Grudniowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:a ja chyba byłam w ciazy...tylko znow poroniłam...dzisiaj ten mocny bol brzucha z rana ciagnacy az do plecow...gdzie ja mam bezbolesne miesiaczki....byłam przed chwila w łazience i zobaczyłam duzo jakiegos fragmentu, tak jakby jakas błona, napewno to nie był skrzep krwi, bo to nie było czerwone tylko bardziej bezbarwne...i ten okropny bol piersi, to napewno była ciaza, test w 14 dpo pokazał lekka 2 kreske, gdybym zrobiła na drugi dzien pewnie lepiej byłoby ja widac....no i zawsze cykl mam 26 dni a tu az 30...jak nic ciaza...trudno znow ja straciłam
Przykro mi karola. Obawiam się, że skoro udaje Ci się zajść w ciążę tylko się nie utrzymuje to z in vitro może być podobnie. Może zanim wydacie kupę kasy w klinice na in vitro poszukaj specjalisty który poszuka przyczyny. -
nick nieaktualnyecencia wrote:Przykro mi karola. Obawiam się, że skoro udaje Ci się zajść w ciążę tylko się nie utrzymuje to z in vitro może być podobnie. Może zanim wydacie kupę kasy w klinice na in vitro poszukaj specjalisty który poszuka przyczyny.
-
karolaa zrob sobie badanie krwi przeciwciala IgG IgM na zespol antyfosfolipidowy http://www.ciazowy.pl/artykul,zespol-antyfosfolipidowy-przyczyna-poronien,940,1.html
przeciwciał antykardiolipinowych klasy IgM lub IgG i antykoagulantu tocznia to sobie zrob te badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2013, 13:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykada24 wrote:ja u siebie placilam 30zl za jedno badanie robilam dwa czyli 60zl mnie wymnioslo nie wiem jaku ciebie w miescie i sie okazalo ze mam ten zespół i sie lecze na to
-
Ania1986 wrote:hej babeczki, widze ze tu same ponure wiesci... zabijcie mnie plisss bo dzis jestem tak rozwalona ze szok... do tego boje sie ze torbiel mi sie nie wchlonie i dupa ze stymulacji bedzie;(
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:chyba ze bede brała od transferu luteine to wtedy sie utrzyma.
Niestety luteina ani duphaston nie są żadnym cudownym lekiem na poronienia. Chyba że są silne bóle i twardy brzuch to wtedy progesteron jest skuteczny.
Bo jeżeli tak jak pisze Kada ktoś ma zespół antyfosfolipidowy i łyknie sobie progesteron to tak samo można by było wziąć witaminkę C- taka sama skuteczność
Karolaa ja bym na Twoim miejscu porozmawiała z lekarzem o braniu acardu po owulce. Poczytaj sobie na ten temat, bo w Twoim przypadku to może pomóc. Wiem nawet że niektóre dziewczyny biorą go na własną rękę, bo z lekarzami ciężko jest się dogadać
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Jaka torbiel ?? bylas na usg ze wyszla jakas torbbiel ??
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:ale ona nie pojawiła się od razu tylko po długim czasie.. tzn nie było jej po 5 minutach tak jak producent mówi. więc już sama nie wiem..
Jak nie byłam w ciązy, a był już 18 czy 19dpo, to choć patrzyłam czasem po dobie, to nie było żadnego cienia, a u ciebie jest:D! Będzie dobrze, zobaczysz:*
Aneczko, jak brałaś dupka, to raczej powinna się wchłonąć. A nie możesz iść kiedyś w najbliższym czasie na usg?Ania_84, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Aniu po duphastonie podobno bardzo ladnie sie wchłaniaja - wiec mam nadzieje ze sie wchłonal - choc mimo wszystko ja bym poszla na jakies usg przed braniem clo cyz napewno
stardust87 - mi sie wydaje ze bedzie dobrze kreseczka mogla sie pojawic nawet po 8 min np bo skoro tylko odczekalas 5 min to kreseczka mogla sie wczesniej pojawic a po 3 h jak looknelas to moze sie po prostu utrzymala trzymam kciuki -
200 wrote:Jak nie byłam w ciązy, a był już 18 czy 19dpo, to choć patrzyłam czasem po dobie, to nie było żadnego cienia, a u ciebie jest:D! Będzie dobrze, zobaczysz:*
Aneczko, jak brałaś dupka, to raczej powinna się wchłonąć. A nie możesz iść kiedyś w najbliższym czasie na usg?Iwka lubi tę wiadomość