Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
A-6 wrote:Leki na pewno pomogą, byle lekarz dobrą dawkę dobrał 😅 Zdrówka dla mamy 🤗
Dzięki za odpowiedź 😊
Choco, a chciałam być 2000 lajkiem! A byłam 1999 😤
Edit: znalazłam niepolubiony post i przyznaję bez bicia, zrobiłam to 😈 Tradycja każe podarowac za taką okrągłą liczbę prezent 😁
Julietta, niestety, jak to się dzieje to nikt nie wie. Moja koleżanka ma 18 letnia siostrę, która jest tak w to wciągnięta, że lekarze dają jej 2-3 lata życia, a sąd uznał, że nie można jej ubezwłasnowolnić...
Od pacjentów rodzina ma dwójkę synów, starszy zero problemów, a ten młodszy to niestety w złe towarzystwo wpadł i też nic nie mogą zrobić, ani groźbą ani prośbą, starszy też nie może dotrzeć mu do głowy. Jak jeszcze można zadziałać? Ja bym się chyba za granicę wyprowadziła, daleko daleko stąd.A-6, oloska lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Namisa wrote:Ja sobie jeszcze tłumacze że te pierwsze przyrosty takie są, no ale ostatni pierwszy przyrost miałam 240 procent i to mi sie już wydawało sporo 😳
Namisa, Madziq6 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
PaniJulietta znam to mój najlepszy przyjaciel był uzależniony od narkotyków. Najgorsza jest ta bezsilność, kiedy widzisz jak ktoś kogo kochasz niszczy sobie życie, a ty nie możesz nic zrobić…
Namisa ale super beta! Od razu pomyślałam o dwupaku
Edka podziwiam opanowanie, ja bym biegła na betę od razu
MalaEw ja bym jeszcze poczekała nawet 3 dni i zrobiła test. Z tego co widzę tu na forum to dziewczynom nawet w 11 dpo wychodzą białe testy. U mnie jakiś cień wyszedł w 12 dpo (przy becie 14 coś), w 11 było biało. 9 dpo to meeeega wcześnie
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z bielą - może jeszcze coś tam się dosika Tulę wszystkie z małpami - listopad jest nasz 😘
Macie naprawdę niesamowite tempo pisania, nie idzie tego nadrobić xDNamisa, Madziq6 lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Ewelina dla Ciebie szczególne kciuki za ogarnięcie logistyki domowej w tym tygodniu i duuuużo zdrowia dla Mamy!
ChocoMonster, EwelinaNowa 😊 lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
08.09.23 - II
Namisa wrote:Laski 🥺
Beta 132,89 ♥️♥️♥️
Przyrost 481,8 % normy 🤩🤩🤩
Autentycznie nie mogę w to uwierzyć!! 🍀
Rosnijcie zdrowo i nudnej ciąży 💚💚💚💚
Namisa lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
ChocoMonster wrote:No wiesz, Ty to jesteś agentka normalnie 🥹😅 zobaczymy jutro, może będzie ten prezent 😍🫣
Mart, wiem co czujesz, ja na sekundę zeszłam, a tu już dwie strony 😱 dobrze chociaż, że weekendy zwalniają i idzie w miarę nadrobić 😁
W taki razie (jako, że okresowo też nie bardzo się czuję) jutro z rana lecę na progesteron, pierwszy raz badany świadomie, nie na zlecenie lekarza, także nieśmiało proszę trzymać kciuki, choć szansę nikłe, że jednak owulka była, ale mimo to... 🥺🥺ChocoMonster, MalaEw, Ewiwi, Madziq6, siesiepy, Livka, oloska, Ancalime, Emka06, Mart768, Namisa, czarneniebo, SandraH.97, Cotakoza, Beezi lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
A-6 wrote:Choco, może być nawet pojutrze, ale liczę na dobre wiadomosci od ciebie 😏⏸️
Mart, wiem co czujesz, ja na sekundę zeszłam, a tu już dwie strony 😱 dobrze chociaż, że weekendy zwalniają i idzie w miarę nadrobić 😁
W taki razie (jako, że okresowo też nie bardzo się czuję) jutro z rana lecę na progesteron, pierwszy raz badany świadomie, nie na zlecenie lekarza, także nieśmiało proszę trzymać kciuki, choć szansę nikłe, że jednak owulka była, ale mimo to... 🥺🥺A-6 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
A-6 wrote:Choco, może być nawet pojutrze, ale liczę na dobre wiadomosci od ciebie 😏⏸️
W taki razie (jako, że okresowo też nie bardzo się czuję) jutro z rana lecę na progesteron, pierwszy raz badany świadomie, nie na zlecenie lekarza, także nieśmiało proszę trzymać kciuki, choć szansę nikłe, że jednak owulka była, ale mimo to... 🥺🥺A-6, eRKow. lubią tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:No tak mi się wydaje że może być to około 7 dni ale 100% pewności nie mam. Kiedy mogę w takim razie robić betę? Ewentualnie test ciążowy?
Najbezpieczniej to zawsze jednak w dzień spodziewanej miesiączki robic testy, a jak widać na forumowym doświadczeniu gdzie nam ciezko do tego terminu zwykle wytrwac, czasem 10-12dpo już coś widać na testach, ale też nie ma się co nastawiać jesli nie wyjdzie tak wczesnie i wtedy powtorzyc w dniu spodziewanej miesiączki. 🙂siesiepy, Eniana lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Sorki że zamilklam ale staram się nie dołować co średnio mi oczywiście wychodzi. 🙆🙈
Siedzę i patrzę sobie na fotkę jajników, myśląc czy z tych większych niż inne pęcherzyków jeszcze coś może urosnąć, co znaczy że trzon macicy ma budowę poowulacyjna i że zatoka Douglasa jest... chyba czysta? Próbuje rozszyfrować czy to faktycznie to jest tam napisane. 🤣
Zastanawiam się też czemu jak na złość śluz teraz zaczyna być rozciągliwy ale kremowy, przeanalizowałam poprzedni cykl i doszłam że w okolicach 20dc też taki mi występował.
Patrzę na owulaki i myślę. Dumam nad każdym zakłuciem jajników, a kłują oba raz na jakiś czas.
Poskubałam trochę orzechów brazylijskich... I próbuję ogarniać zdjęcia, ale nie mam na to ochoty (no ale muszę). Na nic nie mam ochoty, zawinęła bym się w burrito. 🌯
Przejdzie mi jutro pewnie. 💪 Tak se pomarudzić musiałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 20:52
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy, nie jestem specjalistka, ale... Masz wydłużone cykle z reguły. Owulaki trochę jakby miały tendencje do ciemnienia (jak się wywali te popołudniowe - rozwodniony mocz?). Jajniki kłują. Może owu jeszcze przed Tobą? Masz szansę podejść np w pt na monitoring? Porównać obraz? Wykres póki co wygląda słabo
-
Siesiepy mam dzis podobną rozkminę co do śluzu. Już jestem niby 9 dpo, czekam grzecznie na małpę, a tu od wczoraj śluz rozciągliwy 🤷🏼♀️ Jak żyć?🙋♀️32 🙋♂️ 43
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
08.09.23 - II
siesiepy wrote:Sorki że zamilklam ale staram się nie dołować co średnio mi oczywiście wychodzi. 🙆🙈
Siedzę i patrzę sobie na fotkę jajników, myśląc czy z tych większych niż inne pęcherzyków jeszcze coś może urosnąć, co znaczy że trzon macicy ma budowę poowulacyjna i że zatoka Douglasa jest... chyba czysta? Próbuje rozszyfrować czy to faktycznie to jest tam napisane. 🤣
Zastanawiam się też czemu jak na złość śluz teraz zaczyna być rozciągliwy ale kremowy, przeanalizowałam poprzedni cykl i doszłam że w okolicach 20dc też taki mi występował.
Patrzę na owulaki i myślę. Dumam nad każdym zakłuciem jajników, a kłują oba raz na jakiś czas.
Poskubałam trochę orzechów brazylijskich... I próbuję ogarniać zdjęcia, ale nie mam na to ochoty (no ale muszę). Na nic nie mam ochoty, zawinęła bym się w burrito. 🌯
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
siesiepy wrote:Sorki że zamilklam ale staram się nie dołować co średnio mi oczywiście wychodzi. 🙆🙈
Nie myślałaś, aby spróbować stymulować owu? Mi na regulacje cykli pomogła Fertistim. -
ChocoMonster wrote:Dobrze pamietam, ze w tym cyklu miałaś włączyć fertistim? Jeśli tak, to włącz go jak najszybciej, moze jakoś ureguluje Ci cykl? Bo to takie trochę wróżenie z fusów i sama się męczysz…
Stosuję od poprzedniego już.
Ancalime rozważam podjechanie za tydzień może.
Mart u Ciebie myślę, że to może być dobry objaw, babki różnie śluz mają w ciąży.
Wiecie, może i bym nie miała takiego doła gdybym się nie nastawiła przez objawy organizmu, śluzy i inne takie. W poprzednim się nie nastawiałam i jakoś lepiej mi się żyło. Cóż.
Skoro moje kobyły łapią ciąże na strzała, to równowaga w przyrodzie musi być, ze mną kolorowo nie będzie.
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
MalaEw wrote:Nie myślałaś, aby spróbować stymulować owu? Mi na regulacje cykli pomogła Fertistim.
Próbuję zarówno Fertkiem jak i NACem aktualnie. Może jeszcze czasu potrzebuję żeby organizm załapał.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Próbuję zarówno Fertkiem jak i NACem aktualnie. Może jeszcze czasu potrzebuję żeby organizm załapał.
siesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Namisa, słońce, już pisałam na czerwcowym, ale wielkie gratulacje i nie przestaje trzymać kciuków 😍
Ja po wizycie również melduje dobre wieści - pęcherzyk 6x7mm w macicy, umówiona jestem na za dwa tygodnie, żeby coś więcej moc zobaczyć ❤️siesiepy, Paprota9418, ChocoMonster, czarneniebo, Blondyna.B, Namisa, Madziq6, dracaena, SandraH.97, Cotakoza, Emka06, oloska, Brunetkaa, 2+3, Bambi92, Beezi, Paulina666, EwelinaNowa 😊, Kasiooola, paprotka17, Vivico, Lipcowa, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
W taki razie (jako, że okresowo też nie bardzo się czuję) jutro z rana lecę na progesteron, pierwszy raz badany świadomie, nie na zlecenie lekarza, także nieśmiało proszę trzymać kciuki, choć szansę nikłe, że jednak owulka była, ale mimo to... 🥺🥺
Babova cudowne Wieści ❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 21:34
A-6 lubi tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Babova wrote:Namisa, słońce, już pisałam na czerwcowym, ale wielkie gratulacje i nie przestaje trzymać kciuków 😍
Ja po wizycie również melduje dobre wieści - pęcherzyk 6x7mm w macicy, umówiona jestem na za dwa tygodnie, żeby coś więcej moc zobaczyć ❤️Babova lubi tę wiadomość