Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:Chyba chodzi o mój post.
Z tą kartą ciąży to jeśli ktoś posiada pakiet w Medicover, to część badań można robić w ciąży po prostu bez proszenia się o skierowania w systemie.
Atram, czas zleci, może jak krew z nosa, ale zleci 😅🤞
Claire, to co, dystans na cały tydzień zaliczony? A tak poważnie naprawdę polecam spacer, najdrowsza i najbardziej dostępna forma aktywności!
Sieiepy, mam to samo odczucie! Dobrze, że nie ma kwarantanny, bo wtedy to ciężko było 🙈
Edit, Siesiepy, ty i twoje zboczone podejście 😂
Ancalime, to może go nie wyprowadzaj z błędu w razie czego 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 21:13
Claire, Ancalime, siesiepy, Atram30 lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
6.07.25 - cień ⏸️
9.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Andelulla wrote:Zwracam się z zapytaniem do Was moje drogie koleżanki. 😍😍♥️
Czy stymulacja Lamette oraz rozpoczęcie brania Fertistim mogło przestymulować jajniki?
Fertistim brałam dla siebie, bo był problem z cyklami, nie mam PCOS.
Na razie mam skąpy okres, 2 dc i na USG wyszła mi torbiel wielkości 37 mm!
Już na 2 ostatnich monitoringach pikała mi czerwona lampka, że cykl będzie stratny, i spytałam dzisiaj lekarza o brak zatsrzyku Ovitrelle.
Doktor przeprosił mnie i wiedząc, że pękają mi pęcherze liczył, że się wchłonie tym bardziej, że nie miałam do tej pory problemów z pękającymi pęcherzykami.
To pierwszy tak duży pęcherz z którego się zrobiła torbiel.
Sprawa się rozwiązała tym, że potrzebuję psychicznie odpocząć oraz dostałam tabletki antykoncepcyjne Microgynon, żeby po 21 dniach brania tabletek torbiel się wchłonęła.
Na 3 listopada mam mieć USG żeby zobaczyć jak się sprawa ma....
U mnie też się tak zdarzyło. Letrozol + nac i wylądowałam w szpitalu z dwukrotnie powiększonym jajnikiem👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
A-6 wrote:Tak, dziękuję.
Atram, czas zleci, może jak krew z nosa, ale zleci 😅🤞
Claire, to co, dystans na cały tydzień zaliczony? A tak poważnie naprawdę polecam spacer, najdrowsza i najbardziej dostępna forma aktywności!
Sieiepy, mam to samo odczucie! Dobrze, że nie ma kwarantanny, bo wtedy to ciężko było 🙈
Edit, Siesiepy, ty i twoje zboczone podejście 😂
Ancalime, to może go nie wyprowadzaj z błędu w razie czego 😏
Nie będę go wyprowadzała 😈! Tak na marginesie to w planach ma zrobię badania nasienia. Nie jestem pewna czy się uda w tym mcu, czy w następnym - ale niech już się chłop ogarniasiesiepy, A-6 lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Ile u was kosztuje badanie nasienia?
-
dracaena wrote:Ja ostatnio pytałam o to w Medicoverze i niestety mój pakiet tego chodzenia w ciąży bez skierowania na badania nie obejmuje - na wszystko muszę mieć skierowanie. Edit: Aczkolwiek następnym razem zapytam o to jeszcze raz, bo obsługiwał mnie na punkcie pobrań jakiś nieogarnięty ziomek, a nie lubię, jak widzę, że ktoś totalnie nie kuma pytania.
Właśnie w przyszłym tygodniu się idę odmeldować osobiście u internisty w Medicover (bo ginowie słabi w Medicover, że hej - ci dobrzy nie maja terminów, ci co mają opinie mają takie, że podziękuję, postoję), bo już mi się na teleporadach czepiają, że części wyników nie ma w systemie. Ale jak mają być, jak np. tRABów lekarz mi odmówił wystawienia skierowania w Medicover i płaciłam prywatnie w Diagnostyce, bo już mi się bujać nie chciało, choć mam to za free w pakiecie. Co lekarz to inaczej tam, bo np. wszystkie badania pod IUI jak robiłam to na teleporadzie bez problemu wystawił mi gin z totalnie innego miasta. xD
Może spróbuj o to podpytać położnych - one obsługują w tym punkcie pobrań dla kobiet ciężarnych. Ja właśnie tam je o wszystko maglowalam, jak to jest z tymi badaniami gdy prowadze ciaze u lekarza poza medicover i one mi to wszystko wyjaśniły. 😊
W tych rejestracjach i zwyklych punktach pobran chyba nie do konca to ogarniaja... Wlasnie Verlie tez miala ostatnio z tym problem i w zwyklym punkcie nie chcieli jej zrobic badania, a chyba juz w punkcie dla ciezarnych u poloznej sie udalo.
Moze ty akurat masz jakis inny pakiet, ale zapytac zawsze warto. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 21:51
dracaena lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Zapytam jeszcze o fertilmen dla chłopa. Warto kupić te suple, działają?
Po meczu podeślę porównanie supli męskich, my teraz przechodzimy z supramenu na właśnie fertilman plus, jest zdecydowanie bogatszysiesiepy lubi tę wiadomość
-
Zosis wrote:Ponad tysiąc złoty za badanie nasienia?! Ale to już chyba rozszerzona diagnostyka? Czy to te od których warto zacząć?
-
wellwellwell wrote:Może spróbuj o to podpytać położnych - one obsługują w tym punkcie pobrań dla kobiet ciężarnych. Ja właśnie tam je o wszystko maglowalam, jak to jest z tymi badaniami gdy prowadze ciaze u lekarza poza medicover i one mi to wszystko wyjaśniły. 😊
W tych rejestracjach i zwyklych punktach pobran chyba nie do konca to ogarniaja... Wlasnie Verlie tez miala ostatnio z tym problem i w zwyklym punkcie nie chcieli jej zrobic badania, a chyba juz w punkcie dla ciezarnych u poloznej sie udalo.
Moze ty akurat masz jakis inny pakiet, ale zapytac zawsze warto. 😊
Taak, podpytam. Ja na razie byłam tylko na zwykłym punkcie, bo mi słabo rzucali terminy na ten dla ciezarnych - jakoś dużo później, a ja musze bukować w miarę wcześnie, jeśli chce mieć pobranie przed 8 (nie mogę bez podejrzeń się za często spóźniać do pracy). Teraz się zapisałam na ten dla ciezarnych i zagadam. Toć ogłupieć można jak co chwile na morfologie i mocz, które mój gin chce właściwie na każdą kolejną wizytę będę musiała umawiać się do internisty po skierowanie. xD A głupio też płacić prywatnie, mając w pakiecie.
Ja w ogóle miałam tak, że właśnie na zwykłym punkcie była pani w ciąży i bez skierowania wybierała badania, a ja stałam obok, i o ile ja obsługiwały ogarnięte laski, to mnie ziomek, który zdawał się być przerażony faktem, że ma przed sobą ciężarna i ona ma pytania. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 22:10
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
ChocoMonster wrote:Ile u was kosztuje badanie nasienia?
Fertilman plus bierze stary, ale to tak w ciemno, bo nigdy jego żołnierzyków nie badaliśmy. Wychodzimy z założenia, że to witaminki, więc na bank nie zaszkodzą. A że 3 m-ce bierze to akurat byśmy zobaczyli jaki rezultat. -
dracaena wrote:Taak, podpytam. Ja na razie byłam tylko na zwykłym punkcie, bo mi słabo rzucali terminy na ten dla ciezarnych - jakoś dużo później, a ja musze bukować w miarę wcześnie, jeśli chce mieć pobranie przed 8 (nie mogę bez podejrzeń się za często spóźniać do pracy). Teraz się zapisałam na ten dla ciezarnych i zagadam. Toć ogłupieć można jak co chwile na morfologie i mocz, które mój gin chce właściwie na każdą kolejną wizytę będę musiała umawiać się do internisty po skierowanie. xD A głupio też płacić prywatnie, mając w pakiecie.
Ja w ogóle miałam tak, że właśnie na zwykłym punkcie była pani w ciąży i bez skierowania wybierała badania, a ja stałam obok, i o ile ja obsługiwały ogarnięte laski, to mnie ziomek, który zdawał się być przerażony faktem, że ma przed sobą ciężarna i ona ma pytania. 😂
Tak, ja też na każdą wizytę muszę robić morfologie i mocz. Ale juz przetestowalam, ze w razie czego na teleporadach wystawiaja tez skierowania i internisci i ginekolodzy. Tylko zawsze sie staram ich googlowac czy maja dobre opinie i wtedy faktycznie zadnych problemów mi nie robili. 😁dracaena, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Choco, my za podstawowe badanie nasienia płaciliśmy ok. 200 zł w klinice w Katowicach.🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Niaha wrote:Po meczu podeślę porównanie supli męskich, my teraz przechodzimy z supramenu na właśnie fertilman plus, jest zdecydowanie bogatszy
Zrobiłam takie zestawienie bo rozważaliśmy czy zdecydować się na supramen + androwit czy fertilman plus, ostatecznie wyszło, że fertilman plus.
(W screenie jest wzmianka o fertilman, ale zestawienie dotyczy fertilman plus, użyłam skrótu i zapomniałam poprawić)
A i jeszcze dodam, że androlog zalecił, żeby było 12 godzin pomiędzy pierwsza dawką a druga. Nie bierze się cztery na raz tylko właśnie 2x2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 23:16
ChocoMonster, ELka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:https://zapodaj.net/161d019121d7b.jpg.html
Zrobiłam takie zestawienie bo rozważaliśmy czy zdecydować się na supramen + androwit czy fertilman plus, ostatecznie wyszło, że fertilman plus.
(W screenie jest wzmianka o fertilman, ale zestawienie dotyczy fertilman plus, użyłam skrótu i zapomniałam poprawić)Niaha lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Chyba jednak stanie na tym fertilmenie, choć ta cena mnie lekko przerasta. Ale ma szeroki skład i dawki. No sama nie wiem… dzięki za tabelkę, mega przydatna!
Jak ostatnio rozmawiałam z kobietą z Gemini to powiedziała, że aktualnie jeszcze mają na stanie opakowania za 174 zł, ale już w hurtowni są za 210 więc pewnie niedługo cena pójdzie w górę. Na razie na allegro jest znośnie, można dostać je za około 160.
(Chodzi o opakowanie z 120 tab)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 23:21
-
ChocoMonster wrote:Chyba jednak stanie na tym fertilmenie, choć ta cena mnie lekko przerasta. Ale ma szeroki skład i dawki. No sama nie wiem… dzięki za tabelkę, mega przydatna!
No fakt, ale ja wyszłam z założenia że wolę sklecić to wszystko w jedną tabletkę zamiast się rozdrabniać i kazac mu łykać 20.
A tu mały standup o badaniu nasienia, tak jakoś mi wyskoczył na Facebooku. 😎 Lubię to się posmialam. https://fb.watch/g6WqGs0e35/walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
ChocoMonster wrote:Zapytam jeszcze o fertilmen dla chłopa. Warto kupić te suple, działają?
Zdecydowanie tak, dziewczyny jeszcze polecały Tenfertil On
My mamy doświadczenia tylko z Fertilmanem i parametry podskoczyły bardzo ładnieswoje kosztuje i trzeba brać 4 tabletki dziennie, ale my polecamy
siesiepy, Poziomka9204, Livka lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣