Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Powiem wam dziewczyny, że jeśli mierzy się temperaturę w ustach, to jak czytałam gdzieś, trzeba zmierzyć 2-3 razy i wziąć tę najwyższą lub włożyć na minutę z prawej, potem z lewej. Chodzi o to, żeby rozgrzać termometr.
A gdzie czytałaś? Podeślesz link? Bo ja mierze tylko w ustach i pokrywala mi się owu z wykresu z testami owu. Wiem że pomiar w pochwie jest bardziej miarodajny ale w ustach mi wygodniej 😂♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualnyOunai wrote:A my dietetyczne żarcie, ale od dłuższego czasu nie mogę schudnąć. Wszystko przez tą czekoladę wredna.
My dziś zaliczylismy giełdę staroci ale nic nie wyhaczyłam, potem byliśmy z młodym w tzw miasteczku zmysłów, na koniec poszliśmy na zakupy. Były 2 kasy wolne, mąż zaczął wykładać zakupy w kasie pierwszeństwa ale zorientował się i zaczął zbierać, ja mu pokazuję, że jest jeszcze jedna wolna, żebyśmy się przenieśli (nigdy nie blokujemy tej kasy, zostawiamy ja dla tych dla których jest przeznaczona), ale Pani zaczęła nas wołać i mówi, że może niedługo my będziemy tu z pierwszeństwa korzystać. Dopiero potem zorientowałam się, że jako pierwsze mój mąż wyłożył na taśmę moje cebulowe testy ciążowe po 3 zeta hahaha
No to miejsce w kolejce już masz teraz tylko musisz dwie kreski wysikać 😁 #NoPressure
Powiem wam że po każdej owu mam ten sam syndrom nakręcania się. Czytam fora i wątki oczekujących,czytam jakie pierwsze objawy miały dziewczyny itd. Kiedyś mi Tż Internet odetnie! Tak to jest jak się całą niedzielę zalega na kanapie 🤪 -
Ounai wrote:Dziewczyny, a probowalyscie choć jeden cykl, zamiast mierzyć temp i próbować wstrzelic się w płodne od okresu aż do następnego okresu kochać się codziennie?💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Doomi03 dzięki, chyba zamówię taki 😊 dziewczyny ale mi smaka nsrobilyscie na placki ziemniaczane 😀 ja uwielbiam z dodatkiem cebuli.. A do tego serek ze szczypiorkiem.... I pomidory..... Pycha...
Róża 1 lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Zazdroszcze dziewczyny tych seksow co dzien lub co dwa dni. Moj od kiedy bierze pewne leki to strasznie dlugo dochodzi, a czasem w ogole problem zeby byl na bacznosc 😮 dlatego u nas seks co tydzien i celowanie w owu... ale w koncu i tak sie uda, prawda?
Z termometrow mam microlife i kardioline. Dluzszy czas mierze tym drugim bo ma miekka koncowke, ale moze sie przerzuce znowu na microlife 😊 choc ciazy to raczej nie dopomoze 😁Róża 1 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Doomi, podglądnęłam Twój wykres 🤩🤩🤩 luuuubię go 👍👍👍
Dziś z kolei już mam wrażenie, że ten wykres zaczyna mi za bardzo skakać w tej fazie na to zeby mógł być w ogole udany, więc chyba lepiej nastawie się na takie zakończenie jak co miesiąc. -
nick nieaktualnyHej 😊
Pierwszy miesiąc z termometrem i mi nawet ovufriend nie raczył wyznaczyć owu 😂
Biorę to na klatę bo jednak były dni kiedy ta temp mogła być trochę zaburzona ale no miałam nadzieję na piękna kreskę jak wszystkie inne dziewczyny.
Mnie się wydaje że owu była między środą a piątkiem ze względu na inne objawy i tego się trzymam.
-
nick nieaktualnyJa też już nie wiem czy wierzyć tym temperaturom. Mierze codziennie o 5:30, w ustach. W tygodniu o 4:30 jem euthyrox, a w weekend jem tabletkę po mierzeniu temperatury. No i w piątek skoczyła, w sobotę wysoko, a w niedzielę i dziś znów zdecydowanie nisko. Weekend był intensywny, co wieczór jakiś %, nie wiem co myśleć myślę, że jakby była zaburzona to raczej by była wyższa.. Mam brać dupka od 16 dc, a dziś już 18dc. Cykle zawsze miałam powyżej 30 dni, więc może owulacja jeszcze przede mną...
-
Skrzydlata wrote:Zazdroszcze dziewczyny tych seksow co dzien lub co dwa dni. Moj od kiedy bierze pewne leki to strasznie dlugo dochodzi, a czasem w ogole problem zeby byl na bacznosc 😮 dlatego u nas seks co tydzien i celowanie w owu... ale w koncu i tak sie uda, prawda?
Z termometrow mam microlife i kardioline. Dluzszy czas mierze tym drugim bo ma miekka koncowke, ale moze sie przerzuce znowu na microlife 😊 choc ciazy to raczej nie dopomoze 😁
Pewnie, że się uda!!! 🍀Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Powiem wam dziewczyny, że jeśli mierzy się temperaturę w ustach, to jak czytałam gdzieś, trzeba zmierzyć 2-3 razy i wziąć tę najwyższą lub włożyć na minutę z prawej, potem z lewej. Chodzi o to, żeby rozgrzać termometr.
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Dzień dobry, skusilam się na test Pepino rano. Dziś 10dpo i cóż za zaskoczenie! Biel niczym pościel wyprana w Vizirze
Dziś cały dzień się szkolę a o 16 mam rozmowę o pracę
Eee no 10dpo to jeszcze ma prawo nic nie wyjść 😊
Równie dobrze może się fasolek dopiero zagnieżdżać więc potraktuj dzisiejszy test jako rozgrzewkę.
Kciuki o rozmowę ✊✊
Też mam dzisiaj,nie powiem stresik jest ale to głównie dlatego że nie byłam na rozmowie prawie 6 lat 🙈
Wogole to miałam dzisiaj pierwszy sen ciążowy kiedykolwiek ale nie chodziło o moja ciążę a mojej szwagierki 😱 byliśmy gdzieś na imprezie i się dowiedziałam że ona znów w ciąży,strasznie mi przykro było z tego powodu a pod koniec imprezy ona się źle poczuła i musiała jechać do szpitala gdzie się okazało że to ciąża bliźniacza ale poroniła.
Zryty beret na Maxa 😎
-
nick nieaktualnyJa pierwszy raz też mierzyłam w ustach i odpuściłam w trakcie. Teraz drugi cykl mierzę w pochwie i uważam, że raz jest to bardziej miarodajne, a dwa, że jest szybsze. U ustach musiałam trzymać dłużej, żeby termometr "zapukał", a na dole raz-dwa 😁
Kic - właśnie zaczęłam od tego cyklu łykać naprzemiennie Magnez z Żelazem+Wit C.
Witaminę B6 mam w Pregnie Start 😊
W ogóle dziewczyny czy w Was też tak długo jest nasienie Waszych facetów? My wczoraj serduszkowaliśmy przed 12. Poleżałam trochę i jak wstałam po 30min to wiadomo, że wyleciało ze mnie 🙈 Ale później w ciągu dnia też coś tam ze mnie uszło, co uznałam za "resztki". Ale dziś rano się budzę i wyleciał ze mnie bardzo rzadki płyn - i już nie wiem czy to śluz wodny się pojawił w dość dużej ilości czy to jeszcze nasienie ze mnie wyszło 🤔
Wybaczcie dokładność opisu, ale chciałabym zapytać jak u Was z takimi obserwacjami "po".doomi03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlaFalka wrote:Ze mnie zwykle wypływa przez następne 24h dlatego nosze póżniej wkładki
A ja właśnie byłam siusiu i na papierze ukazał się moim oczom rozciągliwy i przezroczysty śluz 😍😍😍
Marzyłam o takim śluzie tyle czasu 🤩
Chyba nie mam co zganiać tego na nasienie skoro rano wypłynęło 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 09:10
Klaudia9212 lubi tę wiadomość
-
izqa88 wrote:Hej 😊
Pierwszy miesiąc z termometrem i mi nawet ovufriend nie raczył wyznaczyć owu 😂
Biorę to na klatę bo jednak były dni kiedy ta temp mogła być trochę zaburzona ale no miałam nadzieję na piękna kreskę jak wszystkie inne dziewczyny.
Mnie się wydaje że owu była między środą a piątkiem ze względu na inne objawy i tego się trzymam.
Jeszcze zależy jakie będą kolejne temperatury, ale myślę ze jak juz to Ci wyznaczy w okolicach 16dc... No ale musi wylapac sobir 3 rosnące temperatury zeby wyznaczyć, więc jeszcze nie wiadomo jak to przeliczy Ci. -
ELA_L wrote:Ja też już nie wiem czy wierzyć tym temperaturom. Mierze codziennie o 5:30, w ustach. W tygodniu o 4:30 jem euthyrox, a w weekend jem tabletkę po mierzeniu temperatury. No i w piątek skoczyła, w sobotę wysoko, a w niedzielę i dziś znów zdecydowanie nisko. Weekend był intensywny, co wieczór jakiś %, nie wiem co myśleć myślę, że jakby była zaburzona to raczej by była wyższa.. Mam brać dupka od 16 dc, a dziś już 18dc. Cykle zawsze miałam powyżej 30 dni, więc może owulacja jeszcze przede mną...
Niekoniecznie, niektórym duza ilość alkoholu wbrew pozorom może obniżać temperaturę (bo alkohol ponoc właśnie wychladza organizm, mimo ze czujemy ze nam po nim ciepło).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 09:40
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Niekoniecznie, niektórym duza ilość alkoholu wbrew może obniżać temperaturę (bo alkohol ponoc właśnie wychladza organizm, mimo ze czujemy ze nam po nim ciepło).