X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Angelika95 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustNow wrote:
    Hej dziewczyny nie było mnie pare dni i nie wiem czy uda mi sie nadrobić zaległości 😲
    Widziałam na pierwszwj stronie ze jest pojawily sie nowe 🤰gorąco wam gratuluje i trzymam kciuki. Oczywiście mocno tuleza 🐒i⚪

Ja dzisaj dostałam wynik AMH 4.13 ng/ml. Jak na kobiete 34 lata to jestem w środku zakresu normy. Wiec chyba ok. Za waszym poleceniem zakupilam inofem i tez pije. Niby wszytkie wyniki super a nam sie nie udaje🤷‍♀️ mężu przyjol do wiadomości ze nie mam sie u gin pokazywac bez jego badania nasienia. Powiedział "jak trzeba będzie to zrobię" hymmm ale kiedy..... Dziewczyny jak swoich facetów zmobilizowalyscie do tego❓❓

Jeszcze gorzej że od wtorku mam mega stres w paracy. Już trochę sobie przetłumaczyłam ze nie mogę się tym przejmować ze to nie koniec swiata nawet jak z roboty wylece a przez stres to mogę stracić kolejny cykl... ale nie wiem czy moje hormony źle nie zareagowały i czy coś się nie podzieje.
    Porozmawiajcie sobie na spokojnie, to chodzi o Twoje zdrowie - nie ma potrzeby faszerować Cię hormonami, kiedy to po drugiej stronie może leżeć problem. Powiedz mu też, że to nic takiego strasznego - info od mojego męża:) chwila i będzie mieć spokój, trzymam kciuki

👩 28 lat 👦 31 lat

9cs - ten szczęśliwy 😍

12.04 (10dpo) ⏸️
    14.04 beta 88, prog 20
    15.04 beta 123,5
    18.04 beta 535.24 🥳🥳🥳
    20.04 pęcherzyk 4mm we właściwym miejscu🥰
    01.06 4cm machającego człowieczka, problemy z szyjką - leżymy
    07.08 - połówkowe, 392g zdrowej dziewczynki 🩷
    25.09 - 1100g 🥰
    13-21.11 - 2300g, skurcze, zagrażający poród przedwczesny, szpital
    04.12 - ciąża donoszona 🥳 ponowne skurcze, przyjęcie do szpitala na cc (ułożenie miednicowe)
    05.12 - witamy naszą cudną Jagódkę, 2940g, 56cm 🩷🩷🩷 (37+1)

age.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis 🤗😍

Aa, i Kil, zapomniałam napisać. Też dostałam gratis 3 msc premium w aplikacji. I w sumie fajnie, bo płacić bym raczej za to nie chciała.

Kil lubi tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Angelika95 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 cykl starań. Ginekolog kazał przyjść w drugim dniu miesiączki po leki, ale chcemy jeszcze spróbować bez niczego. Z tym że zmieniamy taktykę - będziemy się kochać po prostu przynajmniej co dwa dni, bez patrzenia jaki dzień cyklu wypada, bo ostatnio mi się rozjechały, jeden cykl 28 dni, drugi 24, więc ciężko mi określić kiedy będę miała dni płodne. Jedyne co to kupię sobie testy owulacyjne, żeby wiedzieć czy w ogóle była owulacja, bo miałam z tym problem.

No i próbuję się nie stresować niczym, zwłaszcza w pracy, bo wiem, że to też może mi przeszkadzać.

Wszystkim 🤰 gratuluję i mam nadzieję, że w przyszłym miesiącu ja i inne dziewczyny, którym się teraz nie udało dołączymy do Waszego grona ☺️

dominikawa, Mart768, A-6, Poziomka9204, Ancalime, siesiepy lubią tę wiadomość

👩 28 lat 👦 31 lat

9cs - ten szczęśliwy 😍

12.04 (10dpo) ⏸️
    14.04 beta 88, prog 20
    15.04 beta 123,5
    18.04 beta 535.24 🥳🥳🥳
    20.04 pęcherzyk 4mm we właściwym miejscu🥰
    01.06 4cm machającego człowieczka, problemy z szyjką - leżymy
    07.08 - połówkowe, 392g zdrowej dziewczynki 🩷
    25.09 - 1100g 🥰
    13-21.11 - 2300g, skurcze, zagrażający poród przedwczesny, szpital
    04.12 - ciąża donoszona 🥳 ponowne skurcze, przyjęcie do szpitala na cc (ułożenie miednicowe)
    05.12 - witamy naszą cudną Jagódkę, 2940g, 56cm 🩷🩷🩷 (37+1)

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się wyświetla info o tym premium, ale w sumie czekam na testowane i pewnie się zdecyduję.

Zosis, Oloska, popłaczcie, poprawcie koronę i zasuwajcie dalej ❤️✊

NaszCud, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło i samo się wchłonęło 🤞

Ewelina, 🤞 za bezpieczną stymulację

Edka, czekamy na wyniki 🤞

U mnie dzisiaj też sen o dziecku, miało już że 3 lata, chodziło nawet do przedszkola, ale nie widziałam twarzy. Kilka dni temu też miałam jakiś sen z betą, ale chyba niezbyt przyjemny, bo spadała, nie pamiętam dokładnie, bo chyba mój mózg wyparł.
    W każdym razie od wczoraj zaczęłam serię spotkań towarzyskich, dzisiaj mam spotkanie w pracy, a jutro przyjeżdżają znajomi, nie pracuję w ten weekend, więc się mega cieszę. 😁 🥂

oloska, EwelinaNowa 😊 lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Mnie też się wyświetla info o tym premium, ale w sumie czekam na testowane i pewnie się zdecyduję.

Zosis, Oloska, popłaczcie, poprawcie koronę i zasuwajcie dalej ❤️✊

NaszCud, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło i samo się wchłonęło 🤞

Ewelina, 🤞 za bezpieczną stymulację

Edka, czekamy na wyniki 🤞

U mnie dzisiaj też sen o dziecku, miało już że 3 lata, chodziło nawet do przedszkola, ale nie widziałam twarzy. Kilka dni temu też miałam jakiś sen z betą, ale chyba niezbyt przyjemny, bo spadała, nie pamiętam dokładnie, bo chyba mój mózg wyparł.
    W każdym razie od wczoraj zaczęłam serię spotkań towarzyskich, dzisiaj mam spotkanie w pracy, a jutro przyjeżdżają znajomi, nie pracuję w ten weekend, więc się mega cieszę. 😁 🥂

Baw się! Poki możesz drinkuj 😉
    Ja właśnie spuściłam krew. Jestem bardzo ciekawe czy i jak beta rośnie.
    Edka czekam na Twój wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 07:37

Poziomka9204, siesiepy lubią tę wiadomość

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaEw, kciuki zaciśnięte!🤞

MalaEw lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez zaskoczenia biel… ⚪️

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik proga jest, a bety NIE MA 🤬

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • justme Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy można do was dołączyć? Czytam was już po cichutku od kilka tygodni, gratuluję wszystkim dziewczynom, które w tym miesiącu zostały mamami 🥰
    Chciałam się przywitać, z mężem staramy się 3 cykl i pewnie to irracjonalne, ale zaczynam się stresować czy wszystko z nami ok. Od pierwszego cyklu używam testów owulacyjnych, w tym cyklu włączyłam też termometr. Jestem wrażliwa i emocjonalna, a każdy miesiąc stresuje mnie (ostatnio budzę się na godzinę przed mierzeniem temperatury i potem już nie jestem w stanie zasnąć). Obserwuje moje koleżanki i znajome, większość zachodzi w ciążę bardzo szybko - niektóre w pierwszym cyklu starań, dołuje mnie to bardzo.

Nie wiem jak z moim wykresem temperatury, jest jakieś szansa w tym cyklu?

P.s. jak ustawić stopkę i jak skleją się zdjecia wykresów, za cholerę nie mogę tego rozkminic. Pozdrawiam was dziewczyny.

Putka2022, A-6, Beezi, Poziomka9204, siesiepy lubią tę wiadomość

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Anett93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    Babova, wielu rzeczy ludziom zazdrościłam, ale nigdy dużych piersi. Słyszałam że najwięcej w 3 trymestrze rosną, ale czy to prawda? 🤔

Dziewczyny, jak to moj mąż określił MAMY TO!

b774cf66745b.jpg
    Namisa, ukłony dla twojego RTG ocznego ❤️ dziewczyny dziękuję za wsparcie i słowa pokrzepienia i szczerości ❤️❤️❤️

Już delikatnie daje się we znaki macica i często sikam, choć jestem odwodniona przez chorobę. Boję się strasznie, że będzie powtórka z sierpnia. W końcu jestem ciekawa czy od września tamtego roku nie było więcej takich sytuacji, tylko po prostu myślałam z w mi się okres spóźnia, a problem nie zależy w zajściu tylko utrzymaniu. Oby nie...
    Odstawiłam ibuprofen i sinupret, jutro mam konsultacje z lekarzem.

Ja nadrabiam pomału. Ale tak ciągle lecicie, a nie mam pracy przy biurku i nie mogę być na bieżąco.
    A-6 i MałaEw gratulacje <3 kciuki za przyrosty :)

A-6, MalaEw lubią tę wiadomość

👩30 🧔29
    👩🧔2016
    👰🤵‍♂️2020

Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙

07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
    24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
    08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
    29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
    12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
    6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
    16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
    02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
    16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
    13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
    11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
    15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
    01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
    29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
    14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷‍♀️
    18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
    25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑
  • Kil Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Hej 💖 Tulę mocno, ja też walczę z wysoką prolaktyną. A z ciekawości mogę zapytać jaki jest Twój wynik?
    To ścierwo jest do zbicia 😏😏 w końcu nadejdzie i nasz szczęśliwy cykl, zobaczysz 💚 🍀

Claire u mnie prolaktyna np. 3 miesiące temu była 1008 mU/l -> 47 ng/mL sama w sobie - nie po obciążeniu... także ten... Zapisałam się dzisiaj na teleporade żeby mi dała skierowanie na badania właśnie.

Btw. dziewczyny sprawdzałam rano szyjkę i prawie nie mogłam dosięgnąc tego cypelka co to niby sprawdzamy czy otwarta czy zamknięta... (w sensie w końcu delikatnie koniuszkiem palca coś wyczułam, ale słabo bo za daleko xD) co w takiej sytuacji xD w sensie myślicie, że owu blisko? I apropo...

Jakiś czas temu wspominałam mojemu, że chcę kupić termometr z ,00 po przecinku i w aptece pytaliśmy i jakoś olał temat (ja też xD) a wczoraj w pracy rozmawiali z kolegą o naszych staraniach i kolega się go pytał czy mierzymy temp. xD i co? Po prac pyk - mój się chwali, że kupił mi termometr na allegro xDDD

Rozwala mnie, jak nieraz mogę coś mówić i mówić i nic. Ale jak ktoś inny powie to wtedy to od razu jest reakcja. Też tak macie?

Poziomka9204, oloska, siesiepy lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Kil Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Znalazłam na Netflixie jakiś serial o babce pracującej w klinice niepłodności, która się zapłodniła po pijaku. Cóż. Na chorobie myślę będzie wchodzić. :p
    I chciałam zrobić sobie test domowy na COVID który mi leżał, ale nie było w paczce bufora. Test był otwierany pół roku temu to może wypadło i nikt nie włożył. :p Trudno.
    Teraz dziabie mnie prawy jajnik dla odmiany.

Ona11 póki nie ma @ piłka w grze. Skoro przesunęła sie owu to szanse są dalej. :)

JoannaWK nie jest powiedziane, spadek nie jest duży. :D

Zosis tulę mocno. :( Szkoda, że tak spadło. Taki ładny wykres był. Oby listopad był Twój.

Mart, super podejście, niemniej niezmiennie tulę gdybyś miała jednak spadek nastroju :) Nie dawaj wyjść swojemu z sypialni w listopadzie. :D

Kil nieee. Jaki program? Ja się jeszcze po te darmowe badania nie zgłosiłam, muszę pokopać w wątku i znaleźć. :D

Namisa ale mam nadzieję, że wyślesz nam fotkę? Szykują się poranki ciążowe i z bobasem w pięknym ogrodzie. <3

Agn rozszerzone za 200? Muszę obczaić. :D

MalaEw zobacz sobie jeszcze PrenaCare Complete. Jakoś bardziej mi podpasował składem niż Start i sobie jem.

ANGELIKA mi się wydaje, że to jednak Fertistim a nie bezowulacyjny. :) Prog powyżej 4 świadczy o owu. Może nie o jakieś spektakularnej jakości, ale i na takich były zdrowe ciąże.

Aga no i oby nie przyszła wredna menda!

2+3 no dziewczynki dają radę. W sumie wszystkie dajemy radę z produkcją. Fakt, forum wystarczy, żadne książki wtedy nie są potrzebne a i tak ciężko nadrobić czasami po całym dniu. :D Cóż, przez to że nie masz czasu, to chociaż szybciej Ci leci. I fakt, nie masz czasu nakręcać się i nastawiać. Trzymam kciuki, żeby się udało. I masz super znajomą. :) Też miała/ma długą drogę?

Lipcowa no właśnie Odlot to taka pamiętna scena była... I Arise (tam akurat kobietka poroniła, ale potem nie zaszła w ciążę). Takie najbardziej pamiętne. Musiałam sobie przypomnieć te sceny i historie i jakoś tak mnie to podbudowało. Ogólnie zbieram się do przeglądania kolejnych bajek, do gier może mniej bo czas ograniczony, ale to na pewno nie jedyne i będę meldować. :) Lipcowa, a co z przepustką owulacyjną? XD "Panie Generale, muszę jechać do żony, bo ma dni płodne".

Babova myślę, że skoro siemię lniane pomaga na śluz płodny, to może jakoś rozrzedza również śluz w zatokach. :D

RudaMaruda przykro mi. Tulę mocno. :( Oby to był pierwszy dzień Twojej ciąży!

Klaudiaam ściskam. Najedz się magnezu może, żeby zmniejszyć ból, jakiejś nospy. Zrób dzisiaj wieczór dla siebie. :) Jakaś czekolada, ciasto, lody. Winko może? Dostinex na pewno w końcu zadziała. Co do diagnostyki. Miałaś robione dokładne monitoringi? Może masz swoje owulacje? Nawet zdrowym kobieton zdarzają się cykle bezowulacyjne i to normalne. Czasami trzeba podejść mocniej aby poznać swoje ciało. Po tych kilku intensywnych miesiącach z mierzeniem tempertury, monitoringiem, możesz zluzować bo już wiesz co i jak, zwłaszcza jak znajdziesz przyczynę i się z nią uporasz. I tak jak mówi jo_anna, warto zainteresować się witaminą B6 (może jakiś magnez, skoro bolesne miesiączki, wraz z witaminą B6?) i niepokalankiem oraz odstresowaniem. :)

A-6 więcej takich zdjęć, zaangażował się chłop nawet w focenie testów dla babeczek z super forum. :D

Emka hihihi. :D Wiesz, mam doświadczenie na koniach. XD Śmieszne, że na ludziach też to się sprawdza.

Swoją drogą ciekawostka. Ostatnio szukaliśmy z mężem danych, ile wynosi szansa u zdrowych ludzi na zajście w ciążę przy staraniach w owu i dni płodne. To jest 27-33%. U koni to było przy naturalnym bodaj około 80-85%, a przy inseminacji nasieniem świeżym 60-70%, mrożonką 30-40% jeśli dobrze pamiętam. :p I uwaga, konie są określone jako... Zwierzęta gospodarskie z najmniejszą zdolnością reprodukcyjną. Jak u ludzi jest możliwe to, że jakiś fifor byle sebka otrze się raz o wora i już tego ciąża jest? :o

Lionsgirl może to owulacyjne. Mam nadzieję, że działałaś prężnie? :D

Hanna_ no widzę cień cienia, test do dosikania jutro rano albo od razu zrób betę jutro.

Andelulla ja bym poczekała jednak jeszcze dzień-dwa.

Siesiepy no przed wczoraj mi się pojawiło, że zostałam zakwalifikowana i fakt faktem mam dostęp teraz do tych niby statystyk czy coś xD

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, czy mogłabym mieć prośbę o interpretację mojego wykresu? zakładam, że jest teraz 4 dpo (aplikacja codziennie zmienia tę datę) i już jest spadek temp, nie wróży to raczej dobrze, może to cykl bezowulacyjny? W poniedziałek pójdę zbadać progesteron.

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaNowa 😊 wrote:
    Mart a jak tam u Ciebie??

Miło, że pytasz 🤗 dzisiaj trzeci dzień małpy, w sumie spodziewałam się, że przyjdzie, bo bez seksów to się dziecka raczej nie zrobi :P dzisiaj zaczynam NAC, chłop rzucił robotę póki co, więc w tym miesiącu odpadły mi zmartwienia o nietrafieniu w owulację ;) Jakoś tak pozytywnie to wszystko.

Pogodziłam się też z moją decyzją o odejściu z pracy, tym bardziej, że wczoraj znowu niefajnie mnie potraktowano na spotkaniu. W pierwszej chwili się zdenerwowałam, ale później pomyślałam „dżizas dziewczyno przecież i tak nie chcesz zostać w tej firmie, a jak się będziesz wkurzać to ci prolaktyna skoczy i nigdy w tą ciążę nie zajdziesz” 😂 Także nie ma dramatu, jestem opanowana i spokojna jak gładka tafla wody.

kropka27 wrote:
    Wybaczcie ten żalpost. Mam dzisiaj bardzo słaby dzień, w pracy zawalili mnie obowiązkami, jakoś nie potrafię odmawiać, a sama nie ogarniam jeszcze najlepiej bo jestem kilka miesięcy, dopiero się wdrażam i wszystko robię pewnie 3 razy wolniej niż ktoś doświadczony. Co kolejne zadanie, nawet błahe, wyprowadzało mnie już z równowagi psychicznej, czułam że nie mogę się skoncentrować bo wszystko mnie przytłacza. Spróbuję jutro się z tym zmierzyć, jakos odpocząć przez weekend, bo nie wiem, kiepsko dzisiaj. Po pracy puściły nerwy i się popłakałam. A ja płaczliwa nie jestem, a już na pewno nie z powodu pracy.

Więc tym bardziej nadzieję mam wielkie na ciążę i ucieczkę w L4, ale czuję że nic z tego. Czuję się klasycznie jak przez okresem, identycznie jak miesiąc temu.

Wybaczcie, potrzebowałam się wygadać 🥺

Kropka27 miałam te same myśli przez ostatnie pół roku - nie chciałam się zwalniać całkiem, ale L4 ciążowe i macierzyński to taka wizja, której się uczepiłam jak koła ratunkowego. Rozumiem też, że popłakałaś się przez pracę :( Może masz możliwość wzięcia L4 albo urlopu? Masz tam kogoś zaufanego? Może możesz mu zgłosić, że tych obowiązków jest za dużo i wspólnie inaczej poukładacie priorytety? Przytulam Cię mocno i dużo siły 😘

Poziomka9204, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:

Btw. dziewczyny sprawdzałam rano szyjkę i prawie nie mogłam dosięgnąc tego cypelka co to niby sprawdzamy czy otwarta czy zamknięta... (w sensie w końcu delikatnie koniuszkiem palca coś wyczułam, ale słabo bo za daleko xD) co w takiej sytuacji xD w sensie myślicie, że owu blisko? I apropo...

Kil ja też zupełnie nie ogarniałam tej zabawy z szyjką, pomógł mi dopiero artykuł (albo porada z ovufrienda, juz nie pamietam xD), w ktorym bylo napisane, że szyjka owulacyjna powinna w dotyku przypominać usta. I we wrześniowym cyklu faktycznie udało mi się coś takiego wyczuć, no sto procent usta! I fakt, ona była meeega wysoko (chociaż apka mi pokazuje, że mam jakieś anomalie w ustawieniu szyjki, więc mogę się mylić ;)).

Kil lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • Marteczka92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Obserwuje wątek już jakiś czas, teraz postanowiłam się odezwać i poszukać wsparcia - bo wsparcie osób które nie mają problemu tylko przyprawia o depresję - odpuście, nie spinajcie się to się uda...

Staramy się z mężem o dziecko już jakiś czas bo ok 3 lat. Na samym początku było ok, rzeczywiście bez stresu ale co miesiąc jednak z mini zawodem że jeszcze nie teraz...
    Bo jakimś roku kiedy mój ginekolog powiedział po ogólnych badaniach że jest ok, tylko TSH 2,5 więc troszkę można zmniejszyć, zbadaliśmy męża.
    Wyniki były słabe więc skupiliśmy się nim, dieta, aktywność, nawet zmiana pracy.
    Jednak po czasie kiedy wyniki u niego już były lepsze i dalej ciąży nie było i chcieliśmy iść do lekarza - pojawiły się problemy rodzinne, przy okazji covida problemy z pracą itd, która też bardzo chciałam zmienić albo zajść w ciążę i mieć spokoj..ogólnie dużo stresu.
    W tym roku w lipcu dostaliśmy się w końcu do kliniki w Tychach i powoli ogarnialismy kolejne badania.
    Rozszerzone badania męża wyszły znowu ok, u mnie niedobór witaminy d plus to podwyższone TSH ( 3,02) na które dostałam leki i po miesiącu zleciało o jakąś połowę (1,44).
    Kolejnym badaniem które było w tym miesiącu była drożność jajowodów przy którym okazało się że jeden jajowód był wygięty, ale podczas drugiego podejścia podania kontrastu udało się go ogarnąć. I właśnie w tym miesiącu po czasie wylewania łez, i zastanawiania się że to niemożliwe, że wszystkie wyniki narazie ok, nic się nie dzieje - wstąpiła we mnie nadzieja.
    Jeżeli w tym cyklu się nie uda - lekarz chce przeprowadzić stymulacje.
    Testować będę się 22go akurat w urodziny męża.

Trzymam za wszystkie kciuki i w związku z tym że marzenia same się nie spełniają tylko je się spełnia, wierzę że przy determinacji każdej się uda :)

Beezi, Lipcowa, Poziomka9204, oloska, siesiepy, Anett93, kropka27, Cotakoza lubią tę wiadomość

♀ 33
    ♂ 33
    👩‍❤️‍👨 04.2013
    💒 06.2020
    2022 🐕❤️
    Starania od 04.2019
    👧
    AMH 2,63
    Endometrioza 1 stopnia
    Mthfr homo, pai hetero
    🧑‍🦱
    Wyniki ok

07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
    05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
    05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton

10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
    11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
    6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
    13.12.24 dwie kreski 🥹
    16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
    18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
    21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
    16.04.25 (21w3d) 473 gr chłopca 🥹

03.23 cb 💔
    08.23 cb💔
    preg.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika95 wrote:
    U nas 3 cykl starań. Ginekolog kazał przyjść w drugim dniu miesiączki po leki, ale chcemy jeszcze spróbować bez niczego. Z tym że zmieniamy taktykę - będziemy się kochać po prostu przynajmniej co dwa dni, bez patrzenia jaki dzień cyklu wypada, bo ostatnio mi się rozjechały, jeden cykl 28 dni, drugi 24, więc ciężko mi określić kiedy będę miała dni płodne. Jedyne co to kupię sobie testy owulacyjne, żeby wiedzieć czy w ogóle była owulacja, bo miałam z tym problem.

No i próbuję się nie stresować niczym, zwłaszcza w pracy, bo wiem, że to też może mi przeszkadzać.

Angelika fajne podejście i dobra strategia :) ja nie mam cierpliwości do tych testów owulacyjnych, ale u mnie gin powiedział, że na dziecko to trzeba sobie zapracować :D Czyli seksy co dwa dni przynajmniej.

Angelika95 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to chyba jedyne forum gdzie dziewczyny się tak poznają i bez interesownie sobie pomagają :)
    Ja na forum już od 2016 roku wtedy starania o 1 dziecko, po drodze cp, poronienie zatrzymane i wreszcie w 2018 upragnoone 2 kreski po wyjechaniu na 2 koniec polski na stałe. Czas na starania o 2 dziecko od sierpnia.
    Część dziewczyn kojaże po niku, ale raczej jestm wycofana i udzielam sie jak jestem pewna że może to coś pomóc. Jestem kosmetologiem i w tej dziedzinie chętnie Wam pomogę, na tyle ile jest to możliwe na forum .
    Dziś 15dc i kolejne testowanie przede mną.
    Pozdrawiam

jo_ana, Poziomka9204, siesiepy, 2+3 lubią tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka92 witaj i rozgość się, byle nie na długo ;) Trzymam kciuki za Twoje testowanie - tym bardziej, że dziewczyny tu pisały, że po badaniu drożności szanse na zajście są większe :)

Marteczka92, siesiepy lubią tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • Putka2022 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Hej, czy można do was dołączyć? Czytam was już po cichutku od kilka tygodni, gratuluję wszystkim dziewczynom, które w tym miesiącu zostały mamami 🥰
    Chciałam się przywitać, z mężem staramy się 3 cykl i pewnie to irracjonalne, ale zaczynam się stresować czy wszystko z nami ok. Od pierwszego cyklu używam testów owulacyjnych, w tym cyklu włączyłam też termometr. Jestem wrażliwa i emocjonalna, a każdy miesiąc stresuje mnie (ostatnio budzę się na godzinę przed mierzeniem temperatury i potem już nie jestem w stanie zasnąć). Obserwuje moje koleżanki i znajome, większość zachodzi w ciążę bardzo szybko - niektóre w pierwszym cyklu starań, dołuje mnie to bardzo.

Nie wiem jak z moim wykresem temperatury, jest jakieś szansa w tym cyklu?

P.s. jak ustawić stopkę i jak skleją się zdjecia wykresów, za cholerę nie mogę tego rozkminic. Pozdrawiam was dziewczyny.
    Trzymam kciuki za powodzenie 🤞🤞🤞
    Że stopką mogę wytłumaczyć - musisz w przeglądarce wejść po prawej stronie w menu i w zakładce społeczność wybrać ustawienia i tam będziesz miała cztery opcje do wyboru i jedną z nich jest profil na forum :)

Na 9 do gina, nie mogę się doczekać, a jednocześnie boję :/ fizjo narobiła mi takich nadziei, że już będziemy mogli zacząć. Chyba nakręciłam się za bardzo.

👶 01.2022 cc
    🌷 11cs o drugie maleństwo

💃
    33l.
    niedoczynność tarczycy -Euthyrox 112
    insulinooporność - Glucophage XR 1500

🕺
    37l.
    badania hormonalne ✅
    badania nasienia ✅
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ