X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak wiem, ale tak oficjalnie liczy się od dstarczenia z3 gdyby nie to jaka sytuacja jest teraz. No parodia, podobny Bosak się zaangażował w to i walczy z zusem.

Suzi, mi Atona nie polecali. Powiedzieli że to jest przykład tego jak fotelik nie powinien wyglądać. Jest wkładka noworodkowa która się wyciąga, nie wiem jak zagłówek, czy się go wyciąga całkiem czy wysuwa tylko. Tak czy siak ja powiedziałam mężowi, że jak chce cybex to musi być w tapicerce premium, która ma lepszy skład bo to mocno zabudowany fotelik i nie chcę żeby dziecko się pocilo. No i dodatkowo dokupiliśmy aeromoov dla obydwojga dzieci. Młody mówi że super jest ta wkładka bo pupa mu się nie poci. Ale czy faktycznie to nie wiem bo on i tak ma osobny nawiew wiec nie powinien odczuwać gorąca w aucie.

Anetka, mój mąż na szkoleniach menagerskich mial właśnie o kłótniach i mówi, że takie zagajanie to "wysyłanie jaskółki" czyli mąż sprawdza czy jesteś gotowa z nim rozmawiać. Jak się uśmiechniesz czy odpowiesz normalnie to tak, jak odeślesz to nie. Tak że nie odsyłaj mu za dużo tych jaskółek, najwyżej powiedz, że jak chce gadać to najpierw niech przeprosi a potem chcesz siąść i pogadać porządnie, bo nadal jesteś zła ale jestes gotowa wyjaśnić sytuację ;)

Matko, jak mi się spać chce. Idę poszukać tego pisma z urzędu to może bym opłatę przeksztalceniowa załatwiła od razu i jadę załatwić w urzędzie żeby mieć już z głowy

Ten zagłówek jest tez do dupy , fotelik aton wiem ze jest straszny już na pewno go nie kupie .. ale zagłówek szkoda ze się nie wyjmuje to bym na pewno kupiła tego cybex cloud z a tak to nadal nie wiem co kupić

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytania- czy dziecko się przepaja?
    Czy bedziecie karmić na zawołanie czy np co 3h?

Nie przepajamy :)
    Mleko mamy lekiem na całe zło.
    To nie jest tak że 3h, po kilku tygodniach będziesz wiedziała czy chodzi o wzięcie na ręce, czy kupa idzie, czy odeszlaś za daleko o 10 cm 😂, czy idzie bąk, czy kupa, czy boli brzuszek, czy za zimno, czy za ciepło, czy za jasno, czy za ciemno, czy za ciasno, czy chce mleka, czy chce spać, czy nie chce spać, czy trzeba pobujać, czy trzeba ponosić, czy idą zęby, czy ma gorączkę, czy płacze bo tak :)

Sylwucha, Julik lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytania- czy dziecko się przepaja?
    Czy bedziecie karmić na zawołanie czy np co 3h?
    Nowe wytyczne mówią że nawet butelką karmi się na zawołanie. Jak karmisz piersią to nie przepajasz, jak mm to tak.

No a mąż to zdecydowanie wysyła jaskółki ;) wie że zrobił źle haha

Iryska, ja też oznaczałam. Ona mi mówiła że to daje mimo wszystko obraz czy dieta jest dobrze prowadzona. Ja już dwukrotnie robiłam hemoglobinę nawet.

Annia, ja pampersy na allegro brałam.

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny, ja też mam takie zdanie, chciałam się utwierdzić w nim :D

Zadzwoniła dziś do mnie koleżanka z pracy która ma roczną córeczkę i zaczeła przez 40 min (gdybym nie przerwała wymigując się innym telefonem to gadała by dalej) i dawała mi rady dotyczące wychowywania dzieci.
    Serio, kobiecie w 21 tygoeniu ciąży?
    I mówiła aby dawać dziecku rumianek, koper włoski, nawet powiedziała mi ile dokladnie zaparzać koper, ile ziaren dawać itp, aby przepajać dziecko, od początku wprowadzić dyscypline że jedzenie do 3h i pełno pełno takich perełek. No oczywiście zupa buraczana to już od 4 miesiąca.
    Ja już się troche orientuje w tych wytycznych dzięki przyjaciółce, której jak powiedziałam o tej rozmowie i tych radach to powiedziała że tamtej trzeba zabrać dziecko :D

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie wiedziałam o tym żeby dziecku dawać picie i pierwsze jakieś 2 miesiące życia spędził na samym mm .. No cóż .. zawsze chciałam dla niego dobrze po prostu nie wiedziałam .. odwodniony nie był

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepajamy. Dopiero od 6miesiaca można podawać wodę.
    Jeśli dziecku chce się jesc/pic to dostaje mleko. Swojemu synkowi wodę podałam dopiero po 6mc. Do tego czasu tylko mleko i to mm. Żadnych koprow, wody.

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dziecko jest karmione piersią to nie ma potrzeby go dopajać, nawet w upały. Mówi się, że przynajmniej do 3mz, a nawet do pół roku. Co do MM to nie wiem..
    Koperek jest teraz niby zakazany małym dzieciom, ale nie wiem... Wieki go stosowano.
    Podobnie jak pielęgnacja pępowiny się ciągle zmienia.
    Myślę, że każda matka ma intuicję, co jest najlepsze swojemu dziecku i wystarczy się tą intuicją kierować.
    Co do karmienia, zwykle mówiło się, że karmi się na zawołanie. Ale koleżanki córka miała duże problemy z kolkami i doradca laktacyjny doradziła jej, żeby karmiła małą regularnie co dwie godziny, także w nocy. No nie wiem, ja tego nie widzę... Zwłaszcza w nocy, ale zobaczymy, jaki będzie mój dzieć. 😊

• Iryska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jakiś wózek z gondolą 85x36 cm. Możliwe, żeby gondola miała taką długość? Myślałam, że zwykle mają koło 70 cm

SzalonaOna lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje male 5.83cm szczescia 😍
    c52857e747f6.jpg

Ogolnie z dzidzia wszystko ok.
    Ja niestety szyjka nadal krotka, oddzielenie kosmowki nadal jest choc się na szczescie nie zwiekszylo. Dostalam dodatkowo luteine dopochwowo. I powiedziała że do 20tyg to napewno muszę lezec, nie ma innej opcji. Teraz wizyty co 3 tyg.

Motylku nastepna wizyta 17.08 na 14.20.

Iryska, KarolinaMaria, kiniusia270, Lalia, Annia, Inga28, Sylwucha, Ounai, Edyciak, Zulugula, doomi03, kar_oliv, SzalonaOna, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ostatnio na spotkaniu z położną, to mówiła żeby absolutnie żadnych herbatek, bo one wzmagaja prace jelit i jeszcze bardziej nasilają kolki, bo dziecku się wzmaga apetyt. Wodę można podawać przy mm, ale tylko wtedy gdy po dotknięciu główki ciemiączko jest jakby lekko wklęsnięte.

Edyciak, Anet.kaa lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 17 tydzień, moje dziecko jest pomarańczą. Wczoraj kilkukrotnie czułam 'rybkę' w podbrzuszu, to chyba maluch😍

Zaraz kończę pracę. O dziwo wstałam bez problemu i dzień fajnie zleciał. Powrót był dobrą decyzją. Wyjście do ludzi mi służy. Jedynie odczuwam ból w lędźwiach od siedzenia... no i jestem już głodna, mimo, że zapakowałam duużą wałówkę ;P Ten ciążowy apetyt jest straszny.

Gratuluję udanych wizyt, czekam na resztę relacji.

Sylwucha, Inaa89, Ounai, Enigvaa, Annia, Lalia, kic83, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Znalazłam jakiś wózek z gondolą 85x36 cm. Możliwe, żeby gondola miała taką długość? Myślałam, że zwykle mają koło 70 cm
    Sprawdź czy to nie jest wymiar zewnętrzny gondoli. Mój ma 78 cm w środku a jest jednym z większym, Joolz Day ma 80 cm. Wiele firm podaje wymiar zewnętrzny gondoli,co w przypadku takiej "mydelniczki" jest bardzo mylące...

Inaa bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko w porządku! :* Domyślam się jak frustrujące musi być takie leżenie plackiem, ale ovu ciotki będą Cię zabawiać online. :*Czy w 20 tyg. założą ci szew/pessar?

Wkurzyłam się, wykupiłam Smart na Allegro (w szczycie pandemii był za darmo) i mam wrażenie, że nagle połowa firm nie ma opcji Smart na Paczkomatu... :/

Edyciak lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    c52857e747f6.jpg

Ja niestety szyjka nadal krotka, oddzielenie kosmowki nadal jest choc się na szczescie nie zwiekszylo. Dostalam dodatkowo luteine dopochwowo. I powiedziała że do 20tyg to napewno muszę lezec, nie ma innej opcji. Teraz wizyty co 3 tyg.

Super że wszystko dobrze!
    A płeć? :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Dziewczyny, ja za to polecam Wam zakupy teraz w Rossmannie, jest jakaś promocja na listę +, dodałam sobie produkty dla dzieci (chusteczki 99% wody, małe pampersy do szpitala, jakieś kremy itp, bo wszystkim znajomym na szkołach rodzenia polecali te babydream, podobno najlepsze składy) i na jednej liście z 67 zrabatowalo mi na 33, a na drugiej z 72 na 42, bo same te produkty były w promocji + klub rossne + rabat na listę 😍

Tak, teraz bylo/jest jakies 20% na zakupy z listą + przy zakupie minimum 5 produktów (dodatkowo jak to produkty dzieciece czy ciążowe to przy okazji rabat z rossne :)). Ja tez nakupilam trochę rzeczy i zamiast 90 zl zaplacilam 60 :)
    Załapapalam się też w piątek i sobotę na promkę na pieluchy Dada w biedrze 😝

9fd48bef03a0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 14:54

Inaa89, Edyciak, Lalia, Anet.kaa, Sylwucha, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Możliwe. Moja tyle ma.

Anetka, właśnie ten koperek to stara szkoła. Już 5 lat temu jak syna urodziłam to mi położna powiedziała że więcej szkody przynosi niż pożytku. Teraz zgłupiałam z tym przepajaniem przy mm. Jak urodziłam syna to mówili że przy mm trzeba dawać wodę, ale mój szczerze mówiąc nie chciał za bardzo jej pić. To była mordownia.

Inaa, obiecałam i wrzucam. Jest super, ładnie uszyty, mięciutki, spory więc moja klucha pewnie trochę skorzysta. Z tyłu ma taki materiał doszyty, szkoda że nie wiedziałam to powiedziałabym Pani żeby nie doszywala i byłaby kołderka. Na żywo moim zdaniem ładniejszy :) Jestem zadowolona :D
    10fc2415385d.jpg

1ec92c3f3cb2.jpg

Inaa89, Iryska, doomi03, Sylwucha, Enigvaa, Annia, Lalia, Anet.kaa, kic83, SzalonaOna, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Super że wszystko dobrze!
    A płeć? :)
    Ona nic nie mówiła o płci, uznała ze za wczesnie i niechce wprowadzać mnie w błąd. Powie na następnej wizycie.
    Ale w środę mam prenatalne wiec tam juz bede męczyła o plec 😁

Sylwucha, Edyciak, Lalia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Możliwe. Moja tyle ma.

Anetka, właśnie ten koperek to stara szkoła. Już 5 lat temu jak syna urodziłam to mi położna powiedziała że więcej szkody przynosi niż pożytku. Teraz zgłupiałam z tym przepajaniem przy mm. Jak urodziłam syna to mówili że przy mm trzeba dawać wodę, ale mój szczerze mówiąc nie chciał za bardzo jej pić. To była mordownia.

Inaa, obiecałam i wrzucam. Jest super, ładnie uszyty, mięciutki, spory więc moja klucha pewnie trochę skorzysta. Z tyłu ma taki materiał doszyty, szkoda że nie wiedziałam to powiedziałabym Pani żeby nie doszywala i byłaby kołderka. Na żywo moim zdaniem ładniejszy :) Jestem zadowolona :D
    10fc2415385d.jpg

1ec92c3f3cb2.jpg
    Ale sliczny 😍 to tez tam bede zamawiać raczej 😁

Ounai lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    c52857e747f6.jpg

Biedna, współczuję Ci tego leżenia. Wiem jak Ci ciężko. Czasem szkoda że nie można się położyć i po prostu obudzić po kilku tygodniach, nie?

Widział coś lekarz między nogami? Będzie córa?

Doomi, ale zapas zrobiłaś. Ja bym się bała, że pieluchy uczula dziecko i wszystko do oddania. Dlatego mam malutko pieluszek, żeby nie mieć niespodzianki.

Annia, dziwne co piszesz, ja wszystko na Smart kupuję już od 1,5 roku.

Inaa89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ona nic nie mówiła o płci, uznała ze za wczesnie i niechce wprowadzać mnie w błąd. Powie na następnej wizycie.
    Ale w środę mam prenatalne wiec tam juz bede męczyła o plec 😁
    No raczej. Czyli jest szansa na córeczkę, bo jajka pewnie już byłyby widoczne. Jejku, ale ja trzymam kciuki żebyś miała tą dziewczynkę. Jak za nikogo innego!

Inaa89, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No raczej. Czyli jest szansa na córeczkę, bo jajka pewnie już byłyby widoczne. Jejku, ale ja trzymam kciuki żebyś miała tą dziewczynkę. Jak za nikogo innego!
    Powiem w pewnym momencie dosc dlugo dzidziutek na usg byl tak ułożony ze typowo nogi mial szeroko 😁 nic tam nie wystawalo. Nawet minimalny kikut 😅 ale niewiem na ile na takim etapie cos tam widac bo u syna w 14tyg to już mam zdjecie z typowo widocznym sisiakiem 😉 niewiem niechce się nastawiać. Okaże się, ale nawet niewiesz jak ja tez bym chciala. Wiec dziękuję za kciuki 😘
    Powiem Wam ze dzis to wyjście do lekarza i apteki tak mnie ucieszylo. Moglam sie wystroić normalnie, uszykowac. I pooddychac. Ale tez zmeczylo mnie to tez mega... ale musze dla fasolki przetrwac. Dam rade!

Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ