Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie
Odpowiedz

Grudzień 2016 - najcudowniejszy Bożonarodzeniowy prezent - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Dziewczyny ale żeście naskrobały tutaj od wczoraj :-)

Najmłodsza trzymam kciuki może się w końcu coś poprawi ;-)

Stokrotka nie wolno się denerwować szczególnie przed testowaniem ;-) Tobie prędzej czy później też się uda kochana tylko trzeba trochę dać sobie na wstrzymanie ;-)
    Wiem że się uda kiedyś ale szlag mnie trafia.jak nam się w tym cyklu nie uda to później powiedzą że pozazdroscilam.normalnie dawno już nie byłam tak wkurwiona.

Dag_Mara lubi tę wiadomość

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza kiedy wyniki? Bo ja siedzę jak na szpilkach :D

stokrotka92, AiCha4811 lubią tę wiadomość

cl2sjfv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toreadorek tule :*

• Mama Ali Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Wiem że się uda kiedyś ale szlag mnie trafia.jak nam się w tym cyklu nie uda to później powiedzą że pozazdroscilam.normalnie dawno już nie byłam tak wkurwiona.

Nie ma co się przejmować innymi trzeba wziąć się w garść i działać po prostu ale też nie za często bo wtedy może się nie udać jeśli staracie się o maluszka to przynajmniej jeden dzień przerwy musi być ;-) A tak ogólnie twój M nie chce dziecka? że tak za przeproszeniem chamsko do ciebie powiedział i to przez tel.

y945qxj.pnglwafjpi.png71ykwdg.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja tez kiedyś się przejmowalam co powiedzą inni zajde w tym czy tamtym miesiącu, w tym czy w innym momencie. Szczerze? ZAWSZE znajdzie się ktos kto będzie mędził i wymyślał, zawsze ludzie będą gadać. Ja marzylam o chłopcu, koniecznie na rocznicę lub urodziny,miałam cały plan, bardzo niepokornie. Teraz proszę Boga o dziecko, nie ważne kiedy, nie ważna płeć, nie ważne kto w tym czasie ma lub nie ma ciąży, tylko żeby kiedyś to dziecko było z nami. Jak będziesz się przejmować tym ze ktoś Ci cos powie to tylko nerwowo sie wykonczysz. Ale znam twoje odczucia bo mam w rodzinie i w pracy osoby uszczypliwe i dogadujace. Mąż mnie uświadamia ze to ich zazdrość przemawia i należy tylko się cieszyć z tego co sie ma a im życzyć żeby byli szczęśliwi i zajęli się sobą a nie innymi ;-)

stokrotka92, mi_lejdi, Annie1981 lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    Najmłodsza kiedy wyniki? Bo ja siedzę jak na szpilkach :D

Nie mam pojęcia.
    Wybłagałam panią w laboratorium o cito, a teraz siedzę i odświeżam stronę z wynikami jak potrzaskana.
    Ten wynik jeżeli wyjdzie, to pewnie i tak będzie oscylować w granicach 2-10 i dalej będę w wielkiej niepewności.. :P

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali wrote:
    Nie ma co się przejmować innymi trzeba wziąć się w garść i działać po prostu ale też nie za często bo wtedy może się nie udać jeśli staracie się o maluszka to przynajmniej jeden dzień przerwy musi być ;-) A tak ogólnie twój M nie chce dziecka? że tak za przeproszeniem chamsko do ciebie powiedział i to przez tel.
    wczoraj wieczorem stwierdził, że ja najpierw muszę skonczyc studia. ewidentnie szuka wymówki. I stwierdził, że jak dostane teraz okres to mam wrócic do tabletek. Przepłakałam pół nocy a teraz jeszcze ta informacja o siostrze.

to zdecydowanie za duzo jak na moje nerwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Nie mam pojęcia.
    Wybłagałam panią w laboratorium o cito, a teraz siedzę i odświeżam stronę z wynikami jak potrzaskana.
    Ten wynik jeżeli wyjdzie, to pewnie i tak będzie oscylować w granicach 2-10 i dalej będę w wielkiej niepewności.. :P
    odswiezaj zaraz musza sie pojawić. :)

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będzie więcej niż dwa to już coś znaczy :)

cl2sjfv.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia83. Jest jakieś wytłumaczenie na tą sodę? Myślę, że niepotrzebnie robisz sobie nadzieje.

Molyx. Zgadzam się, nie da się nie myśleć. Z tego co wyczytałam w necie, nawet nie ma takiej potrzeby. Chodzi tylko o to, żeby myśleć o staraniach w taki sposób, który nas nie spina i nie stresuje. To też trudne, ale jak dla mnie bardziej wykonalne nić nie myśleć wcale :)

Najmlodsza. Kciukasy zaciśnięte, mam nadzieję, że zaraz pojawią się wyniki :)

stokrotka92. Rozumiem, to musi być dla Ciebie przykre.
    Jeżeli chodzi o męża to wątpię, żeby mu chodziło o Twoje studia. Pogadaj z nim szczerze i dowiedz się o co tak naprawdę chodzi.

AiCha4811. Muzyka ma wpływ na nasze emocje, ja też w to wierzę. Ja robię teraz te wizualizacje, to tam właśnie jest taka spokojna muzyka, która wycisza i to pomaga.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, a może on jest zmęczony presją? może tak bardzo, że chce przerwy?

Ja dzis sobie uświadomiłam jedna prostą rzecz, że w 8 dpo naprawde już niewiele mogę zrobić i gdzieś tam juz wiadomo czy będzie @ czy nie :) jedyne co zalezy ode mnie to jaki będzie ostatni dzień cyklu, wolę go spedzić z usmiechem. dzis jedziemy po choinkę :)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Nadia83. Jest jakieś wytłumaczenie na tą sodę? Myślę, że niepotrzebnie robisz sobie nadzieje.

Molyx. Zgadzam się, nie da się nie myśleć. Z tego co wyczytałam w necie, nawet nie ma takiej potrzeby. Chodzi tylko o to, żeby myśleć o staraniach w taki sposób, który nas nie spina i nie stresuje. To też trudne, ale jak dla mnie bardziej wykonalne nić nie myśleć wcale :)

Najmlodsza. Kciukasy zaciśnięte, mam nadzieję, że zaraz pojawią się wyniki :)

stokrotka92. Rozumiem, to musi być dla Ciebie przykre.
    Jeżeli chodzi o męża to wątpię, żeby mu chodziło o Twoje studia. Pogadaj z nim szczerze i dowiedz się o co tak naprawdę chodzi.

AiCha4811. Muzyka ma wpływ na nasze emocje, ja też w to wierzę. Ja robię teraz te wizualizacje, to tam właśnie jest taka spokojna muzyka, która wycisza i to pomaga.
    zarzeka się ze o to własnie mu chodzi. ja nawet nie mam siły już go prosić i błagać. wiec jak dostane okres to czeka mnie bolesna prawda do powrotu do tabletek. Brzuch mnie z nerwów boli aż dziwne ze jeszcze okresu nie ma

• Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie 1981 nie powiedziałam, że robię sobie nadzieję. Czekam na termin swojego testowania a soda to ciekawe doświadczenie. Chciałabym potwierdzić albo obalić mit. Za kilka dni dowiemy się czy działa.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Stokrotka, a może on jest zmęczony presją? może tak bardzo, że chce przerwy?

Ja dzis sobie uświadomiłam jedna prostą rzecz, że w 8 dpo naprawde już niewiele mogę zrobić i gdzieś tam juz wiadomo czy będzie @ czy nie :) jedyne co zalezy ode mnie to jaki będzie ostatni dzień cyklu, wolę go spedzić z usmiechem. dzis jedziemy po choinkę :)

ale ja na nim nie wywieram presji. on nawet nie wie kiedy ja mam pozytywne testy owulacyjne. nie ważne. nie chce to nie. Nie będę taką, która go w dziecko wrobi.

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!
    O BOŻE!
    CAŁA SIĘ TRZĘSĘ !!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36ce58c6cfd0.png

stokrotka92, roslinka, karo_la, lottinka, karolka22, zFolwarku, inaa, evve, kaka470, _Hope_, santoocha, AiCha4811, ktosiowa, Molyx, Skrzydlata, InBlue, Olciuska, Lovi89, Migracja, anciaa, Anet85 lubią tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!
    O BOŻE!
    CAŁA SIĘ TRZĘSĘ !!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Gratulacje !

no chociaż ty poprawiłaś mi nastrój :) Strasznie się ciesze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njamłodsza gratulacje! super wynik! :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!
    O BOŻE!
    CAŁA SIĘ TRZĘSĘ !!!

Jeeejku!!! Super, moje gratulacje! :-*

• lottinka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaa jeeeeeeeest!!!!!!

Stoję w kolejce w aptece i ryczę!!!!

Gratuluje!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 11:05

dobuska lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza straraczka Gratulacje :-) Rośnijcie zdrowo:-)

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ