Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ja pierwszy raz też mierzyłam w ustach i odpuściłam w trakcie. Teraz drugi cykl mierzę w pochwie i uważam, że raz jest to bardziej miarodajne, a dwa, że jest szybsze. U ustach musiałam trzymać dłużej, żeby termometr "zapukał", a na dole raz-dwa 😁

Kic - właśnie zaczęłam od tego cyklu łykać naprzemiennie Magnez z Żelazem+Wit C.

Witaminę B6 mam w Pregnie Start 😊

W ogóle dziewczyny czy w Was też tak długo jest nasienie Waszych facetów? My wczoraj serduszkowaliśmy przed 12. Poleżałam trochę i jak wstałam po 30min to wiadomo, że wyleciało ze mnie 🙈 Ale później w ciągu dnia też coś tam ze mnie uszło, co uznałam za "resztki". Ale dziś rano się budzę i wyleciał ze mnie bardzo rzadki płyn - i już nie wiem czy to śluz wodny się pojawił w dość dużej ilości czy to jeszcze nasienie ze mnie wyszło 🤔

Wybaczcie dokładność opisu, ale chciałabym zapytać jak u Was z takimi obserwacjami "po".

Mi się też zdaje ze to nasienie jeszcze pozostałe. Bk ja na tak ze jak wieczorem poserduszkujemy, trochę poleze po tym, później do łazienki siusiu to wiadomo ze wyleci tam co ma wylecieć, potem prysznic i spać. A rano jak idę na toaletę to przy podcieraniu na papierze wrażenie jakby ogromnaaa ilość słuzu, ale sądzę ze to pozostalosci spermy, bo zawsze tak mam głównie po wieczornych seksach :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Pamiętaj, że do zajścia w ciąże potrzebny jest jeden plemnik :D
    Ja w peirwszą ciążę zaszłam mając 2 stosunki w cyklu, w 5 i 11 dniu. Także nie ma co się załamywać.
    Dodam, że mój tez by nie dał rady przytulać się codziennie :)

Dokladnie czasem wystarczy jeden dobry maly żołnierz xD właśnie ogladalam wczoraj lub przedwczoraj wykres dxiewczyny, która zrobiła sobie z mężem akurat cykl bez starań i kochali się tylko jeden jedyny raz na caly cykl... I bach udalo sie im właśnie w tym "bezstaraniowym" cyklu. Także nigdy nic straconego :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    Ale możliwe, że raz obniża, a raz nie? Bo w piątek piłam wino do późna i w sobotę rano była podniesiona, a w sobotę też kilka drinków wieczorem, a w niedzielę spadła. Jak to piszę to czuję się jak jakiś alkoholik haha. A to wyjątkowy weekend, bo okazja była i dlatego tak.

Hm no to ciężko mi powiedzieć co z temperatura. Musiałabym też widzieć wykres, zeby wiedzieć czy te skoki temperatur sa w normie czy za duże.

Co Ty kochana nie musisz się tłumaczyć, ja jestem tego zdania ze poki ciąży nie ma to nie można popadać w paranoje i wszystkiego sobie odmawiać, tylko trzeba żyć nornalnie. Po pierwsze nigdy nie wiadomo jak długo starania potrwaja więc można zeswirowac odmawiając sobie wszystkiego (w ciąży i po ciąży będzie wystarczająco dużo czasu na wstrzemięźliwość) ;) apo drugie na samym początku w tych pierwszych tygodniach kiedy o ciazy jeszcze nie wiemy, zarodek jest jeszcze chroniony bo nie jest odżywiany przez łożysko jeszcze.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    Ale możliwe, że raz obniża, a raz nie? Bo w piątek piłam wino do późna i w sobotę rano była podniesiona, a w sobotę też kilka drinków wieczorem, a w niedzielę spadła. Jak to piszę to czuję się jak jakiś alkoholik haha. A to wyjątkowy weekend, bo okazja była i dlatego tak.

Chyba ze wino, z racji ze ma dobry wplyw na ukrwienie organizmu, wyjątkowo sprzyja podnoszeniu temp., nie tak jak reszta alkoholi? No nie wiem xD

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Hm no to ciężko mi powiedzieć co z temperatura. Musiałabym też widzieć wykres, zeby wiedzieć czy te skoki temperatur sa w normie czy za duże.

Co Ty kochana nie musisz się tłumaczyć, ja jestem tego zdania ze poki ciąży nie ma to nie można popadać w paranoje i wszystkiego sobie odmawiać, tylko trzeba żyć nornalnie. Po pierwsze nigdy nie wiadomo jak długo starania potrwaja więc można zeswirowac odmawiając sobie wszystkiego (w ciąży i po ciąży będzie wystarczająco dużo czasu na wstrzemięźliwość) ;) apo drugie na samym początku w tych pierwszych tygodniach kiedy o ciazy jeszcze nie wiemy, zarodek jest jeszcze chroniony bo nie jest odżywiany przez łożysko jeszcze.
    Wrzucilabym wykres ale nie umiem dodać zdjęcia 😔

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    Wrzucilabym wykres ale nie umiem dodać zdjęcia 😔

Już Ci pisze jak. Wpisz sobie w wyszukiwarkę "zapodaj na forum" i wejdź w pierwszą stronę. Tam wybierasz zdjęcie do wrzucenia i zaznaczasz miniature 500x500.
    Bo wygenerowaniu linkow kopiujesz ten bbc kod, ktory wklejasz już na forum w swoim poście.

9b15bac2a894.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 09:58

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spróbujmy

url=https://naforum.zapodaj.net/8b5210d2709d.jpg.html]8b5210d2709d.jpg[/url]

Ta jedna podwyższona temp.w 11 dc to była zaburzona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 10:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mi się też zdaje ze to nasienie jeszcze pozostałe. Bk ja na tak ze jak wieczorem poserduszkujemy, trochę poleze po tym, później do łazienki siusiu to wiadomo ze wyleci tam co ma wylecieć, potem prysznic i spać. A rano jak idę na toaletę to przy podcieraniu na papierze wrażenie jakby ogromnaaa ilość słuzu, ale sądzę ze to pozostalosci spermy, bo zawsze tak mam głównie po wieczornych seksach :)

U mnie zawsze taka woda, w końcu nasienie ulega upłynnieniu, ale właśnie zazwyczaj mam tak jak piszesz Doomi - wieczorem ❤️, a rano wodospad. Jednak o ile poranne mokrości mogę jeszcze podczepić pod upłynnione nasienie tak mam nadzieję, że ten rozciągliwy śluz to zasługa mojego organizmu 🤞☺️ Zobaczę przy kolejnych wizytach w WC jak się mają sprawy, a w domu sprawdzę w sobie 😉

doomi03 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Powiem wam dziewczyny, że jeśli mierzy się temperaturę w ustach, to jak czytałam gdzieś, trzeba zmierzyć 2-3 razy i wziąć tę najwyższą lub włożyć na minutę z prawej, potem z lewej. Chodzi o to, żeby rozgrzać termometr.

Dzisiaj zrobiłam tak jak napisalas: obudziłam się, siegnelam po termometr i zmierzylam 3 razy pod rzad:
    35,96
    36,05
    36,09

Straszna różnica między 1 a 2 pomiarem 🤔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izqa88 wrote:
    Hej 😊

Pierwszy miesiąc z termometrem i mi nawet ovufriend nie raczył wyznaczyć owu 😂
    Biorę to na klatę bo jednak były dni kiedy ta temp mogła być trochę zaburzona ale no miałam nadzieję na piękna kreskę jak wszystkie inne dziewczyny.
    Mnie się wydaje że owu była między środą a piątkiem ze względu na inne objawy i tego się trzymam.

Izqa, ja mierzylam temp długo zanim zaczęliśmy się starać o na moje oko i info to ovufriend wyznaczy Ci owu na sobotę 😁 uczyli nas w poradni rodzinnej że owu jest przed skokiem temp a skok jest wtedy kiedy po owu trzy pierwsze temp są wyższe niż 6 poprzednich 😜

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dzień dobry, skusilam się na test Pepino rano. Dziś 10dpo i cóż za zaskoczenie! Biel niczym pościel wyprana w Vizirze ;)
    Dziś cały dzień się szkolę a o 16 mam rozmowę o pracę :)

10dpo to jeszcze wcześnie więc spokojnie 😘

Powodzenia na rozmowie! ✊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzisiaj zrobiłam tak jak napisalas: obudziłam się, siegnelam po termometr i zmierzylam 3 razy pod rzad:
    35,96
    36,05
    36,09

Straszna różnica między 1 a 2 pomiarem 🤔
    Ja też jak powtórzę to nawet 0,2 stopnia różnicy...
    Dziś zmierzyłam dwa razy, pierwszy wynik 36,33 a drugi 36,45 no i bądź tu mądry...

• Lalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ja pierwszy raz też mierzyłam w ustach i odpuściłam w trakcie. Teraz drugi cykl mierzę w pochwie i uważam, że raz jest to bardziej miarodajne, a dwa, że jest szybsze. U ustach musiałam trzymać dłużej, żeby termometr "zapukał", a na dole raz-dwa 😁

Kic - właśnie zaczęłam od tego cyklu łykać naprzemiennie Magnez z Żelazem+Wit C.

Witaminę B6 mam w Pregnie Start 😊

W ogóle dziewczyny czy w Was też tak długo jest nasienie Waszych facetów? My wczoraj serduszkowaliśmy przed 12. Poleżałam trochę i jak wstałam po 30min to wiadomo, że wyleciało ze mnie 🙈 Ale później w ciągu dnia też coś tam ze mnie uszło, co uznałam za "resztki". Ale dziś rano się budzę i wyleciał ze mnie bardzo rzadki płyn - i już nie wiem czy to śluz wodny się pojawił w dość dużej ilości czy to jeszcze nasienie ze mnie wyszło 🤔

Wybaczcie dokładność opisu, ale chciałabym zapytać jak u Was z takimi obserwacjami "po".

Kitka_87, my najczęściej serduszkujemy przed spaniem ok 23, ja się staram nie wstawać tylko idę spać, rano jak wstaje zdarza się że mi cieknie po nogach, a potem jeszcze w ciągu dnia jak nie mam wkładki to mi brudzi gacie 😂 śluzu nie powinno się obserwować dzień po stosunku bo to jest kompletnie nie miarodajne, ale skoro jest przejrzysty i rozciagliwy to sperma to na pewno nie jest 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 10:28

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 20:50

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kitka_87, my najczęściej serduszkujemy przed spaniem ok 23, ja się staram nie wstawać tylko idę spać, rano jak wstaje zdarza się że mi cieknie po nogach, a potem jeszcze w ciągu dnia jak nie mam wkładki to mi brudzi gacie 😂 śluzu nie powinno się obserwować dzień po stosunku bo to jest kompletnie nie miarodajne, ale skoro jest przejrzysty i rozciagliwy to sperma to na pewno nie jest 😁

No właśnie Lalia ☺️ Nie chce sobie wkręcać, ale po 18h od stosunku jeśli mam dużo wodnistej wydzielini to oczywiście mogę to jeszcze podciągnąć pod nasienie, ale jednocześnie po 18h od stosunku raczej nie wydaje mi się, żeby śluz mógł być zagęszczony przez spermę 😁 Na to liczę 😁😁😁

Czytałam też oczywiście o tym, że przed czy po stosunku nie ma co patrzeć na śluz, bo z podniecenia też wytwarza się wydzielina i może nas w błąd wprowadzić. Ale rozumiem, że to w rozpiętości kilku godzin przez i kilku po 😉

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELA_L wrote:
    No to spróbujmy

url=https://naforum.zapodaj.net/8b5210d2709d.jpg.html]8b5210d2709d.jpg[/url]

Ta jedna podwyższona temp.w 11 dc to była zaburzona
    Na moje owu miałas 13dc że względu na to, że wiele kobiet 4dpo ma duży spadek tempki :)

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ale powinny być 3 dni podwyższonej temperatury, prawda? A u mnie tylko dwa dni

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja widzę trzy na wykresie 14,15,16 w 17 spadek. Po owulacji nie musi być ogromny wyskok, ważne że pnie się do góry przez 3 dni :)

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie @ przyszła jeden dzień za szybko.
    Wizytę w giną będę miała w 11dc, miał mi wtedy zrobić sono hsg jeśli badania na czystość pochwy wyszlyby dobrze. Myslicie że ten 11 dc to nie jest za późno? Mam krótkie cykle 23-26

• justyna1719 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Dziewczyny u mnie @ przyszła jeden dzień za szybko.
    Wizytę w giną będę miała w 11dc, miał mi wtedy zrobić sono hsg jeśli badania na czystość pochwy wyszlyby dobrze. Myslicie że ten 11 dc to nie jest za późno? Mam krótkie cykle 23-26
    A ile płacisz za sono hsg? Wiesz już?? Ile się czeka na wynik czystości pochwy?? Pytam bo u mnie w planach jest do zrobienia..

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ