Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Sung powiedz mi na co działa ten inozytol i maca? ja biorę ovarin i wit D

    U mnie na wykresie cuda się dzieją... od kąd mierze temp to jeszcze nogdy nie iałam tak pięknego wykresu... torchę myslę czy doktorka się nie pomykiła? Chyba nie mozlier by tempks tak poszybowała przy cyklu berzowulacynym... sama nie wiem ehhh... z drugiej strocny [rzecież ona tam coś widzi...

    www.pepsieliot.com/co-to-jest-maca-i-w-jaki-sposob-2/

    Inozytol pomaga przy pcos. Ja nie mam potwierdzonych, ale mam problemy z cukrem, a na to też pomaga.

    TRzymam kciuki, żeby lekarka się myliła :)

    KAL lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    A i jeszcze mam takie pytanie czy to jest okey jak ktoś ma taka niską temp. wahającą się od 35,7 w czasie okresu a jak ma dni płodne najwyżej no tak 36,5 ?? Mówię to na swoim przykładzie kiedyś mialam temp. nawet 34,0

    Ja tak mam. Nie masz niedoczynności?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miewam infekcji od laaaat. Miałam tylko jak miałam nadżerkę.
    Potem jedyne dwie infekcje miałam w mega wczesnych ciążach. Taki pierwszy objaw ;)

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6137 2243

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    Dziewczyny, 7 dni po owu moge zrobić beta hcg ? :) wyjdzie juz ?

    Najwczesniej 10dpo.

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Ja tak mam. Nie masz niedoczynności?
    Hej badań Tsh co roku a w tym mam wynik Tsh 0,643 przy normie od 0,4-4.Lekarz mówił że okey ale jak Ty sądzisz? Dzięki za odpowiedź

  • agawera Autorytet
    Postów: 1672 720

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ok tsh ok 1

    km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Hej badań Tsh co roku a w tym mam wynik Tsh 0,643 przy normie od 0,4-4.Lekarz mówił że okey ale jak Ty sądzisz? Dzięki za odpowiedź

    a ft3 i ft4?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    a ft3 i ft4?
    Nie robiłam ft3 ft4 jutro pójdę po skierowanie do endokrynologa bo już sama nie wiem niech mi zrobi badania

    Sung lubi tę wiadomość

  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam krew ale wyszła negatywna :(
    Beta HCG 0.08 mIU/ml
    poza okresem ciąży 0,0 - 5,0 mIU/ml
    ciąża 2 dni-1 tydzień 5,0 - 50,0 mIU/ml
    ciąża 1-2 tydzień 50,0 - 500,0 mIU/ml
    ciąża 2-3 tydzień 100,0 - 5000,0 mIU/ml
    ciąża 3-4 tydzień 5000,0 - 10000,0 mIU/ml
    ciąża 4-5 tydzień 10000,0 - 50000,0 mIU/ml
    ciąża 5-6 tydzień 10000,0 - 100000,0 mIU/ml
    ciąża 6-8 tydzień 15000,0 - 200000,0 mIU/ml
    mężczyzna 0,00 - 2,67 mIU/ml


    za wczesnie sadzicie ?

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    robiłam krew ale wyszła negatywna :(
    Beta HCG 0.08 mIU/ml
    poza okresem ciąży 0,0 - 5,0 mIU/ml
    ciąża 2 dni-1 tydzień 5,0 - 50,0 mIU/ml
    ciąża 1-2 tydzień 50,0 - 500,0 mIU/ml
    ciąża 2-3 tydzień 100,0 - 5000,0 mIU/ml
    ciąża 3-4 tydzień 5000,0 - 10000,0 mIU/ml
    ciąża 4-5 tydzień 10000,0 - 50000,0 mIU/ml
    ciąża 5-6 tydzień 10000,0 - 100000,0 mIU/ml
    ciąża 6-8 tydzień 15000,0 - 200000,0 mIU/ml
    mężczyzna 0,00 - 2,67 mIU/ml


    za wczesnie sadzicie ?


    Nigdy nie robiłam tak szybko testu, ba zacznijmy od tego, że tylko raz w życiu zrobiłam betę ;) Wyczytałam, że może być trochę za wcześniej.

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtórze za tydzien...
    niby mają ,że od 2 dni -1 tydzien wykrywa ale u mnie moze byc dopiero zagnieżdzanie :( albo nic nie ma...

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    powtórze za tydzien...
    niby mają ,że od 2 dni -1 tydzien wykrywa ale u mnie moze byc dopiero zagnieżdzanie :( albo nic nie ma...

    Po prostu za wcześnie jeszcze. Dopóki sie nie zagnieździ to nie ma szans na wykrycie nawet znikomej ilości bhcg bo go jeszcze nie produkuje ;) troszeczkę cierpliwości jeszcze kilka dni musisz sobie dać ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    powtórze za tydzien...
    niby mają ,że od 2 dni -1 tydzien wykrywa ale u mnie moze byc dopiero zagnieżdzanie :( albo nic nie ma...

    Masz naprawdę obiecujący wykres, więc poczekaj jeszcze i jak @ nie przyjdzie to wtedy powtórz betę. To Twój pierwszy cykl z mierzeniem temp.?

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Masz naprawdę obiecujący wykres, więc poczekaj jeszcze i jak @ nie przyjdzie to wtedy powtórz betę. To Twój pierwszy cykl z mierzeniem temp.?
    pierwszy kochana..
    mam 2 córki i obie w pierwszym wstrzelone

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Po prostu za wcześnie jeszcze. Dopóki sie nie zagnieździ to nie ma szans na wykrycie nawet znikomej ilości bhcg bo go jeszcze nie produkuje ;) troszeczkę cierpliwości jeszcze kilka dni musisz sobie dać ;)


    okey za tydzien powtórze. oby był na zielono <3

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    pierwszy kochana..
    mam 2 córki i obie w pierwszym wstrzelone

    No to gratuluję córek i tych pięknych strzałów ;p Stąd to Twoje zniecierpliwienie :) Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzeba tylko trochę poczekać. Wiem jakie to bywa trudne, ale nic nie poradzimy na to :(

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sądziłam ,że juz coś pokaze ale faktycznie 7dpo to wczesnie, dopiero moze sie zagniezdza, tak sie pocieszam :)

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki za Was

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Wpiszcie mnie proszę na 8.12. Jeśli nie przyjdzie @ do piątku to testuje, choć małeszanse w tym cyklu.. dziś mam straszny ból podbrzusza i jajników. Nie miewam takich bóli przed @.
    Staramy się 3 miesiąc, drugi miesiąc mierze temperature i obserwuje siebie, pierwszy miesiąc z OF.
    Siostra zaszła w ciążę w pierwszym cyklu starań, obecnie 10 tydzień.
    Zazdroszczę jej bardzo, chciałabym żebyśmy miały dzieciaczki z jednego roku i to wszystko chyba też mnie gubi i stresuje.
    Jeśli któraś by mogła to zlukajcie mój wykres, każda sugestia mile widziana

    Pozdrawiam i trzymam za każdą z was kciuki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:16

    LISTA STARACZEK

  • Majaaa Autorytet
    Postów: 711 532

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag faktycznie takie gonienie za kimś jest zgubne, wiem coś o tym;) U mnie jeszcze dochodzi presja czasu, bo chciałabym, żeby między dziećmi było maksymalnie trzy lata różnicy:/
    Wykres obiecujący, a wyszedł Ci pozytywny test owulacyjny?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:36

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego