Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiikeeyy wrote:Od czerwca staramy się z narzeczonym o nasze pierwsze maleństwo, oboje jesteśmy gotowi i chcemy aby w naszym życiu zagoscilo dziecko które da nam dużo szczęścia, jestem z postury drobna osoba, raczej zdrowo się odzywiam, i chyba jak u każdej z kobiet w sumie na pewno zdarzają się mocno stresujące sytuację. Miałam parę razy tak że myślałam że to już ten moment, no wiecie spozniajcy się okres inne samopoczucie, bolące piersi i inne podobne symptomy do ciąży, po testach okazywało się że to jednak nie to... I zaczynało się lekkie rozczarowanie. Po pół roku stwierdzam że wkoncu trzeba coś zmienić tylko nie wiem co.. Potrzebuję jakiejś porady, dziewczyny powiedzcie jak to u was było, bo może z moim narzeczonym za bardzo tego chcemy i za bardzo o tym myślimy?
Witaj 😘
Tak jak dziewczyny napisały zacznij od podstaw. One się lepiej znają na badaniach niż ja więc napewno służą dobrą radą 😊
A z takich podstaw to :
- okres masz regularnie?
- monitorujesz jakoś owulację? Temp czy testy owu ?
- śluz obserwujesz u siebie w dni płodne?
- jak często kochacie się z narzeczonym?
U mnie owu powinna być jakoś w piątek,zobaczymy. Testy te tanie z ebaya jakoś niechcą wychodzić ale póki co trzymamy się naszego maratonu ♥️. -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Popieram szamanke! Zrób sobie może jeszcze prolaktyne 😉 może warto wydłużyć starania do kilku dni przed owu i do kilku po owulacji, bo zawsze się może przesunąć 😉
U mnie w tym cyklu była jak nigdy w 11 albo 12 dc a zawsze jest ok 14 🤔
Laila, a u mnie za to chyba dokładnie odwrotnie xD jesli tempka przez następne dwa dni zostanie wyzzsza to wyjdzie na to ze owu w 13 lub 14 lub 15 dc, a zwykle miewam kolo 11/12 dc No ale po wczorajszym spadku dzis znów wiekszy skok w górę z 36,34 na 36,62 więc może coś się dzieje... Ciekawa jestem czy ta późniejsza owu może być dzięki niepokalanku, może unormuje mi cykle na ksiazkowe 28 dni z owulacje w 14 xD -
Ounai wrote:Ile nas tu jest już po owulacji? Ja dziś 5dpo. Jejku, jak ja czekałam na ten czas starań. Już dawno chcieliśmy dziecko, ale miałam umowę czasową w pracy a chciałam mieć do czego wracać. Wreszcie się doczekałam Ależ ja nie mogłam się już doczekać tego sikania na testy
Doskonale wiem co czułaś xD my decyzję o staraniach podjęliśmy 1,5 roku temu, ale okazalo się ze moja praca stała się nie pewna ostatecznie z koncem 2018 ja straciłam wiec zaczelam szukać nowej i na ten czas starania oczywiście musialy byc wstrzymane... Jak po roku czyli w maju tego roku w koncu mogliśmy je wznowić to też byla taka euforia 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 09:10
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczynki za miłe przyjęcie i wsparcie
No niestety te koszty są starszne, my teraz w grudniu mamy zrobić dużo badań więc pieniązków pójdzie sporo, ale święta się zbliżają więc i może jakieś premie będą ! Najważniejsze żeby to dało efekt w postaci zdrowego dzieciątka!
Szamanka91 napisz jakie witaminki są dobre na poprawę nasienia Mój narzeka, że chyba chce go podtruć tym wszystkim, ale jest i tak dzielny. Szczerze mówiąc myślałam, że nie będzie chciał tego wszystkiego łykać i badać się co chwila, ale chyba też już bardzo chce żeby nam się udało i znosi to wszystko
Ounai ja już 8dpo, ale nie testuje bo po poltorej roku wysikanych białych testów już mi szkoda kasy na nie. (choć czasami mam chwile że rekreacyjnie zrobię teścik) . Ale za Ciebie trzymam kciuki 😁 kiedy testujesz?
U mnie rozgrywa się cały czas sprawa z umową o pracę jestem narazie na zastępstwie do maja, ale od początku stycznia zwalnia się jedno miejsce na stałe.. Problem w tym, że jest nas aż czworo na jedno miejsce. Także trzymajcie kciuki żebym to ja dostała tą umowę. Może nie jestem do końca rozważna, że staramy się o dziecko, a ja nie mam stałej pracy, ale z drugiej strony nie wiem czy uda nam się za miesiąc czy za rok czy jeszcze później, a szkoda mi tracić czasu. Myślę, że damy sobie jakoś radę. -
nick nieaktualnymarczelinka2112 wrote:Dzieki dziewczynki za miłe przyjęcie i wsparcie
No niestety te koszty są starszne, my teraz w grudniu mamy zrobić dużo badań więc pieniązków pójdzie sporo, ale święta się zbliżają więc i może jakieś premie będą ! Najważniejsze żeby to dało efekt w postaci zdrowego dzieciątka!
Szamanka91 napisz jakie witaminki są dobre na poprawę nasienia Mój narzeka, że chyba chce go podtruć tym wszystkim, ale jest i tak dzielny. Szczerze mówiąc myślałam, że nie będzie chciał tego wszystkiego łykać i badać się co chwila, ale chyba też już bardzo chce żeby nam się udało i znosi to wszystko
Ounai ja już 8dpo, ale nie testuje bo po poltorej roku wysikanych białych testów już mi szkoda kasy na nie. (choć czasami mam chwile że rekreacyjnie zrobię teścik) . Ale za Ciebie trzymam kciuki 😁 kiedy testujesz?
U mnie rozgrywa się cały czas sprawa z umową o pracę jestem narazie na zastępstwie do maja, ale od początku stycznia zwalnia się jedno miejsce na stałe.. Problem w tym, że jest nas aż czworo na jedno miejsce. Także trzymajcie kciuki żebym to ja dostała tą umowę. Może nie jestem do końca rozważna, że staramy się o dziecko, a ja nie mam stałej pracy, ale z drugiej strony nie wiem czy uda nam się za miesiąc czy za rok czy jeszcze później, a szkoda mi tracić czasu. Myślę, że damy sobie jakoś radę.
Ja zaszłam w ciąże będąc na stażu z up więc myślę że zawodowa byłam w gorszej sytuacji niż Ty ale chęć bycia mamą wygrała teraz siedzę w domu staram się o drugie i wiem że jakoś sobie poradzimymarczelinka2112 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ile nas tu jest już po owulacji? Ja dziś 5dpo. Jejku, jak ja czekałam na ten czas starań. Już dawno chcieliśmy dziecko, ale miałam umowę czasową w pracy a chciałam mieć do czego wracać. Wreszcie się doczekałam Ależ ja nie mogłam się już doczekać tego sikania na testy
Kochana, ja miałam owu prawdopodobnie 11 lub 12 dc, a dzisiaj mam 15 dc, czyli teoretycznie jestem jakieś 3-4 dpo 😂😂😂
Tylko wiecie co mnie zastanawia??
Gin powiedział że owu miałam raczej wcześniej niż w niedz - pon bo nie widać pęcherzyka, że owu była wcześniej albo pęcherzyk się turbo szybko wchlonal.
Ale mnie cały poniedziałek tak jajnik napierdzielal że byłam pewna że to owu!
Więc jeśli gin twierdzi, że owu była 11 dc, a mnie napierdzielal jajnik w 13 dniu cyklu to o co tu kurna chodzi 😂😂😂 co mnie tak bolało? 😅
I miałam jeszcze jakieś przeboje żołądkowe właśnie 12 - 13 dc i myślałam że to takie około owulacyjne 🤔 -
Kubeczek na badanie nasienia trzeba mieć czy dają?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
marczelinka2112 wrote:My robiliśmy badania w Parensie i kubeczek dawali oni. Nie wiem jak sytuacja wygląda jeśli nasienie oddaje się w domu i zawozi się.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, zapisałam się dzisiaj na konsultacje do poleconej przez mojego gina pani endokrynolog 😂 stwierdziłam że nie ma co iść z pustymi rękami tylko pasuje mieć badania ze sobą to zaoszczedze na jednej wizycie 🤓
Poszłam do rodzinnego, pocisnelam trochę i mi cześć badań przepisał 🤣
Oto mój harmonogram :
27.11 progesteron i prolaktyna prywatnie (dla gina)
5.12 anty tpo i anty tg prywatnie (oraz beta jeśli nie dostanę 3.12 @)
6.12 tsh, ft3, ft4, krzywa cukrowa na NFZ i krzywa insulinowa prywatnie
11. 12 wizyta u nowej endo
Czuje się jak stara babka 😂😂Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane wybaczcie za nieobecność ale miałam ciężkie dni. Chyba sobie już nie radzę. Cały weekend byłam dla mojego okropna. Czuje że odbija się to na nim A w sumie on niczemu nie jest winien.
Zaktualizowalam listę jak kogoś pominęłam albo źle jest coś wpisane to mówcie .
Biorę się teraz za ogarnięcie całkowite listyboo123, megson91 lubią tę wiadomość
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
13.12 beta 21dpo 5084,0
21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku -
szamanka91 wrote:Zrób na start badanie krwi Tsh i progesteron 7 dni po owu. Bierzesz jakieś witaminy? Śluz masz ładny? Narzeczony bierze witaminy? Seks w dni płodne jak często? Jak wyznaczasz owulacje?
-
izqa88 wrote:Witaj 😘
Tak jak dziewczyny napisały zacznij od podstaw. One się lepiej znają na badaniach niż ja więc napewno służą dobrą radą 😊
A z takich podstaw to :
- okres masz regularnie?
- monitorujesz jakoś owulację? Temp czy testy owu ?
- śluz obserwujesz u siebie w dni płodne?
- jak często kochacie się z narzeczonym?
U mnie owu powinna być jakoś w piątek,zobaczymy. Testy te tanie z ebaya jakoś niechcą wychodzić ale póki co trzymamy się naszego maratonu ♥️.