X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Wiem, wiem 😊 ale właśnie interesuje mnie od kiedy liczone jest to 30 dni. Wkurza mnie to tłumaczenie epidemią, bo już wszyscy pracują normalnie... rozumiem lekkie opóźnienia ale nie po kilka miesięcy
    Oni nie mają kasy na wypłatę świadczeń taka jest prawda. Rząd strzelił więc kolano z tym rozdawaniem pieniędzy i wypłacają w kolejności składania wniosków, czyli na razie idą te z kwietnia i zasiłki odnośnie opieki nad dziećmi w wieku szkolnym i przedszkolnym. Jedyna opcja to składać skargi, wtedy czasem wypłacają szybciej. Mają z tego co wiem 30 dni od dostarczenia przez pracodawcę kompletu dokumentów, czyli przede wszystkim druku z-3

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    To jest dramat :/ też bym chciała zacząć kompletować wyprawkę niedługo, odłożyć kasę na wózek itp. Poza tym rachunki, kredyt też trzeba płacić. Czy kogoś to interesuje, że ZUS zostawia nas bez pieniędzy? :/

Najwidoczniej nie 😐 i też mnie to strasznie wkurza. Przecież dzieci nam nie poczekają w brzuchach az laskawie zus raczy wysłać mamusi pieniądze na życie.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Teoretycznie w normalnych czasach te 30 dni obowiazywalo od daty złożenia wniosku, ale teraz są zabezpieczeni rozporządzeniem odnoście czasow epidemii i ten okres w tym momencie nie obowiazuje w ogole. Najdluzej zajmuje to zeby oni w ogole rozpatrzyli i zaakceptowali wniosek, wtedy już raczej wysyłają hajs od razu... Ale ile wniosków akurat leży w kolejce jeszcze przed naszymi to tego Ci już nikt nie powie... Zapewne w cholere dużo.

No nic, pismo wysłane więc pozostaje czekać na cud😅

age.png

age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dzień dobry w nowym tygodniu! 🌞

Dziś razem z Sylwią zaczynamy nowy tydzień :)

Mój Synek jest wielkości sałaty 🥗 waży podobno 1.3kg i mierzy 42 cm 😍

Inna aplikacja mówi że ma wielkość dyni!!!!! aaaaa

To mój Synek 🎃+ Księżniczki Sylwii 🎃🎃
    😘
    Nasze małe dyńki 🎃🎃🎃
    Kic, moja bliźniaczko ciążowa jak się czujesz?

Lalia, kic83, Iryska lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Oni nie mają kasy na wypłatę świadczeń taka jest prawda. Rząd strzelił więc kolano z tym rozdawaniem pieniędzy i wypłacają w kolejności składania wniosków, czyli na razie idą te z kwietnia i zasiłki odnośnie opieki nad dziećmi w wieku szkolnym i przedszkolnym. Jedyna opcja to składać skargi, wtedy czasem wypłacają szybciej. Mają z tego co wiem 30 dni od dostarczenia przez pracodawcę kompletu dokumentów, czyli przede wszystkim druku z-3

Ounai, niestety te 30 przestaje obowiązywać w czasie epidemii, powoluja się na jakieś rozporzadzenie.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że bardzo się cieszę że.chodze na te USG prenatalne do Medicover. Jakość sprzętu i dokładność badania jest nieporównywalna.
    Nie twierdzę, że mój lekarz robi to źle, bo ma.gigantyczne doświadczenie, ale czuje sie milion razy spokojniejszą po tamtych dokładnych badaniach.

Na tym zdjęciu Polcia nie jest zbyt wyraźna ale i tak mnie.wzrusza.to zdjęcie 😭

Qunai też miałam kiepską noc, co chwilę się budziłam.
    Czy dowiozą Ci jeszcze te mrożonki w ramach reklamacji?

Dziewczyny, współczuje Wam z tym.ZUSem. To jest jakaś kpina jak można ludzi na tak długo bez środków do.życia zostawić! Co za kraj...

Poszłam dziś do spółdzkelni po plan mieszkania, ponieważ spółdzielnia ode mnie wymaga naniesionych zmian na nim, i myślicie że go mają? Sami musimy sobiw go zrobić :D

Z mężem nadal średnio, rozmawialiśmy służbowo o sprawach mieszkania i zadzwonił po lekarzu. Widzę, że chce już normalnie rozmawiać ale dopóki mnie nie przeprosi nie mam zamiaru tego robić. Pierwszy raz tak długo się do siebie nie odzywamy i nie mam zamiaru się ugiąć taką przykrość mi sprawił

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzień dobry.

Ja już po pobraniu krwi w Lomie. Masz rację Sylwia tam nie ma co jechać, nikt ciężarnej z brzuchem nie puści, nawet nie chcieli mnie 10 minut wcześniej wpuścić, tylko punkt 7.40 jak zarezerwowałam godzinę (za którą płaciłam). Fakt, że weszłam o czasie, ale kurde to taki problem wziąć mnie chwilkę wcześniej w ciąży skoro i tak za to dodatkowo płacę? :/ więcej tam nie pójdę, wolę nawet jechać odebrać osobiście wyniki.

Sylwia, Kic, Lalia gratuluję nowych tygodni. Ja też pamiętam jak Sylwia pisała że chodzi po lesie i patrzy na test, podczytywałam Was wtedy! :)

Mania dziewczyny mają rację, nie gmeraj tam przy szyjce bo możesz sama sobie coś uszkodzić niechcący. :(

Gagatka trzymam kciuki za rozmowę z szefową.

KarolinaMaria daj znać jak pierwszy dzień w pracy po L4 przebiegł. :)

Ounai jak samopoczucie?
    Loma jest tragiczna 😑 Ja tam już na pewno nie pójdę. Ale przynajmniej nikt Ci nie mruczał pod nosem, że 500+ 😶 Aniu, robiłaś teraz komplet tych dużych badań?
    Pamiętam jak pisałaś mi jeszcze pod wykresem, że kibicowalaś nam od początku 😊 Kochana 😘

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Nasze małe dyńki 🎃🎃🎃

Sylwia
    dziś dobrze, a nawet bardzo bo spałam sama bez męża 😂
    Nikt mnie nie budził, nie chrapał :)
    Była pobudka o 2 i 4 na siku ale to już wkalkulowałam w każdą noc :)
    Jak u Ciebie? Jak księżniczki, kopią bardzo?

Sylwucha lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Nasze małe dyńki 🎃🎃🎃
    Ale te Wasze dzieciaczki już są duże!!!
    Nie mogę się doczekać aż się urodzą ❤

Moja dziewczynka jest aktualnie małym kotkiem!

Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Polcia Fasolcia waży 340g i wszystko u niej ok ❤

Tak bardzo Ją kocham ❤

82fa5923d474.jpg
    Nasza mala, biegowa niunia 😊 Gratulacje! Super, że wszystko ok ❤

Anet.kaa lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd macie porównania, jaką wielkość ma wasze dziecko?

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ounai, niestety te 30 przestaje obowiązywać w czasie epidemii, powoluja się na jakieś rozporzadzenie.

Niestety :/ moj dziadek za chorobowe w kwietniu dostal dopiero w czerwcu pieniadze i to tylko dlatego ze mamy znajomosci w zusie i przepchneli to dalej :/ a tak to zyli z emerytury babci czyli 800zl miesiecznie za 35 lat pracy :/ a babcia na leki wydaje 600 miesiecznie bo jest tak schorowana 🥺 i nikogo to nie interesowalo za co beda sobie zyc 🤷🏻‍♂️ Zero wspolczucia i zrozumienia dla drugiego czlowieka...

🔸28 lat

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mam Cloud Z, nowsza wersja Q. Jest trochę lżejszy, jakieś tam zabezpieczenie dołożyli i ma obrotowa bazę. Ale cena też sporo wyższa. Liczę na to, że dzięki temu że jest nowszy to szybko go potem sprzedam. Znając wielkość moich dzieci i tak nie pojeździmy do roku tylko pewnie max 9-10 miesięcy i będzie trzeba zmieniać.

Mam nadzieję, że za miesiąc będę mogła już Ci powiedzieć jak mała reaguje. Generalnie wiem, że jeśli spodziewasz się bardzo małego dziecka lub wczesniaka to na te pierwsze tygodnie nie jest najlepszy. Tak nam w sklepie mówili. Że wtedy lepsze wkładki i lepsza pozycje ma ten co Annia wybrała - Avionaut Pixel. No ale my się spodziewamy 4kg więc temat jakby mnie nie dotyczy.

A w tym foteliku da się wyjąc te wszystkie wkładki ? Które są w środku ( te przy główce ) czy są na stałe ? Miałam cybex aton ( okropny fotelik ) i te wkładki się nie wyjmowaly były na stałe .. u większego dziecka to jest problem .. nie są potrzebne a dziecko się dodatkowo poci .. w innych markach da się je wyjąc

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Enigvaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

U mnie wyswietlaja sie w aplikacji Flo co tydzien porownanie :) teraz moj dzidzius jest wielkosci jabluszka :)

Edyciak lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Pominę fakt, że w sumie bez płacenia za godzinę pobrania powinni mnie wziąć bez kolejki (nawet mają taką wielka plakietkę na drzwiach). No, ale podeszłam otwierają się drzwi i mówię, że jestem w ciąży mam zarezerwowana godzinę czy mogą mnie wziąć. I tak 3 Panie laborantki brały sobie ludzi z kolejki mówiąc 'już zaraz ktoś Panią poprosi'. Słabo. Nie oczekuje, że ktoś z kolejki okaże się człowiekiem, ale Panie laborantki to chyba powinny o czymś takim decydować... ZWŁASZCZA, że i tak miałam wykupioną godzinę (a pobrania płatne są co 20 minut więc nie wepchnełabym się komuś innemu na opłaconą godzinę). No cóż... Sorry za gorzkie żale, ale jakoś słaba ta sytuacja cała mi się wydała. :/

Anetko bardzo się cieszę, że Mała rośnie jak na drożdzach! :) Jak sytuacja z mężem?
    Nie ma co tam chodzić. Obie się przejechałyśmy 😶 Ciężarne traktuje się jak zło, ale dla wybielenia plakietka przecież wisi 😐 Mi najbardziej podchodzą śląskie. Zawsze wszystko było ok i bez kolejek.

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Inga28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Aplikacja ciąża+ 😊

Sylwucha, Edyciak lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prdl 🤦‍♀️ chłopak wrócił obrażony z mrożonkami. Mówię mu, że przepraszam, ale nie zdążyłam ich złapać i musiałam zgłosić przez infolinię i co? Przyniósł 5 paczek zamiast 6 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Stwierdził, że w aucie już nic więcej nie ma i mam sobie zgłosić reklamację do sklepu.

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Loma jest tragiczna 😑 Ja tam już na pewno nie pójdę. Ale przynajmniej nikt Ci nie mruczał pod nosem, że 500+ 😶 Aniu, robiłaś teraz komplet tych dużych badań?
    Pamiętam jak pisałaś mi jeszcze pod wykresem, że kibicowalaś nam od początku 😊 Kochana 😘
    Ale pacjenci w kolejce mruczeli o 500 plus?? Co za kraj😋😋 mogłaś im powiedzieć że 500 razy dwa!

Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Sylwia
    dziś dobrze, a nawet bardzo bo spałam sama bez męża 😂
    Nikt mnie nie budził, nie chrapał :)
    Była pobudka o 2 i 4 na siku ale to już wkalkulowałam w każdą noc :)
    Jak u Ciebie? Jak księżniczki, kopią bardzo?
    Cwaniary testują matkę 🤪
    O dziwo też miałam bardzo spokojną noc. Nawet bez wstawiania na siku 😉
    Młode lubią mnie skopać jak się nie ruszam. Wystarczy, że trochę pochodze, albo przejadę się autem i spokój 😎 Ale jak zaatakują, to nie mają litości 😂 Czuję jak nabierają siły 💪💪
    Testowalam dziś na mojej Atenie zakładanie bodziaka 🤪 Patrzyła na mnie jak na idiotkę, ale nie protestowala 😂 Chyba jej się nawet spodobało 🐕😉

Anet.kaa, Lalia, Annia, dmg111, kic83, Edyciak, Inaa89 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Tak wiem, ale tak oficjalnie liczy się od dstarczenia z3 gdyby nie to jaka sytuacja jest teraz. No parodia, podobny Bosak się zaangażował w to i walczy z zusem.

Suzi, mi Atona nie polecali. Powiedzieli że to jest przykład tego jak fotelik nie powinien wyglądać. Jest wkładka noworodkowa która się wyciąga, nie wiem jak zagłówek, czy się go wyciąga całkiem czy wysuwa tylko. Tak czy siak ja powiedziałam mężowi, że jak chce cybex to musi być w tapicerce premium, która ma lepszy skład bo to mocno zabudowany fotelik i nie chcę żeby dziecko się pocilo. No i dodatkowo dokupiliśmy aeromoov dla obydwojga dzieci. Młody mówi że super jest ta wkładka bo pupa mu się nie poci. Ale czy faktycznie to nie wiem bo on i tak ma osobny nawiew wiec nie powinien odczuwać gorąca w aucie.

Anetka, mój mąż na szkoleniach menagerskich mial właśnie o kłótniach i mówi, że takie zagajanie to "wysyłanie jaskółki" czyli mąż sprawdza czy jesteś gotowa z nim rozmawiać. Jak się uśmiechniesz czy odpowiesz normalnie to tak, jak odeślesz to nie. Tak że nie odsyłaj mu za dużo tych jaskółek, najwyżej powiedz, że jak chce gadać to najpierw niech przeprosi a potem chcesz siąść i pogadać porządnie, bo nadal jesteś zła ale jestes gotowa wyjaśnić sytuację ;)

Matko, jak mi się spać chce. Idę poszukać tego pisma z urzędu to może bym opłatę przeksztalceniowa załatwiła od razu i jadę załatwić w urzędzie żeby mieć już z głowy

age.png

age.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ