Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
MartiMarti wrote:U mnie nudne czekanko tak myślałam owulacja była wczoraj 15 dc czyli w tym miesiącu o jeden dzień później co prawda wywołana zastrzykiem dzisiaj 16 dc temperatura skoczyła także mam potwierdzenie 😊 ostatni cykl starań mam a potem przerwa 😊
Chciałam dodać jeszcze od siebie żebyście nie świrowały aż tak w grudniu .. tymi objawami śluzami itp ...
Zajmijcie się świetami .. myślcie o prezentach o czasie z rodziną , o modlitwie .. ułożycie sobie jakiś plan na grudzień .. tak żeby dać na luz i nie doszukiwać się bez sensu objawów ciąży gdy jej tak naprawdę nie ma🎄🎁
Polsuchajcie osoby po przejściach , bez dzieci i po 2 letnich staraniach !
Ten miesiąc odpuscie sobie smutki , rozpacze .. co ma być to będzie to jedyna rzecz na którą nie macie wpływu.. i nic tu nie przyspieszycie...
powodzenia ! I będziemy z niektórymi razem testować w mikołajki ❤️🎄❤️🎁 -
No to wygląda jakby było juz po Piku ale zrób późnym wieczorem jeszcze. Wiesz tak na dobrą sprawę to są widełki jaka mniej więcej wartość tego hormonu powinna być aby doszło do owulacji /§pęknięcia ale często i to w sumie nie daje gwarancji. Nie mówiąc że test jeszcze dziś wieczorem i jutro rano rozjaśni sytuacje bo w sumie zawsze owulaka może sie przesunąć z jakiś powodów. Widziałam jak laska testowała i było blisko Piku i boom jaśniejszy i za parę dni miała już faktycznie pik i owu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 16:52
Lisa_ lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:No to wygląda jakby było juz po Piku ale zrób późnym wieczorem jeszcze. Wiesz tak na dobrą sprawę to są widełki jaka mniej więcej wartość tego hormonu powinna być aby doszło do owulacji /§pęknięcia ale często i to w sumie nie daje gwarancji. Nie mówiąc że test jeszcze dziś wieczorem i jutro rano rozjaśni sytuacje bo w sumie zawsze owulaka może sie przesunąć z jakiś powodów. Widziałam jak laska testowała i było blisko Piku i boom jaśniejszy i za parę dni miała już faktycznie pik i owu
A w ogóle możliwe że taki chwilowy wyrzut LH był??
To mój pierwszy cykl ogólnie i to nawet z testami.. Więc nie znam się na nich tak dobrze.. -
Lisa_ wrote:To zrobię może jutro z rana, podobnie jak dziś zrobiłam i zobaczę czy będzie ciemniejsza czy już zupełnie jej nie będzie..
To mój pierwszy cykl ogólnie i to nawet z testami.. Więc nie znam się na nich tak dobrze..
Tak jest to mozliwe. Ale ejat tyle różnych sytuacji,ze najlepiej jak nawet wieczorem zrobisz . Ja robilam 3 razy dziennie i kreska byla ciemniejsza . Az w koncu 3 dzien rano poztywny. -
Lisa_ wrote:To zrobię może jutro z rana, podobnie jak dziś zrobiłam i zobaczę czy będzie ciemniejsza czy już zupełnie jej nie będzie..
To mój pierwszy cykl ogólnie i to nawet z testami.. Więc nie znam się na nich tak dobrze..
Mój prawy jajnik urządził sobie impreze😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:26
-
To są wszystkie testy jakie zrobilam
1 test z góry 10dc
2 i 3 test 11 dc
4 i 5 test 12 dc. 8h różnicy między nimi
To zdjęcie jest robione jak wszystkie wyschły..
I wiem że nie powinno się wtedy już patrzeć.. Ale zostawiłam aby zobaczyć jak to się zmienia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 17:26
-
Titanickova wrote:Blanka1988, mnie się wydaje ze 2 takie same kreski miałaś dziś, ale mogę się mylić, sama dopiero się uczę owulakow. Może trzeba tez w okresie płodnym robić częściej testy żeby wyłapać Ew zmiany?
NataliaGie, właśnie myślałam żeby wypróbować niepokalanka. Bierzesz castagnus? Czy wiesz może jak to jest jak się zajdzie w ciąże w trakcie brania niepokalanka? Trzeba odstawiać?
Współczuje Wam dziewczyny kłótni z Waszymi M. Ja dziś dla mojego jestem mega wredna 😢 ale to niespecjalnie, po prostu 🐒 się zbliża 🤷♀️
Ja biorę Chasteberry Fruit 400mg , to jest chyba to samo tylko castangus ma mniejsza dawkę🤔 tak, koniecznie trzeba przestać brać jak zajdziesz w ciąże i tez robi się przerwy co 3 miesiące brania zaczynasz od 1dc najlepiej
Titanickova lubi tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Titanickova wrote:Blanka1988, mnie się wydaje ze 2 takie same kreski miałaś dziś, ale mogę się mylić, sama dopiero się uczę owulakow. Może trzeba tez w okresie płodnym robić częściej testy żeby wyłapać Ew zmiany?
NataliaGie, właśnie myślałam żeby wypróbować niepokalanka. Bierzesz castagnus? Czy wiesz może jak to jest jak się zajdzie w ciąże w trakcie brania niepokalanka? Trzeba odstawiać?
Współczuje Wam dziewczyny kłótni z Waszymi M. Ja dziś dla mojego jestem mega wredna 😢 ale to niespecjalnie, po prostu 🐒 się zbliża 🤷♀️
Łykam od 1 dc i jak zobacze 2 kreski odstawiam.
Wtedy też tak zrobiłam.NataliaGie, Titanickova lubią tę wiadomość
-
Lisa_ wrote:
Uważam że pik był ale sprawdź jeszcze oczywiście -
Lolipop wrote:W sumie że teraz wszystkie się wybarwiły po czasie i wysly to nic bo i tak widać który był tym pikiem i tak w stosunku do następnego testu jaśniejszego. Co innego jakby porównywać mokre do wyschniętych
Uważam że pik był ale sprawdź jeszcze oczywiście
Czyli w ciągu 24-48h wystąpi owulka? Tak to mam rozumieć.. -
Lisa_ wrote:Ja biorę Castagnusa.. W dwóch poprzednich ciążach też brałam.. Udało się w 1cyklu brania, jestem ciekawa jak teraz będzie..
Łykam od 1 dc i jak zobacze 2 kreski odstawiam.
Wtedy też tak zrobiłam. -
Lisa_ wrote:Czyli ten z rana był pikiem i LH w ciągu 8h tak się mogło zmienić??
Czyli w ciągu 24-48h wystąpi owulka? Tak to mam rozumieć..
Liczyłabym 16h od tego Piku
]sprawdzasz inne symptomy zbliżającej się owulacji? -
Ja brałam agnus cactus. To samo co niepokalanek ale brałam 800mg i akurat w tym cyklu zaszłam więc się nie nabrałam za dużo tego 😂
Teraz brałam to samo 2 cykle . Cykle temu i już nie biorę. Nie kupuje nowegoTitanickova lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:Jeśli wyłapałam najwyższa wartość i ona potem spadała to tak.
Liczyłabym 16h od tego Piku
]sprawdzasz inne symptomy zbliżającej się owulacji?
Lolipop lubi tę wiadomość
-
Czesc, przepraszam, że się wcinam w wątek, ale czasami podczytuję i się zastanawiałam czy dołączyć
Lisa, w swoim życiu zrobiłam juz duuzo testów owu i jak dla mnie ten z dzisiaj rano to taki prawie pozytyw. Ja zawsze testy robię raz dziennie z 2 siku. Zresztą często na ulotce można przeczytać, że najlepiej zrobić do południa. Testy wieczorem, czy po prostu później w ciągu dnia nigdy nie wychodzily mi tak samo, nawet jeśli mało piłam. Dlatego najlepiej robić o stałej porze, u mnie z 2 moczu wychodzą najlepiej (lepiej nawet niż z 1, z którego robić się nie powinno). Nie sądzę, żeby pik tak szybko Ci się skonczyl. Jutro będziesz mieć odpowiedź powodzeniaSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Czesc, przepraszam, że się wcinam w wątek, ale czasami podczytuję i się zastanawiałam czy dołączyć
Lisa, w swoim życiu zrobiłam juz duuzo testów owu i jak dla mnie ten z dzisiaj rano to taki prawie pozytyw. Ja zawsze testy robię raz dziennie z 2 siku. Zresztą często na ulotce można przeczytać, że najlepiej zrobić do południa. Testy wieczorem, czy po prostu później w ciągu dnia nigdy nie wychodzily mi tak samo, nawet jeśli mało piłam. Dlatego najlepiej robić o stałej porze, u mnie z 2 moczu wychodzą najlepiej (lepiej nawet niż z 1, z którego robić się nie powinno). Nie sądzę, żeby pik tak szybko Ci się skonczyl. Jutro będziesz mieć odpowiedź powodzeniaLolipop lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny