Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena ładnie wyglądają Twoje tempki :) Kciuki!!

    Almond ovu to tylko program, trzeba trochę brać go z przymrużeniem oka. Moim zdaniem mogłaś mieć owulację 15 dnia. Mi też dziwnie wyznaczył, wg mnie miałam dwa dni wcześniej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 10:10

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Spróbuję wkleić ale wychodzi do góry nogami :D

    https://zapodaj.net/933f63e2b0a30.jpg.html

    Coś słaba ta kreska...

    Dzięki dziewczyny ale nadal nie mogę uwierzyć! Martwię sie teraz bo bralam ten antybiotyk! :/

    Piękny <3 <3 <3

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa - krecha gruba i ewidentnie ją widać :) Który to dpo? Będziesz robić dzisiaj betę? NO I GRATULACJE!!! :)

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1761 539

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Spróbuję wkleić ale wychodzi do góry nogami :D

    https://zapodaj.net/933f63e2b0a30.jpg.html

    Coś słaba ta kreska...

    Dzięki dziewczyny ale nadal nie mogę uwierzyć! Martwię sie teraz bo bralam ten antybiotyk! :/


    Śliczna kreska który to dpo? :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nawet nie wiem który dpo bo nie zanotowalam owulacji wcale, zero objawów bylo. 29 dc dziś takze jeszcze wszystko moze sie zdarzyc boje sie cieszyć:)

    U mas święto dzisiaj, na bete skocze w poniedzialek.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Robiłam ten bobo test pisze że wykrywa nawet 6 dniową ciążę wiec raczej nie mam się co łudzić.. brzuch dalej boli jak na @. Czekam cierpliwie. Może dziś w 29 DC albo jutro dostanę.

    Czekam na ciebie może jeszcze nie wszystko stracone!

    Mala Mi a ty będziesz testować? Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczynki!!! :)

    Paulina_2603 lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1761 539

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Czekam na ciebie może jeszcze nie wszystko stracone!

    Mala Mi a ty będziesz testować? Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczynki!!! :)


    Wiesz dzisiaj mam lekkie plamienie bladoróżowe, liczę po cichu że to implantacja, choć też nie chce się nakręcać. Poczekam do niedzieli/poniedziałku i zobaczę czy się rozkręci, no i wtedy może zatestuję...

    Agis29 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Wiesz dzisiaj mam lekkie plamienie bladoróżowe, liczę po cichu że to implantacja, choć też nie chce się nakręcać. Poczekam do niedzieli/poniedziałku i zobaczę czy się rozkręci, no i wtedy może zatestuję...

    Miałam coś takiego jakoś w 21 dc chyba. Trzymam kciuki :)

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Spróbuję wkleić ale wychodzi do góry nogami :D

    https://zapodaj.net/933f63e2b0a30.jpg.html

    Coś słaba ta kreska...

    Dzięki dziewczyny ale nadal nie mogę uwierzyć! Martwię sie teraz bo bralam ten antybiotyk! :/

    Może i słaba, ale widoczna! Gratuluję :D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • LenaAnna Ekspertka
    Postów: 146 128

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie beta 0.1 a @ przyszła w nocy. Także niestety nic z tego. :(
    Już mam dość, już nie daje rady, chyba odpuszczam, na marzec umówiona inseminacja i tego chyba muszę się trzymać.

    Gratuluję wszystkim którym się udało, wręcz czuję waszą radość :*
    Trzymam kciuki za resztę!

    I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna przykro mi :(

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1761 539

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna wrote:
    Dziewczynki u mnie beta 0.1 a @ przyszła w nocy. Także niestety nic z tego. :(
    Już mam dość, już nie daje rady, chyba odpuszczam, na marzec umówiona inseminacja i tego chyba muszę się trzymać.

    Gratuluję wszystkim którym się udało, wręcz czuję waszą radość :*
    Trzymam kciuki za resztę!


    Tak mi przykro, i tulę wierzę że inseminacja nie bedzie potrzebna że do tego marca Wam się uda... który to Wasz cykl starań?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co... Ja to jestem jakaś dziwna :P Patrzę cały czas na ten mój wykres, jakby od patrzenia miał się pojawić zielony plusik :D Jestem nienormalna!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 10:52

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • serena1989 Autorytet
    Postów: 497 531

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 rozumiem Cię doskonale, bo mam to samo... siedzę, analizuję moje poprzednie wykresy ciążowe i dumam. :)

    Paulina_2603 lubi tę wiadomość

    f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LenaAnna przykro mi :( Kurcze no, co za kiszka :( może do marca, to już się zaczniesz zaokrąglać a pod Twoim serduszkiem będzie biło mniejsz serduszko :)

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova PIekna krecha! Spokojnej, nudej ciąży! Rośnijcie zdrowo i niech tam w środu urośnie malutki penisek :)

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 a który masz dpo?

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1761 539

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    12, albo 13 miałam owulkę potwierdzoną przez ginkę ale niestety nie zapytałam się kiedy do niej doszło :) więc to tak z moich obserwacji

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 292

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mam podobnie. Doskonale to znam ;-)

    Paulina_2603 lubi tę wiadomość

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • LenaAnna Ekspertka
    Postów: 146 128

    Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to był 7cs, 3 po ciązy pozamacicznej. Niestety wygląda na to, że owulacje mam tylko po tej samej stronie co cp, a jak wiadomo jajowód po tej stronie jest najpewniej niedrożny.
    Na szczęście mam lekarza który nie każe mi czekać, jak zobaczył że to po raz kolejny owulacja po lewej zapowiedział ze na przełomie lutego i marca robimy stymulacje i jak będzie pęcherzyk na prawym to Ovitrelle+inseminacja.

    Ja ciężko znoszę drugą fazę cyklu, zawsze jestem pewna że to to, a potem porażka boli:(
    Chciałabym odpuścić na dwa cykle, nie myśleć, ale powiem Wam że nie umiem- próbowałam i to było tylko oszukiwanie się, dalej wpatrywałam się w wykres jak sroka w gnat i macałam po cyckach żeby sprawdzić czy nie bolą :)- ale to przecież wiecie, bo same robicie dokładnie tak samo:)

    Także jeśli macie rady jak odpuścić to chętnie przyjmę.

    Jeszcze raz trzymam mocno kciuki za testujące- żeby to były najlepsze święta w życiu :*

    I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego