Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kic, ja mojego też wyreczalam albo mu pomagałam. A mój mąż to już w ogóle tak mu odpuszcza sprzątanie zabawek, że od razu widać jak przy nim młody kombinuje. Mojemu marzy się od jakiegoś czasu chomik i powiedziałam mu, że musi pokazać, że potrafi dbać o zabawki, bo potem będzie trzeba dbać oczne chomika i zabawki mają być codziennie przed spaniem posprzątane. Ale jak widać ciężkie to zadanie bywa haha
Dziewczyny, męża nie ma pół dnia, a ja mam już salon jadalnię i kuchnie z grubsza ogarnięte, dziecko w łóżku, zakupy zrobione. Ja nie wiem czy nie powiem mu żeby jednak podjechał ten test zrobić, jak mu tak wyjdzie pozytyw to nasze mieszkanie będzie lśnić zanim wróci do domu 😂 -
Iryska wrote:Mi się wydaje, że za mało pijesz wody, masz objawy odwodnienia tak naprawdę. 2 l na dzień musisz wypić, jak jest upał jeszcze więcej. I może tez za mało jesz, jak pisała Edyciak?
Pije i jem dużo , pije wręcz na sile by nie mieć problemów z pęcherzem ale fakt ze nie pije wody tylko soki i napoje..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Annia wrote:A teraz Cię to nie męczy? Ja też uwielbiam (poza ciążą) dlatego jestem tak zdziwiona, że TAK STRASZNIE mnie męczą w ciąży. Ale tak samo jestem śpiochem a teraz budzę się wyspana o godzinie 7-8 (niby na mierzenie cukru), ale i tak jestem wyspana. A przed ciążą w wolny dzień spaliśmy z mężem do 10.30 - 11.00. Fajnie, zazdroszczę Wam tej działki - rodzina mojego męża ma domek w górach i normalnie tam jeździliśmy na weekendy, ale teraz w ciąży dla mnie to za daleka wyprawa, poza tym w pobliżu nie ma żadnego dobrego szpitala w razie czego, więc siedzę na pupie w Opolu.
Baaaardzo Ci zazdroszczę tej zacienionej działki z BASENEM! 😊
Ja też mimo tych upałów teraz zaliczam dwa spacery (rano i wieczorem), plus ćwiczę te ćwiczenia na kręgosłup. Zmuszam się, ale masz rację że później człowiek się mimo wszystko lepiej czuje.
Męczy mnienie jestem niezniszczalna
Ale zaciskam poślady 😂 bo wiem że później wcale nie będzie lepiej z dwójką dzieci.
Ja to jestem taka, że jestem optymistką i cieszę się tym co mam.
Np. mówię sobie "ale upał, spać nie mogę bo Młody kopie mnie w pęcherz, że juz 3i raz wstaje w ciągu 15 minut", to sobie myślę że "prędzej czy później i tak zasnę, nie jest tak źle".Ounai, Annia, Edyciak, Inaa89, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Witamy dziewczyny w kolejnym tygodniu 🥰 czas leci nie ubłagalnie, a ja zaczęłam się stresować. Biorę luteine 2x1 i od 2 dni szyjka zrobiła się krótsza i bardziej miękka 😔 lekarz dopiero za tydzień, a ja do tego czasu chyba osiwieje. Mój narzeczony twierdzi, że schizuje jak zawsze przed lekarzem (choć on chyba bardziej się stresuję niż ja, ale nie chce tego aż tak pokazać). Coraz częściej słyszę i czytam od przedwczesnych porodach i skrajnych wczesniakach i to chyba za bardzo miesza mi w głowie. Na każdym kroku zaczynam się bać o małą czy jej nic nie zaszkodzi o wgl. Nie wiem czy to dlatego, że to moja pierwsza, długo wyczekiwana ciąża czy jest to spowodowane poprzednim poronieniem(choć było na wczesnym etapie ciąży), a może to kumulacja wszystkiego. Ehhh ten stres mnie wykończy. Jeszcze dodatkowo od kilku dni mam okropne koszmary w nocy, budzę się setki razy, nawet się zdążyło, że obudziłam się z płaczem 😢
Lalia lubi tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Maniaa, a skąd wiesz, że masz szyjkę krótszą i miękką?
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualnyManiaaa. wrote:Biorę luteine dopochwową i czuję podczas aplikacji
Mi lekarz bada przez brzuch. A długość sprawdza się na USG.
Aplikując luteinę, możesz sobie sprawdzić długość pochwy lub tzw wysokość szyjki, czyli jej położenie, ale to ma się nijak do długości szyjki czy jej twardości. Przez pochwę dotykasz jej ujścia z jednej strony tylko.Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Nie, tak się tego nie bada.
Mi lekarz bada przez brzuch. A długość sprawdza się na USG.
Aplikując luteinę, możesz sobie sprawdzić długość pochwy lub tzw wysokość szyjki, czyli jej położenie, ale to ma się nijak do długości szyjki czy jej twardości. Przez pochwę dotykasz jej ujścia z jednej strony tylko.Edyciak lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Maniaaa. wrote:Biorę luteine dopochwową i czuję podczas aplikacji
Edyciak, Annia lubią tę wiadomość
-
Mania, polubiłam za nowy tydzień 😘 słuchaj dziewczyn i faceta, dobrze Ci radzą, ale też Cię rozumiem, bo mnie przed wizytą zawsze bierze euforia i strach na zmianę 😉
Ja również witam w nowym tygodniu 🤩
Dzisiaj zaczynam 19 tydzień, mój dzidek jest wielkości pomarańczy, a ja mam na plusie 1, 4 kg 👍 biorąc pod uwagę jak dużo jem a mało tyje, to chyba dzidziuś ze mnie ciągnie ile wlezie i rośnie 😁💙
Kic, Sylwucha, również witam w nowym tygodniu 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 08:35
Edyciak, Sylwucha, kic83, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia, a ja już mam +3 kg. 😱😱 Choć fakt, przed ciążą schudłam te 3 kg w krótkim czasie, więc można powiedzieć, że teraz wróciłam do swojej wagi..
A ja zaczęłam już 5 miesiąc... Wow, jak to szybko leci.
Dziewczyny, czy w jakiś sposób przygotowujecie piersi/brodawki do karmienia? Słyszałam o hartowaniu brodawek, tylko nie do końca wiem, na czym to polega.
Anetka, o 9.00 ma dziś wizytę? -
Lalia wrote:Mania, polubiłam za nowy tydzień 😘 słuchaj dziewczyn i faceta, dobrze Ci radzą, ale też Cię rozumiem, bo mnie przed wizytą zawsze bierze euforia i strach na zmianę 😉
Ja również witam w nowym tygodniu 🤩
Dzisiaj zaczynam 19 tydzień, mój dzidek jest wielkości pomarańczy, a ja mam na plusie 1, 4 kg 👍 biorąc pod uwagę jak dużo jem a mało tyje, to chyba dzidziuś ze mnie ciągnie ile wlezie i rośnie 😁💙
Kic, Sylwucha, również witam w nowym tygodniu 😍
Ale ten czas zasuwa 😊 Dopiero się zastanawiałam czy ta blada kreska oznacza ciążę i łaziłam po lesie z testem, i oglądałam na wszystkie strony 😂Lalia, Annia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Inga, witaj w nowym tygodniu!! Jak na połowę ciąży to te 6 kg to chyba nie jest dużo 😘
Edyciak, ja ciążę (4t+0)zaczęłam z wagą równo 62 kg, potem w pierwszym trymestrze przez wymioty i mdłości spadłam do 59,9 kg, a dzisiaj 18+0 ważę 63,4 kg 😉 ale ja za swój punkt odniesienia biorę wagę w momencie zajścia w ciążę, gdybym nie schudła w pierwszym trymestrze to też byłabym teraz 3 kg na plusie, a nie 1,4😅
Sylwucha, pamiętam jak nam pisałaś że chodzisz z testem w terenie 🤩 a tu już dziewczynki takie duże 💜💜💜Sylwucha, Edyciak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry, mnie obudził głód (ostatnio coraz częściej się to zdarza) no i siku. Poza tym upał od rana, jasno, spać nie można 😂
Gratuluję Wam nowych tygodni i czekamy na wieści od wizytujących dzisiaj ❤️Sylwucha, Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Witamy, witamy Kochana 😍
Ale ten czas zasuwa 😊 Dopiero się zastanawiałam czy ta blada kreska oznacza ciążę i łaziłam po lesie z testem, i oglądałam na wszystkie strony 😂
Pamiętam to!!!Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:O masakra :o juz pomijając jej nianczenie dorosłego człowieka to Wy przeciez mieszkacie na Śląsku 🤦♀️ to tak bardzo daleko od krk 😂 ja jestem przyjezdna do krk z łodzi więc rozwaliło mnie to 🙈
Ciekawe czy jej córka tez ma taki światopogląd..ale liczę na to, że jak będzie pelnoletni to jeszcze zmieni zdanie
Edyciak, podobno nie powinno się hartować bo to może powodować skurcze.
Sylwucha, powiem Ci ze im bliżej porodu tym czas szybciej biegnie.
Inga, gdatuluje nowego tygodnia. Teraz jest lato, może po prostu woda Ci się zatrzymuje w organizmie?
Lalia ich dla Ciebie gratulacje. Matko Ty już 19 tydzień, kiedy to zleciało 😱
Właśnie pzu mnie wystawiło. Stwierdzili ze będę mieć wizytę u lekarza mailowo. Hahahaa, co za żartLalia, Edyciak, Sylwucha lubią tę wiadomość