Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Jeszcze powinnam się na grudzień załapać między swietami a sylwestrem. Tylko nie wiem kiedy dokładnie, bo jeszcze tego okresu nie dostalam, tylko te plamienia.
Taki miałaś ładny wykres i ten niepokalanek wydłużył cykl troszkę... Nie chce się wierzyć... 😣😣😣 -
nick nieaktualny
-
motylek1909 wrote:W sumie nie pomyślałam 🤔 no nic, pozostaje nam czekać
Jasminum, Motylek wrzucam Wam zdjęcia moich owulakow dla porównania. Pierwszy od lewej z dziś. Drugi od lewej pozytywny zrobiony na drugi dzień od pojawienia się śluzu płodnego, kolejny w dniu pojawienia się śluzu a ostatni 4 dpo.
Jak widac u mnie zawsze wychodzą bardzo mocne kreski ale tylko dwa testy w cyklu wychodzą z kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej.
motylek1909 lubi tę wiadomość
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualnyCamarilla wrote:Jasminum, Motylek wrzucam Wam zdjęcia moich owulakow dla porównania. Pierwszy od lewej z dziś. Drugi od lewej pozytywny zrobiony na drugi dzień od pojawienia się śluzu płodnego, kolejny w dniu pojawienia się śluzu a ostatni 4 dpo.
Jak widac u mnie zawsze wychodzą bardzo mocne kreski ale tylko dwa testy w cyklu wychodzą z kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej.
-
Camarilla wrote:Jasminum, Motylek wrzucam Wam zdjęcia moich owulakow dla porównania. Pierwszy od lewej z dziś. Drugi od lewej pozytywny zrobiony na drugi dzień od pojawienia się śluzu płodnego, kolejny w dniu pojawienia się śluzu a ostatni 4 dpo.
Hmm może to w takim razie wina tych testów... Albo tego, że powinno się nie pić przez 2h przed pomiarem a u mnie to prawie niemożliwe :o Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tak często pije! A jak już udało się te dwie godziny to miałam tak sucho w ustach, jak po spacerze na pustyni 😓👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Nona wrote:Domi szkoda.
Ja nie mierze temp, nie robię bet. Test ciążowy dopiero 12dpo. Polecam. Na chłodno.
A chodzisz dalej na monity?
Ja też sobie już dawno odpuścilam mierzenie. Tylko testy owu + obserwacja jednak jak problem męski zniknie i dalej nie pyknie to rozważam chodzenie na monity. Na razie uważam że to strata pieniędzy - pierwsza wizyta w cyklu 160+80 za każdy monit a nawet jak będzie pecherzyk dominujący to może się okazać że nie podziałamy. Jeszcze dwa miesiące musi uważac na kręgosłup a dochodzi jeszcze brak wytrysku.
Testy ciążowe 7-10 dpo to też już nie moja bajka. Strata kasy chociaż są takie cykle kiedy kusi.
Nona lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualny
-
U mnie dziś 10dc, piękny śluz już zawital. Szkoda, że zostało mi 25 tabletek Niepokalanka i przerwa 😅 mam nadzieję, że śluz zostanie taki
Camarilla, justyna1719, Nona lubią tę wiadomość
Mutacja genu m1ap u męża
Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
15.10 3 komórki zapłodnione
19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
04.2024 inseminacja nasieniem dawcy -
nick nieaktualnyTysia150 wrote:U mnie dziś 10dc, piękny śluz już zawital. Szkoda, że zostało mi 25 tabletek Niepokalanka i przerwa 😅 mam nadzieję, że śluz zostanie taki
-
nick nieaktualny
-
Motylek - tak facelle. Średnio chodzą po 15 zł. Miałam też domowe laboratorium i do tej pory mam horienmedical z allegro ale nie polecam - rozmywaja się i ciężko stwierdzić czy są takie same czy testowa jest ciemniejsza.
Jasminum - ja się bardzo mocno nie ograniczam z piciem. Oczywiście stopuje na 2 h przed ale ciśnie mnie pragnienie to pije. Zresztą widać kiedy mocz jest rozrzedzony. Jak za dużo wypije to nie robię testu i czekam kolejna godzinę. Zazwyczaj testuje ok 20-21. W poprzednim cyklu ok 17.
Rozwazalas wizytę u ginekologa żeby sprawdzić czy w ogóle dochodzi do owulacji? Ja panikowalam że nie mam jak używałam testów z domowego laboratorium a ciężko mi wtedy było ocenić czy śluz jest plodny. Wg testów owu nie było a ginekolog potwierdziła że do owulacji doszło, endo grubiutkie - niestety ciazy z tego nie było 😎♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualnyCamarilla wrote:Motylek - tak facelle. Średnio chodzą po 15 zł. Miałam też domowe laboratorium i do tej pory mam horienmedical z allegro ale nie polecam - rozmywaja się i ciężko stwierdzić czy są takie same czy testowa jest ciemniejsza.
Jasminum - ja się bardzo mocno nie ograniczam z piciem. Oczywiście stopuje na 2 h przed ale ciśnie mnie pragnienie to pije. Zresztą widać kiedy mocz jest rozrzedzony. Jak za dużo wypije to nie robię testu i czekam kolejna godzinę. Zazwyczaj testuje ok 20-21. W poprzednim cyklu ok 17.
Rozwazalas wizytę u ginekologa żeby sprawdzić czy w ogóle dochodzi do owulacji? Ja panikowalam że nie mam jak używałam testów z domowego laboratorium a ciężko mi wtedy było ocenić czy śluz jest plodny. Wg testów owu nie było a ginekolog potwierdziła że do owulacji doszło, endo grubiutkie - niestety ciazy z tego nie było 😎
Można robić te testy rano? Już nie pamiętam jak to szło... Koło 7 bym sobie robiła.. Może tak być? -
motylek1909 wrote:Tysia w naszych cyklach 3 dni różnicy! W którym dc spodziewasz się owulki?Mutacja genu m1ap u męża
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
motylek1909 wrote:Właśnie te kupiłam sobie, dlatego pytam
Można robić te testy rano? Już nie pamiętam jak to szło... Koło 7 bym sobie robiła.. Może tak być?
Tylko nie z porannego moczu. Aczkolwiek ja zawsze robiłam popoludniu 😊Annia, motylek1909 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualny
-
motylek1909 wrote:Właśnie te kupiłam sobie, dlatego pytam
Można robić te testy rano? Już nie pamiętam jak to szło... Koło 7 bym sobie robiła.. Może tak być?
Kiedyś poszłam siku o 6 rano po zmierzeniu tempki, zrobiłam owulaka o 11 bo przecież poranne siku już było i wyszło, że owulacja w 10 dc, kiedy nie było jeszcze ani śluzu ani żadnych innych zwiastunów - po prostu mocz był za bardzo zagęszczony. Owulacja była później.motylek1909 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyTysia150 wrote:14/15. Ale ja nie liczę na nic, nie testuje :* w styczniu mamy kolejna wizytę, nie ma plemników
Tysia150 lubi tę wiadomość
-
motylek1909 wrote:A może..? Takie znienacka są najmniej spodziewane, mówię Ci :* możesz się nie nastawić, ale warto wierzyć :*
motylek1909, Annia lubią tę wiadomość
Mutacja genu m1ap u męża
14.10.22 punkcja
7 komórek 7 plemników ♥️
nick nieaktualny