Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Jeszcze powinnam się na grudzień załapać między swietami a sylwestrem. Tylko nie wiem kiedy dokładnie, bo jeszcze tego okresu nie dostalam, tylko te plamienia.

Taki miałaś ładny wykres i ten niepokalanek wydłużył cykl troszkę... Nie chce się wierzyć... 😣😣😣

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Pewnie tego 15-go. Chociaż kreska i tak nie była ciemniejsze od kontrolnej... Ale to nie za szybko by było? :o Zagniezdzenie chyba między 7-12dpo powinno być dopiero...
    W sumie nie pomyślałam 🤔 no nic, pozostaje nam czekać :)

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    W sumie nie pomyślałam 🤔 no nic, pozostaje nam czekać :)

Jasminum, Motylek wrzucam Wam zdjęcia moich owulakow dla porównania. Pierwszy od lewej z dziś. Drugi od lewej pozytywny zrobiony na drugi dzień od pojawienia się śluzu płodnego, kolejny w dniu pojawienia się śluzu a ostatni 4 dpo.
    Jak widac u mnie zawsze wychodzą bardzo mocne kreski ale tylko dwa testy w cyklu wychodzą z kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej.

172e403fda57.jpg

motylek1909 lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Jasminum, Motylek wrzucam Wam zdjęcia moich owulakow dla porównania. Pierwszy od lewej z dziś. Drugi od lewej pozytywny zrobiony na drugi dzień od pojawienia się śluzu płodnego, kolejny w dniu pojawienia się śluzu a ostatni 4 dpo.
    Jak widac u mnie zawsze wychodzą bardzo mocne kreski ale tylko dwa testy w cyklu wychodzą z kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej.

172e403fda57.jpg
    Ooo dzięki! Czy to są testy owulacyjne Facelle z Rossmanna?

• Jasminum Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:

172e403fda57.jpg

Hmm może to w takim razie wina tych testów... Albo tego, że powinno się nie pić przez 2h przed pomiarem a u mnie to prawie niemożliwe :o Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tak często pije! A jak już udało się te dwie godziny to miałam tak sucho w ustach, jak po spacerze na pustyni 😓

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • emdar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03, przykro mi bardzo :( już trzymam kciuki za kolejny cykl ✊

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camarilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Domi szkoda.
    Ja nie mierze temp, nie robię bet. Test ciążowy dopiero 12dpo. Polecam. Na chłodno.

A chodzisz dalej na monity?
    Ja też sobie już dawno odpuścilam mierzenie. Tylko testy owu + obserwacja jednak jak problem męski zniknie i dalej nie pyknie to rozważam chodzenie na monity. Na razie uważam że to strata pieniędzy - pierwsza wizyta w cyklu 160+80 za każdy monit a nawet jak będzie pecherzyk dominujący to może się okazać że nie podziałamy. Jeszcze dwa miesiące musi uważac na kręgosłup a dochodzi jeszcze brak wytrysku.
    Testy ciążowe 7-10 dpo to też już nie moja bajka. Strata kasy chociaż są takie cykle kiedy kusi.

Nona lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wedle naszej listy, czekamy teraz na testowanie do 5.12 :) ulala, może ktoś nas zaskoczy wcześniej pozytyw em? :))

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10dc, piękny śluz już zawital. Szkoda, że zostało mi 25 tabletek Niepokalanka i przerwa 😅 mam nadzieję, że śluz zostanie taki :D

Camarilla, justyna1719, Nona lubią tę wiadomość

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    U mnie dziś 10dc, piękny śluz już zawital. Szkoda, że zostało mi 25 tabletek Niepokalanka i przerwa 😅 mam nadzieję, że śluz zostanie taki :D
    Kusicie mnie tym Niepokalanek iem... Ale może wstrzymam się ze 3 cykle i wdroze jak nie będzie się udawalo... 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Tysia w naszych cyklach 3 dni różnicy! W którym dc spodziewasz się owulki?

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek - tak facelle. Średnio chodzą po 15 zł. Miałam też domowe laboratorium i do tej pory mam horienmedical z allegro ale nie polecam - rozmywaja się i ciężko stwierdzić czy są takie same czy testowa jest ciemniejsza.

Jasminum - ja się bardzo mocno nie ograniczam z piciem. Oczywiście stopuje na 2 h przed ale ciśnie mnie pragnienie to pije. Zresztą widać kiedy mocz jest rozrzedzony. Jak za dużo wypije to nie robię testu i czekam kolejna godzinę. Zazwyczaj testuje ok 20-21. W poprzednim cyklu ok 17.
    Rozwazalas wizytę u ginekologa żeby sprawdzić czy w ogóle dochodzi do owulacji? Ja panikowalam że nie mam jak używałam testów z domowego laboratorium a ciężko mi wtedy było ocenić czy śluz jest plodny. Wg testów owu nie było a ginekolog potwierdziła że do owulacji doszło, endo grubiutkie - niestety ciazy z tego nie było 😎

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Motylek - tak facelle. Średnio chodzą po 15 zł. Miałam też domowe laboratorium i do tej pory mam horienmedical z allegro ale nie polecam - rozmywaja się i ciężko stwierdzić czy są takie same czy testowa jest ciemniejsza.

Jasminum - ja się bardzo mocno nie ograniczam z piciem. Oczywiście stopuje na 2 h przed ale ciśnie mnie pragnienie to pije. Zresztą widać kiedy mocz jest rozrzedzony. Jak za dużo wypije to nie robię testu i czekam kolejna godzinę. Zazwyczaj testuje ok 20-21. W poprzednim cyklu ok 17.
    Rozwazalas wizytę u ginekologa żeby sprawdzić czy w ogóle dochodzi do owulacji? Ja panikowalam że nie mam jak używałam testów z domowego laboratorium a ciężko mi wtedy było ocenić czy śluz jest plodny. Wg testów owu nie było a ginekolog potwierdziła że do owulacji doszło, endo grubiutkie - niestety ciazy z tego nie było 😎
    Właśnie te kupiłam sobie, dlatego pytam :)
    Można robić te testy rano? Już nie pamiętam jak to szło... Koło 7 bym sobie robiła.. Może tak być?

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Tysia w naszych cyklach 3 dni różnicy! W którym dc spodziewasz się owulki?
    14/15. Ale ja nie liczę na nic, nie testuje :* w styczniu mamy kolejna wizytę, nie ma plemników :(

Mutacja genu m1ap u męża
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Można robić te testy rano? Już nie pamiętam jak to szło... Koło 7 bym sobie robiła.. Może tak być?

Tylko nie z porannego moczu. Aczkolwiek ja zawsze robiłam popoludniu 😊

Annia, motylek1909 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 12:38

• Annia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Testów owulacyjnych nie można robić z porannego moczu bo wyjdą zakłamane.
    Kiedyś poszłam siku o 6 rano po zmierzeniu tempki, zrobiłam owulaka o 11 bo przecież poranne siku już było i wyszło, że owulacja w 10 dc, kiedy nie było jeszcze ani śluzu ani żadnych innych zwiastunów - po prostu mocz był za bardzo zagęszczony. ;) Owulacja była później.

motylek1909 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    14/15. Ale ja nie liczę na nic, nie testuje :* w styczniu mamy kolejna wizytę, nie ma plemników :(
    A może..? Takie znienacka są najmniej spodziewane, mówię Ci :* możesz się nie nastawić, ale warto wierzyć :*

Tysia150 lubi tę wiadomość

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    A może..? Takie znienacka są najmniej spodziewane, mówię Ci :* możesz się nie nastawić, ale warto wierzyć :*
    Dlatego mimo to są serduszka w płodne, może zaskoczy :)

motylek1909, Annia lubią tę wiadomość

Mutacja genu m1ap u męża
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Tylko nie z porannego moczu. Aczkolwiek ja zawsze robiłam popoludniu 😊
    Taaak, już doczytalam. Będę robic wieczorami :)

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ