X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czas rozwiązać Mikołajowy worek świątecznych prezentów :D może AleOla26 pochwali nam się pozytywem jutro? Jak myślicie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?😊
    My niby się jeszcze nie staramy, ale się też niezabezpieczamy, na razie nic nie wychodzi...
    Mialam nadzieję na testowanie dziś, ale Pani szanowna @ przyszła już w sobotę, więc pokladam ogromną nadzieję na testowanie przed sylwestrem😊
    W tym miesiącu planuje się postarać tak na prawdę😁
    Jestem mamą jednego bączka 1,5 rocznego, wróciłam już do pracy i prawdopodobnie to jest przyczyna niepowodzeń bo jakoś strasznie się stresuje od powrotu...

motylek1909, Nona lubią tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys wrote:
    Hej. :) Przepraszam, że tak "ni z gruchy, ni z pietruchy", ale mam pytanie do motylek1909 :) Zaintrygował mnie Twój opis, a wiem, że wiadomości prywatne często są pomijane na forum.
    Chodzi mi o starania o trzecie maleństwo po dwóch cc. Jestem w takiej sytuacji i paraliżuje mnie strach o własne zdrowie. 1 cc miałam w styczniu 2014, a druga w styczniu 2018. Lekarze radzą ok. 5 lat odczekać.. teoretycznie.. mogłabyś powiedzieć coś więcej o swojej sytuacji?
    A może ktoś jeszcze ma takie doświadczenie?

Co prawda jestem w innej sytuacji, bo miałam 1 CC, ale mam takie pytanie, czy po pierwszej cesarce też lekarz kazał Ci odczekać aż 5 lat? Czy po dwóch cesarkach zalecają taka przerwę?

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?😊
    My niby się jeszcze nie staramy, ale się też niezabezpieczamy, na razie nic nie wychodzi...
    Mialam nadzieję na testowanie dziś, ale Pani szanowna @ przyszła już w sobotę, więc pokladam ogromną nadzieję na testowanie przed sylwestrem😊
    W tym miesiącu planuje się postarać tak na prawdę😁
    Jestem mamą jednego bączka 1,5 rocznego, wróciłam już do pracy i prawdopodobnie to jest przyczyna niepowodzeń bo jakoś strasznie się stresuje od powrotu...
    Witamy! Na kiedy wpisać Ci testowanie w tabelce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Co prawda jestem w innej sytuacji, bo miałam 1 CC, ale mam takie pytanie, czy po pierwszej cesarce też lekarz kazał Ci odczekać aż 5 lat? Czy po dwóch cesarkach zalecają taka przerwę?
    Moja ginekolog mówiła, że po 1cc najważniejszy jest rok, a najlepiej 2 lata.

Ale wiecie.. Moja kuzynka np urodziła tak:
    10.2016 SN
    12.2017 cc
    05.2019 SN

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Witamy! Na kiedy wpisać Ci testowanie w tabelce?

28 grudnia😊

Mi po cc powiedzieli ze musi być minimum 18 miesięcy między porodami. A najlepiej starać się o dziecko dopiero po roku od ostatniej ciąży. Nigdy nie słyszałam o 5 latach

motylek1909 lubi tę wiadomość

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Moja ginekolog mówiła, że po 1cc najważniejszy jest rok, a najlepiej 2 lata.

Ale wiecie.. Moja kuzynka np urodziła tak:
    10.2016 SN
    12.2017 cc
    05.2019 SN

Kurczę to jestem zdziwiona, bo mi lekarze po cc powiedzieli, że po pół roku możemy już zacząć starania. Zastanawia mnie od czego to zależy, że jedni mówią tak, a drudzy tak?! Może też to zależy od tego, w jakim stanie jest blizna? Muszę zapytać o to gin na następnej wizycie, bo zaciekawiło mnie to co napisałyście 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:05

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za betę✊✊✊✊✊✊✊.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 22:10

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Kurczę to jestem zdziwiona, bo mi lekarze po cc powiedzieli, że po pół roku możemy już zacząć starania. Zastanawia mnie od czego to zależy, że jedni mówią tak, a drudzy tak?! Może też to zależy od tego, w jakim stanie jest blizna? Muszę zapytać o to gin na następnej wizycie, bo zaciekawiło mnie to co napisałyście 🙂
    Przepraszam, że dopytam, ale jestem tu od niedawna... Co się stało z Twoim malenstwem?

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Przepraszam, że dopytam, ale jestem tu od niedawna... Co się stało z Twoim malenstwem?

Synek zmarł w wyniku nagłego, całkowitego odklejenia łożyska w 31tc.

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja robię na razie taki lekki bo nie chcę się zniechęcić. Umieranie od zakwasow też nie wchodzi w grę. Wolę robić lekki codziennie lub co drugi dzień i stopniowo zwiększać intensywność niż zrobić ciężki trening i odpuścić po pierwszym tygodniu
    On był dość lekki, tylko ja taka nie wysportowana 🙈

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja z córką ten tydzień w domu. Obie przeziębione. Odpoczywam od pracy :) Chyba z 2 lata nie byłam na L4. A co :)

i dobrze! ja w zeszłym tygodniu byłam na L4 z córką, dziś idę do lekarza i na siebie L4 biorę bo płuca wykasływuje ;/

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 09:05

• Annia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Lorinko ja co prawda nigdy nie rodziłam, ale ginekolog mojej bratowej po CC powiedział na kontroli po 3 miesiącach, że właściwie macica jest wygojona i w sumie jakby chciała to może już zacząć się starać, więc myślę, że to zależy od stanu macicy i blizny.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 22:11

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Synek zmarł w wyniku nagłego, całkowitego odklejenia łożyska w 31tc.
    Bardzo Ci współczuję :( ile lekarze kazali Wam odczekać?

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylek1909 wrote:
    Bardzo Ci współczuję :( ile lekarze kazali Wam odczekać?

Pół roku. Ale my dopiero teraz rozpoczęliśmy starania, jest to nasz 2cs. Choć nie ukrywam, że mimo iż minął już rok i trochę to nadal bardzo się boję, ale chęć posiadania dziecka jest jeszcze silniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd podjęłam stałą pracę w moim obecnym miejscu zatrudnienia, a to jest 7 lat, to ani razu nie byłam na L4 🤣🤣🤣

Nona, motylek1909 lubią tę wiadomość

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ