Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Mam pytanko, widzę ruchy dzidziusia ale czy w tym tc nie powinny być widoczne wyżej? U mnie jest to w górnej części linii wlosow i tuż tuż nad nią, wydaje mi się to nisko.
Zalezy chyba jak jest dzidzia ulozona. Ja tak czulam jak Maly byl ulozony posladkowo, jak się przekręcil (tak ok Twojego wieku ciazowego) to od tej pory wiecej bylo tuz pod pepkiem, ale na dole też nadal się cos ruszalo, spokojnie:) choc ja też mialam takie rozkminy 🙈 zaraz masz prenatalne to zobaczysz gdzie Bobas leżykar_oliv lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Nadzieja94 wrote:Hej mamuśki
Mam oytanie do mam które uzywaly detektor tętna płodu czy polecacie te urządzenie?
Ja używałam angelsounds, ale na początku ciazy nie mogłam znaleźć tętna (to było stresujace) mimo, że jestem szczupła. Dopiero gdzieś po 10 tc było lekko słychać a w 13 już mocno. Używałam raz na jakiś czas gdy nie czułam jeszcze ruchów, dosłownie na 10 sec. Mnie osobiście to uspokajalo. -
Ojej śliczności male 🥰😍
Ciesze się, ze wszystko jest wporzadku 😘02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inga28 wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnoście ZUS. Czekam na pieniądze za zwolnienie od 29 maja do 19 czerwca, oczywiście brak decyzji, brak odpowiedzi na pytanie (wysłane 17 lipca)
Rozumiem, że ZUS ma teoretycznie 30 dni na wypłatę od dnia dostarczenia druku Z-3 tak? Wysłałam skargę przez gov i oni niby wysłali 23 lipca pismo do ZUS, więc mam nadzieje, że do końca tygodnia chociaż otrzymam informację kiedy planują wypłacić te pieniądze...02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Edyciak wrote:Lalia, a ja już mam +3 kg. 😱😱 Choć fakt, przed ciążą schudłam te 3 kg w krótkim czasie, więc można powiedzieć, że teraz wróciłam do swojej wagi..
A ja zaczęłam już 5 miesiąc... Wow, jak to szybko leci.
Dziewczyny, czy w jakiś sposób przygotowujecie piersi/brodawki do karmienia? Słyszałam o hartowaniu brodawek, tylko nie do końca wiem, na czym to polega.
Anetka, o 9.00 ma dziś wizytę?Edyciak, Annia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Kar oliv , może jest pośladkowo ułożone narazie i dlatego czujesz niżej ruchy. Też tak czułam, póki się nie obrócił. Głównie kopał w pęcherz. A pewnie jeszcze masz nisko macice na tym etapie, na pewno poniżej pępka jeszcze jest, to dzidziuś wyżej nie ma jak kopać 😉
kar_oliv lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Inaa89 wrote:Teoretycznie maja 30 dni, ale teraz maja opoznienia nawet do 3 miesiecg ja nie więcej. Juz wspominałam tu nie raz, moj maz mial opieke na syna na samym początku kwietnia i do dziś nie ma ani decyzji ani pieniędzy z zusu. Jak ostatnio poszedl zrobic awanturę to powiedzieli ze to nie ich wina, ze maja masę wniosków i jest opoznienie.
Niestety wiem, że mają straszne opóźnieniaale kurde i tak będę ich nękać, bo nie mam zamiaru tyle czekać ...
-
Ounai Ty jaki masz fotelik bo juz nie pamiętam?
Wczoraj tak sobie z mezem oglądaliśmy w necie. Spodobal nam się Cybex Cloud Q. Czy może ktoś miał i może coś o nim powiedzieć?02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, to jest takie śmieszne uczucie 😀
U mnie póki co jest tak nisko, że nie da sie nagrać filmiku, który można... pokazac 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:09
SzalonaOna, Iryska, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Mam pytanko, widzę ruchy dzidziusia ale czy w tym tc nie powinny być widoczne wyżej? U mnie jest to w górnej części linii wlosow i tuż tuż nad nią, wydaje mi się to nisko.
Mnie też młody kopie nie raz nisko. Widocznie są obrocone nóżkami w dół.kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnoście ZUS. Czekam na pieniądze za zwolnienie od 29 maja do 19 czerwca, oczywiście brak decyzji, brak odpowiedzi na pytanie (wysłane 17 lipca)
Rozumiem, że ZUS ma teoretycznie 30 dni na wypłatę od dnia dostarczenia druku Z-3 tak? Wysłałam skargę przez gov i oni niby wysłali 23 lipca pismo do ZUS, więc mam nadzieje, że do końca tygodnia chociaż otrzymam informację kiedy planują wypłacić te pieniądze...
W czasie epidemii zus nie ma niestety żadnego obowiązującego czasu, a bynajmniej po przekroczeniu 30 dni i tak nie placi odsetek. -
doomi03 wrote:W czasie epidemii zus nie ma niestety żadnego obowiązującego czasu, a bynajmniej po przekroczeniu 30 dni i tak nie placi odsetek.
Wiem, wiem 😊 ale właśnie interesuje mnie od kiedy liczone jest to 30 dni. Wkurza mnie to tłumaczenie epidemią, bo już wszyscy pracują normalnie... rozumiem lekkie opóźnienia ale nie po kilka miesięcy -
kic83 wrote:Ounai
jak noc? Jak się czujesz, odbierasz dziś to pismo męża z urzędu?
Noc koszmarna. Byłam taka padnięta, że położyłam się na drzemkę, aż przeoczyłam pomiar cukru po śniadaniu. I nagle słyszę domofon, przyjchalo tesco panowie jak zobaczyli brzuch to stwierdzili, że mi pomogą rozpakować. Ja półprzytomna, nigdy nie było pomyłek więc zaufałam, sprawdzam a tam brakuje mrożonek za 30zl. Złożyłam reklamcje i chyba będę musiała sobie dokupić. A miały być na szybkie obiady w czasie nieobecności męża. -
Inaa89 wrote:Teoretycznie maja 30 dni, ale teraz maja opoznienia nawet do 3 miesiecg ja nie więcej. Juz wspominałam tu nie raz, moj maz mial opieke na syna na samym początku kwietnia i do dziś nie ma ani decyzji ani pieniędzy z zusu. Jak ostatnio poszedl zrobic awanturę to powiedzieli ze to nie ich wina, ze maja masę wniosków i jest opoznienie.
Dokladnie argumentują to tym ze maja bardzo duzo wniosków (opiekuńcze, tarcza itd) i zatwierdzają je w kolejności. Ja od kwietnia jestem bez środków do życia, lecimy tylko na wypłacie mojego S, tylko u mnie też zdurnialy ksiegowy nawalil i zlozyl moj wniosek dopiero na początku czerwca, więc cholera wie ile to jeszcze moze trwać, decyzji na pue dalej brak. Po prostu teraz jest przekichana sprawa w tej kwestii. Ciekawe czy dostanę moje pieniądze chociaż jeszcze przed porodem 🤔. -
Inaa89 wrote:Ounai Ty jaki masz fotelik bo juz nie pamiętam?
Wczoraj tak sobie z mezem oglądaliśmy w necie. Spodobal nam się Cybex Cloud Q. Czy może ktoś miał i może coś o nim powiedzieć?
Mam nadzieję, że za miesiąc będę mogła już Ci powiedzieć jak mała reaguje. Generalnie wiem, że jeśli spodziewasz się bardzo małego dziecka lub wczesniaka to na te pierwsze tygodnie nie jest najlepszy. Tak nam w sklepie mówili. Że wtedy lepsze wkładki i lepsza pozycje ma ten co Annia wybrała - Avionaut Pixel. No ale my się spodziewamy 4kg więc temat jakby mnie nie dotyczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:32
Annia lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Dokladnie argumentują to tym ze maja bardzo duzo wniosków (opiekuńcze, tarcza itd) i zatwierdzają je w kolejności. Ja od kwietnia jestem bez środków do życia, lecimy tylko na wypłacie mojego S, tylko u mnie też zdurnialy ksiegowy nawalil i zlozyl moj wniosek dopiero na początku czerwca, więc cholera wie ile to jeszcze moze trwać, decyzji na pue dalej brak. Po prostu teraz jest przekichana sprawa w tej kwestii. Ciekawe czy dostanę moje pieniądze chociaż jeszcze przed porodem 🤔.
To jest dramatteż bym chciała zacząć kompletować wyprawkę niedługo, odłożyć kasę na wózek itp. Poza tym rachunki, kredyt też trzeba płacić. Czy kogoś to interesuje, że ZUS zostawia nas bez pieniędzy?
-
Inga28 wrote:Wiem, wiem 😊 ale właśnie interesuje mnie od kiedy liczone jest to 30 dni. Wkurza mnie to tłumaczenie epidemią, bo już wszyscy pracują normalnie... rozumiem lekkie opóźnienia ale nie po kilka miesięcy
Teoretycznie w normalnych czasach te 30 dni obowiazywalo od daty złożenia wniosku, ale teraz są zabezpieczeni rozporządzeniem odnoście czasow epidemii i ten okres w tym momencie nie obowiazuje w ogole. Najdluzej zajmuje to zeby oni w ogole rozpatrzyli i zaakceptowali wniosek, wtedy już raczej wysyłają hajs od razu... Ale ile wniosków akurat leży w kolejce jeszcze przed naszymi to tego Ci już nikt nie powie... Zapewne w cholere dużo.