Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nataliii wrote:Najgorsze jest to że robię się przez to aspołeczna. Ostatnio bliska nam para pochwaliła się że jest w ciąży, a jak chłop powiedział, że się starał całe dwie minuty to mnie dobiło. Wiem, że bardzo nam kibicują i się cieszę że nie muszą przechodzić przez to co my, ale szczególnie teraz świeżo po poronieniu nie mam ochoty się z nimi widzieć, bo serce mi pęka.
No komentarz nie na miejscu ale na pewno nie zdawał sobie sprawy. Mi ostatnio w pracy szef powiedział: Aśka ciesz się ze nie masz dzieci, teraz to byś miała takie trudne czasy. Potem to samo powiedziała przełożona. No miałam ochotę jej nagadać ale nie mogłam bo wiadomo nie należy w pracy sie chwalić o staraniach . GryyyM94 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo.
Aktywnie od 05.2022
Stwierdzone PCOS
Inozytol od 09.2022
⏸️💪 19.11.2022 -
Nataliii wrote:Najgorsze jest to że robię się przez to aspołeczna. Ostatnio bliska nam para pochwaliła się że jest w ciąży, a jak chłop powiedział, że się starał całe dwie minuty to mnie dobiło. Wiem, że bardzo nam kibicują i się cieszę że nie muszą przechodzić przez to co my, ale szczególnie teraz świeżo po poronieniu nie mam ochoty się z nimi widzieć, bo serce mi pęka.
Oj tak, znam to... Ja od jakiegoś czasu przestałam się spotykać z przyjaciółką, która ma trójkę dzieci. Odkąd wyszłam za mąż to na każdym spotkaniu pytała, kiedy dziecko, kiedy zostanie ciocią, czy może już nie jestem w ciąży, na co czekamy, itd. Później zaczęły się pojawiać rady typu "odpuśćcie to samo przyjdzie"... Z jednego takiego spotkania wyjechałam cała zapłakana. I od tamtej pory unikam tych spotkań jak ogna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 18:28
Nataliii, M94 lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
ChocoMonster wrote:Z drugiej strony pomysl sobie, ile jest takich osób jak każda z nas tutaj. Staramy się miesiącami albo latami, badamy, suplementujemy… założę się, ze nawet w gronie Twoich znajomych są takie osoby. Nie każdy mówi o staraniach, a w środku przeżywa dramat.
siesiepy, M94, SandraH.97, Putka2022, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
MalaEw, laktuloza albo czopek glicerynowy. A najlepiej to dieta i woda. 😉
Natali, przytulam Cię mocno. U mnie też znajomi mówią, że się udało w pierwszym cyklu, najpóźniej w 3. Jedna koleżanka stwierdziła, że udało się zanim zaczeli się w ogóle starać. U mnie ostatnio tych ciąż dosyć sporo, znajomi głównie ze studiów, ogarnęli się z pracą, mieszkaniami, domami i teraz dzieci. Nikt nie mówił o poronieniu, a jesteśmy na tyle blisko, że raczej byśmy się dowiedzieli... Ja stwierdziłam, że na pewno przyznamy się do starań jak będziemy mieć wizytę w klinice, tego nie utrzymamy w tajemnicy. A mam nadzieję, że przynajmniej utnie potencjalne głupie żarty i pytania.Nataliii, siesiepy, Stormy., M94 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Beezi wrote:MalaEw, laktuloza albo czopek glicerynowy. A najlepiej to dieta i woda. 😉
Natali, przytulam Cię mocno. U mnie też znajomi mówią, że się udało w pierwszym cyklu, najpóźniej w 3. Jedna koleżanka stwierdziła, że udało się zanim zaczeli się w ogóle starać. U mnie ostatnio tych ciąż dosyć sporo, znajomi głównie ze studiów, ogarnęli się z pracą, mieszkaniami, domami i teraz dzieci. Nikt nie mówił o poronieniu, a jesteśmy na tyle blisko, że raczej byśmy się dowiedzieli... Ja stwierdziłam, że na pewno przyznamy się do starań jak będziemy mieć wizytę w klinice, tego nie utrzymamy w tajemnicy. A mam nadzieję, że przynajmniej utnie potencjalne głupie żarty i pytania.
Oj kochana, ja na diecie od 1,5 roku, woda 3 L dziennie. Chyba muszę sięgnąć po resztę środków 😉
Ja starałam się zawsze ucinać rozmowę, bo tekst typu "kiedy dziecko" przyprawiał mnie o gorączkę od samego początku. Nawet wtedy, gdy się jeszcze nie staraliśmy, zawsze miałam ochotę odpowiedzieć "g****o Cie to obchodzi" 😉 -
Mnie też dołują wszystkie komentarze i pytania... z jednej strony wiadomo, cieszę się szczęściem innych, ktorym się udało, ale później zawsze wyję w samotności, że nam wciąż nie... Musimy być silne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 18:45
Nataliii, siesiepy, M94 lubią tę wiadomość
👫 2 lata razem
👩30 lat - prawidłowy kariotyp żeński
👨37 lat - tata dwójki 🧍🏼♀️🧍🏼♂️
1 cs - październik 2024
👩 - kwas foliowy -
MalaEw wrote:Ja starałam się zawsze ucinać rozmowę, bo tekst typu "kiedy dziecko" przyprawiał mnie o gorączkę od samego początku. Nawet wtedy, gdy się jeszcze nie staraliśmy, zawsze miałam ochotę odpowiedzieć "g****o Cie to obchodzi" 😉
MalaEw, siesiepy, M94 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Dziewczyny poczytajcie sobie o stawianiu granic! Ja zakładałam że będę mieć łatwiej bo moja szwagierka starała się ok.8 lat... ale ona nie mówiła nawet swoim rodzicom żeby czegoś nie mówili bo jej przykro, ja w końcu wyszłam z założenia że skoro nikt się nie przejmuje tym jak ja się poczuje po jakimś głupim tekście to ja tym bardziej nie mam co się przejmować i parę razy odpowiedziałam dość ostro. Ale zwykle mówiłam jasno że nie chce o tym rozmawiać albo się śmiać bo potem to skończy się moim płaczem i odbyłam taka jedną rozmowę z moim mężem I jego rodzicami niby nie rozumieli i się tłumaczyli ale więcej nie było takiego śmiania (poszło o to że niby mam smaki... skończyło się na tym że powiedziałam że sobie nie rzecze takich komentarzy bo sugerują że jestem w ciąży a nie jestem i oni się pośmieją a ja potem będę płakać w poduszkę).
To działa oczywiście raczej w bliskim otoczeniu.
Jednemu wujkowi mąż powiedział że on to by chciał ale że ja nie chce na co ja powiedziałam że ja to bym chciała ale on chce dać jakieś głupie imię i nie ma takiej opcji 😆
Ważne żeby z partnerem uzgodnić wspólny front bo faceci czasem tego nie rozumieją 😉MalaEw, Beezi, Putka2022, Namisa, Poziomka9204, siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Emka06 wrote:Miałam takie same odczucia. Przed staraniami mnóstwo osób pytało "kiedy dziecko?", "a może jesteś w ciąży?" począwszy od rodziny, przez znajomych, po prawie obce nam osoby i aż się w środku gotowałam, że w ogóle mają czelność pytać. Nie toleruję tego typu pytań. A teraz podczas starań jest mi zwyczajnie przykro, ale nigdy nie umiem odpowiedzieć tak dosadnie, by już więcej nie zadali takiego pytania.
Spróbuj może w sposób delikatny odpowiedzieć, że nie masz ochoty o tym rozmawiać i prosisz, aby więcej nie pytali? Oczywiście jeśli Ci zależy na tych osobach, bo ja niejednokrotnie dosyć dosadnie i mocno asertywnie odpowiadałam 😉 -
MalaEw wrote:Spróbuj może w sposób delikatny odpowiedzieć, że nie masz ochoty o tym rozmawiać i prosisz, aby więcej nie pytali? Oczywiście jeśli Ci zależy na tych osobach, bo ja niejednokrotnie dosyć dosadnie i mocno asertywnie odpowiadałam 😉
Ale właśnie my tu myślimy żeby delikatnie... ale kurcze czy pytanie "kiedy dziecko?" Jest delikatne?
Nie mówię żeby odrazu robić wojnę 😁 ale może trzeba uświadomić komuś że tak robi, ludzie najczęściej ci którzy nie mieli problemu z zajściem są mało empatyczni w tym temacie 😮💨MalaEw, Emka06 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity wrote:Ale właśnie my tu myślimy żeby delikatnie... ale kurcze czy pytanie "kiedy dziecko?" Jest delikatne?
Nie mówię żeby odrazu robić wojnę 😁 ale może trzeba uświadomić komuś że tak robi, ludzie najczęściej ci którzy nie mieli problemu z zajściem są mało empatyczni w tym temacie 😮💨
Dlatego ja nigdy nie zapytałam o to inna osobę, glownie dlatego, że nie jest to mój interes:)
Czasem powiedzenie tego dosadnie jest w stanie rozwiązać problem.
Na wieczne pytanie mojej ciotki kiedy będą dzieci, odpowiadałam, że najpierw w kolejce jest jej córka, która de facto jest kilka lat starsza ode mnie i w dodatku nie ma partnera 😂
Zawsze pomagało na jakiś czas.Emka06, Beezi, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Longanimity, ja na pewno postawię granice. Na razie w większym gronie ze znajomymi widzieliśmy się ostatnio w lipcu, więc nasze starania nie były jakies zaawansowane. Ale wyczuwam, że w trakcie listopadowego zjazdu coś może być na rzeczy. Rodzice nie pytają, teściowa kiedyś miała fazę, ale to było zaraz po studiach, jakieś 3 lata temu, po kilku miesiącach się uspokoiła.12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
MalaEw wrote:Spróbuj może w sposób delikatny odpowiedzieć, że nie masz ochoty o tym rozmawiać i prosisz, aby więcej nie pytali? Oczywiście jeśli Ci zależy na tych osobach, bo ja niejednokrotnie dosyć dosadnie i mocno asertywnie odpowiadałam 😉
Tyle się mówi, żeby nie zadawać takich pytań, bo nie znamy historii danej osoby/pary, a ludzie i tak swoje..2024
3 x IUI
2025
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
Beezi wrote:MalaEw, myślę, że córka też mogła być z nią biedna.
Raczej nie, chyba dopuszczała myśl, że nie ma męża to nie ma dziecka, natomiast, gdy już jest po ślubie to przecież od razu należy mieć dzieci 🤦♀️
Emka, prędzej czy później niestety Twoja cierpliwość się skończy....🤞 -
MalaEw wrote:Raczej nie, chyba dopuszczała myśl, że nie ma męża to nie ma dziecka, natomiast, gdy już jest po ślubie to przecież od razu należy mieć dzieci 🤦♀️
Emka, prędzej czy później niestety Twoja cierpliwość się skończy....🤞👩🏼32;
IX 22 BMI 25.2
XI 22 BMI 24.24
nadciśnienie
💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C
👨🏽33
IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
XII 22: kolejne bad.
💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C -
Piękne przyrosty kobietki 🙂
Na wszystkie wścibskie pytania baaardzo podoba mi się odpowiedź mojego męża: "To proces". Powiem Wam, że do tej pory ta odpowiedź ucinała wszelkie następne pytania 😁
P.S. mój dzisiejszy progesteron 17,39 więc myślę że owulacja była, dla pewności jutro ostatni monitoringWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 19:48
Emka06, Niaha, ChocoMonster, czarneniebo, Vivico, Poziomka9204, siesiepy, Amunicja, Namisa, Anett93 lubią tę wiadomość
💑 10.2017
⛪ 07.2021
starania o pierwsze 👶 od 03.2022
👩🦰 30l.
👉 cykle regularne
👉 badania hormonalne ✔
💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez
👨 33l.
👉badanie nasienia ✔
👉zdrowy tryb życia
💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk
10.2022 monitoring -
Wybaczcie kochane, ale ja jutro nie zatestuję. Nie dam rady psychicznie. Piątkowa biel mnie tak pozamiatała, że nie chcę przeżywać tego ponownie, tym bardziej przed pracą. Cycki przestały boleć, więc pewnie progesteron spadł i 🐒 za rogiem.
Siesiepy, możesz mnie przepisać na piątek z ⚪️, albo wpisać ❔️. Jak do piątku 🐒 nie przyjdzie to zatestuję jeszcze raz. Przepraszam, że się wyłamuję, ale nie dam rady.siesiepy lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
Atram30 wrote:Piękne przyrosty kobietki 🙂
Na wszystkie wścibskie pytania baaardzo podoba mi się odpowiedź mojego męża: "To proces". Powiem Wam, że do tej pory ta odpowiedź ucinała wszelkie następne pytania 😁
P.S. mój dzisiejszy progesteron 17,39 więc myślę że owulacja była, dla pewności jutro ostatni monitoring
Owulacja była i to dobrej jakości 🔥Atram30 lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”