X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mnie dzisiaj boli łeb konkretnie. Miałam jechać na badania rano ale bardzo późno położyłam się spać i zdecydowanie byłam niewyspana. Temperatura dalej marna, więc uznałam, że nie ma sensu się spinać tylko jutro wyspać się po ludzku i pojechać. Jajniki dalej kłują, chociaż trochę mniej wściekle, testy owu blade, z sutków dalej po ściśnięciu kropelki się ujawniają, została mi ostatnia tabletka seronilu dzisiaj do wszamania. Na USG cycków chciałam iść w nowym cyklu, bo myślałam, że jestem tuż przed owu/w trakcie owu. Jutro na badaniach osobno dobiorę sobie progesteron, estradiol i LH żeby zobaczyć co mi w trawie piszczy. A jak tak dalej będzie - takie niewiadomo co - to w przyszłym tygodniu wybiorę się w końcu na te cycki i na monitoring do gina we wtorek, bo w przyszłym tygodniu mam ten "swój" czas płodny. Jak nie będzie nic i zero pęcherzyków, to poproszę go o luteinę/dupka, bo ile można czekać. Już mi apka stęka, że mocno mi temperatura skacze więc pewnie coś źle mierzę, i wszystko mnie boli, więc powinnam to omówić z lekarzem. XD

Ok, nadrabiam Was, ale przez wzgląd na łeb... Trochę delikatniej. Mam 10 stron. XD

PS wybieramy właście kolory farb. Mi się bardzo podoba połączenie granatu z beżem i butelkowej zieleni z beżem do sypialni oraz pokoi. Mamy dość małe pokoje i bez dużych balkonów, bez wielkiej ilości mebli, więc jak rzucę samą zieleń/granat na ściany to obawiam się, że będzie za ciemno. Czy połączenie barw jakie wybrałam ma rację bytu? Żeby zobrazować, to powiem że granat z magnata "bezkresny tanzanit", zieleń z tikkurili (duży wybór, inne firmy, może poza beckersem designer collection, nie miały takiego zielonego) TVT M379. Beżyk przykładowo kremowy jaspis z magnata albo szlachetny kryształ. Co myślicie o takim połączeniu barw? Ze znalezionych obrazków na internecie (przyznaję, na pinteresta nie wchodziłam, bo każe mi się logować na telefonie a nie chciało mi się jeszcze) wyglądało to tak jak chciałam, beżyk pasuje do obu.
    Ogólnie połączenie barw super, ale jeśli macie małe pokoje z niewielką ilością światła, to granat może te pomieszczenia przytłoczyć. Jeśli pomalujesz tylko jedną ścianę granatem lub zielenią to będzie cacy 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 17:26

siesiepy lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki z tego vouchera ! :)

Namisa, Poziomka9204, ChocoMonster, Ancalime, oloska, Madziq6, Anett93 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mnie dzisiaj boli łeb konkretnie. Miałam jechać na badania rano ale bardzo późno położyłam się spać i zdecydowanie byłam niewyspana. Temperatura dalej marna, więc uznałam, że nie ma sensu się spinać tylko jutro wyspać się po ludzku i pojechać. Jajniki dalej kłują, chociaż trochę mniej wściekle, testy owu blade, z sutków dalej po ściśnięciu kropelki się ujawniają, została mi ostatnia tabletka seronilu dzisiaj do wszamania. Na USG cycków chciałam iść w nowym cyklu, bo myślałam, że jestem tuż przed owu/w trakcie owu. Jutro na badaniach osobno dobiorę sobie progesteron, estradiol i LH żeby zobaczyć co mi w trawie piszczy. A jak tak dalej będzie - takie niewiadomo co - to w przyszłym tygodniu wybiorę się w końcu na te cycki i na monitoring do gina we wtorek, bo w przyszłym tygodniu mam ten "swój" czas płodny. Jak nie będzie nic i zero pęcherzyków, to poproszę go o luteinę/dupka, bo ile można czekać. Już mi apka stęka, że mocno mi temperatura skacze więc pewnie coś źle mierzę, i wszystko mnie boli, więc powinnam to omówić z lekarzem. XD

Ok, nadrabiam Was, ale przez wzgląd na łeb... Trochę delikatniej. Mam 10 stron. XD

PS wybieramy właście kolory farb. Mi się bardzo podoba połączenie granatu z beżem i butelkowej zieleni z beżem do sypialni oraz pokoi. Mamy dość małe pokoje i bez dużych balkonów, bez wielkiej ilości mebli, więc jak rzucę samą zieleń/granat na ściany to obawiam się, że będzie za ciemno. Czy połączenie barw jakie wybrałam ma rację bytu? Żeby zobrazować, to powiem że granat z magnata "bezkresny tanzanit", zieleń z tikkurili (duży wybór, inne firmy, może poza beckersem designer collection, nie miały takiego zielonego) TVT M379. Beżyk przykładowo kremowy jaspis z magnata albo szlachetny kryształ. Co myślicie o takim połączeniu barw? Ze znalezionych obrazków na internecie (przyznaję, na pinteresta nie wchodziłam, bo każe mi się logować na telefonie a nie chciało mi się jeszcze) wyglądało to tak jak chciałam, beżyk pasuje do obu.
    Jeżeli miałaby to być jedna ściana to będzie ładnie przy małych pokojach. Jak dla mnie jasny beż będzie ładnie pasował to takich ciemniejszych odcieni. Ja osobiście też lubię odcienie szarości, są trochę chłodniejsze. Akurat mieszkanie mamy pomalowane na jeden kolor, stwierdziliśmy, że zagramy dodatkami typu łóżko, itp. Ale miałam ochotę na jedną dominującą ścianę w sypialni, niestety nie mogkismy się zdecydować na kolor 😄

siesiepy lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    I jak? :)

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest całkiem niezle :) poza norma ale dużo mniej niż rok temu.
    Testosteron badany dokładnie w 3 dniu cyklu a Alabie był we wrześniu w normie :)

09-C98-FD8-D06-C-437-C-A307-181282-BCBEA0.jpg
    AB572-CBB-8-EB9-4539-8890-9-B25048-CB81-F.jpg

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Ja to zupełnie nie mam zdolności do wyobrażenia sobie takich abstrakcyjnych rzeczy jak połączenia kolorów, a - co śmieszniejsze - mam wykształcenie artystyczne 😅 A sama przy planowaniu swojego domu nie potrafiłam sobie wyobrazić absolutnie nic. Dlatego mamy białe ściany, wszedzie biel. I tylko zarzucamy wszystko zdjęciami ze ślubu czy podróży, ale i tak większość naszych ścian dalej jest biała i pusta 😁 Powiem tylko że butelkowa zieleń mega mi się podoba, więc myślę że wszystko będzie ładnie grać. Tulę za ból głowy, oby poszedł sobie w cholerę 🤗

siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Madziq6 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizycie!Jest pęcherzyk jest zarodek i jest serduszko😍😍😍pęcherzyk 18mm płód wielkości 5mm😍pokazywał jak pulsuje serduszko 😍czuję się jakby ktoś mi tone kamienia ściągnął 😔wiek ciąży odpowiada wiekowi z USG 6+3 TC kolejna wizyta za 2 tyg i jak będzie wiek ciąży odpowiadał to da mi wykaz badań do zrobienia i założy kartę ciąży 🥺
    IMG20221020172223.jpg

JustNow, Babova, oloska, Emka06, ChocoMonster, wellwellwell, eRKow., Basniowa, Namisa, paprotka17, MalaEw, Zosis, Nataliii, Longanimity, Cotakoza, Agn1000, Natala26, Rica, Avelinee, SandraH.97, agentka93, siesiepy, Olunia.wu, Kaja1234, Ancalime, dr_katarzyna, Poziomka9204, Nieboraczek, edka85, Livka, Beezi, M94, Victoria006, Atram30, A-6, Niaha, Lipcowa, okejka, Paulina666, Vivico, Anett93, Amunicja, Kil lubią tę wiadomość

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Dziewczyny po wizycie!Jest pęcherzyk jest zarodek i jest serduszko😍😍😍pęcherzyk 18mm płód wielkości 5mm😍pokazywał jak pulsuje serduszko 😍czuję się jakby ktoś mi tone kamienia ściągnął 😔wiek ciąży odpowiada wiekowi z USG 6+3 TC kolejna wizyta za 2 tyg i jak będzie wiek ciąży odpowiadał to da mi wykaz badań do zrobienia i założy kartę ciąży 🥺
    IMG20221020172223.jpg

Gratulacje ❤

Madziq6 lubi tę wiadomość

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Jest całkiem niezle :) poza norma ale dużo mniej niż rok temu.
    Testosteron badany dokładnie w 3 dniu cyklu a Alabie był we wrześniu w normie :)

09-C98-FD8-D06-C-437-C-A307-181282-BCBEA0.jpg
    AB572-CBB-8-EB9-4539-8890-9-B25048-CB81-F.jpg

No to super że widać progres! 💪 Co laboratorium to inne normy, inne metody mierzenia + hormony jednak zmieniają się dość dynamicznie, więc może tak być jak najbardziej. Ważne jaka jest generalna tendencja - spadkowa czy wzrostowa - nawet jeśli dzisiaj w wynikach laboratoryjnych jeszcze widać to PCOS, to nie jest powiedziane za jakis czas wyniki nie poprawia się na tyle, że wejdziesz w stan remisji - i tego ci życzę ❤️ A przypomnij proszę - owulacje występują u ciebie regularnie, w kazdym cyklu?

Paprota9418 lubi tę wiadomość

• oloska Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6, cudowne informacje! Gratulacje! ❤️

Emka06, super, że wizyta się udała i poprawiła Ci nastrój. Oby wszystkie wyniki były takie, jak należy 🤞

Siesiepy, ja i mój zmysł aranżacji mamy się słabo, ale połączenia tych dwóch ciemnych kolorów, które notabene sama bardzo lubię na ścianach czy w dodatkach, z beżem wygląda super. Tylko też obstawałabym przy jednej takiej ścianie, żeby nie zmniejszyć optycznie pomieszczeń, zwłaszcza, że mówisz, że nie są za duże.

Paprota1804, ale szybcy są. I zapomniałam wspomnieć wcześniej, super obraz Ci wyszedł! Pokazuj następny, o ile będziesz się za jakiś brać, coś czuję, że się opatrzę, i jak wpadnie jakieś dłuższe wolne (🤞) będę się tak relaksować, bo wygląda świetnie.

Madziq6, ChocoMonster, Paprota9418, Emka06, siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • Agn1000 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco jesteś kochana że o mnie pamiętasz 🤗 ❤️

Podczytuje Was 🙂 super byłabyś prowadząca 😁 jestem jak najbardziej za 😀 ale nie wiem czy bardzo Tobie zależy na nowej pracy i za co w takim razie trzymać kciuki 😅

Idę w poniedziałek do szpitala na histeroskopie. Mam nadzieję, że to będzie krok w przód 🥺

Trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki. Rośnijcie zdrowo 🍀

ChocoMonster, oloska, siesiepy, Poziomka9204, Atram30, A-6, Vivico lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • Namisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    IMG20221020172223.jpg

Nie mogło być inaczej!!!! 💚🍀🍀🍀 No i mamy przykład na to ile człowiek się nerwów naje przez NFZ 😳 Niech dzidzia rośnie zdrowo 🥰😍❤️

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq!!! Super. Widać jak ważny jest sprzęt i dobry lekarz.

Przyszedł elektroniczny test ciążowy clearblue. Zaraz zrobię i zobaczymy co wyjdzie. On wskazuje tydzień ciąży licząc od owulacji.

Madziq6, A-6 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Połączenie kolorów jest ładne i pasuje, ale jeśli masz małe pomieszczenia i mało światla to zastanowilabym sie czy nie bedzie ci mimo wszystko za ciemno i czy lepiej nie zrobic sciany bezowe a dodatki w granacie/butelkowej zieleni - jakies zaslony, poduszki, dywan, obrazki itp.
    Ale jesli uwazasz, ze nie będzie za ciemno to jak najbardziej 👌😊

siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Nie mogło być inaczej!!!! 💚🍀🍀🍀 No i mamy przykład na to ile człowiek się nerwów naje przez NFZ 😳 Niech dzidzia rośnie zdrowo 🥰😍❤️
    Ojj tak!!Ale on odrazu powiedział że chwała Bogu że ma tak dobry sprzęt bo inaczej mogliśmy za wiele niezobaczyc

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agn1000 wrote:
    Choco jesteś kochana że o mnie pamiętasz 🤗 ❤️

Podczytuje Was 🙂 super byłabyś prowadząca 😁 jestem jak najbardziej za 😀 ale nie wiem czy bardzo Tobie zależy na nowej pracy i za co w takim razie trzymać kciuki 😅

Idę w poniedziałek do szpitala na histeroskopie. Mam nadzieję, że to będzie krok w przód 🥺

Trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki. Rośnijcie zdrowo 🍀
    Ja sama nie wiem na czym mi bardziej zależy 😆 przyjmę to, co da mi los i już 😇

Trzymam za Ciebie kciuki, odzywaj się częściej 😘

Agn1000, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    IMG20221020172223.jpg
    No to teraz nudnej ciąży! Super, ze wszystko dobrze się poukładało 🥰

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Agn1000 Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    IMG20221020172223.jpg

Gratuluję 🥺❤️ teraz musi juz być dobrze 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 17:50

Starania o pierwsze 👶
    na luzie od 10.2021
    na poważnie 02.2022

🙋‍♀️28
    09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
    10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
    Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
    Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
    🙋‍♂️ 32
    08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
    morfologia 3% ❌
    Suple:fertilman

Plan:
    02.23 HSG
    04/05.23 IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    A u mnie nadal cisza 🙈

• MalaEw Autorytet

Wysłany: 20 października 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    IMG20221020172223.jpg

Cudownie 😻

Zastanawiam się dlaczego ginekolodzy od razu nie zakładaja kart ciąży?

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ