Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też biorę puerie już od dłuższego czasu, wcześniej brałam Pregne, ale pueria jak się okazało ma trochę bogatszy skład i dodatkową tabletkę z kwasami.
A co do magnezu, to mi gin powiedziała, ze praktycznie każdy magnez można brać w ciąży, i ze te w wersji mama różnią się głównie nazwą
2+3, cieszę się, ze masz spokojniejszą głowę, mam nadzieje, że się zaskoczysz pozytywnie. ❤️A-6, Namisa, 2+3, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Rica wrote:Namisa będzie dobrze! 😍
MalaEw - zgodzę się z Namisa - na to nigdy nie jest się gotowym bo uwierz mi ja byłam w 22tc … a moja koleżanka przekonała się o tym w 39 tyg podczas porodu.
Uwierz żadna z nas nie myślała ze nas to spotka No bo ja już 2 trymestr a ona za moment miała swoje dziecko zobaczyć… tragiczne to jest. I uwierz mi ze żadna nie jest gotowa na stratę swojego Maleństwa. Tyle w temacie.
❤️
-
A-6 jeeeej, co za piękne wieści
Super, trzymam mocno kciuki
Siesiepy zaintrygowałaś mnie tym poszukiwaniem w grach lub bajkach - znalazłaś już jakieś?
2+3 takie rozmowy potrafią naprawdę podnieść na duchu - fajnie, że masz osobę, z którą możesz porozmawiać o wszystkima co do zakręconych dni to dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam
doby uciekają mi przez palce i dzisiaj musiałam przypomnieć sobie, który dokładnie mam dzień cyklu żeby zaplanować gdzieś robienie tych owulaków
I o ironio - zauważyłam początki "płodnego" śluzu i to akurat takiego jakiego nie miałam od dobrych kilku miesięcy - i jak na złość w cyklu, w którym zabrali mi Starego na poligon
A-6, Poziomka9204, 2+3, siesiepy lubią tę wiadomość
-
A-6 wrote:Poziomko, uprzejmie dziękuję ☺️
Ona 11, poczekaj jeszcze 🤞 póki nie ma okresu może być wszystko
JoannaWK, który dpo? Małe spadki są normalne w ciążowym cyklu, jak już jesteś blisko terminu to zrób test, jak do dopiero 7-8 dpo to może być implantacyjny 😉
Mart, no to cykl.ma być intensywny! 🔥🙈
Namisa, z lenistwa poczekam na twoją analizę 🙈
Możesz kiedyś wrzucić jakaś fotkę, pozazdroszczę ci chętnie 😭
Mała Ew, również biorę pueria uno
Nasz Cud, wszystko jest możliwe, możesz mieć bardzo wysoki próg, ale faktycznie to chyba mniej prawdopodobna opcja
Emka, tak, tylko dla porównania nie z pierwszego moczu, żeby było podobnie jak wczoraj ☺️
Choco, jak tam u ciebie ogólnie? ☺️
Przestałam brać ten sinupret i tak mi się zatoki znów zapchały 🙈 Boję się że na tak wczesnym etapie zaszkodzę samą chorobą dziecku, mąż się w dodatku zaraził, teraz będę musiała dom i jego ogarniac 😅😂
Czuję ciągnięcie w macicy, dopiero od wczoraj, ciekawe, ale chyba też miałam grubsze Endo tym razem niż wcześniej. Śluz mnie dzisiaj dopiero zalał, może też sprawka sinupretu bo on na śluzówkę wpływa.i na pewno w ciąży nie szkodzi
A-6 lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Emka, dziękuję, że chciałaś zapytać ☺️
Wiesz, mi się śniło że koleżanka zaprosiła nas na imprezę i powiedziała, że już kończy 1szy trymestr, ogólnie potem była niezła zmiana akcji, ale ten sen miałam jakoś tydzień/dwa temu 😉 potem też mi się coś podobnego śniło, kto wie, może to dobry znak, w końcu nie bez powodu na apce jest do oznaczenia "dziwne sny" 😅
Angelika zmiany w stylu życia są jak najbardziej ok, ale trzeba pamiętać żeby się nie zmuszać, no i zwykle przynoszą efekty dopiero po dłuższym czasie, trzymam za ciebie kciuki 🤞 Z owulacyjnymi ci za bardzo nie pomogę, ale słyszałam, że facelle są naprawdę dobre, zależy jaka cena tamtych. Chwal się nam tymi owulakami!
Lipcowa, pamiętaj o przepustkach! 😏
Ewiwi, dzięki ☺️
Może komuś się przyda, lekarka kazała odstawić sinupret i kategorycznie ibuprofen, zamiast tego siemię lniane z miodem pić, i duuuużo inhalacji oraz płukanek z soliEmka06, Claire, ANGELIKA, Lipcowa lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
6.07.25 - cień ⏸️
9.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
A-6 wrote:Emka, dziękuję, że chciałaś zapytać ☺️
Wiesz, mi się śniło że koleżanka zaprosiła nas na imprezę i powiedziała, że już kończy 1szy trymestr, ogólnie potem była niezła zmiana akcji, ale ten sen miałam jakoś tydzień/dwa temu 😉 potem też mi się coś podobnego śniło, kto wie, może to dobry znak, w końcu nie bez powodu na apce jest do oznaczenia "dziwne sny" 😅
Angelika zmiany w stylu życia są jak najbardziej ok, ale trzeba pamiętać żeby się nie zmuszać, no i zwykle przynoszą efekty dopiero po dłuższym czasie, trzymam za ciebie kciuki 🤞 Z owulacyjnymi ci za bardzo nie pomogę, ale słyszałam, że facelle są naprawdę dobre, zależy jaka cena tamtych. Chwal się nam tymi owulakami!
Lipcowa, pamiętaj o przepustkach! 😏
Ewiwi, dzięki ☺️
Może komuś się przyda, lekarka kazała odstawić sinupret i kategorycznie ibuprofen, zamiast tego siemię lniane z miodem pić, i duuuużo inhalacji oraz płukanek z soli
Ibuprofen nawet przy staraniach nie jest polecany, jak się kiedyś dowiedziałam. Ja od zawsze głównie paracetamol na szczęścieAle o tym siemieniu lnianym to nie słyszałam. Siemię lniane w wodzie i z dodatkiem miodu, czy jak?
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
A-6 gratuluje ❤️🤞❤️
Miałam Ci właśnie pisać o tym ze płukanie zatok mega pomaganieprzyjemne ale daje ulgę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 10:07
A-6 lubi tę wiadomość
-
Babova wrote:Ibuprofen nawet przy staraniach nie jest polecany, jak się kiedyś dowiedziałam. Ja od zawsze głównie paracetamol na szczęście
Ale o tym siemieniu lnianym to nie słyszałam. Siemię lniane w wodzie i z dodatkiem miodu, czy jak?
Ruda Maruda, tulę 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 10:13
Babova, siesiepy, RudaMaruda lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
6.07.25 - cień ⏸️
9.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Hejka dziewczyny ja dziś w nocy dostałam 🐵 a że mam dość bolesne to pół nocy nie spałam i z tego bólu i wszystkiego musiałam wziąć w pracy uż. Jestem sama w domu bo mąż w pracy i z jednej strony chcę myśleć pozytywnie że to początek kolejnego cyklu i że trzeba trzymać się i walczyć a z drugiej mam jakiś taki dziwny nastrój i wciąż takie uczucie że chciałabym być na innym etapie życia niż jestem.. w piątek biorę kolejną tabletkę dostinexu już 3 tydzień no i zobaczymy mam nadzieję że ta prolaktyna w końcu się obniży i w którymś cyklu uda nam się wstrzelić.. bo niedługo minie już rok 😔 dlaczego to wszystko musi być takie trudne ehh
Claire, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wczoraj wieczorkiem wróciły dzieci więc odrazu było co robić. W nocy któraś z dziewczyn kopnęła mnie w brzuch i teraz po olewa😥🙄🙄mam nadzieję że zaraz przestanie....ja czuję się już dużo lepiej ale jeszcze gardło pobolewa , jak dużo mówię albo krzyczę to już całkiem boli 🙈uwielbiam jak dziewczyny chodzą do babci ale nielubie tego że mają tam haj lajf robota co chceta bo w domu nieidzie ich ujazmic🥴🥴
-
Klaudiaam wrote:Hejka dziewczyny ja dziś w nocy dostałam 🐵 a że mam dość bolesne to pół nocy nie spałam i z tego bólu i wszystkiego musiałam wziąć w pracy uż. Jestem sama w domu bo mąż w pracy i z jednej strony chcę myśleć pozytywnie że to początek kolejnego cyklu i że trzeba trzymać się i walczyć a z drugiej mam jakiś taki dziwny nastrój i wciąż takie uczucie że chciałabym być na innym etapie życia niż jestem.. w piątek biorę kolejną tabletkę dostinexu już 3 tydzień no i zobaczymy mam nadzieję że ta prolaktyna w końcu się obniży i w którymś cyklu uda nam się wstrzelić.. bo niedługo minie już rok 😔 dlaczego to wszystko musi być takie trudne ehh
Każdy przechodzi załamania, trzeba pozwolić sobie na smutek, a potem wstac i działać dalej. Niektórym to zajmie dużo więcej czasu, ale wierzę, że każdej się uda.
Madziq, dobrze, że chociaż troszkę lepiej jest ☺️ No ponoć od tego są dziadkowie, to co się dziwić 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 10:29
MalaEw, Claire lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
6.07.25 - cień ⏸️
9.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
Klaudiaam wrote:Hejka dziewczyny ja dziś w nocy dostałam 🐵 a że mam dość bolesne to pół nocy nie spałam i z tego bólu i wszystkiego musiałam wziąć w pracy uż. Jestem sama w domu bo mąż w pracy i z jednej strony chcę myśleć pozytywnie że to początek kolejnego cyklu i że trzeba trzymać się i walczyć a z drugiej mam jakiś taki dziwny nastrój i wciąż takie uczucie że chciałabym być na innym etapie życia niż jestem.. w piątek biorę kolejną tabletkę dostinexu już 3 tydzień no i zobaczymy mam nadzieję że ta prolaktyna w końcu się obniży i w którymś cyklu uda nam się wstrzelić.. bo niedługo minie już rok 😔 dlaczego to wszystko musi być takie trudne ehh
Współczuję bolesnych miesiączek. Czy wiesz jaka może być przyczyna tego że aż tak bardzo ciężko je przechodzisz? Bo jakaś musi być, tylko wymaga znalezienia i zaopiekowania. Kasia z Więcej niż hormony dodała ostatnio odcinek podcastu na temat tipów na ból miesiączkowy. Wstawiam link: https://open.spotify.com/episode/2b1VZPXeze3PryBU0izjyW?si=L2dd-nqSS1udqkDhjfodOQ&utm_source=copy-link
Szkoda się męczyć, to nie jest norma ani "taka uroda" tylko poważna dolegliwość realnie wpływająca na jakość życia. Mówisz zle niedługo mija rok starań - warto już pomyśleć o męskiej diagnostyce, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście. Masz swoje owulacje, czy stymulowane? Mierzysz temperaturę?Opowiedz coś więcej o waszej dotychczasowej drodze to może uda się coś podpowiedzieć.siesiepy lubi tę wiadomość
-
NaszCud, Babova, Madziq6, MalaEw, dominikawa, oli23, Zosis, Karo1234, Mart768, Namisa, Klaudiaam, SandraH.97, Poziomka9204, Lipcowa, Paprota9418, Emka06, Victoria006, Niaha, Atram30, wellwellwell, ForgetMeeNot, Natala26, Longanimity, Stay, 2+3, siesiepy, Beezi, edka85, Eniana, Kasiaaa.97, Ancalime, Cotakoza, Kil, Anett93, Malgosiaa lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
6.07.25 - cień ⏸️
9.07- piękne ⏸️
07.08 - kolejna wizyta
-
A-6 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Pięknie 🤗😍 zdrowo zazdroszczę!
P.S. cudny psiak❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 10:44
A-6 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
A-6 cudnie ciemnieje.
Ja zrobiłam na pamiątkę zestawienie testów, jak zmieniały się w poszczególnych dniach :
oli23, Mart768, Klaudiaam, SandraH.97, dominikawa, Poziomka9204, Lipcowa, Claire, Paprota9418, A-6, Emka06, Atram30, Madziq6, wellwellwell, ForgetMeeNot, Longanimity, 2+3, siesiepy, Beezi, edka85, Ancalime, Kil, Anett93 lubią tę wiadomość
-
A-6 wrote:Edit: doczytałam. Również miewałam takie miesiączki, może to zabrzmieć dziwnie, ale po przejściu na weganizm mocno się skróciły i praktyczne nie były bolesne, ale ja w taki sposób jadłam 4 lata i potem wróciłam do mięsa, wróciły też obfitsze miesiączki, ale nie trwały już tak długo, ani nie były tak samo intensywne. Nie mówię, że to jakieś remedium, ale jeden ginekolog stwierdził że to bardzo możliwe, że weganizm pomógł.
Każdy przechodzi załamania, trzeba pozwolić sobie na smutek, a potem wstac i działać dalej. Niektórym to zajmie dużo więcej czasu, ale wierzę, że każdej się uda.
W zasadzie to odkąd pamiętam zawsze miałam takie bolesne ale moja siostra też zawsze tak miała i mama też i w miarę odkąd chodzę do ginekologa to raz o tym mówię a raz nie ale nigdy nikt nie powiedział mi o jakiejś przyczynie tego. A ogólnie to ja choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego już długi czas bo odkąd skończyłam 5 lat ale choroba jest w remisji. Przyjmuje asamax500 i kwas foliowy. Mam problem z wysoką prolaktyną kiedyś też miałam trochę podwyższone TSH i brałam euthyrox miałam też jakieś guzki małe na tarczycy ale w sumie dawno tego nie badałam i trochę o tym zapomniałam ale z tym myślę że jest narazie w miarę. Ostatnio u ginekologa byłam (według mnie po owulacji ) ale powiedział że pęcherzyk który jest już nie pęknie i że mam trochę policystyczne jajniki i że owulacji nie było ale myślę że to przez tą wysoka prolaktynęA-6 lubi tę wiadomość