Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Lionsgirl Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaszCud wrote:
    Witaj. Myślę że fajnie na ta chwile oczyścić głowę i nie myśleć tak o stranianiu bo 3 CS to tak naprawdę moze sie udać w tym cyklu;) zrob partnerowi kolacyjkę otwórzcie winko i działajcie ;) powodzenia

Zgadzam się i jak na razie jeszcze działamy na luzie. Wiem że wiele z Was ma za sobą ciężkie historie i dłuższe starania więc nie użalamy się tylko działamy. Oby każda z Was też niedługo miała upragnionego kropka koło siebie 🤞🏻♥️

Na badania z pierwszej strony pewnie na wszystko trzeba mieć skierowania?

czarneniebo lubi tę wiadomość

21.10.2020 👦👑 CC 4620g, 62cm

4cs od 08.2022
    27.11 ⏸️
    30.11 beta 288,5 U/I

👩🏼29l.
    💊Prenatal Uno, Wit. d, Omega-3, Inofem, olej z wiesiołka, selen, cynk, magne b6

🧔🏻‍♂️28l.
    💊Vita-min one, Wit. d, Omega-3, Fertil-Man, Magne B6
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lionsgirl wrote:
    Zgadzam się i jak na razie jeszcze działamy na luzie. Wiem że wiele z Was ma za sobą ciężkie historie i dłuższe starania więc nie użalamy się tylko działamy. Oby każda z Was też niedługo miała upragnionego kropka koło siebie 🤞🏻♥️

Na badania z pierwszej strony pewnie na wszystko trzeba mieć skierowania?

Jeśli chcesz zrobić te badania na NFZ to tak. Niektóre mogą zlecić tylko specjaliści, inne nawet internista. Ale możesz też iść do każdego punktu pobrań typu Diagnostyka i wykonać je prywatnie. Na same hormony z pierwszego etapu to około 200 zł trzeba sobie zarezerwować.

Mara92 lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Lionsgirl Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina666 wrote:
    Kawał chłopa!😱

Tak pierwszy syn wielki sie urodził 🙈 Oboje z partnerem mamy po 183cm wzrostu więc do kruszyn moje dzieci raczej należeć nie będą 🙈 Teraz syn już nosi ubranka na 104cm i waży 15kg 😅

siesiepy, Paulina666, dracaena, okejka lubią tę wiadomość

4cs od 08.2022
    27.11 ⏸️
    30.11 beta 288,5 U/I

👩🏼29l.

🧔🏻‍♂️28l.
  • Lionsgirl Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Jeśli chcesz zrobić te badania na NFZ to tak. Niektóre mogą zlecić tylko specjaliści, inne nawet internista. Ale możesz też iść do każdego punktu pobrań typu Diagnostyka i wykonać je prywatnie. Na same hormony z pierwszego etapu to około 200 zł trzeba sobie zarezerwować.

To jeszcze zobacze w diagnostyce bo w Medicover za sam profil hormonalny chcą pomimo iż mam pakiet 380zł

4cs od 08.2022
    27.11 ⏸️
    30.11 beta 288,5 U/I

👩🏼29l.

🧔🏻‍♂️28l.
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    To chyba zależy od tego z jakiego powodu dostałaś luteinę. Jak "tylko" na PMS (tak jak ja) to chyba możesz odpuścić.
    Napisałam w cudzysłowie bo miałam straszne zjazdy emocjonalne przepłakane praktycznie od 3dpo do 🐒
    Tzn ja lutke dostałam bo mialam ta akcje z prg ze mial 11 i dr mowila ze ona nie daje jak jest powyżej 15. Ale nie wzielam go q tamtym msc i zbadałam prg i byl ponad 19

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Kochane, a kiedy zaczęłyście szukać przyczyny nieowocnych starań? Kiedy należy zacząć się martwić?

Generalnie mówi się że do roku czasu nie trzeba się martwić. Ja od oficjalnych starań wytrzymałam jakieś 9-10 cykli i poszłam na pierwszą wizytę do lekarza który zajmuje się niepłodnością.

okejka lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na TEN metaliczny posmak w ustach jeszcze za wcześnie zdecydowanie 😀

Macie jakieś sprawdzone sposoby na to ? Bo już nie mam pomysłu jak zaradzić a strasznie mnie to wkurza :/

oloska lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lionsgirl wrote:
    To jeszcze zobacze w diagnostyce bo w Medicover za sam profil hormonalny chcą pomimo iż mam pakiet 380zł
    Możesz też sprawdzić przyszpitalne laboratorium, jeśli masz jakiś większy szpital w pobliżu, bo zdarza się, że one wychodzą korzystnie cenowo.

Lionsgirl, Andelulla, okejka lubią tę wiadomość

♀️ 34
    Badania I i II etapu ✅️
    ♂️ 32
    HBA 43% ❌️

preg.png

04.08.2023 Oliwia ❤️ 2960g 53 cm
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko bosko, biere się za nadrabianie.

Agn1000, oloska, czarneniebo, Amunicja, Anett93 lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Nie, na TEN metaliczny posmak w ustach jeszcze za wcześnie zdecydowanie 😀

Macie jakieś sprawdzone sposoby na to ? Bo już nie mam pomysłu jak zaradzić a strasznie mnie to wkurza :/

Jeśli to od żołądka to może trochę potrwać zanim podleczysz, ja prócz probiotykow piłam len. Nie wiem jaki to posmak, można też spróbować doraźnie jakieś renni czy jakiś allugastrin bo może to zgaga albo nadkwasota.
    Jak tolerujesz zioła to z herbapola jest taka "herbatka dla żoładka".

Paprota9418 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Kochane, a kiedy zaczęłyście szukać przyczyny nieowocnych starań? Kiedy należy zacząć się martwić?

Mimo, że mój gino powtarzał, że rok starań to norma, a w dzisiejszych czasach nawet do dwóch lat to po pół roku starań zaczęła zapalać mi się lampka w głowie, że może coś jednak jest nie tak.
    Więc zaczęłam bardziej obserwować swój organizm - testy owu, prog 7 dpo, mierzenie temperatury.
    Trochę dla starań trochę dla nauki samej siebie, poznania swojego organizmu.
    No i w sumie dopiero niedawno zbadałam wszystkie hormony i tarczyce.
    Teraz (9 cs) skłaniam się ku drożności i badania nasienia.

Nie odpowiem Ci na pytanie kiedy należy zacząć się martwić, bo pewnie bardzo dużo zależy od organizmu.
    Ale moim zdaniem to pierwsze pół roku raczej na lajcie, bo wbrew pozorom zapłodnienie to nie taka łatwa rzecz ;) chociaż wiem, że każdy miesiąc potrafi dłużyć się w nieskończoność - mnie przeraża przekroczenie tej "systemowej granicy 12 cs".

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Kil Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś mnie zbiera... Migdały ponoć mam tak powiększone, że... Teraz pytanie... Bo chciałam w sobotę do lab iść i zrobić te wszystkie badania z 3dn - akurat urlopu bym nie musiała brać... Tylko czy jest sens skoro jestem chora?=/

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil ja jednak odłożyłabym wyniki na kolejny miesiąc - będziesz miała pewność, że są wiarygodne. :)

Kil, oloska lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Witaj 🙋‍♀️szybko podjeliscie starania 🙈wcześniej szybko wam się udawało??Witaj w klubie ja też starania o 4 🤗🤗
    To fajnie, że jeszcze ktoś tutaj myśli o dzieciach w wersji 3+ :) My generalnie od zawsze chcieliśmy co najmniej trójkę. Miałam po trzecim zrobić chwilę przerwy, ale uznaliśmy, że szkoda czasu. Bo wiadomo - później to już różnie bywa z tymi staraniami.
    Kil wrote:
    Dziewczyny coś mnie zbiera... Migdały ponoć mam tak powiększone, że... Teraz pytanie... Bo chciałam w sobotę do lab iść i zrobić te wszystkie badania z 3dn - akurat urlopu bym nie musiała brać... Tylko czy jest sens skoro jestem chora?=/
    Chodzi o te: estradiol, LH, FSH? Na to przeziebienie nie ma wpływu.

Madziq6, okejka lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Jeśli to od żołądka to może trochę potrwać zanim podleczysz, ja prócz probiotykow piłam len. Nie wiem jaki to posmak, można też spróbować doraźnie jakieś renni czy jakiś allugastrin bo może to zgaga albo nadkwasota.
    Jak tolerujesz zioła to z herbapola jest taka "herbatka dla żoładka".

Wypróbuje :)
    Dzięki !

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Kil Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Chodzi o te: estradiol, LH, FSH? Na to przeziebienie nie ma wpływu.

Tak, to i tam jeszcze prolaktyna była i testosteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 14:56

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze myślę, patrząc na wczorajszą dyskusję w sprawie Ewiwi, że ona nie tyle potrzebowała rozwiązania lub go nie znała, ile chciała się po prostu wyżalić. Ile z nas ma taki moment, że musi po prostu pomarudzić komukolwiek na swój los? Tzn. ja mam tak dość często, na szczęście mam kilka osób którym mogę w ten sposób marudzić, więc dzielę tę wątpliwą przyjemność na nich wszystkich. Mam świadomość, że to tylko czcze marudzenie i może psuć to im nastrój, ale no czasami mi się niestety ulewa i nie oczekuję znajdowania rozwiązania. Podejrzewam dlatego, że o to chodziło Ewiwi, uważam też, że ma prawo pomarudzić czasem dla samego marudzenia i trochę ją rozumiem w tym wszystkim. :) Zwłaszcza, że teraz było przesilenie jesienne, słaba pogoda, zawirowania w ciśnieniu i pojawiła się wielu z nam jesienna chandra. Sama doświadczyłam kilku dni bardzo obniżonego spadku nastroju, mąż się mnie pytał o co chodzi, a ja jedynie potrzebowałam, żeby mnie przytulił, bo miałam świadomość "marudzeniowego nastroju". Wiem też z doświadczenia, że jak emocje opadają, to bierze się pod uwagę wszystkie propozycje i porady.
    Notabene, czy to już pierwsza drama na wątku? :D

Amunicja, dawaj nam koniecznie znać co tam na jutrzejszej wizycie. :D Czekam na datę!

Niaha ja biorę Oeparol dwie rano, dwie wieczorem. Będę brać do owulacji.

Beezi w sumie dzięki temu forum poniekąd nie martwię się, że moje starania mogą trwać dłużej niż zakładałam. Spina i parcie na szkło odpuściło jak zaczęłam się tu udzielać, to jest mega fajne i przyjemne. Nie powiem, że bardzo bym chciała mieć to już za sobą, ale pomijając fakt długich cykli i starania na luzie, to jedna dopiero 3cs (chociaż finalnie 5 miesiąc XD).

Zosis, czy chcesz być w wolnych strzelcach? :D

Staaraczkaaa witamy w naszym gronie. Zapisuję, rozgość się byle nie na długo, powodzenia w październiku. :D Ja piję Fertistim od poprzedniego cyklu (od połowy) i to moje odkrycie roku jest. Ruszyło mi jajniki, skróciło poprzedni cykl trochę (zobaczymy jak w tym wyjdzie) i wspomogło produkcję śluzu. Cera po tym była ładniejsza i mniejsze łaknienie na słodycze.

Mart, nie na tym teście miały być dwie kreski. :( Trzymaj się mocno i łagodnego przebiegu i pocovidowego zajścia (ponoć dziewczyny w trakcie i po łatwiej łapią larwy).

Emka06 nie pomogę :( Ja jajniki czułam przez Fertistim cały początek cyklu, ale widzę, że nie zaczełaś brać żadnego inofemu czy innego inozytolu. Jakaś zmiana jest wprowadzona w suplementacji od tego/poprzedniego cyklu? Może coś Ci stymuluje mocniej jajniki? Może właśnie testy owu na uspokojenie albo jeden chociaż monitoring teraz żeby zobaczyć jak ten pęcherzyk się ma?

Paprota nooo nooo... Oby to był larwik i jego wybrzydzanie na smaki. :D

Namisa ja będę bronić horienów niebieskich, ale to dlatego że ja mam podwyższone LH w krwi. I domowe laboratorium pokazywało mi pozytywy codziennie a pik przy LH 17. Horien za to ładnie dał radę na mnie. Ale fakt, najlepiej pójść na dzień dobry w to domowe laboratorium i facelle, łatwo dostępne stacjonarnie i dają pogląd czego szukać jak się nie sprawdzą.

oli23 przykro mi. Pozostaje nadzieja, że w tej próbce którą wzięli na badanie, faktycznie było 0% ale w pozostałej części nasienia było lepiej i może znajdzie się jeden waleczny plemnik. Tego Wam życzę!

Choco a daj spokój, pocieszam się że mam kilka par butów zimowych sprzed paru lat (nie powiem, w pandemię za dużo nie chodziłam to i się prawie nie niszczą XD) a kurtkę jednak wypadałoby już zmienić, bo po 6 latach się przecierać zaczyna. XD Może na Black Friday wybiorę sie na outlet we wrocku. Mój gino mówił, że jak przez 3 miesiące nic się nie zadzieje (ale byłam miesiąc temu), to mam się do niego udać na dalszą diagnostykę. Więc tak pi razy oko liczę pół roku konkretnych starań. Nie widzę sensu z czekaniem dłużej, jeśli coś jest nie halo.

Idawoll miłego urlopu! Zazdroszczę jak cholera!

edka85 specjalnie taki tytuł wszystkie wybrałyśmy, hihi. Ale inne propozycje też były niczego sobie i sądzę, że tez by Cię podobie zachęciły. :D Witamy. Powiedz proszę czy wpisywać Cię na 9.10 lub 10.10?

Forget! Właśnie się zastanawiałam kiedy przyjdziesz rozsiewać nam tu swoje wyjątkowe wiruski. <3

Madziq6 przypomniał mi się taki mem... Kiedy boli ząb, stoi facet przed lustrem i mówi "no już, przestań. Umyję Cię jeszcze 5 razy, chcesz?" XD A tak serio, sio do dentysty. Chociaż w sumie mnie zęby zaczynają boleć w okolicy owulacji, są bardziej wrażliwe. I wtedy uaktywniają się moje ósemki, które wyłażą jakby chciały a nie mogły. I wtedy pare dni jeszcze mnie wkurzają bo się kolene setne milimetra wyłaniają z czeluści dziąseł.

Lionsgirl witamy! Najlepiej udać się po skierowanie na badania z pierwszej strony etapami. Koszty wszystkich są dość wysokie i lepiej próbować ugrać to za friko. :) Można je zrobić na własną kieszeń (nie wiem jak z krzywymi, u mnie w labie lokalnym zaznaczyli sobie, że tylko ze skierowaniem) ale to boli finansowo. :p Może warto byłoby się w medicover umówić do endo/gina żeby w ramach pakietu zlecił badania? Tzn nie wiem jak to wygląda właśnie w Medicover, ale w enelu bez skierowania od lekarzy płacę, a jak wystawią mi enelowe skierowanie to mam wszystko za darmo.

Aha doszły mi wyniki 17-OH proga. 1,18 ng/ml norma 0,20-2,1 w fazie folik.

Paprota9418, ForgetMeeNot, Niaha, Andelulla, Madziq6, dominikawa, oli23 lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • ForgetMeeNot Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Tak, to i tam jeszcze prolaktyna była i testosteron
    Prolaktynę bym odpuściła na pewno

siesiepy, oloska lubią tę wiadomość

38 lat
    02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc

30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
    31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
    01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
    03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
    05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
    07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
    09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
    10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
    12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
    16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%

13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
    24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
    27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
    04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
    31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
    14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
    23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
    e88641834f.png
  • Cotakoza Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole Siesiepy ale referat! Na grubo poleciałaś!

Co do dużych dzieci...moja urodziła się 4700 i 62! 😵

Aaa co do starań. Mnie wkurwia (tak, wkurwia mocno,) fakt, że działają dopiero po roku.
    Ja wszystko rozumiem, dla innych rok to mało.
    Ale nie zmienia to faktu, że naprawdę czasami trzeba czekać rok, żeby lekarz spróbował coś wdrażać. 😑

siesiepy, oloska, Madziq6, Ona11, Victoria006, ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość

33♀️33 ♂️
    27.08.2019 👫
    27.08.2020 💍
    27.08.2021 💒
    27.08.2023 termin 🍼
    _______
    2014 💗 M. 👧

20.12 ⏸️😲🙈
    21.12 beta 1242🩸
    21.12 - perzyk 3,8mm
    03.01 0,43mm🍤
    31.01 wizyta
    06.02 badania 🩸 Pappa
    15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
    21.02 8 cm 🍼 100g
    21.03 220g 🥚🥚
    12.04 411g 👕
    18.04 491 g 🐻
    16.05(25+2) 908 g 🐻
    06.06(28+2)1662 g 🐻
    20.06(30+2) 2080 g 🐻
    28.06 (31+3) 2138 g 🐻
    11.07 (33+3) 2760g 🐻
    31.07 (36+2) 3652g 🐻

21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.

age.png
  • 2+3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To fajnie, że jeszcze ktoś tutaj myśli o dzieciach w wersji 3+ :) My generalnie od zawsze chcieliśmy co najmniej trójkę. Miałam po trzecim zrobić chwilę przerwy, ale uznaliśmy, że szkoda czasu. Bo wiadomo - później to już różnie bywa z tymi staraniami.

Jeszcze ja jestem 😉 chociaż 5 lat temu nie przyszłoby mi to do głowy 😁 za to od 3 lat jedno z marzeń 😍
    Szacun, że macie dzieci z taką małą różnicą wieku 🙂

siesiepy, czarneniebo, oloska, Madziq6, edka85, Anett93 lubią tę wiadomość

Na pokładzie:
    💙 09.2012 sn
    💜 04.2015 cc
    💜 05.2017 cc

09.2019 cichutko marzy mi się 4...
    01.2022 starania na serio...
    03.2022 BC 💔😭

16 cykl starań po BC...
    17.05.23 15:15 szok ⏸️ ❤️🌈
    18.05.23 beta 261,90 // prog 28,10 ❤️🙏
    29.05.23 beta 29165 😲❤️ // prog 17,20 😥🙏
    30.05.23 wizyta - pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez echa zarodka ❤️🙏
    13.06.23 1,5 cm dzidzi i jest serduszko ❤️
    22.06.23 [wizyta kontrolna przez plamienia] 2,44 cm i bije ❤️
    03.07.23 wizyta 4 cm i bije ❤️
    12.07 14:00 prenatalne
    preg.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ