Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewiwi wrote:wziełąm inofem koło południa. i kurczę powiem wam że nagle dość mocno czuję jajniki. zastanawiam się czy ja taki człowiek błyskawica na działanie czy coś innego się dzieje.
-
paprotka17 wrote:Wpadam na szybko dla aktualizacji. Postaram się (jakos) nadrobić. U mnie rozkreca się okres. Do wczoraj go nie czułam, ale dzisiaj każdy staw mówił że nadchodzi. Akurat teraz mam luz, wiadomo skoda, ale brałam antybiotyk 10 dni, dzisiaj skonczylam, więc miałabym korbę. Powodzenia dla Was! Ja teraz wpadam na dwa słowa albo wcale, ale sprawdzam pierwsza stronę jak idzie. Tule biele - doczekamy sie w koncu, zobaczycie a za wzrost bet trzymam oba kciuki!
paprotka17 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Laski, jesteście szalone 😅 Chciałam się odezwać w temacie Lidlomixa, ale po drodze już kilka innych tematów wpadło 😅 W każdym razie bardzo polecam! Nas TM odstraszył ze względu na cenę. Nie mam porównania, więc nie wiem czy są aż takie różnice, ale nam Lidlomix w zupełności wystarcza. Mamy niewielką kuchnię, więc doceniam fakt, że zastępuje kilka sprzętów i naprawdę ułatwia gotowanie. Ciasto na pizzę, na naleśniki, zupy - bez żadnej roboty, wszystko robi się samo, ja tylko wrzucam składniki 😁 A ostatnio pokochałam gotowanie na parze. Piersi z kurczaka sobie przyprawiam, wrzucam na parę - nie dość, że zdrowiej, nigdzie nie pryska olej jak to jest w przypadku smażenia i nie muszę przy tym stać i pilnować. Cóż za oszczędność czasu 😎
Madziq6, oloska, ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Madziq6 wrote:To ja az tak szybkiego działania niemialam 😅😅😅*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Babova wrote:A co do kawy - podobno można do 200mg kofeiny dziennie. 2 czarne herbaty lub 2/3 filiżanki słabej kawy. Ja pije jedna kawę dziennie, słaba z mlekiem, ale już herbaty czarnej w ogóle nie pije, jedynie pokrzywe/rumianek i wodę.
Pamiętajcie o piciu dużej ilości wody, w ciąży i nie w ciąży. ❤️
Dziewczyny, ja w ciąży piję teraz Rooibos - podobno nie ma kofeiny i można 😊Babova, Poziomka9204, siesiepy, Malgosiaa , Victoria006 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, ja w ciąży piję teraz Rooibos - podobno nie ma kofeiny i można 😊
O widzisz, to jest super informacja, bo akurat mam w domu, ale nigdy nie spróbowałam ostatecznie 😃wellwellwell lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
nick nieaktualnyClaire wrote:Kochane mam pytanie czy używacie wkładek higienicznych na codzień? Ponoć nie jest to wcale takie higieniczne ale ja bez tego nie umiem funkcjonować. Może macie jakieś swoje sposoby?
Claire, dracaena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paprotka17 wrote:A czy któraś z Was korzysta z grilla elektrycznego i oczyszczacza powietrza z nawilżaczem? Bo to mam właśnie na liście. Ale pomysł dojrzewa.
Oczyszczacz to jest must have! Odkąd go mam, nie łapie mnie ból gardła rano, ani kaszel, lepiej się oddycha, oczy mam bardziej nawilżone. Same plusy!paprotka17 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, ja w ciąży piję teraz Rooibos - podobno nie ma kofeiny i można 😊
Moje dziecko uwielbia Rooibosa ☺️
I w sumie my razem z nim tylko taką pijemy ☺️
Ps. Z pozytywnych wglądów u mnie w tym tygodniu nie pokazało się wczesne plamienie, co niestety bywało w dwóch ostatnich cyklach...
Ciekawe czy to zasługa Fertistimu czy co? 🧐
Póki co 10 dpo i ani nie czuję się jak na okres ani na ciążę 🤪🙄🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 18:54
wellwellwell, ChocoMonster, Ona11, Madziq6, ANGELIKA, Poziomka9204, siesiepy, Ancalime, A-6, Anett93 lubią tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Claire wrote:Kochane mam pytanie czy używacie wkładek higienicznych na codzień? Ponoć nie jest to wcale takie higieniczne ale ja bez tego nie umiem funkcjonować. Może macie jakieś swoje sposoby?
Longanimity, oloska, Atram30 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
nick nieaktualny
-
Claire wrote:Kochane mam pytanie czy używacie wkładek higienicznych na codzień? Ponoć nie jest to wcale takie higieniczne ale ja bez tego nie umiem funkcjonować. Może macie jakieś swoje sposoby?
Korzystałam kiedyś nagminnie bo moja mama korzystała, zawsze były w domu i tak sie przyzwyczaiłam. Do rezygnacji namówiła mnie ginekolog jak leczyła już moją którąś z kolei infekcje. Od czasu rezygnacji z nich i wdrożenia spania nago - problem jak ręką odjął, nie mam żadnych infekcji już chyba 3 rok. Polecam z calego serduszka Najpierw trzeba sie troche przemeczyć ale z czasem organizm sie po prostu przyzwyczaja, produkuje tego ochronnego śluzu mniej. Niestety, te wszystkie barwione chlorem, pachnące wkładeczki ciagle pozostaja w bezposrednim kontakcie z naszą śluzówką i w efekcie dzialają podrażniająco, a organizm po prostu sie broni w jedyny znany sobie sposób - wzmagając produkcje wydzieliny.Claire, paprotka17, oloska, Poziomka9204, siesiepy, ForgetMeeNot lubią tę wiadomość
-
Polecam przeczytać 👇
https://mamaginekolog.pl/kobieta/zdrowie-intymne/dlaczego-warto-spac-bez-majtek/Claire, oloska lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka06 wrote:Kiedyś używałam na codzień, a potem Mama ginekolog zrobiła akcję narodowego wietrzenia i zrezygnowałam 😁 Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Ja na początku też się czułam nieswojo, a teraz jak czasem założę (zazwyczaj w okolicach spodziewanego okresu, żeby mnie nie zaskoczył) to jest mi z tym jakoś źle 😅
Emka06, oloska lubią tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:A czy któraś z Was korzysta z grilla elektrycznego i oczyszczacza powietrza z nawilżaczem? Bo to mam właśnie na liście. Ale pomysł dojrzewa.
paprotka17, Madziq6 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dziewczyny, nie dość, że promocja na testy w Rossmanie - strumieniowe ciążowe i owulacyjne, to jeszcze na ananasa w Lidlu.
Infekcja w tym cyklu już była, więc i ananas nie zaszkodzi 😂 a jutro jeszcze zaliczę szczepienie na covid i w ogóle będzie bingo ciążowe 😅ChocoMonster, Madziq6, oloska, Poziomka9204, Nicole123, siesiepy, kropka27, Anett93, Atram30 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Kurde, dziewczyny - wiem, że nie powinnam i trzeba było czekać w spokoju do jutra ale ja nie moge najwidoczniej miec wiecej niz jednego testu w domu bo wtedy cieżko mi sobie dać na wstrzymanie xD Sikłam na strumieniowego facelaka i taki oto wynik. Możecie nic tam nie zobaczyć bo mój telefon jest lewy, ale na żywo jest różowy, dość wyraźny cień. Mam w pamieci że były tu przypadki perfidnych oszustw tych testów wiec jeszcze biore temat na chłodno i mam w zapasie ten bardziej wiarygodny paskowy na jutro rano. Wiem że mogę sie jutro mocno zderzyć z ziemią ale mam w pamięci ciagle ten cień który mi wyszedł w czerwcu - właśnie 12dpo po południu, czyli tak jak dziś... Teraz to oczywiście nic nie zmieni, ale trzymajcie za mnie kciuki
tumblr españolChocoMonster, czarneniebo, Karo1234, Ona11, paprotka17, Lionsgirl, Madziq6, Niaha, Emka06, natkurka, oloska, Claire, dracaena, ANGELIKA, Poziomka9204, Nicole123, siesiepy, Ancalime, SandraH.97, Cotakoza, ELka, oli23, kropka27, Anett93, A-6, Malgosiaa , gabi5443, Victoria006, ForgetMeeNot, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Kurde, dziewczyny - wiem, że nie powinnam i trzeba było czekać w spokoju do jutra ale ja nie moge najwidoczniej miec wiecej niz jednego testu w domu bo wtedy cieżko mi sobie dać na wstrzymanie xD Sikłam na strumieniowego facelaka i taki oto wynik. Możecie nic tam nie zobaczyć bo mój telefon jest lewy, ale na żywo jest różowy, dość wyraźny cień. Mam w pamieci że były tu przypadki perfidnych oszustw tych testów wiec jeszcze biore temat na chłodno i mam w zapasie ten bardziej wiarygodny paskowy na jutro rano. Wiem że mogę sie jutro mocno zderzyć z ziemią ale mam w pamięci ciagle ten cień który mi wyszedł w czerwcu - właśnie 12dpo po południu, czyli tak jak dziś... Teraz to oczywiście nic nie zmieni, ale trzymajcie za mnie kciuki
tumblr españolNamisa lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵