Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
A-6 wrote:Just me, na próg możesz jutro podejść jak masz jakieś labo otwarte, bety bym nie robiła bonza wcześnie, zwykle 11-12dpo może już coś pokazać, ale niektórym w 9 dpo już pokazało
Marteczka, ponoć bliźniaki zależą od żeńskiej grupy, także, to że twój mąż ma w rodzinie blizniki nie wpłynie na to czy wy też będziecie mieć, za to to, że ty masz bliźniaki już może skutkować ciążą bliźniaczą 😁🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Marteczka92 wrote:Cześć dziewczyny!
Obserwuje wątek już jakiś czas, teraz postanowiłam się odezwać i poszukać wsparcia - bo wsparcie osób które nie mają problemu tylko przyprawia o depresję - odpuście, nie spinajcie się to się uda...
Staramy się z mężem o dziecko już jakiś czas bo ok 3 lat. Na samym początku było ok, rzeczywiście bez stresu ale co miesiąc jednak z mini zawodem że jeszcze nie teraz...
Bo jakimś roku kiedy mój ginekolog powiedział po ogólnych badaniach że jest ok, tylko TSH 2,5 więc troszkę można zmniejszyć, zbadaliśmy męża.
Wyniki były słabe więc skupiliśmy się nim, dieta, aktywność, nawet zmiana pracy.
Jednak po czasie kiedy wyniki u niego już były lepsze i dalej ciąży nie było i chcieliśmy iść do lekarza - pojawiły się problemy rodzinne, przy okazji covida problemy z pracą itd, która też bardzo chciałam zmienić albo zajść w ciążę i mieć spokoj..ogólnie dużo stresu.
W tym roku w lipcu dostaliśmy się w końcu do kliniki w Tychach i powoli ogarnialismy kolejne badania.
Rozszerzone badania męża wyszły znowu ok, u mnie niedobór witaminy d plus to podwyższone TSH ( 3,02) na które dostałam leki i po miesiącu zleciało o jakąś połowę (1,44).
Kolejnym badaniem które było w tym miesiącu była drożność jajowodów przy którym okazało się że jeden jajowód był wygięty, ale podczas drugiego podejścia podania kontrastu udało się go ogarnąć. I właśnie w tym miesiącu po czasie wylewania łez, i zastanawiania się że to niemożliwe, że wszystkie wyniki narazie ok, nic się nie dzieje - wstąpiła we mnie nadzieja.
Jeżeli w tym cyklu się nie uda - lekarz chce przeprowadzić stymulacje.
Testować będę się 22go akurat w urodziny męża.
Trzymam za wszystkie kciuki i w związku z tym że marzenia same się nie spełniają tylko je się spełnia, wierzę że przy determinacji każdej się uda
Trzymam kciuki, testuje tego samego dnia 🤞🤞 Skoro jest nadzieja to może ten cykl akurat! Ja w tym też odpuściłam i totalnie na luzie, już jestem po owu i teraz tylko czekamMarteczka92 lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Ktoś tu dziś testuje? 😃
A-6, siknij żebyśmy jakieś dwie kreski zobaczyły 😂 Powtórka bety dziś? Jak się czujesz?
Madziq, Siesiepy, jak się czujecie? Coś lepiej?Emka06, dominikawa, Ona11, Beezi, Poziomka9204, Basniowa, Lipcowa, Niaha, Ancalime, Atram30, Rica, siesiepy, Anett93, Cotakoza lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
No i pięknie 😍 Będziesz miała gdzie się wylegiwać na L4 🤭
A-6, czarneniebo lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
A-6 wrote:
Kreseczki pięknie ciemnieja trzymam kciuki za dzisiejsza betę🍀✊✊Poziomka9204, A-6 lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane, dzisiaj taki piękny dzień się zapowiadał, a powitała mnie niespodziewana wiadomość o śmierci Babci...
Także niestety dzisiaj znikam. To jest takie trudne, Babcia była zupełnie sprawna nikt się nie spodziewał, nie mogę się z tym pogodzić.
Także testowanie na razie odkładam na dalszy plan, co będzie to będzie.
Przepraszam Was Emka i Kropka, umówiłyśmy się, ale ja nie dam rady. Trzymam za Was kciuki jutro. Wpadnę tu jak podreperuję się psychicznie.
Powodzenia dla Wszystkich -
Zosis wrote:Dzień dobry w piątek. Kropka, każdy ma gorszy dzień. A jak praca Cię tak psychicznie wyczerpuje to tak jak dziewczyny już pisały - może chociaż kilka dni L4 albo jakieś parę dni urlopu? Mi to zawsze pomaga, a też mam toksycznego szefa. Pomagają mi też takie dni, jak dziś, że nie jestem na miejscu w biurze, tylko jadę do centrali.
U mnie dzisiaj już od rana 🐒 się przywitała. Znalazła sobie idealny dzień na wizytę. 3h podróży pociągiem przede mną i jeszcze dzisiaj powrót... Mam nadzieję, że mnie nie zaleje. 🤣👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Madziq6 wrote:Hej dziewczyny myśmy mieli z mężem jechać na wekeend sami do zakopca zaplanowane kilka tyg temu🙄najpierw stał pod znakiem zapytania bo mnie rozłożyło gdy ja czuję się bardzo dobrze tak wczoraj spakowaliśmy siebie a dzieci do babci tak średnia córka całą noc gorączkowała więc dziś witamy się z lekarzem a żegnamy z wyjazdem 😥
Tulę was wszystkie za wredne małpy 😔😔🤗🤗następny miesiąc będzie wasz🍀
Witam też nowe dziewczyny rozgosccie się byle nie na długo🤗🍀
Edka jaki wynik proga??
Zdrówka dla córki ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 10:30
👫 33lata
hej. nie mam od dwóch dni czasu na nic może w weekend was nadrobię. ja wczoraj wziełam ostatni raz pogesteron i teraz jak na szpilkach czekam na okres. mam nadzieje ze przyjdzie szybko, bo jakby się ustawił okres i potem owu w weekend byłabym szczęsliwa
siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Lipcowa wrote:Dziewczyny chwilowy płacz jest dobry - to sposób na odreagowanie nagromadzonych emocji.
Pozwólmy sobie na to, wyrzućmy negatywy, a później trzeba poprawić koronę i ruszać dalej do boju - przecież cel jest już tak blisko
A u Nas od dzisiaj "przepustka owulacyjna"
Jak dobrze pójdzie to Mąż już popołudniu będzie w domu na cały weekendOna11, Lipcowa lubią tę wiadomość
👫 33lata
Claire wrote:Cześć Kochane, dzisiaj taki piękny dzień się zapowiadał, a powitała mnie niespodziewana wiadomość o śmierci Babci...
Także niestety dzisiaj znikam. To jest takie trudne, Babcia była zupełnie sprawna nikt się nie spodziewał, nie mogę się z tym pogodzić.
Przepraszam Was Emka i Kropka, umówiłyśmy się, ale ja nie dam rady. Trzymam za Was kciuki jutro. Wpadnę tu jak podreperuję się psychicznie.
Powodzenia dla Wszystkich👫 33lata
Dziewczyny ja dziś powinnam dostac 🐒 narazie nic.
3 dni temu miałam śluz zabarwiony lekko na różowo z rana po południu był lekko brązowy.
Na chwile obecna jest on kremowy biały nie wiem jaki. Zawsze pomaga mi stosunek w sprawdzeniu czy zaraz „pęknę” dziś z rana czysto wiec mam chwile nadziei 🤣
Połudze się chwilą, myśle ze jutro przylezie to zwierze bo byłam przeziębiona i pewnie się przesunęła.
Trzymajcie kciuki 😬Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Prog 12,14ng, czyli bez zaskoczenia. A bety jak nie było, tak nie ma. Zadzwoniłam do labu, babka powiedziała, że badanie wykonane tylko plik się nie wygenerował. Ale minęła godzina i dalej tego pliku nie ma. Robią mnie w ciula. Moja przygoda z alabem właśnie się skończyła.
-
Claire wrote:Cześć Kochane, dzisiaj taki piękny dzień się zapowiadał, a powitała mnie niespodziewana wiadomość o śmierci Babci...
Powodzenia dla Wszystkich -
edka85 wrote:Prog 12,14ng, czyli bez zaskoczenia. A bety jak nie było, tak nie ma. Zadzwoniłam do labu, babka powiedziała, że badanie wykonane tylko plik się nie wygenerował. Ale minęła godzina i dalej tego pliku nie ma. Robią mnie w ciula. Moja przygoda z alabem właśnie się skończyła.
Mnie tak alaab tez dwa razy wyrobił. Raz był posiew moczu w ciazy a raz krew morfologia. Powiedziałam im koniec. Chociaż Diagnostyka mi krew do prenatalnych w 1 trymestrze spierdzirlili. Pobrali i zadzwoni za 2 dni ze próbka im się rozbiła. Przyjechałam 2 raz a wyniku już po drugim pobraniu nie otrzymałam. Dramat.Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Claire współczuje tez to przechodziłam ;(
Nawet jak byłam w 8mcu ciazy 🤦♀️ nie byłam na pogrzebie, starałam się wtedy mega wyciszyć by porodu nie przyspieszyć….Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
A-6 wrote:
Gratulacje. Trzymam kciukiA-6 lubi tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa)