Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, nie nastawiam się ani na ciążę ani na @,choć bliżej mi do @, wolę chyba mieć miłą niespodziankę niż znowu rozczarowanie 😉
Izqa88, trzymam kciuki za dobre wieści o pracy 😘
Kitka_87, może temp skacze po owu i to pierwsza wyższa temp 😘
Ela, nie chce Cię dolowac ale mi jak teraz gin kazał zrobić progesteron, to powiedzial tak : jak wynik będzie powyżej 10 to owulacja była, jeśli poniżej to znaczy że nie i będziemy stymulować następny cykl w zależności jak niski był progesteron ☹️ tylko że ja odbieram wynik dopiero w poniedziałek -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Też kiedyś je przeglądałam i dużo wykresów jest, że testy sikane wychodziły negatywnie w 10, 11, 12 dniu a w 14 dpo już były pozytywne.
ELA od którego dnia cyklu bierzesz Duphaston? Mi się wydaje, że owu nie będzie już jak bierzesz Ale nie jestem ekspertem...
Witaj Lorinko. -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Ounai, nie nastawiam się ani na ciążę ani na @,choć bliżej mi do @, wolę chyba mieć miłą niespodziankę niż znowu rozczarowanie 😉
Izqa88, trzymam kciuki za dobre wieści o pracy 😘
Kitka_87, może temp skacze po owu i to pierwsza wyższa temp 😘
Ela, nie chce Cię dolowac ale mi jak teraz gin kazał zrobić progesteron, to powiedzial tak : jak wynik będzie powyżej 10 to owulacja była, jeśli poniżej to znaczy że nie i będziemy stymulować następny cykl w zależności jak niski był progesteron ☹️ tylko że ja odbieram wynik dopiero w poniedziałek
Lalia, ja miałam progesteron 9 i mialam potwierdzona owu w monitoringu ,testami, temperatiea i śluzem. Moja gine mówi że wszystko powyżej 3 oznacza, że owulka była. Progesteron wydziela się pulsacyjnieKitka_87 lubi tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
ELA_L wrote:Wzięłam duphaston w 20 dc To mój pierwszy cykl po cb więc pewnie może być taki pokręcony, ale wiadomo, że nadzieja była, że może akurat będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 12:23
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
ELA_L wrote:Mam totalny kryzys. Widujemy się z mężem tylko w weekendy, cykle pochrzanione, jak już zajdę to poronię. Nie mam siły. Dobrze, że dziś piątek, będzie można spokojnie się wieczorem wypłakać.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kitka_87 wrote:U mnie dziś tempka lekko w górę z 36,34 na 36,48, ale to 36,48 nie zdarzyło się od początku cyklu, więc to moja najwyższa temperatura do tej pory.
Poprzedni i obecny cykl są dla mnie dziwne... Nie mam żadnych objawów owulacyjnych! Żadnego kłucia, pobolewania jajników, ucisku... Nie wiem co jest grane 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 12:33
Kitka_87 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyELA_L wrote:Mam totalny kryzys. Widujemy się z mężem tylko w weekendy, cykle pochrzanione, jak już zajdę to poronię. Nie mam siły. Dobrze, że dziś piątek, będzie można spokojnie się wieczorem wypłakać.
Jakie wypłakać?
Bierz przyjaciółkę w obroty,na pizzę i się napij😘😘 -
ELA_L wrote:Mam totalny kryzys. Widujemy się z mężem tylko w weekendy, cykle pochrzanione, jak już zajdę to poronię. Nie mam siły. Dobrze, że dziś piątek, będzie można spokojnie się wieczorem wypłakać.
Kochana, sama widzisz, że już teoria mojego gina się nie sprawdziła, bo in co gni to pisze ze ona miała owu przy niższym progu 😘 daj sobie czas żeby organizm się unormowal 😘 i nie załamuj się, tylko zbieraj moc na kolejny cykl i walcz o upragnione dzieciątko 😘
Biedronka, jeśli chodzi o starania to los nie jest sprawiedliwy, ale trzymaj się i nie poddawaj, nie wolno 😘 -
nick nieaktualnylorinka9191 wrote:Mi w ciąży z synkiem też 2 dni przed @ wyszedł negatywny test, a dzień po spodziewanej @ był pozytywny🙂
megson91, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:SUPER< PISZ NAM JAK WYNIKI.
Który jeszcze nasienia nie badal?Ona: 30, On: 31.
Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście
Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*] -
Ja to mam takie wnioski... Bo myśleliśmy o trójce dzieci, teraz jak mamy znowu problem w walce o drugie to ja sobie myślę, że o to trzecie to zacznę się starać jak tylko będę mogła po porodzie drugiego... I na luzie - jak wyjdzie to wyjdzie jak nie to się poczeka . Ale nie będę się zabezpieczac i planowac nic ... Teraz z córką to się baliśmy miec za wcześnie drugie dziecko, myśleliśmy że o drugie to już pójdzie jak z płatka w staraniach , a tu dupa , miałam rodzić w kwietniu wg naszego planu... Jak urodzę w 2020 to będzie dobrze.
Jestem trochę zła na moją gin, że mi zrobiła nadzieję, na ten cykl, jednocześnie wiem, że już nie ma szans bo mam to plamienie od tygodnia.
Z drugiej strony oczekiwałam od niej, że jak jej powiem o tych plamieniach to mi powie że się zabieramy za diagnostykę i jazda z tym i że może kolejny cykl dzięki temu się uda. A ona mi powiedziała, że na razie zobaczmy jaki będzie kolejny cykl... Czy jest coś poza badaniami (hormony itd) co mogę zrobić ? Może pójdę do endokrynologa, i on mi w razie co zapisze progesteron? Ja też mam dola mega znowu i łączę się w bólu z dziewczynami , które też mają dola. Też będę leżeć i płakać dziś ale jutro...no może pojutrze już będzie lepiej!!! Zobaczycie!justyna1719 lubi tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
6. 02.2020 cb
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
nick nieaktualnyChociaż jeśli chodzi o ten duphaston to mam wątpliwości. W tym cyklu, w którym zaszłam w cb brałam dupka od 16 dc a owulacja musiała być 18/19 dc. W 19 był skok temperatury. Może to dlatego, że już było wszystko gotowe do pęknięcia pęcherzyka i dupek nie zaszkodził..?
in_co_gni_to, to sobie dziś razem popłaczemy. Swoją drogą mnie czasem mnie do furii doprowadza ten spokój lekarza, to "zobaczymy", "poczekajmy".Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 13:02
-
nick nieaktualny
-
ELA_L wrote:Chociaż jeśli chodzi o ten duphaston to mam wątpliwości. W tym cyklu, w którym zaszłam w cb brałam dupka od 16 dc a owulacja musiała być 18/19 dc. W 19 był skok temperatury. Może to dlatego, że już było wszystko gotowe do pęknięcia pęcherzyka i dupek nie zaszkodził..?
in_co_gni_to, to sobie dziś razem popłaczemy. Swoją drogą mnie czasem mnie do furii doprowadza ten spokój lekarza, to "zobaczymy", "poczekajmy".
mi moja pani dr powiedziała, że Duphaston może podnieść temperaturę i że blokuje owulacjęCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
ELA_L wrote:Chociaż jeśli chodzi o ten duphaston to mam wątpliwości. W tym cyklu, w którym zaszłam w cb brałam dupka od 16 dc a owulacja musiała być 18/19 dc. W 19 był skok temperatury. Może to dlatego, że już było wszystko gotowe do pęknięcia pęcherzyka i dupek nie zaszkodził..?
in_co_gni_to, to sobie dziś razem popłaczemy. Swoją drogą mnie czasem mnie do furii doprowadza ten spokój lekarza, to "zobaczymy", "poczekajmy".
Dokładnie, na co tu czekać i co tu zobaczac?! Chcę być z ciąży już teraz, staram się 8 cykl i już mam dosyć tego... jutro idę na spotkanie ze znajomymi i jedna z nich jest w ciąży... Nie wiem czy dam radęNona lubi tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
6. 02.2020 cb
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka