normalnie... rozumiem lekkie opóźnienia ale nie po kilka miesięcy

Teoretycznie w normalnych czasach te 30 dni obowiazywalo od daty złożenia wniosku, ale teraz są zabezpieczeni rozporządzeniem odnoście czasow epidemii i ten okres w tym momencie nie obowiazuje w ogole. Najdluzej zajmuje to zeby oni w ogole rozpatrzyli i zaakceptowali wniosek, wtedy już raczej wysyłają hajs od razu... Ale ile wniosków akurat leży w kolejce jeszcze przed naszymi to tego Ci już nikt nie powie... Zapewne w cholere dużo.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ