X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj poczyniłam pierwsze ciążowe zakupy apteczne - wjechała recepta na 3 op. Duphastonu, Pueria Uno i Chela Mag B6 Mama. Muszę porównać składy tego ostatniego do oryginalnej wersji, która brałam dotychczas, żeby zobaczyć jak mnie PRowcy robią w bambuko 😆
    Oprócz tego wczoraj ogarnelismy kolejny kawałek ogrodu z mężem i teściową, posadziliśmy trawy ozdobne, jałowce, wrzosy... Od razu zrobiło się tak żywiej. Nie mogę się doczekać tego ogrodu na wiosnę 😍 W nocy znowu śniło mi sie rozkręcanie plamienia. Lęk o powtórkę gdzieś tam jest z tyłu głowy ale i tak jestem z siebie zadowolona, bo nie przytłacza mnie aż tak jak myślałam że będzie. Chciałabym po prostu obudzić się już w drugim trymestrze. A póki co zostaje mi tylko wizualizowanie sobie tej pięknej perspektywy 🥰

Ona11, MalaEw, Mart768, Longanimity, A-6, Madziq6, czarneniebo, SandraH.97, 2+3, Beezi, Gravity, Ancalime, siesiepy, Lipcowa, Rica, Livka, Poziomka9204, Cotakoza, oloska, Anett93 lubią tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 wrote:
    Namisa, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie :) To mój pierwszy cykl z pomiarem temperatury i pierwszy z późniejszą owulacją, o której nie miałabym pojęcia, gdyby nie rady na forum-aplikacja wyznaczyłam mi owulację na 15 dc.
    Według objawów i aplikacji, faza lutealna trwa u mnie 14-15 dni.

Noo, to w takim razie jest jeszcze czas na okres. A dopóki nie ma to piłka w grze ⚽⚽⚽ 🤞🤞🤞

Ona11, siesiepy lubią tę wiadomość

• Agn1000 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco nam lekarz kazał robic w invimedzie rozszerzone badanie i kosztowało 200zl a dla porównania w klinice bocian tyle kosztowało podstawowe więc też dobrze szukaj 🙂

siesiepy lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    A ja wczoraj poczyniłam pierwsze ciążowe zakupy apteczne - wjechała recepta na 3 op. Duphastonu, Pueria Uno i Chela Mag B6 Mama. Muszę porównać składy tego ostatniego do oryginalnej wersji, która brałam dotychczas, żeby zobaczyć jak mnie PRowcy robią w bambuko 😆
    Oprócz tego wczoraj ogarnelismy kolejny kawałek ogrodu z mężem i teściową, posadziliśmy trawy ozdobne, jałowce, wrzosy... Od razu zrobiło się tak żywiej. Nie mogę się doczekać tego ogrodu na wiosnę 😍 W nocy znowu śniło mi sie rozkręcanie plamienia. Lęk o powtórkę gdzieś tam jest z tyłu głowy ale i tak jestem z siebie zadowolona, bo nie przytłacza mnie aż tak jak myślałam że będzie. Chciałabym po prostu obudzić się już w drugim trymestrze. A póki co zostaje mi tylko wizualizowanie sobie tej pięknej perspektywy 🥰

Też dziś miałam zamiar wybrać się do apteki, ale chciałam kupić pregna plus. Może poczytam o tej pueria uno....
    Powiem Ci, że mimo, iż nie mam złych doświadczeń z ciaza, to bardzo, ale to bardzo obawiam się tego, że zaraz przyjdzie krwawienie i czar prysnie. Wiem, że trzeba być na to gotowa, ale z drugiej strony czy się da?
    Trzymam mocno kciuki, aby wszystko przebiegało dobrze 🤞

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny którym się nie udało przykro mi. Ale do kolejnego cyklu trzeba podejśc z optymizmem także trzymam kciuki i w kolejnym wątku bede was podczytywac:*

U mnie apka zmieniła ovu
    Screenshot-20221013-081207-Ovu-Friend.jpg Ale nie realne po tym progu moim No nie ? Jux sama nie wiem

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELIKA wrote:
    U mnie dziś 🐒
    Skrócił się cykl z 32 na 28 - pewnie dlatego ze bezowulacyjny.

Tule.😔 A dlaczego od razu bezowulacyjny? Badałaś proga? A fertistim nie mógł skrócić cyklu?

A-6, ANGELIKA, siesiepy lubią tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:

Też kupiłam puerie, ale narazie kończę pregne start, a co do magnezu to łykam magne b6 forte, wiem że mojej szwagierce lekarz to zalecał w ciąży I to nawet większe dawki niż w opisie no ale ona w 3trymestrze już była, a suplement ciążowy miała jakiś z tlenkiem magnezu który bardzo kiepsko się wchłania.
    Ja już sobie poczytałam że przy mojej chorobie jelit powinnam mieć indywidualnie dobraną suplementacji a nie tylko z ogólnych zaleceń... we wtorek gastrolog to zobaczę czy to co piszą pokrywa się z rzeczywistością 😅
    A ja standardowo pobudka, ale tym razem o 4 😄

A-6, MalaEw, siesiepy lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6, wstajemy! Sprawdzasz czy ciemnieje? 😍

Oloska, gdzie zniknęłaś? Mało Cię tutaj. Czekam na teścik🍀

Agn1000, testujesz dzisiaj?

A-6 lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Agn1000 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    A-6, wstajemy! Sprawdzasz czy ciemnieje? 😍

Oloska, gdzie zniknęłaś? Mało Cię tutaj. Czekam na teścik🍀

Agn1000, testujesz dzisiaj?

Nie, nie. Powinna przyjść 🐵 dziś lub jutro. Jak nie przyjdzie to zatestuje 🙂

A-6, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Jak ostatnio rozmawiałam z kobietą z Gemini to powiedziała, że aktualnie jeszcze mają na stanie opakowania za 174 zł, ale już w hurtowni są za 210 więc pewnie niedługo cena pójdzie w górę. Na razie na allegro jest znośnie, można dostać je za około 160.
    (Chodzi o opakowanie z 120 tab)

To dlatego zapłaciłam 210 w aptece ^^

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d Księżniczki😍15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy ❤️
    preg.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko, uprzejmie dziękuję ☺️

Ona 11, poczekaj jeszcze 🤞 póki nie ma okresu może być wszystko

JoannaWK, który dpo? Małe spadki są normalne w ciążowym cyklu, jak już jesteś blisko terminu to zrób test, jak do dopiero 7-8 dpo to może być implantacyjny 😉

Mart, no to cykl.ma być intensywny! 🔥🙈

Namisa, z lenistwa poczekam na twoją analizę 🙈
    Możesz kiedyś wrzucić jakaś fotkę, pozazdroszczę ci chętnie 😭

Mała Ew, również biorę pueria uno

Nasz Cud, wszystko jest możliwe, możesz mieć bardzo wysoki próg, ale faktycznie to chyba mniej prawdopodobna opcja

Emka, tak, tylko dla porównania nie z pierwszego moczu, żeby było podobnie jak wczoraj ☺️

Choco, jak tam u ciebie ogólnie? ☺️

Przestałam brać ten sinupret i tak mi się zatoki znów zapchały 🙈 Boję się że na tak wczesnym etapie zaszkodzę samą chorobą dziecku, mąż się w dodatku zaraził, teraz będę musiała dom i jego ogarniac 😅😂
    Czuję ciągnięcie w macicy, dopiero od wczoraj, ciekawe, ale chyba też miałam grubsze Endo tym razem niż wcześniej. Śluz mnie dzisiaj dopiero zalał, może też sprawka sinupretu bo on na śluzówkę wpływa.

MalaEw, Emka06, Madziq6, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

6.07.25 - cień ⏸️
    9.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw wrote:
    Też dziś miałam zamiar wybrać się do apteki, ale chciałam kupić pregna plus. Może poczytam o tej pueria uno....
    Powiem Ci, że mimo, iż nie mam złych doświadczeń z ciaza, to bardzo, ale to bardzo obawiam się tego, że zaraz przyjdzie krwawienie i czar prysnie. Wiem, że trzeba być na to gotowa, ale z drugiej strony czy się da?
    Trzymam mocno kciuki, aby wszystko przebiegało dobrze 🤞

Nie sądzę że można być gotowym na coś takiego, to zawsze jest szok i poczucie straty. Ja w tamtej ciąży od początku miałam w głowie duży lęk o taki rozwój sytuacji, tak jakby umysł już chciał się przygotować na najgorsze - ale gdy ta wizja się potwierdziła, to nie sądzę że czułam się lepiej, niż gdybym tych złych przeczuć nie miała. Dobrze jest chyba mieć świadomość że ciąża to stan nieprzewidywalny i dopuszczać wiele ewentualności, ale jednak wierzyc i wizualizować sobie pomyślne zakończenie.

MalaEw, czarneniebo, Rica, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Nie sądzę że można być gotowym na coś takiego, to zawsze jest szok i poczucie straty. Ja w tamtej ciąży od początku miałam w głowie duży lęk o taki rozwój sytuacji, tak jakby umysł już chciał się przygotować na najgorsze - ale gdy ta wizja się potwierdziła, to nie sądzę że czułam się lepiej, niż gdybym tych złych przeczuć nie miała. Dobrze jest chyba mieć świadomość że ciąża to stan nieprzewidywalny i dopuszczać wiele ewentualności, ale jednak wierzyc i wizualizować sobie pomyślne zakończenie.

Tyle mówią o tym, że głową potrafi więcej niż ciało.....
    Nastawny sie pozytywnie i nie myślmy za dużo. Będzie dobrze, bo musi być.....mój mąż lata 5 cm nad ziemią więc nie może być inaczej :) 👍🤞

Longanimity, Namisa, A-6 lubią tę wiadomość

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Też kupiłam puerie, ale narazie kończę pregne start, a co do magnezu to łykam magne b6 forte, wiem że mojej szwagierce lekarz to zalecał w ciąży I to nawet większe dawki niż w opisie no ale ona w 3trymestrze już była, a suplement ciążowy miała jakiś z tlenkiem magnezu który bardzo kiepsko się wchłania.
    Ja już sobie poczytałam że przy mojej chorobie jelit powinnam mieć indywidualnie dobraną suplementacji a nie tylko z ogólnych zaleceń... we wtorek gastrolog to zobaczę czy to co piszą pokrywa się z rzeczywistością 😅
    A ja standardowo pobudka, ale tym razem o 4 😄

Ja w ciągu ostatnich dwóch miesięcy brałam tak między 200 a 400 mg magnezu dziennie, więc też większa dawka niż zalecana, ale bardzo mi się to sprawdzało, świetnie regulowało sen. Teraz niby w tym suplu jest dawka dzienna 100, ale mam zamiar brać dwie tabletki - rano i wieczorem.
    A co do dobierania suplementacji pod zaburzenia jelitowe - kojarzysz może profil Dietetyczna Kawka na Instagramie? Mistrzyni w tym temacie, działa holistycznie - i od strony diety, i planu suplementacyjnego, i takich ogólnych zaleceń co do higieny spożywania posiłków, nie ciśnie na siłę na niepotrzebne eliminacje. Jak szukasz kogoś kto podejdzie do tematu z głową to polecam konsultacje z nią. Ja mam tylko takie lżejsze, bardziej przejściowe problemy jelitowe, więc zapożyczylam od niej pomysł na wdrożenie maślanu sodu i mi już to dało fajne efekty. Teraz odstawiłam, przepytam gina na kolejnej wizycie czy powinnam brać, choć jak znam świat gość nie będzie się orientował w temacie 🙄

• 2+3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, naprawdę w tym wątku produkcja pełną parą 🙂 ja czytam Was codziennie - rano do kawy, w ciągu dnia jak czekamy na wyniki 😁 no i na dobranoc w łóżku 🤦‍♀️ i po co mi książki, haha
    Ja ostatnio stwierdziłam, że u mnie tyle się dzieje przede wszystkim zawodowo, też około dzieci, że ja normalnie nie mam czasu na ciążę 🤦‍♀️ serio, gdyby nie apka nawet nie wiedziałabym który dzień cyklu mam 😁
    A w tym cyklu wróciłam do wiesiołka i biorę PrenaCare Start, wydał mi się składnikowo ok, a nie muszę nic więcej łykać 😉
    Owu hmm chyba na dniach, może nawet dziś - nie robię testów, nie mierze temp, więc to na podstawie poprzednich cyklów, które bardziej obserwowałam... Ale nie nastawiam się na nic.. ale chyba fakt że nie mam czasu o tym myśleć, nie dołuje się aż tak bardzo...
    Jeszcze przez weekend byli znajomi, jednego wieczora pogadałyśmy sobie we dwie do 2 w nocy o tych staraniach, przejściach na wiosnę, czułam się wysłuchana i zrozumiana, co też mi pomogło 🙂

Bardzo cieszą każde ⏸️ czy bety, zwłaszcza osób które kojarzy się z dużo wcześniejszych wątków jak Babova ❤️ Trzymam mocno za Was i kropki kciuki 🙂
    Pozostałym kibicuję i oby jak najwięcej 🤰 w tym wątku 🙂

Madziq6, MalaEw, Zosis, Babova, A-6, Poziomka9204, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość

Na pokładzie:
    💙 09.2012 sn
    💜 04.2015 cc
    💜 05.2017 cc

09.2019 cichutko marzy mi się 4...
    01.2022 starania na serio...
    03.2022 BC 💔😭

16 cykl starań po BC...
    17.05.23 15:15 szok ⏸️ ❤️🌈
    18.05.23 beta 261,90 // prog 28,10 ❤️🙏
    29.05.23 beta 29165 😲❤️ // prog 17,20 😥🙏
    30.05.23 wizyta - pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez echa zarodka ❤️🙏
    13.06.23 1,5 cm dzidzi i jest serduszko ❤️
    22.06.23 [wizyta kontrolna przez plamienia] 2,44 cm i bije ❤️
    03.07.23 wizyta 4 cm i bije ❤️
    12.07 14:00 prenatalne
    preg.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6, w takim razie czekam🤞🍀 Chciałam Cię właśnie pytać czy masz jakieś objawy, ale już napisałaś 😅

Tak zdrowo Wam zazdroszczę tego stanu i trzymam kciuki za spokojny przebieg ciąży i zdrowe kropki ☺️

Ja chyba za dużo o tym myślę, za dużo analizuję, bo dziś kolejny taki dziwny sen. Tym razem pozytywna beta 🥺

Claire, siesiepy, A-6 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Ja w ciągu ostatnich dwóch miesięcy brałam tak między 200 a 400 mg magnezu dziennie, więc też większa dawka niż zalecana, ale bardzo mi się to sprawdzało, świetnie regulowało sen. Teraz niby w tym suplu jest dawka dzienna 100, ale mam zamiar brać dwie tabletki - rano i wieczorem.
    A co do dobierania suplementacji pod zaburzenia jelitowe - kojarzysz może profil Dietetyczna Kawka na Instagramie? Mistrzyni w tym temacie, działa holistycznie - i od strony diety, i planu suplementacyjnego, i takich ogólnych zaleceń co do higieny spożywania posiłków, nie ciśnie na siłę na niepotrzebne eliminacje. Jak szukasz kogoś kto podejdzie do tematu z głową to polecam konsultacje z nią. Ja mam tylko takie lżejsze, bardziej przejściowe problemy jelitowe, więc zapożyczylam od niej pomysł na wdrożenie maślanu sodu i mi już to dało fajne efekty. Teraz odstawiłam, przepytam gina na kolejnej wizycie czy powinnam brać, choć jak znam świat gość nie będzie się orientował w temacie 🙄

Rzucę okiem bo akurat chyba na ten profil nie trafiłam nigdy 😉
    Maslan zażywam ale to zalecenie gastrologa i ja zawsze pytałam co w przypadku ciąży więc wiem że mam nie przerywać tego.
    Gin się nie potrafił do końca odnieść do mojej choroby, chyba jestem pierwsza taką jego pacjentką.
    Ale w sumie dzisiaj czuję się lepiej, samo to że nie muszę się stresować czy się wyśpię dużo daje, bo sam stres już potrafi wywołać u mnie objawy 😮‍💨

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • ForgetMeeNot Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 gratuluję :) :) :) i trzymam kciuki za przyrost :) :)

Choco :) jak u Ciebie ?

A-6 lubi tę wiadomość

38 lat
    02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc

30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
    31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
    01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
    03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
    05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
    07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
    09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
    10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
    12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
    16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%

13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
    24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
    27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
    04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
    31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
    14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
    23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
    e88641834f.png
  • ANGELIKA Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Tule.😔 A dlaczego od razu bezowulacyjny? Badałaś proga? A fertistim nie mógł skrócić cyklu?
    Tak badałam proga 7 dpo było 4,8. Ogólnie już na monitoringu pęcherzyk wyglądał na przerośnięty. Dobrze, że pękł po zastrzyku, a nie zrobiła się z tego torbiel.
    Może Fertistim reguluje, a może to, że zaczęłam go w tym cyklu jest bez znaczenia.

Teraz mam przyjść na monitoring w 12 dniu i zacząć samodzielnie z testami owu (polcał elektroniczne Clear blue – co myślicie?). I tak właściwie to ostatni cykl już będziemy próbować w tej formie – później planuje wdrożyć leki stymulujące.
    Na jego oko u mnie jest problem z grubą otoczką pęcherzyka, że nie chcą samoistnie pękać, a i progesteron w fazie lutealnej niski też nie pomaga. Mam zbadać ponownie AMH (po rocznej przerwie – czy nie idę w kierunku PCOS, bo na USG niby jajniki bez nadmiernej ilości toribieli) i kilka innych rzeczy jak tarczyca, Wit D, żelazo, ferrytyna.
    Ogólnie humor do dupy – nie wiem, czy to przez nieudane strania, wahania hormonów, czy może początki jakiejś deprechy. Staram się wychodzić do ludzi, ale bez większej ochoty.
    Ćwiczę, jem zdrowo, biorę suple, wysypiam się, odstawiłam alko, bo wiem, że to są rzeczy, na które mam realnie wpływ. A na resztę muszę cierpliwie poczekać. Smutno mi w tym wszystkim, ale październik to nie jest akurat szczęśliwy miesiąc dla mnie.
    A za wszytskie Kropki i Kropków trzymam kciuki!

A-6 lubi tę wiadomość

7 cs ❤️
    07.12.2022 - beta-HCG 910
    12.12.2022 - beta-HCG 10470
    13.12.2022 - wizyta - pęcherzyk z zarodkiem 0,14 cm
    30.12.2022 - 1,5 cm Dzidziutka z bijącym serduszkiem ❤️ (7+2)
    27.01 - wizyta
    31.01 - badania prenatalne
    15.02 - 8,36 cm wiercącego Dzidziutka
    15.03 - 250 g Synek 💙
    31.03 - II badania prenatalne Antoś (414 g)
    15.04 - 560 g Misia
    15.05 - 1050g Szczęścia
    14.06 - III badania prenatalne - 1666 g Uparciucha w położeniu miednicowym
    05.07 - 2600 g Misia ustawionego główką w dół
    19.07 - 2750 g Dzidziusia 💙
    09.08 - następna wizyta - oby do niej dotrwać ✊
    preg.png
  • Rica Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa będzie dobrze! 😍

MalaEw - zgodzę się z Namisa - na to nigdy nie jest się gotowym bo uwierz mi ja byłam w 22tc … a moja koleżanka przekonała się o tym w 39 tyg podczas porodu.
    Uwierz żadna z nas nie myślała ze nas to spotka No bo ja już 2 trymestr a ona za moment miała swoje dziecko zobaczyć… tragiczne to jest. I uwierz mi ze żadna nie jest gotowa na stratę swojego Maleństwa. Tyle w temacie.

MalaEw, Namisa lubią tę wiadomość

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ