X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Jeszcze powinnam się na grudzień załapać między swietami a sylwestrem. Tylko nie wiem kiedy dokładnie, bo jeszcze tego okresu nie dostalam, tylko te plamienia.

Taki miałaś ładny wykres i ten niepokalanek wydłużył cykl troszkę... Nie chce się wierzyć... 😣😣😣

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum wrote:
    Pewnie tego 15-go. Chociaż kreska i tak nie była ciemniejsze od kontrolnej... Ale to nie za szybko by było? :o Zagniezdzenie chyba między 7-12dpo powinno być dopiero...
    W sumie nie pomyślałam 🤔 no nic, pozostaje nam czekać :)

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    W sumie nie pomyślałam 🤔 no nic, pozostaje nam czekać :)

Jasminum, Motylek wrzucam Wam zdjęcia moich owulakow dla porównania. Pierwszy od lewej z dziś. Drugi od lewej pozytywny zrobiony na drugi dzień od pojawienia się śluzu płodnego, kolejny w dniu pojawienia się śluzu a ostatni 4 dpo.
    Jak widac u mnie zawsze wychodzą bardzo mocne kreski ale tylko dwa testy w cyklu wychodzą z kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej.

172e403fda57.jpg

motylek1909 lubi tę wiadomość

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Jasminum, Motylek wrzucam Wam zdjęcia moich owulakow dla porównania. Pierwszy od lewej z dziś. Drugi od lewej pozytywny zrobiony na drugi dzień od pojawienia się śluzu płodnego, kolejny w dniu pojawienia się śluzu a ostatni 4 dpo.
    Jak widac u mnie zawsze wychodzą bardzo mocne kreski ale tylko dwa testy w cyklu wychodzą z kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej.

172e403fda57.jpg
    Ooo dzięki! Czy to są testy owulacyjne Facelle z Rossmanna?

• Jasminum Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:

172e403fda57.jpg

Hmm może to w takim razie wina tych testów... Albo tego, że powinno się nie pić przez 2h przed pomiarem a u mnie to prawie niemożliwe :o Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tak często pije! A jak już udało się te dwie godziny to miałam tak sucho w ustach, jak po spacerze na pustyni 😓

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • emdar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03, przykro mi bardzo :( już trzymam kciuki za kolejny cykl ✊

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camarilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Domi szkoda.
    Ja nie mierze temp, nie robię bet. Test ciążowy dopiero 12dpo. Polecam. Na chłodno.

A chodzisz dalej na monity?
    Ja też sobie już dawno odpuścilam mierzenie. Tylko testy owu + obserwacja jednak jak problem męski zniknie i dalej nie pyknie to rozważam chodzenie na monity. Na razie uważam że to strata pieniędzy - pierwsza wizyta w cyklu 160+80 za każdy monit a nawet jak będzie pecherzyk dominujący to może się okazać że nie podziałamy. Jeszcze dwa miesiące musi uważac na kręgosłup a dochodzi jeszcze brak wytrysku.
    Testy ciążowe 7-10 dpo to też już nie moja bajka. Strata kasy chociaż są takie cykle kiedy kusi.

Nona lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wedle naszej listy, czekamy teraz na testowanie do 5.12 :) ulala, może ktoś nas zaskoczy wcześniej pozytyw em? :))

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10dc, piękny śluz już zawital. Szkoda, że zostało mi 25 tabletek Niepokalanka i przerwa 😅 mam nadzieję, że śluz zostanie taki :D

Camarilla, justyna1719, Nona lubią tę wiadomość

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    U mnie dziś 10dc, piękny śluz już zawital. Szkoda, że zostało mi 25 tabletek Niepokalanka i przerwa 😅 mam nadzieję, że śluz zostanie taki :D
    Kusicie mnie tym Niepokalanek iem... Ale może wstrzymam się ze 3 cykle i wdroze jak nie będzie się udawalo... 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Tysia w naszych cyklach 3 dni różnicy! W którym dc spodziewasz się owulki?

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek - tak facelle. Średnio chodzą po 15 zł. Miałam też domowe laboratorium i do tej pory mam horienmedical z allegro ale nie polecam - rozmywaja się i ciężko stwierdzić czy są takie same czy testowa jest ciemniejsza.

Jasminum - ja się bardzo mocno nie ograniczam z piciem. Oczywiście stopuje na 2 h przed ale ciśnie mnie pragnienie to pije. Zresztą widać kiedy mocz jest rozrzedzony. Jak za dużo wypije to nie robię testu i czekam kolejna godzinę. Zazwyczaj testuje ok 20-21. W poprzednim cyklu ok 17.
    Rozwazalas wizytę u ginekologa żeby sprawdzić czy w ogóle dochodzi do owulacji? Ja panikowalam że nie mam jak używałam testów z domowego laboratorium a ciężko mi wtedy było ocenić czy śluz jest plodny. Wg testów owu nie było a ginekolog potwierdziła że do owulacji doszło, endo grubiutkie - niestety ciazy z tego nie było 😎

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Motylek - tak facelle. Średnio chodzą po 15 zł. Miałam też domowe laboratorium i do tej pory mam horienmedical z allegro ale nie polecam - rozmywaja się i ciężko stwierdzić czy są takie same czy testowa jest ciemniejsza.

Jasminum - ja się bardzo mocno nie ograniczam z piciem. Oczywiście stopuje na 2 h przed ale ciśnie mnie pragnienie to pije. Zresztą widać kiedy mocz jest rozrzedzony. Jak za dużo wypije to nie robię testu i czekam kolejna godzinę. Zazwyczaj testuje ok 20-21. W poprzednim cyklu ok 17.
    Rozwazalas wizytę u ginekologa żeby sprawdzić czy w ogóle dochodzi do owulacji? Ja panikowalam że nie mam jak używałam testów z domowego laboratorium a ciężko mi wtedy było ocenić czy śluz jest plodny. Wg testów owu nie było a ginekolog potwierdziła że do owulacji doszło, endo grubiutkie - niestety ciazy z tego nie było 😎
    Właśnie te kupiłam sobie, dlatego pytam :)
    Można robić te testy rano? Już nie pamiętam jak to szło... Koło 7 bym sobie robiła.. Może tak być?

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Tysia w naszych cyklach 3 dni różnicy! W którym dc spodziewasz się owulki?
    14/15. Ale ja nie liczę na nic, nie testuje :* w styczniu mamy kolejna wizytę, nie ma plemników :(

Mutacja genu m1ap u męża
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Można robić te testy rano? Już nie pamiętam jak to szło... Koło 7 bym sobie robiła.. Może tak być?

Tylko nie z porannego moczu. Aczkolwiek ja zawsze robiłam popoludniu 😊

Annia, motylek1909 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2019, 12:38

• Annia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Testów owulacyjnych nie można robić z porannego moczu bo wyjdą zakłamane.
    Kiedyś poszłam siku o 6 rano po zmierzeniu tempki, zrobiłam owulaka o 11 bo przecież poranne siku już było i wyszło, że owulacja w 10 dc, kiedy nie było jeszcze ani śluzu ani żadnych innych zwiastunów - po prostu mocz był za bardzo zagęszczony. ;) Owulacja była później.

motylek1909 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    14/15. Ale ja nie liczę na nic, nie testuje :* w styczniu mamy kolejna wizytę, nie ma plemników :(
    A może..? Takie znienacka są najmniej spodziewane, mówię Ci :* możesz się nie nastawić, ale warto wierzyć :*

Tysia150 lubi tę wiadomość

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    A może..? Takie znienacka są najmniej spodziewane, mówię Ci :* możesz się nie nastawić, ale warto wierzyć :*
    Dlatego mimo to są serduszka w płodne, może zaskoczy :)

motylek1909, Annia lubią tę wiadomość

Mutacja genu m1ap u męża
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Tylko nie z porannego moczu. Aczkolwiek ja zawsze robiłam popoludniu 😊
    Taaak, już doczytalam. Będę robic wieczorami :)

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ