Grudniowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martii wrote:A ja słyszałam, tylko nie pamiętam gdzie, że ibupromu nie należy zażywać jak stara się o ciążę, bo to utrudnia i tak samo jak już jest się w niej. Musiałabym poszukać, gdzie o tym wyczytałam...
Ja czytalam artykul ze leki z ibuprofrnem bookuja owulacje i nie nalezy ich przyjmowac podczas staran o dziecko

-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o ibuprofen i staranka....
Zaczęłam się starać w sierpniu rok temu i pierwszy miesiąc nic. W drugim miesiącu przed owulacją najpierw dopadł mnie ból stawów biodrowych i za chwilę mega przeziębienie. Leków zjadłam tyle że szkoda gadać...ibuprofeny, ketonale i bóg go wie co jeszcze. Byłam pewna że przy takim choróbsku i takiej ilości zjedzonych tabletek ciąży nie będzie a tu pach i dwie kreseczki
Czasem myślę że muszę się nażreć tabletek żeby znowu mi się udało zaskoczyć ehh.
Martii lubi tę wiadomość
-
Tak jest, że jednej nic nie będzie, a inna będzie mieć problemy.Nic nie jest czarne albo białe;-) Idąc taki tropem, to alkoholiczki(w umiarkowanym stadium), palaczki itp powinny rodzić tylko chore dzieci lub nawet nie móc donosić ciąży, a tak nie jest. Ja to jestem pechozolka, więc wole dmuchać na zimne, więc tylko Apap i to wyłącznie wtedy gdy od bólu głowy już mi zachodzi na oczy
Anoolka, basiulkaa_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny z jednej strony leki szkodzą ciąży i przed ciążą a z drugiej strony pomagają w nią zajść. Są sytuacje że jeśli kobieta będzie zażywać Acard po owulacji to szybciej zajdzie w ciąże niż bez niego. Także nie ma reguły
Martii lubi tę wiadomość
-
DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN !!!!!!!
nie mam zamiaru nikogo oszukiwać na temat mojej ciąży. Chcecie to wierzcie jak nie chcecie to nie musicie ja nikogo nie zmuszam. A komentarze typu, że jestem puszczalska itp zostawcie dla siebie, nie znacie mnie to nie oceniajcie !
basiulkaa_89 lubi tę wiadomość
-
Acard? No co Ty? Nie słyszałam o tym, może w chwili desperacji wypróbujeAnoolka wrote:Dziewczyny z jednej strony leki szkodzą ciąży i przed ciążą a z drugiej strony pomagają w nią zajść. Są sytuacje że jeśli kobieta będzie zażywać Acard po owulacji to szybciej zajdzie w ciąże niż bez niego. Także nie ma reguły

-
Dziewczynki, jak jest u Was...czy od środkow zakazanych w ciąży, np alkoholu, napojów energetycznych itp stronicie cały czas starajac się o ciążę, czy w jakimś konkretnym momencie, np po ovu do terminu @, albo dopiero po pozytywnym teście jest basta? Zastanawiam sie, bo mam dzis w rodzinie imprezę, a do @(ktora mam nadzieję nie nadejdzie)zostal mi tydzień, czy te niewskazane środki mogłyby na tym etapie mieć na coś wplyw, negatywny oczywiście?
-
Ja jeszcze wierze, mimo ze coraz wiecej sygnałów mowi mi, ze @ tez przyjdzie
ale wole żyć w blogiej nadzei i zachowac jeszcze wzgledne srodki ostrożności
tylko wlasnie nie wiem, czy nie przesadzam, bo moze dopiero po pozytywnym tescie powinam zmienic "styl życia"
-
gdzieś tu na forum kiedyś czytałam, że do terminu @ alk nie dociera do fasolki, ale w sumie to nie wiem. Myślę, że do implantacji rzeczywiście alk nie szkodzi, czyli do pozytywnego testu.. ale to tylko ja tak myślę. poza tym, wiem od koleżanek, że jak jeszcze nie wiedziały że są w ciąży, a wypiły trochę alk. to się bardzo źle czuły. Np. po 2-3 łykach piwa czy wina już wymiotowały (a normalnie mogą wypić duuuużo więcej)..Martii wrote:Ja jeszcze wierze, mimo ze coraz wiecej sygnałów mowi mi, ze @ tez przyjdzie
ale wole żyć w blogiej nadzei i zachowac jeszcze wzgledne srodki ostrożności
tylko wlasnie nie wiem, czy nie przesadzam, bo moze dopiero po pozytywnym tescie powinam zmienic "styl życia" 
Martii lubi tę wiadomość

13.08.2014