Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka06 wrote:Ja dalej czuję lewy jajnik, już trzeci dzień, a to dopiero 8 dc. Zawsze takie uczucie miałam w okresie płodnym i wiązałam to z owulacją, a teraz nie wiem co o tym myśleć. W 5 dc zaaplikowałam ten krem od ginekologa, którego nie zdążyłam zastosować przed okresem. W ulotce jest napisane, że ze względu na długotrwałe działanie leku należy zrobić 3-dniową przerwę od seksu. Nie wiem co robić Zawsze owu miałam między 13 a 17 dc, w lipcu się zdarzyło w 10 dc. Zawsze cykle jak w zegarku, a teraz co chwilę coś. Boję się, że przegapimy owu, a już poprzedni cykl był zmarnowany i nie chcę powtórki. Najlepszym wyjściem byłby monitoring, ale nie chcę co tydzień latać do lekarza, bo to mnie nakręca za bardzo.
Sorki za żal post, musiałam sobie pobiadolić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 11:02
Emka06, NaszCud lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
oli23 wrote:Hej dziewczyny, proszę o wpisanie jako wolny strzelec 🍀 - morfologia 0%😢 przy innych parametrach ok, w tym dużej koncentracji, ilości i ruchliwości. Zmiany wdrożone, ale nie nastawiamy się na najbliższe miesiące, jak nie będzie poprawy w grudniu to czekamy do roku starań i zgłaszamy się po pomoc 🧑⚕️😕 Dołączam jednak do wątku bo chcę Was tu podczytywać i Wam kibicować. Mam nadzieję, że październik odbije i zaoowocuje wysypem ⏸️🤞
To mój 7cs, u mnie na ten moment podstawowe badania wzorowo, według gina wszystko wygląda bardzo "płodnie", cykle regularne - 27 dni, owu w 14 dc, endometrium bardzo grube. Z sukcesów, to udało mi się wyregulować plamienie do 1-2 dni przed miesiączką, wcześniej było już w 9 dpo przy progesteronie 15-16 ng/ml - wg gina plamienia u mnie nie mają wpływu na starania.
W tym cyklu dołączyłam NAC w 3-7 DC, oprócz tego biorę kwas foliowy, żelazo, mag+b6 (u mnie zmniejszyło pms), pakiet adapotegnów, B12 i D3 w kroplach, witamina C, selen, cynk, acard (zalecenie kardiologa)
Trzymam za Was wszystkie kciuki 🤞 🍀
My tez mamy 0% przy innych parametrach Ok. Trzymam za was kciuki 🤞🔥 bawcie się teraz seksem bez śpimy, a może będzie niespodzianka
oli23, siesiepy lubią tę wiadomość
-
oli23 wrote:Hej dziewczyny, proszę o wpisanie jako wolny strzelec 🍀 - morfologia 0%😢 przy innych parametrach ok, w tym dużej koncentracji, ilości i ruchliwości. Zmiany wdrożone, ale nie nastawiamy się na najbliższe miesiące, jak nie będzie poprawy w grudniu to czekamy do roku starań i zgłaszamy się po pomoc 🧑⚕️😕 Dołączam jednak do wątku bo chcę Was tu podczytywać i Wam kibicować. Mam nadzieję, że październik odbije i zaoowocuje wysypem ⏸️🤞
To mój 7cs, u mnie na ten moment podstawowe badania wzorowo, według gina wszystko wygląda bardzo "płodnie", cykle regularne - 27 dni, owu w 14 dc, endometrium bardzo grube. Z sukcesów, to udało mi się wyregulować plamienie do 1-2 dni przed miesiączką, wcześniej było już w 9 dpo przy progesteronie 15-16 ng/ml - wg gina plamienia u mnie nie mają wpływu na starania.
W tym cyklu dołączyłam NAC w 3-7 DC, oprócz tego biorę kwas foliowy, żelazo, mag+b6 (u mnie zmniejszyło pms), pakiet adapotegnów, B12 i D3 w kroplach, witamina C, selen, cynk, acard (zalecenie kardiologa)
Trzymam za Was wszystkie kciuki 🤞 🍀✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
okejka wrote:Ja nic nie chce pisać, ale znam jedna forumowiczkę co przy covidzie zobaczyła dwie kreski 😎😉
Edit. Tak BTW, ile Wy naprodukowalyscie! Za Chiny Ludowe nie będę w stanie być na bieżąco 🤣 zatem co jakiś czas wpadnę z buta tu i coś do Was napiszę 😉
Staraczki, trzymam za Was kciuki! 🤞🍀🤞🍀🤞🍀okejka lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Oo współczuje 🫤 a nie po jakimś leku, suplemencie który zażywasz od tych 2 cykli ? Coś zmieniłaś w jedzeniowych rzeczach ?
-
Dzień dobry Kochane 🌸
Ależ zimno na dworze 🥶 nie pamiętam takiego zimnego września. Oby tylko sezon grzewczy był dla nas wszystkich łaskawszy, bo zbankrutujemy na opał 😂
Wczoraj byłam na zakupach, pojechałam kupić kurtke i wpadłam w szok... Te ceny 🤯 250 zł za kurtkę w housie 🤦♂️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 11:10
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Agn1000 wrote:Domyślam się, że to 0% to Was zdołowało ale pilnie męża wyślij do androloga żeby poszukał przyczyny. I trzymam kciuki ze morfo podskoczyła 🤞
Dziękujemy za kciuki🤗 dziś leci do ogólnego, może da się coś ugrać, choćby podstawowe badania na NFZ i szukamy też dobrego androloga. Bardzo nas to wszystko zaskoczylo bo mąż prowadzi względnie zdrowy tryb życia, ale po przeanalizowaniu wszystkiego wspólnie doszliśmy do paru rzeczy, m.in. jest uzależniony od energetyków i w ostatnim czasie potrafił wypijać dwa półlitrowe dziennie ze zwiekszoną dawka kofeiny🙈 do tego intensywny trening co drugi dzień - tu może być przegrzewanie jąder i kofeinowe przedtreningówki. Czytaliśmy o złym wpływie kofeiny na dna plemników i mąż sam wystarszony przeszedł praktycznie od razu z takiej ilości na małą kawkę dziennie😂 Mamy nadzieję że to jest przyczyną złej morfologii i po wprowadzeniu zmian skoczy w górę choćby o 1%🙏Agn1000, Namisa, ChocoMonster, Niaha, oloska lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
ChocoMonster wrote:Dzień dobry Kochane 🌸
Ależ zimno na dworze 🥶 nie pamiętam takiego zimnego września. Oby tylko sezon grzewczy był dla nas wszystkich łaskawszy, bo zbankrutujemy na opał 😂
Wczoraj byłam na zakupach, pojechałam kupić kurtke i wpadłam w szok... Te ceny 🤯 250 zł za kurtkę w housie 🤦♂️
Ja dziś w spożywczym mały szok - bułka skladjaaca się w 70% z powietrza i 30% "bułki" kosztowała 2 zł. Zjadłam pół, nawet nie poczułam, a muszę sobie racjonowac jedzenie do końca pracy 🤣👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Paprota9418 wrote:My tez mamy 0% przy innych parametrach Ok. Trzymam za was kciuki 🤞🔥 bawcie się teraz seksem bez śpimy, a może będzie niespodzianka
Może to głupie, ale po tych wynikach strasznie się wyluzowałam, bo znamy już prawdopodobną przyczynę niepowodzeń i przestaliśmy się nastawiać na każdy kolejny miesiąc. Zaczełam ostatnio wszystko podporządkowywać pod starania i przestałam żyć normalnym życiem. A teraz jestem nastawiona na raczej dłużczy czas i głowa jakoś sama odpuściła co od razu sprawiło, że czuję się lepiej psychicznie, mąż też, mimo że bardzo te wyniki przeżył. Pogodziliśmy się z tym, że u nas łatwo nie będzie.Agn1000, ChocoMonster, Namisa, Niaha, kropka27, czarneniebo, Mart768, oloska, Anett93, dracaena, Beezi lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
oli23 wrote:Może to głupie, ale po tych wynikach strasznie się wyluzowałam, bo znamy już prawdopodobną przyczynę niepowodzeń i przestaliśmy się nastawiać na każdy kolejny miesiąc. Zaczełam ostatnio wszystko podporządkowywać pod starania i przestałam żyć normalnym życiem. A teraz jestem nastawiona na raczej dłużczy czas i głowa jakoś sama odpuściła co od razu sprawiło, że czuję się lepiej psychicznie, mąż też, mimo że bardzo te wyniki przeżył. Pogodziliśmy się z tym, że u nas łatwo nie będzie.
Fajne podejście ☺️ macie bardzo ładna koncentracje więc to też dużo da jak morfo trochę podskoczy ☺️oli23 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
oli23 wrote:Może to głupie, ale po tych wynikach strasznie się wyluzowałam, bo znamy już prawdopodobną przyczynę niepowodzeń i przestaliśmy się nastawiać na każdy kolejny miesiąc. Zaczełam ostatnio wszystko podporządkowywać pod starania i przestałam żyć normalnym życiem. A teraz jestem nastawiona na raczej dłużczy czas i głowa jakoś sama odpuściła co od razu sprawiło, że czuję się lepiej psychicznie, mąż też, mimo że bardzo te wyniki przeżył. Pogodziliśmy się z tym, że u nas łatwo nie będzie.
Super ze tak potrafisz podejść do takiej wiadomości. Też uważam że jednak diagnoza często bywa uwalniająca dla głowy, szczególnie jeżeli wiadomo że w jakiś sposób można próbować leczenia.
Oby udało się wszystko wyregulować i za jakiś czas zobaczycie ⏸️ChocoMonster, oloska, siesiepy, oli23 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
oloska wrote:Kil 🤗 październik będzie nasz 🤗
Mart, kurcze, nie o takie dwie kreski chodziło... mam nadzieję, że będziesz się dobrze czuła, pij dużo wody 🤗
Staraczka, witaj 👋 możesz uzupełnić swoją "stopkę" w wyniki Waszych badań, Twoje konto będzie wtedy bardziej czytelne 😉
Stay, hej 👋
Też chętnie uzupełniłabym stopkę, ale przerosło to moje umiejętności technologiczne🙈🙊🙉 Podpowiecie jak to zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 11:31
Paprota9418 lubi tę wiadomość
💑 10.2017
⛪ 07.2021
starania o pierwsze 👶 od 03.2022
👩🦰 30l.
👉 cykle regularne
👉 badania hormonalne ✔
💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez
👨 33l.
👉badanie nasienia ✔
👉zdrowy tryb życia
💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk
10.2022 monitoring -
Atram30 wrote:Też chętnie uzupełniłabym stopkę, ale przerosło to moje umiejętności technologiczne🙈🙊🙉 Podpowiecie jak to zrobić?
Na komputerze lepiej to zrobić.
W prawym górnym rogu wchodzisz na "USTAWIENIA", potem klikasz "Społeczność" i na samym dole masz tabelkę z podpisem "Twój podpis na forum" i tam uzupełniacie sobieLonganimity lubi tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Andelulla wrote:Na komputerze lepiej to zrobić.
W prawym górnym rogu wchodzisz na "USTAWIENIA", potem klikasz "Społeczność" i na samym dole masz tabelkę z podpisem "Twój podpis na forum" i tam uzupełniacie sobie
Bardzo dziękuję za podpowiedź 🧡Andelulla lubi tę wiadomość
💑 10.2017
⛪ 07.2021
starania o pierwsze 👶 od 03.2022
👩🦰 30l.
👉 cykle regularne
👉 badania hormonalne ✔
💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez
👨 33l.
👉badanie nasienia ✔
👉zdrowy tryb życia
💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk
10.2022 monitoring -
Cześć!
Oby październik był dla wszystkich szczęśliwy!
U mnie inna, ale szczęśliwa rocznica - 1 października mija rok od kiedy mieszkamy NA SWOIM
A na testowanie zapisuję się na 24 października.
Tymczasem oby wytrzymać w pracy do jutra i zaczynamy urlop!ChocoMonster, Madziq6, Namisa, Lipcowa, czarneniebo, oloska, siesiepy, Anett93, okejka, Beezi lubią tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Wcześniej uważałam, że testy owu są mi zbędne ze względu na regularne ❤️, ale teraz myślę czy jednak nie zacząć stosować. Tylko nie wiem jakie kupić, żeby się nie zniechęcić.
Ze swojej strony bardzo polecam owulaki z firmy testeo. Próbowałam już domowe laboratorium i najtańsze z allegro. Jedne się wybarwialy aż za mocno, przez co mogło się wydawać że owulacja trwała kilka dni, była ciągle zbyt ciemna kreska i nie widziałam piku. Z kolei te z allegro i u mnie zbyt słabo się wybarwialy. Z testeo są dla mnie idealne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 12:20
Emka06 lubi tę wiadomość
-
To super podejście. Normalne ze to przeżył mój tez.
Trzeba się dobrze nastawiać. My pijemy olej z czarnuszki i sok pomidorowy (akademia płodności obczaj sobie ) dostaliśmy jeszcze dwa suplementy. Mąż był u urologa na USG wszystko Ok wyniki badań z krwi Ok.. lekarz powiedział mu ze to badanie nasienia to jest takie poglądowe ze nie można mu wierzyć w 100%. W jeden dzień może być 7% a za 3 miesiące 2%. Stres, przeziębienia wszystko ma wpływ.. żeby działać i się nie poddawać a może akurat się trafi jakies jeden nieustraszony żołnierzyk 🤺🤺🤺oloska, Anett93, oli23 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i polecenia ☺️ Zaopatrzę się w któreś owulaki na pewno 😁
oloska, siesiepy lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Jak zobaczyłam tytuł wątku, to stwierdziłam, że muszę tu wejść 😁 Normalnie ten tytuł made my day 😄
Jak już tu jestem, to kilka słów o mnie - jestem ponad 5 miesięcy po porodzie, niedawno wróciła mi @, obecnie pierwszy cykl a dokładnie 22dc i dopiero owulak pozytywny. Pewnie za jakieś 10 dni zatestuje. O ile wcześniej nie nawiedzi mnie @, bo w tych pierwszych poporodowych cyklach faza lutealna może być jeszcze krótka (tak przynajmniej było po poprzednim porodzie). I tak,tak, to starania o 4️⃣ bobo 🙈🙈🙈🙈Longanimity, Niaha, ChocoMonster, Paprota9418, Madziq6, Namisa, czarneniebo, oloska, siesiepy, ForgetMeeNot, Anett93, Beezi, Idawoll, Ancalime lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Jak zobaczyłam tytuł wątku, to stwierdziłam, że muszę tu wejść 😁 Normalnie ten tytuł made my day 😄
Jak już tu jestem, to kilka słów o mnie - jestem ponad 5 miesięcy po porodzie, niedawno wróciła mi @, obecnie pierwszy cykl a dokładnie 22dc i dopiero owulak pozytywny. Pewnie za jakieś 10 dni zatestuje. O ile wcześniej nie nawiedzi mnie @, bo w tych pierwszych poporodowych cyklach faza lutealna może być jeszcze krótka (tak przynajmniej było po poprzednim porodzie). I tak,tak, to starania o 4️⃣ bobo 🙈🙈🙈🙈