Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Mnie dzisiaj boli łeb konkretnie. Miałam jechać na badania rano ale bardzo późno położyłam się spać i zdecydowanie byłam niewyspana. Temperatura dalej marna, więc uznałam, że nie ma sensu się spinać tylko jutro wyspać się po ludzku i pojechać. Jajniki dalej kłują, chociaż trochę mniej wściekle, testy owu blade, z sutków dalej po ściśnięciu kropelki się ujawniają, została mi ostatnia tabletka seronilu dzisiaj do wszamania. Na USG cycków chciałam iść w nowym cyklu, bo myślałam, że jestem tuż przed owu/w trakcie owu. Jutro na badaniach osobno dobiorę sobie progesteron, estradiol i LH żeby zobaczyć co mi w trawie piszczy. A jak tak dalej będzie - takie niewiadomo co - to w przyszłym tygodniu wybiorę się w końcu na te cycki i na monitoring do gina we wtorek, bo w przyszłym tygodniu mam ten "swój" czas płodny. Jak nie będzie nic i zero pęcherzyków, to poproszę go o luteinę/dupka, bo ile można czekać. Już mi apka stęka, że mocno mi temperatura skacze więc pewnie coś źle mierzę, i wszystko mnie boli, więc powinnam to omówić z lekarzem.
Ok, nadrabiam Was, ale przez wzgląd na łeb... Trochę delikatniej. Mam 10 stron.
PS wybieramy właście kolory farb. Mi się bardzo podoba połączenie granatu z beżem i butelkowej zieleni z beżem do sypialni oraz pokoi. Mamy dość małe pokoje i bez dużych balkonów, bez wielkiej ilości mebli, więc jak rzucę samą zieleń/granat na ściany to obawiam się, że będzie za ciemno. Czy połączenie barw jakie wybrałam ma rację bytu? Żeby zobrazować, to powiem że granat z magnata "bezkresny tanzanit", zieleń z tikkurili (duży wybór, inne firmy, może poza beckersem designer collection, nie miały takiego zielonego) TVT M379. Beżyk przykładowo kremowy jaspis z magnata albo szlachetny kryształ. Co myślicie o takim połączeniu barw? Ze znalezionych obrazków na internecie (przyznaję, na pinteresta nie wchodziłam, bo każe mi się logować na telefonie a nie chciało mi się jeszcze) wyglądało to tak jak chciałam, beżyk pasuje do obu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 17:26
siesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
siesiepy wrote:Mnie dzisiaj boli łeb konkretnie. Miałam jechać na badania rano ale bardzo późno położyłam się spać i zdecydowanie byłam niewyspana. Temperatura dalej marna, więc uznałam, że nie ma sensu się spinać tylko jutro wyspać się po ludzku i pojechać. Jajniki dalej kłują, chociaż trochę mniej wściekle, testy owu blade, z sutków dalej po ściśnięciu kropelki się ujawniają, została mi ostatnia tabletka seronilu dzisiaj do wszamania. Na USG cycków chciałam iść w nowym cyklu, bo myślałam, że jestem tuż przed owu/w trakcie owu. Jutro na badaniach osobno dobiorę sobie progesteron, estradiol i LH żeby zobaczyć co mi w trawie piszczy. A jak tak dalej będzie - takie niewiadomo co - to w przyszłym tygodniu wybiorę się w końcu na te cycki i na monitoring do gina we wtorek, bo w przyszłym tygodniu mam ten "swój" czas płodny. Jak nie będzie nic i zero pęcherzyków, to poproszę go o luteinę/dupka, bo ile można czekać. Już mi apka stęka, że mocno mi temperatura skacze więc pewnie coś źle mierzę, i wszystko mnie boli, więc powinnam to omówić z lekarzem.
Ok, nadrabiam Was, ale przez wzgląd na łeb... Trochę delikatniej. Mam 10 stron.
PS wybieramy właście kolory farb. Mi się bardzo podoba połączenie granatu z beżem i butelkowej zieleni z beżem do sypialni oraz pokoi. Mamy dość małe pokoje i bez dużych balkonów, bez wielkiej ilości mebli, więc jak rzucę samą zieleń/granat na ściany to obawiam się, że będzie za ciemno. Czy połączenie barw jakie wybrałam ma rację bytu? Żeby zobrazować, to powiem że granat z magnata "bezkresny tanzanit", zieleń z tikkurili (duży wybór, inne firmy, może poza beckersem designer collection, nie miały takiego zielonego) TVT M379. Beżyk przykładowo kremowy jaspis z magnata albo szlachetny kryształ. Co myślicie o takim połączeniu barw? Ze znalezionych obrazków na internecie (przyznaję, na pinteresta nie wchodziłam, bo każe mi się logować na telefonie a nie chciało mi się jeszcze) wyglądało to tak jak chciałam, beżyk pasuje do obu.siesiepy lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
siesiepy wrote:
PS wybieramy właście kolory farb. Mi się bardzo podoba połączenie granatu z beżem i butelkowej zieleni z beżem do sypialni oraz pokoi. Mamy dość małe pokoje i bez dużych balkonów, bez wielkiej ilości mebli, więc jak rzucę samą zieleń/granat na ściany to obawiam się, że będzie za ciemno. Czy połączenie barw jakie wybrałam ma rację bytu? Żeby zobrazować, to powiem że granat z magnata "bezkresny tanzanit", zieleń z tikkurili (duży wybór, inne firmy, może poza beckersem designer collection, nie miały takiego zielonego) TVT M379. Beżyk przykładowo kremowy jaspis z magnata albo szlachetny kryształ. Co myślicie o takim połączeniu barw? Ze znalezionych obrazków na internecie (przyznaję, na pinteresta nie wchodziłam, bo każe mi się logować na telefonie a nie chciało mi się jeszcze) wyglądało to tak jak chciałam, beżyk pasuje do obu.
Ja to zupełnie nie mam zdolności do wyobrażenia sobie takich abstrakcyjnych rzeczy jak połączenia kolorów, a - co śmieszniejsze - mam wykształcenie artystyczne 😅 A sama przy planowaniu swojego domu nie potrafiłam sobie wyobrazić absolutnie nic. Dlatego mamy białe ściany, wszedzie biel. I tylko zarzucamy wszystko zdjęciami ze ślubu czy podróży, ale i tak większość naszych ścian dalej jest biała i pusta 😁 Powiem tylko że butelkowa zieleń mega mi się podoba, więc myślę że wszystko będzie ładnie grać. Tulę za ból głowy, oby poszedł sobie w cholerę 🤗
siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny po wizycie!Jest pęcherzyk jest zarodek i jest serduszko😍😍😍pęcherzyk 18mm płód wielkości 5mm😍pokazywał jak pulsuje serduszko 😍czuję się jakby ktoś mi tone kamienia ściągnął 😔wiek ciąży odpowiada wiekowi z USG 6+3 TC kolejna wizyta za 2 tyg i jak będzie wiek ciąży odpowiadał to da mi wykaz badań do zrobienia i założy kartę ciąży 🥺
JustNow, Babova, oloska, Emka06, ChocoMonster, wellwellwell, eRKow., Basniowa, Namisa, paprotka17, MalaEw, Zosis, Nataliii, Longanimity, Cotakoza, Agn1000, Natala26, Rica, Avelinee, SandraH.97, agentka93, siesiepy, Olunia.wu, Kaja1234, Ancalime, dr_katarzyna, Poziomka9204, Nieboraczek, edka85, Livka, Beezi, M94, Victoria006, Atram30, A-6, Niaha, Lipcowa, okejka, Paulina666, Vivico, Anett93, Amunicja, Kil lubią tę wiadomość
-
Madziq6 wrote:Dziewczyny po wizycie!Jest pęcherzyk jest zarodek i jest serduszko😍😍😍pęcherzyk 18mm płód wielkości 5mm😍pokazywał jak pulsuje serduszko 😍czuję się jakby ktoś mi tone kamienia ściągnął 😔wiek ciąży odpowiada wiekowi z USG 6+3 TC kolejna wizyta za 2 tyg i jak będzie wiek ciąży odpowiadał to da mi wykaz badań do zrobienia i założy kartę ciąży 🥺
Gratulacje ❤Madziq6 lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:
No to super że widać progres! 💪 Co laboratorium to inne normy, inne metody mierzenia + hormony jednak zmieniają się dość dynamicznie, więc może tak być jak najbardziej. Ważne jaka jest generalna tendencja - spadkowa czy wzrostowa - nawet jeśli dzisiaj w wynikach laboratoryjnych jeszcze widać to PCOS, to nie jest powiedziane za jakis czas wyniki nie poprawia się na tyle, że wejdziesz w stan remisji - i tego ci życzę ❤️ A przypomnij proszę - owulacje występują u ciebie regularnie, w kazdym cyklu?Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Madziq6, cudowne informacje! Gratulacje! ❤️
Emka06, super, że wizyta się udała i poprawiła Ci nastrój. Oby wszystkie wyniki były takie, jak należy 🤞
Siesiepy, ja i mój zmysł aranżacji mamy się słabo, ale połączenia tych dwóch ciemnych kolorów, które notabene sama bardzo lubię na ścianach czy w dodatkach, z beżem wygląda super. Tylko też obstawałabym przy jednej takiej ścianie, żeby nie zmniejszyć optycznie pomieszczeń, zwłaszcza, że mówisz, że nie są za duże.
Paprota1804, ale szybcy są. I zapomniałam wspomnieć wcześniej, super obraz Ci wyszedł! Pokazuj następny, o ile będziesz się za jakiś brać, coś czuję, że się opatrzę, i jak wpadnie jakieś dłuższe wolne (🤞) będę się tak relaksować, bo wygląda świetnie.Madziq6, ChocoMonster, Paprota9418, Emka06, siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Choco jesteś kochana że o mnie pamiętasz 🤗 ❤️
Podczytuje Was 🙂 super byłabyś prowadząca 😁 jestem jak najbardziej za 😀 ale nie wiem czy bardzo Tobie zależy na nowej pracy i za co w takim razie trzymać kciuki 😅
Idę w poniedziałek do szpitala na histeroskopie. Mam nadzieję, że to będzie krok w przód 🥺
Trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki. Rośnijcie zdrowo 🍀ChocoMonster, oloska, siesiepy, Poziomka9204, Atram30, A-6, Vivico lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Madziq6 wrote:Dziewczyny po wizycie!Jest pęcherzyk jest zarodek i jest serduszko😍😍😍pęcherzyk 18mm płód wielkości 5mm😍pokazywał jak pulsuje serduszko 😍czuję się jakby ktoś mi tone kamienia ściągnął 😔wiek ciąży odpowiada wiekowi z USG 6+3 TC kolejna wizyta za 2 tyg i jak będzie wiek ciąży odpowiadał to da mi wykaz badań do zrobienia i założy kartę ciąży 🥺
Nie mogło być inaczej!!!! 💚🍀🍀🍀 No i mamy przykład na to ile człowiek się nerwów naje przez NFZ 😳 Niech dzidzia rośnie zdrowo 🥰😍❤️Madziq6 lubi tę wiadomość
-
Madziq!!! Super. Widać jak ważny jest sprzęt i dobry lekarz.
Przyszedł elektroniczny test ciążowy clearblue. Zaraz zrobię i zobaczymy co wyjdzie. On wskazuje tydzień ciąży licząc od owulacji.Madziq6, A-6 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:PS wybieramy właście kolory farb. Mi się bardzo podoba połączenie granatu z beżem i butelkowej zieleni z beżem do sypialni oraz pokoi. Mamy dość małe pokoje i bez dużych balkonów, bez wielkiej ilości mebli, więc jak rzucę samą zieleń/granat na ściany to obawiam się, że będzie za ciemno. Czy połączenie barw jakie wybrałam ma rację bytu? Żeby zobrazować, to powiem że granat z magnata "bezkresny tanzanit", zieleń z tikkurili (duży wybór, inne firmy, może poza beckersem designer collection, nie miały takiego zielonego) TVT M379. Beżyk przykładowo kremowy jaspis z magnata albo szlachetny kryształ. Co myślicie o takim połączeniu barw? Ze znalezionych obrazków na internecie (przyznaję, na pinteresta nie wchodziłam, bo każe mi się logować na telefonie a nie chciało mi się jeszcze) wyglądało to tak jak chciałam, beżyk pasuje do obu.
Połączenie kolorów jest ładne i pasuje, ale jeśli masz małe pomieszczenia i mało światla to zastanowilabym sie czy nie bedzie ci mimo wszystko za ciemno i czy lepiej nie zrobic sciany bezowe a dodatki w granacie/butelkowej zieleni - jakies zaslony, poduszki, dywan, obrazki itp.
Ale jesli uwazasz, ze nie będzie za ciemno to jak najbardziej 👌😊
siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Nie mogło być inaczej!!!! 💚🍀🍀🍀 No i mamy przykład na to ile człowiek się nerwów naje przez NFZ 😳 Niech dzidzia rośnie zdrowo 🥰😍❤️
-
Agn1000 wrote:Choco jesteś kochana że o mnie pamiętasz 🤗 ❤️
Podczytuje Was 🙂 super byłabyś prowadząca 😁 jestem jak najbardziej za 😀 ale nie wiem czy bardzo Tobie zależy na nowej pracy i za co w takim razie trzymać kciuki 😅
Idę w poniedziałek do szpitala na histeroskopie. Mam nadzieję, że to będzie krok w przód 🥺
Trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki. Rośnijcie zdrowo 🍀
Trzymam za Ciebie kciuki, odzywaj się częściej 😘Agn1000, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Madziq6 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Gratuluję 🥺❤️ teraz musi juz być dobrze 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 17:50
Madziq6 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
nick nieaktualny
-
Cudownie 😻
Zastanawiam się dlaczego ginekolodzy od razu nie zakładaja kart ciąży?