Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime wrote:Tak, 11 dzień cyklu. Moje cykle mają 32-34 dni. A Ty Emka masz krótsze cykle zazwyczaj?
Przyniosłam ze sobą badania z 4 DC, USG z poprzedniego monitoringu. Powiedziała, że stanowczo za wcześnie na 19mm i nic z tego nie będzie. Powtorzylam w zasadzie wszystko to, co powiedziala. O tej niedojrzałości.
No nic, poszukam może jakiegoś innego gina na monitoring za 2 dni. Niby hajsu szkoda, ale miałabym porównanie.
Dzięki dziewczyny, może i złudna nadzieja, ale jej tak bardzo potrzebuję 🥺.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Myślicie żeby zbadać sobie estradiol na własną rękę 🙈? Nie wiem co ze sobą zrobić, a mam wrażenie, że jakieś działanie podjąć muszę, bo oszaleję
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Mart768 wrote:A-6 ale super wieści! Trzymałam kciuki
U mnie dzisiaj jakiś zjazd - znowu nieudane rozmowy w pracy, nie będzie podwyżki „bo ciągle się uczę”. Bez sensu. Już nie mogę patrzec na tych ludzi i nie mogę słuchac tych argumentów z czapy. Nie mogę się doczekać listopada, już na 100% rzucam wypowiedzenie.
Zbliża mi się termin @ i zaczęłam nadmiernie analizować swój cykl. Z jednej strony chcę, żeby już przyszła i zacząć działania jak najszybciej. Z drugiej strony łudzę się, że może jednak seksy 2 dni po teoretycznej owulacji jeszcze dały jakiś skutek i że to plamienie, które dzisiaj mam to może implantacyjne… czuję się jak idiotka, serio. Nawet naiwność ma swoje granice 🤦🏼♀️
Choco, kochana, jeśli potrzebujesz to jak najbardziej wylej swoje emocje. Tulę 😔
Edit: Ancalime, jak najbardziej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 19:23
Ancalime lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
siesiepy wrote:a wspominałaś o tym że stymulowałas NAC?
-
Co do bandan w niektórych labach mają jakieś pakiety które niby wychodzą korzystniej cenowo, nie przeliczałam ale w ŚLA pakiet dla kobiet w ciąży badań zalecanych do 10tyg kosztuje coś koło 370 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 19:36
Emka06 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Co do bandan w niektórych labach mają jakieś pakiety które niby wychodzą korzystniej cenowo, nie przeliczałam ale w ŚLA pakiet dla kobiet w ciąży zalecanych do 10tyg kosztuje coś koło 370 zł
-
Choco ide płakac razem z Tobą 😘 czasem trzeba.🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Te badania z kartą ciąży to w pakiecie w Medicover chyba były.
Ancalime, oby jednak gin się mylił 🤞
Brunetka, opryszczki nie da się wyleczyć, wirus z Tobą zostaje na całe życie. Jak masz szczęście to nie wróci nigdy, jak pecha to może wracać co kilka tygodni. 😟A-6, Ancalime, dominikawa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Ancalime wrote:Zabij mnie, ale nie wiem. Na pewno mówiłam, że stymulowalam. A przed wizytą uzupełniałam ankietę i na bank ją czytała, bo jeszcze przy mnie sprawdzała w sieci ile mioinozytolu jest w Fertistimie (tu adnotacja, że powiedziała że suplement bardzo ok). Ale chyba nie padło z moich ust, że się nac stymulowalam 😳. Może nie doczytała a myślała że tylko Fertistimm
To ja bym się nie stresowała i zrobiła sobie, jeśli masz ochotę i chęć, badania LH i estradiolu do czasu owu, która będzie szybciej raczej, codziennie albo co 2 dni. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 19:45
Ancalime lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny, co do badań to cześć z nich może przepisać lekarz rodzinny, zawsze warto zapytać, a z tego co kojarzę to od 1.10 powiększyli ten zakres ale nie pamietam już o jakie dokładnie 😉
A i dobrze jest jeszcze zrobić IgG i IgM na cytomegalie też jest w zalecanych, a np mój ginekolog mi tego nie przepisał (chodzę na NFZ) 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 19:57
siesiepy, A-6, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
A6 No patrz jaki bezowulacyjny ;p moje gratulacje :* rośnijcie ❤❤❤❤✊
A-6, siesiepy lubią tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
A-6 wrote:Emka, oj każdemu "bezowulacyjnemu" tego życzę również 😁 Obyście również na to długo nie czekały 🤞🤞
Tak jest! Pani prowadząco! Dziękuję, że Twój wątek był dla mnie szczęśliwy ❤️
Zosis, póki krwi nie ma, nie można jeszcze nic stwierdzić 🤞
Longanimity, to podstawa badań? Sporo, zakładam, że kwota większości prywatnie też będzie duża. Ktoś kiedyś pisał, że można gdzieś podejść i jak się kartę ciąży (? Kurczę nie pamiętam) pokaże to wszystkie badania za darmo. Może ktoś coś więcej wie??
Chyba chodzi o mój post.
Z tą kartą ciąży to jeśli ktoś posiada pakiet w Medicover, to część badań można robić w ciąży po prostu bez proszenia się o skierowania w systemie.siesiepy, A-6, dominikawa lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio pytałam o to w Medicoverze i niestety mój pakiet tego chodzenia w ciąży bez skierowania na badania nie obejmuje - na wszystko muszę mieć skierowanie. Edit: Aczkolwiek następnym razem zapytam o to jeszcze raz, bo obsługiwał mnie na punkcie pobrań jakiś nieogarnięty ziomek, a nie lubię, jak widzę, że ktoś totalnie nie kuma pytania.
Właśnie w przyszłym tygodniu się idę odmeldować osobiście u internisty w Medicover (bo ginowie słabi w Medicover, że hej - ci dobrzy nie maja terminów, ci co mają opinie mają takie, że podziękuję, postoję), bo już mi się na teleporadach czepiają, że części wyników nie ma w systemie. Ale jak mają być, jak np. tRABów lekarz mi odmówił wystawienia skierowania w Medicover i płaciłam prywatnie w Diagnostyce, bo już mi się bujać nie chciało, choć mam to za free w pakiecie. Co lekarz to inaczej tam, bo np. wszystkie badania pod IUI jak robiłam to na teleporadzie bez problemu wystawił mi gin z totalnie innego miasta. xDWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 20:15
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Ancalime wrote:Tak, 11 dzień cyklu. Moje cykle mają 32-34 dni. A Ty Emka masz krótsze cykle zazwyczaj?
Przyniosłam ze sobą badania z 4 DC, USG z poprzedniego monitoringu. Powiedziała, że stanowczo za wcześnie na 19mm i nic z tego nie będzie. Powtorzylam w zasadzie wszystko to, co powiedziala. O tej niedojrzałości.
No nic, poszukam może jakiegoś innego gina na monitoring za 2 dni. Niby hajsu szkoda, ale miałabym porównanie.
Dzięki dziewczyny, może i złudna nadzieja, ale jej tak bardzo potrzebuję 🥺.Ancalime lubi tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
A-6 gratulacje 🙂
Cudny miesiąc, mnóstwo brzuszków
Tak sobie po cichu liczę, że jak tak się napatrzę na Wasze ⏸️ i 🤰to może u mnie też się coś zadzieje.
U mnie obecnie 22dc, 2 dni po owulacji więc rozpoczynam najgorszy czas- oczekiwania na ⏸️ lub 🐵MalaEw, siesiepy, Claire, A-6, Beezi, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💑 10.2017
⛪ 07.2021
starania o pierwsze 👶 od 03.2022
👩🦰 30l.
👉 cykle regularne
👉 badania hormonalne ✔
💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez
👨 33l.
👉badanie nasienia ✔
👉zdrowy tryb życia
💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk
10.2022 monitoring -
Ancalime przecież może być szybciej owu, gin mogła się pomylić. Ja lubię wykupywać badania i ogólnie badać (gorzej z pobieraniem😅)to mi dawało taki trochę spokój , więc Cię rozumiem. Zrób ten estradiol 😊.
siesiepy, Ancalime, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
A-6 weszłam specjalnie żeby zobaczyć Twój wykres, aaaa GRATKI!! Wiedziałam że to to 💖💖💖
Właśnie wróciłam z mojego „głupiego” spaceru, zrobiłam 11km 🙈 i facellaki mam 🫡MalaEw, siesiepy, Ancalime, Madziq6, A-6, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:A-6 weszłam specjalnie żeby zobaczyć Twój wykres, aaaa GRATKI!! Wiedziałam że to to 💖💖💖
Właśnie wróciłam z mojego „głupiego” spaceru, zrobiłam 11km 🙈 i facellaki mam 🫡
Ahh ale bym sobie wyszła na taki spacerek. 😇
Może jutro jak będę się lepiej czuła. I może nie 11km, 5 stanowczo wystarczy.Ancalime, Claire lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Wykupilam Lh i estradiol, rano lecę do diagnostyki się kłuć.
Mój mąż za to stwierdził, że jak cykl bezowulacyjny, to już nie ma wyrzutów sumienia, że się nie wbije znowu w okolice owu 😜. Sam siebie rozgrzeszył!
Dzięki, dziewczyny! Kupiłam badania i już mam spokojniejsza głowę. Odezwę się z wynikami 😁😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 20:36
Emka06, czarneniebo, Beezi lubią tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Wykupilam Lh i estradiol, rano lecę do diagnostyki się kłuć.
Mój mąż za to stwierdził, że jak cykl bezowulacyjny, to już nie ma wyrzutów sumienia, że się nie wbije znowu w okolice owu 😜. Sam siebie rozgrzeszył!
Dzięki, dziewczyny! Kupiłam badania i już mam spokojniejsza głowę. Odezwę się z wynikami 😁😎
Oj ja coś czuję że się wbije i to idealnie. 🔥Atram30, Ancalime, MalaEw, A-6, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?"