Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Tak wiem, ale tak oficjalnie liczy się od dstarczenia z3 gdyby nie to jaka sytuacja jest teraz. No parodia, podobny Bosak się zaangażował w to i walczy z zusem.
Suzi, mi Atona nie polecali. Powiedzieli że to jest przykład tego jak fotelik nie powinien wyglądać. Jest wkładka noworodkowa która się wyciąga, nie wiem jak zagłówek, czy się go wyciąga całkiem czy wysuwa tylko. Tak czy siak ja powiedziałam mężowi, że jak chce cybex to musi być w tapicerce premium, która ma lepszy skład bo to mocno zabudowany fotelik i nie chcę żeby dziecko się pocilo. No i dodatkowo dokupiliśmy aeromoov dla obydwojga dzieci. Młody mówi że super jest ta wkładka bo pupa mu się nie poci. Ale czy faktycznie to nie wiem bo on i tak ma osobny nawiew wiec nie powinien odczuwać gorąca w aucie.
Anetka, mój mąż na szkoleniach menagerskich mial właśnie o kłótniach i mówi, że takie zagajanie to "wysyłanie jaskółki" czyli mąż sprawdza czy jesteś gotowa z nim rozmawiać. Jak się uśmiechniesz czy odpowiesz normalnie to tak, jak odeślesz to nie. Tak że nie odsyłaj mu za dużo tych jaskółek, najwyżej powiedz, że jak chce gadać to najpierw niech przeprosi a potem chcesz siąść i pogadać porządnie, bo nadal jesteś zła ale jestes gotowa wyjaśnić sytuację
Matko, jak mi się spać chce. Idę poszukać tego pisma z urzędu to może bym opłatę przeksztalceniowa załatwiła od razu i jadę załatwić w urzędzie żeby mieć już z głowy
Ten zagłówek jest tez do dupy , fotelik aton wiem ze jest straszny już na pewno go nie kupie .. ale zagłówek szkoda ze się nie wyjmuje to bym na pewno kupiła tego cybex cloud z a tak to nadal nie wiem co kupić
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, a ja mam pytania- czy dziecko się przepaja?
Czy bedziecie karmić na zawołanie czy np co 3h?
Nie przepajamy
Mleko mamy lekiem na całe zło.
To nie jest tak że 3h, po kilku tygodniach będziesz wiedziała czy chodzi o wzięcie na ręce, czy kupa idzie, czy odeszlaś za daleko o 10 cm 😂, czy idzie bąk, czy kupa, czy boli brzuszek, czy za zimno, czy za ciepło, czy za jasno, czy za ciemno, czy za ciasno, czy chce mleka, czy chce spać, czy nie chce spać, czy trzeba pobujać, czy trzeba ponosić, czy idą zęby, czy ma gorączkę, czy płacze bo takSylwucha, Julik lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, a ja mam pytania- czy dziecko się przepaja?
Czy bedziecie karmić na zawołanie czy np co 3h?
No a mąż to zdecydowanie wysyła jaskółkiwie że zrobił źle haha
Iryska, ja też oznaczałam. Ona mi mówiła że to daje mimo wszystko obraz czy dieta jest dobrze prowadzona. Ja już dwukrotnie robiłam hemoglobinę nawet.
Annia, ja pampersy na allegro brałam. -
Ok dziewczyny, ja też mam takie zdanie, chciałam się utwierdzić w nim
Zadzwoniła dziś do mnie koleżanka z pracy która ma roczną córeczkę i zaczeła przez 40 min (gdybym nie przerwała wymigując się innym telefonem to gadała by dalej) i dawała mi rady dotyczące wychowywania dzieci.
Serio, kobiecie w 21 tygoeniu ciąży?
I mówiła aby dawać dziecku rumianek, koper włoski, nawet powiedziała mi ile dokladnie zaparzać koper, ile ziaren dawać itp, aby przepajać dziecko, od początku wprowadzić dyscypline że jedzenie do 3h i pełno pełno takich perełek. No oczywiście zupa buraczana to już od 4 miesiąca.
Ja już się troche orientuje w tych wytycznych dzięki przyjaciółce, której jak powiedziałam o tej rozmowie i tych radach to powiedziała że tamtej trzeba zabrać dziecko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli dziecko jest karmione piersią to nie ma potrzeby go dopajać, nawet w upały. Mówi się, że przynajmniej do 3mz, a nawet do pół roku. Co do MM to nie wiem..
Koperek jest teraz niby zakazany małym dzieciom, ale nie wiem... Wieki go stosowano.
Podobnie jak pielęgnacja pępowiny się ciągle zmienia.
Myślę, że każda matka ma intuicję, co jest najlepsze swojemu dziecku i wystarczy się tą intuicją kierować.
Co do karmienia, zwykle mówiło się, że karmi się na zawołanie. Ale koleżanki córka miała duże problemy z kolkami i doradca laktacyjny doradziła jej, żeby karmiła małą regularnie co dwie godziny, także w nocy. No nie wiem, ja tego nie widzę... Zwłaszcza w nocy, ale zobaczymy, jaki będzie mój dzieć. 😊 -
Moje male 5.83cm szczescia 😍
Ogolnie z dzidzia wszystko ok.
Ja niestety szyjka nadal krotka, oddzielenie kosmowki nadal jest choc się na szczescie nie zwiekszylo. Dostalam dodatkowo luteine dopochwowo. I powiedziała że do 20tyg to napewno muszę lezec, nie ma innej opcji. Teraz wizyty co 3 tyg.
Motylku nastepna wizyta 17.08 na 14.20.Iryska, KarolinaMaria, kiniusia270, Lalia, Annia, Inga28, Sylwucha, Ounai, Edyciak, Zulugula, doomi03, kar_oliv, SzalonaOna, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Byłam ostatnio na spotkaniu z położną, to mówiła żeby absolutnie żadnych herbatek, bo one wzmagaja prace jelit i jeszcze bardziej nasilają kolki, bo dziecku się wzmaga apetyt. Wodę można podawać przy mm, ale tylko wtedy gdy po dotknięciu główki ciemiączko jest jakby lekko wklęsnięte.
Edyciak, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Ja dziś zaczynam 17 tydzień, moje dziecko jest pomarańczą. Wczoraj kilkukrotnie czułam 'rybkę' w podbrzuszu, to chyba maluch😍
Zaraz kończę pracę. O dziwo wstałam bez problemu i dzień fajnie zleciał. Powrót był dobrą decyzją. Wyjście do ludzi mi służy. Jedynie odczuwam ból w lędźwiach od siedzenia... no i jestem już głodna, mimo, że zapakowałam duużą wałówkę ;P Ten ciążowy apetyt jest straszny.
Gratuluję udanych wizyt, czekam na resztę relacji.Sylwucha, Inaa89, Ounai, Enigvaa, Annia, Lalia, kic83, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Iryska wrote:Znalazłam jakiś wózek z gondolą 85x36 cm. Możliwe, żeby gondola miała taką długość? Myślałam, że zwykle mają koło 70 cm
Inaa bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko w porządku! :* Domyślam się jak frustrujące musi być takie leżenie plackiem, ale ovu ciotki będą Cię zabawiać online. :*Czy w 20 tyg. założą ci szew/pessar?
Wkurzyłam się, wykupiłam Smart na Allegro (w szczycie pandemii był za darmo) i mam wrażenie, że nagle połowa firm nie ma opcji Smart na Paczkomatu...Edyciak lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inaa89 wrote:Moje male 5.83cm szczescia 😍
Ja niestety szyjka nadal krotka, oddzielenie kosmowki nadal jest choc się na szczescie nie zwiekszylo. Dostalam dodatkowo luteine dopochwowo. I powiedziała że do 20tyg to napewno muszę lezec, nie ma innej opcji. Teraz wizyty co 3 tyg.
Motylku nastepna wizyta 17.08 na 14.20.
Super że wszystko dobrze!
A płeć?Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
dmg111 wrote:Dziewczyny, ja za to polecam Wam zakupy teraz w Rossmannie, jest jakaś promocja na listę +, dodałam sobie produkty dla dzieci (chusteczki 99% wody, małe pampersy do szpitala, jakieś kremy itp, bo wszystkim znajomym na szkołach rodzenia polecali te babydream, podobno najlepsze składy) i na jednej liście z 67 zrabatowalo mi na 33, a na drugiej z 72 na 42, bo same te produkty były w promocji + klub rossne + rabat na listę 😍
Tak, teraz bylo/jest jakies 20% na zakupy z listą + przy zakupie minimum 5 produktów (dodatkowo jak to produkty dzieciece czy ciążowe to przy okazji rabat z rossne). Ja tez nakupilam trochę rzeczy i zamiast 90 zl zaplacilam 60
Załapapalam się też w piątek i sobotę na promkę na pieluchy Dada w biedrze 😝
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 14:54
Inaa89, Edyciak, Lalia, Anet.kaa, Sylwucha, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Znalazłam jakiś wózek z gondolą 85x36 cm. Możliwe, żeby gondola miała taką długość? Myślałam, że zwykle mają koło 70 cm
Anetka, właśnie ten koperek to stara szkoła. Już 5 lat temu jak syna urodziłam to mi położna powiedziała że więcej szkody przynosi niż pożytku. Teraz zgłupiałam z tym przepajaniem przy mm. Jak urodziłam syna to mówili że przy mm trzeba dawać wodę, ale mój szczerze mówiąc nie chciał za bardzo jej pić. To była mordownia.
Inaa, obiecałam i wrzucam. Jest super, ładnie uszyty, mięciutki, spory więc moja klucha pewnie trochę skorzysta. Z tyłu ma taki materiał doszyty, szkoda że nie wiedziałam to powiedziałabym Pani żeby nie doszywala i byłaby kołderka. Na żywo moim zdaniem ładniejszyJestem zadowolona
Inaa89, Iryska, doomi03, Sylwucha, Enigvaa, Annia, Lalia, Anet.kaa, kic83, SzalonaOna, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Super że wszystko dobrze!
A płeć?
Ale w środę mam prenatalne wiec tam juz bede męczyła o plec 😁Sylwucha, Edyciak, Lalia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Ounai wrote:Możliwe. Moja tyle ma.
Anetka, właśnie ten koperek to stara szkoła. Już 5 lat temu jak syna urodziłam to mi położna powiedziała że więcej szkody przynosi niż pożytku. Teraz zgłupiałam z tym przepajaniem przy mm. Jak urodziłam syna to mówili że przy mm trzeba dawać wodę, ale mój szczerze mówiąc nie chciał za bardzo jej pić. To była mordownia.
Inaa, obiecałam i wrzucam. Jest super, ładnie uszyty, mięciutki, spory więc moja klucha pewnie trochę skorzysta. Z tyłu ma taki materiał doszyty, szkoda że nie wiedziałam to powiedziałabym Pani żeby nie doszywala i byłaby kołderka. Na żywo moim zdaniem ładniejszyJestem zadowolona
Ounai lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Inaa89 wrote:Moje male 5.83cm szczescia 😍
Motylku nastepna wizyta 17.08 na 14.20.
Widział coś lekarz między nogami? Będzie córa?
Doomi, ale zapas zrobiłaś. Ja bym się bała, że pieluchy uczula dziecko i wszystko do oddania. Dlatego mam malutko pieluszek, żeby nie mieć niespodzianki.
Annia, dziwne co piszesz, ja wszystko na Smart kupuję już od 1,5 roku.Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Ona nic nie mówiła o płci, uznała ze za wczesnie i niechce wprowadzać mnie w błąd. Powie na następnej wizycie.
Ale w środę mam prenatalne wiec tam juz bede męczyła o plec 😁Inaa89, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:No raczej. Czyli jest szansa na córeczkę, bo jajka pewnie już byłyby widoczne. Jejku, ale ja trzymam kciuki żebyś miała tą dziewczynkę. Jak za nikogo innego!
Powiem Wam ze dzis to wyjście do lekarza i apteki tak mnie ucieszylo. Moglam sie wystroić normalnie, uszykowac. I pooddychac. Ale tez zmeczylo mnie to tez mega... ale musze dla fasolki przetrwac. Dam rade!Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g