Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Milu, Kasia ma rację, mi gin zawsze mówił żeby nie przychodzić wcześniej niż 2 tyg po terminie miesiączki, bo i tak nic nie zobaczy chyba że coś by się działo to lepiej od razu 😘
Dziewczyny, sztos pytanie mam (teraz to by mnie Edyciak zjechala 😂) :
Jaka jest norma progesteronu w ciąży? 😁
Dzisiaj mam termin @ i 26dc, a nic jej nie zapowiada. Jutro odbieram wyniki progesteronu z 21 dc. Gin powiedział, że jak będzie poniżej 10 to mam przyjść bo nie było owu i będzie stymulować, a jak powyżej 10 to mamy się jeszcze przez 3 miesiace starać. Ale w sumie nie powiedział ile powinnam mieć gdyby w tym cyklu pyklo 😂
Hipoteczna Hania ze mnie 😁Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa wrote:Wlasnie lezymy pod KTG i zapis jest prawidlowy male lobuzuja skorcze sie pokazuja takie 5% wiec posłuchaly ksiezniczki tatusia ze to nie pora na wyjscie z brzuszka pierwsze KTG jak pojechalam byly skurcze na 60% wiec juz niebezpiecznie sie robilo. Nocka bedzie decydujaca jak bedzie wszystko okay dostane dupka, sterydy i wyjde jutro do domku
Po pierwsze dobrze że jesteście pod opieką i was dogladają. Ciąża bliźniacza to nie przelewki. A po drugie gratulacje że aż dwa szczęścia powitacie. 😍😍😍
Poza tym będziesz miała wesoło nieźle spryciule że się udało im pokrywać się tyle czasu.,🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 22:28
-
Tysia150 wrote:Jutro mój pierwszy dzień w nowej pracy, stresuje się jak przed maturą. Byłam już na dniu próbnym, wiem co i jak, a mimo to stresuje się cały dzień jak dziewczynka 🙈
Na poprawę humoru zrobiłam sobie maseczkę, po której wyszło mi uczulenie i byłam czerwona jak burak, z spuchnietymi oczami. Na szczęście po godzinie zeszło... Jeszcze sraki brakuje, odpukać! 🙊
Jak by mi teraz przyszło zmieniać pracę to też bym się tak czuła. Powodzenia 😊
Domi z tym awansem - cieszę się ale zaczęło mnie to trochę blokować bo się staram a złożyłam zobowiązania. Nikt ze współpracownikow nie wie że się staram i trochę mam wyrzuty sumienia przy czym praca to praca a nikt mi nie odda tego czasu kiedy mogłam zajsc w ciaze. Mam prawie 29 lat - zegar tyka.
Milu a w jakiej branży pracujesz? U mnie biurowa ale to dział handlowy więc wszystkie panie u mnie dość szybką idą na L4. Zbyt duży stres. Generalnie nie można chyba zgodnie z kodeksem pracy od któregoś tygodnia spędzać przy kompie więcej niż 4 h.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
motylek1909 wrote:A tak dla porównania Wam pokaże z mojej pierwszej ciąży jak wyglądały testy ciążowe Facelle z Rossmanna paskowe.
Pierwsze zdjęcie przy becie 19 - 11dpo (test robiony wieczorem)
https://zapodaj.net/d98cd4ace7fc3.jpg.html
A z rana ten sam test:
https://zapodaj.net/14e39138e1256.jpg.html
Bardzo wyraźne kreski, bez dopatrywania się cieni.
Pamiętam że LaBellePerle w 7 dpo też miała taką kreskę w drugiej ciąży.♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualnyCamarilla wrote:Bardzo wyraźne kreski, bez dopatrywania się cieni.
Pamiętam że LaBellePerle w 7 dpo też miała taką kreskę w drugiej ciąży. -
motylek1909 wrote:Sama się zdziwiłam że tak wcześnie wyszło. Za to wdrugiej ciąży tydzień po terminie @ dopiero... Nie ma regułyMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ignissa wrote:Żaden progesteron nie powie ci czy jesteś w ciąży, tylko beta
Niee, źle mnie zrozumialas!
Chodzi mi o to, że jeżeli wychodzi pozytywny test to jaki powinien być progesteron żeby się nie martwić?
Bo gin mi powiedział że powyżej 10 to owulacja była i nie dostanę lekow tylko mam się dalej starać, no ale jak mi wyjdzie progesteron 11 i pozytywny test ciążowy to chyba nie najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 22:59
-
nick nieaktualnyKuźwa ale się rozpisały!
Mam nadzieję że rozmowy na poziomie o "konrektnych,ważnych i interesujących tematach" 😂😂
Trzymam kciuki za jutrzejsze testerki i betowiczki !
Kciuki na jutro w nowej pracy!
Kciuki za bliźniaki 😍
A ja tak dla rozładowania atmosfery dodam że miałam najbardziej pojebany sen w życiu zeszłej nocy ! Jakieś seksy mi się śniły ale niewiem z kim 😂 i normalnie doszłam w śnie 🤪 obudziłam się cała roztrzesiona 😂
motylek1909 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:A powiedz mi czy w obu ciążach miałaś te same objawy? Czy różniły się od siebie?
W drugiej ciąży brałam tabletki anty. Więc jak krwawienie nie przyszło, to już wiedziałam że to ciąża. Po prostu podświadomość mi to mówiła. Dlatego uparcie mimo negatywnych testów w dniu @ i bety również negatywnej, nadal codziennie robiłam testy. Aż po ponad tygodniu wyszedł pozytyw. I beta też
Nie wiem jak to się ma do rzeczywistości, ale też po rozmowach z koleżankami wygląda to jakoś tak, że w ciąży z chłopcami testy wychodzą pozytywne dość szybko (przed terminem @). A z dziewczynkami najszybciej w okolicy @ albo i jeszcze później. Może coś w tym jest 🤔Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Niee, źle mnie zrozumialas!
Chodzi mi o to, że jeżeli wychodzi pozytywny test to jaki powinien być progesteron żeby się nie martwić?
Bo gin mi powiedział że powyżej 10 to owulacja była i nie dostanę lekow tylko mam się dalej starać, no ale jak mi wyjdzie progesteron 11 i pozytywny test ciążowy to chyba nie najlepiej
I trymestr: 11,0-44,3 ng/ml
II trymestr: 25,4-83,3 ng/ml
III trymestr: 58,7-214 ng/ml
Tylko jeszcze na jednostki patrzStarania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Milu, Domi po cichu gratuluję i trzymam kciuki ✊✊
Dziewczyny zaczynające jutro nową pracę też rzecz jasna ✊✊
Co do gównoburzy wywołanej przez Edyciaka, to już chyba nic nie napiszę, bo wszystko zostało powiedziane. Szkoda nerwów kochane. Nie pasuje jej forum, to jak to napisała (chyba Camarilla) bez żalu żegnamy. Chociaż tekst o mężu zabraniającym wchodzenia na forum mnie naprawdę mocno rozbawił🤣
Dodam może tylko, że ja z cienia cienia testu jakieś 10dpo(cykle długie, około 33-35 dniowe) mam teraz w brzuchu już porządny kawałek chłopaka(ok1, 25kg),a za około 10 tyg będę przerażona sytuacją tulić tego małego mokrego Julianka do piersi 💗 Więc z cienia cienia naprawdę"powstają" ludzie.Annia, motylek1909, Klaudia9212, Ignissa, Kitka_87 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualny
1. Kagu3 -👶, Doomi03-? , joana_aska89 -? , Ounai - 🍷
2. Doomi03
3 . Agus92, Laila
4. Samosiowa88- 🍷
5. AleOla26
6. Mrs.C, Biedronka89, Pszczolka36l, izqa88, Annia
7.
8. megson91, Kitka87
9. Turkusowa90, *KasiaS*
10. Mała_gwiazdka
11. Mama Alicji, Edyciak
12.
13. boo123, Klaudia9212, Sleepyhead, Justyna1719
14. lorinka9191
15.
16.
17.
18. KR, Skrzydlata, kic83
19. Niedziela_2007, bebetka.b
20. MO46IKA, Sylwucha, Ignissa
21.
22. motylek1909
23. StarającaSię
24.
25.
26. Ounai
27.
28.
29.
30. Lalia
31.
Legenda:
BOBO-👶
NOWY CYKL-🍷 -
Ounai wrote:Nie musisz powiadamiać pracodawcy o ciąży. Dla Ciebie w tej chwili najbezpieczniejszym wyjściem jest poczekać na nową umowę, bo na umowie na czas nieokreślony nie masz prawa do niczego. Jeśli dostaniesz potem umowę na czas określony, to jeśli kończy się ona po 12tc zostanie przedłużona automatycznie do dnia porodu, chyba że pracodawca Ci ją przedłuży sam na dłuższy okres.
A czy nie jest tak, że muszę przed 3mc ciąży powiadomić pracodawcę o ciąży? Pierwszą umowę mam na 3 miesiace do końca lutego przyszłego roku...🤔
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Witam.
Zachecona Waszymi bladziochami zrobiłam sama test i niestety u mnie biel. Dziś 10/11dpo łudze się, że jeszcze się to zmieni do czwartku. Mężowi zostały 2 zastrzyki do wzięcia. Nie ukrywam trochę mi smutno bo nawet nie ma zarysu cienia.04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Hej dziewczyny,
U mnie dzisiaj temp spadła gwałtownie na 35,89 więc dzisiaj przyjdzie @...
Tylko dla formalności zrobiłam test i potwierdził wszystko, więc proszę mi zaznaczyć 🍷i zapisać na testowanie 30.12...
Zawiodlam się trochę, nie ukrywam... Odbieram dzisiaj wyniki progesteronu i prolaktyny to będę wiedzieć na czym stoję i co dalej...
Zostaję na wątku i mocno Wam kibicuję 😘