Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję wam dziewczyny nawet niemacie pojęcia jak mi ulżyło😔 wiem że jest tam moi mały dzidziutek i jest dobrze😍jedyne co mnie zastanowiło to że niemam napisane jakie tętno?ale może na tak wczesnym etapie się niebada?🤔🤔
Co do karty ciąży to u mnie zawsze to było na 2-3 wizycie bo pierwsza była potwierdzającą ciążę a że chodziłam wcześnie to był tylko pęcherzyk potem czekaliśmy aż będzie serduszko jak było to zlecał mi badania i na 3 zakładał ciążę to było zawsze koło 9tcokejka lubi tę wiadomość
-
Macie rację ❤️ aż dziwne, że czas oczekiwania na ⏸ nie nauczył mnie jeszcze cierpliwości😂
Madziq, tym bardziej jestem ciekawa mojej wizyty, bo ja już pójdę z kompletem badań, które mi zlecił 😉Madziq6 lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Macie rację ❤️ aż dziwne, że czas oczekiwania na ⏸ nie nauczył mnie jeszcze cierpliwości😂
Madziq, tym bardziej jestem ciekawa mojej wizyty, bo ja już pójdę z kompletem badań, które mi zlecił 😉MalaEw, oloska lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
MalaEw wrote:Hm moze maja jakas niepisana zasadę, że zakłada się np od któregos tygodnia ? Nie wiem, przekonam się 25.10 o ile oczywiście wszystko będzie dobrze, bo z każdym dniem mam coraz to gorsze myśli....pomijam fakt, iż nie mam żadnych objawów (prócz bólu piersi, częstomoczu i braku miesiączki).
MalaEw ja również nie mam żadnych dodatkowych objawów, może trochę bardziej senna jestem. Ale mama mówiła mi, że też nie miała żadnych objawów praktycznie w ciąży. Bratowa oraz najbliższa koleżanka również. Więc ten brak dodatkowych objawów moze nie jest niczym złymWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 18:58
MalaEw, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
01.12 👫
06.22 💒
11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔
03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
04.23 cb 💔
06.23 ⏸💙
👩30 👨32 -
Cotakoza wrote:Dzięki! Pytam i się dopominam, bo się nie znam
A pewnie są tu osoby, które się lepiej znają niż ja.
A coś na poprawę ruchliwości ? Jakieś piguły?
Chyba gdzieś słyszałam, że witaminka C. Machnij mu "tysiączkę" raz dziennie może?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾9 stymulacji letrozolem❌
34♂️
◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀
Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą Ci, którym nie wychodzi. To chyba nie tak powinno być. -
Ok, dodałam kilka info na pierwszego posta. Mam wrażenie, że coś chciałam jeszcze dodać, ale zapomniałam.
Coś, o co sporo pytań się tu pojawiało i uznałam, że warto będzie to też dać na pierwszą stronę.
Tymczasem taki mam spis testów. Możecie dawać swoje propozycje i uwagi.
Polecane Testy owulacyjne:
-Facelle z Rossmana,
-Niebieskie Clearblue,
-Domowe Laboratorium dla osób z niskim stężeniem LH we krwi,
-Horien Medical dla osób z wysokim stężeniem LH we krwi,
-TestNow,
-Testy DrMax,
-OneStep;
Polecane czułe Testy ciążowe:
-Facelle strumieniowe i paskowe z Rossmana - UWAGA lubią pokazywać fałszywe kreski,
-płytkowe testy z DOZ (te strumieniowe też są ok),
-strumieniowe testy Testeo,
-Testamed,
-SEMA protect płytkowy,
Zdecydowanie nie polecamy ciążowych testów:
-Wszystkie rodzaje Pinków,
-TestNow płytkowy,
-Bobo test,
-płytkowe testy Testeo;MalaEw, Natala26, Agwinka, PaniJulietta, Ancalime, Meeg, Nieboraczek, Madziq6, M94, okejka, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾9 stymulacji letrozolem❌
34♂️
◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀
Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą Ci, którym nie wychodzi. To chyba nie tak powinno być. -
Avelinee wrote:Mi mój ginekolog powiedział, że kartę ciąży założymy na kolejnej wizycie na której powinno być już serduszko. Rozmawiałam z koleżankami i mówiły, że właśnie na takiej wizycie miały zakładane karty ciąży.
MalaEw ja również nie mam żadnych dodatkowych objawów, może trochę bardziej senna jestem. Ale mama mówiła mi, że też nie miała żadnych objawów praktycznie w ciąży. Bratowa oraz najbliższa koleżanka również. Więc ten brak dodatkowych objawów moze nie jest niczym złym
O kolejne moje pytanie, czy od razu powiedziałyście rodzinie i znajomym o ⏸? Jakie wg Was są plusy takiego szybkiego informowania? Ja jestem przekonana, że powinno czekać się przynajmniej do tego końca 1 trymestru....same wiecie dlaczego....później można uniknąć tyłu bolesnych pytań. Jakie jest Wasze podejście? -
PaniJulietta wrote:Nie smuć się, na Ciebie też przyjdzie kolej 🍀też w poprzednim cyklu nawet nie zdążyłam zatestować. Zawsze to jakieś 10 zł do przodu 😅 tak się pocieszyłam wtedy. Nie martw sięStarania od 09.22
👩 27
niedoczynność tarczycy /euthyrox n125
💊 Pueria Uno, Wit.D3, inofem, kwas foliowy
Od 03.23 dostinex
👨 27
💊Fertilman
żel conceive plus -
Madziq6 wrote:Dziewczyny po wizycie!Jest pęcherzyk jest zarodek i jest serduszko😍😍😍pęcherzyk 18mm płód wielkości 5mm😍pokazywał jak pulsuje serduszko 😍czuję się jakby ktoś mi tone kamienia ściągnął 😔wiek ciąży odpowiada wiekowi z USG 6+3 TC kolejna wizyta za 2 tyg i jak będzie wiek ciąży odpowiadał to da mi wykaz badań do zrobienia i założy kartę ciąży 🥺
Madziq6 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Madziq6 wrote:Dziewczyny po wizycie!Jest pęcherzyk jest zarodek i jest serduszko😍😍😍pęcherzyk 18mm płód wielkości 5mm😍pokazywał jak pulsuje serduszko 😍czuję się jakby ktoś mi tone kamienia ściągnął 😔wiek ciąży odpowiada wiekowi z USG 6+3 TC kolejna wizyta za 2 tyg i jak będzie wiek ciąży odpowiadał to da mi wykaz badań do zrobienia i założy kartę ciąży 🥺
Gratulacje! ❤️❤️❤️
👩🏻 27 lat
❌ AMH 0,059 ng/ml
❌ FSH - czasem 12, czasem 25 mIU/ml
✅ LH, prolaktyna, progesteron, estradiol
❌ Hashimoto
TSH - 0,08 ➡️ redukcja dawki, zobaczymy 🙈
💊 Lametta, Ovitrelle, Luteina, Euthyrox, Pregna Start -
Natala26 wrote:Dzięki za miłe słowa 😊 W sumie racja, jakieś pocieszenie to jest 😂
siesiepy, Natala26, Beezi, A-6 lubią tę wiadomość
29 👱♀️
31 👨🦱
starania od 02.2022 👶
Suple 👱♀️: inozytol, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki, pregnastart
Suple 👨🦱: kwasy omega 3, wit D
🍀✊ -
MalaEw wrote:Hm moze maja jakas niepisana zasadę, że zakłada się np od któregos tygodnia ? Nie wiem, przekonam się 25.10 o ile oczywiście wszystko będzie dobrze, bo z każdym dniem mam coraz to gorsze myśli....pomijam fakt, iż nie mam żadnych objawów (prócz bólu piersi, częstomoczu i braku miesiączki).
MalaEw, siesiepy, okejka lubią tę wiadomość
👫 31lat
MalaEw wrote:O kolejne moje pytanie, czy od razu powiedziałyście rodzinie i znajomym o ⏸? Jakie wg Was są plusy takiego szybkiego informowania? Ja jestem przekonana, że powinno czekać się przynajmniej do tego końca 1 trymestru....same wiecie dlaczego....później można uniknąć tyłu bolesnych pytań. Jakie jest Wasze podejście?
MalaEw Ja powiedziałam tylko rodzicom, bratowej i przyjaciółce oraz koleżankom w pracy, jutro zamierzam porozmawiać z szefostwem. Najchętniej też bym nikomu nie mówiła, ale mieszkamy z rodzicami, którzy palą papierosy, więc musiałam powiedzieć, żeby nie palili w pobliżu itp. Trochę głupi powód, ale dla mnie ważny 🙃 W pracy musiałam powiedzieć koleżankom gdyż pracuje z firmie z fotelikami samochodowymi i w przypadku przymiarek do samochodów nie chciałam ich dźwigać (niektóre są bardzo ciężkie😀), jest to mała firma więc też muszę poinformować szefa gdyż lekarz doradzał zwolnienie z uwagi, że muszę o siebie troche zadbać i pewnie od tej kolejnej wizyty wezmę l4 więc nie chciałabym ich tak informować z dnia na dzień, tylko choć troszkę wcześniej 🙂Poziomka9204 lubi tę wiadomość
01.12 👫
06.22 💒
11.22 poronienie samoistne 8/9 tydz. 💔
03.23 rozpoczęcie starań o 🌈 dzidzię
04.23 cb 💔
06.23 ⏸💙
👩30 👨32 -
Poziomka9204 wrote:Na początku ciąży ja byłam tylko zmęczona i latałam często to toalety. Nie było nudności, mocno bolących piersi, w drugim trymestrze miałam dwa epizody z wymiotami, teraz wróciło mi zmęczenie, oprócz tego ładnie rośnie brzuszek. Nie każdy zdrowa ciąża to cała plejada objawów 😊 myśl pozytywnie! ❤️
Piękna ciąża 😉😻 -
Ja też czytałam, że kartę ciąży zakłada się jak już jest serduszko.
A co do mówienia o ciąży... Ja bym chciała powiedzieć dopiero po badaniach prenatalnych, o ile nie będzie widać brzucha tak, że nie da się go ukryć (różnie rosną te brzuszki). Wtedy miałabym pewność, że wszystko jest ok. Zniosłabym jakoś ciągłe podpytywania teścia o wnuka 😂MalaEw, Poziomka9204, oloska lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Ok, dodałam kilka info na pierwszego posta. Mam wrażenie, że coś chciałam jeszcze dodać, ale zapomniałam.
Coś, o co sporo pytań się tu pojawiało i uznałam, że warto będzie to też dać na pierwszą stronę.
Tymczasem taki mam spis testów. Możecie dawać swoje propozycje i uwagi.
Polecane Testy owulacyjne:
-Facelle z Rossmana,
-Niebieskie Clearblue,
-Domowe Laboratorium dla osób z niskim stężeniem LH we krwi,
-Horien Medical dla osób z wysokim stężeniem LH we krwi,
-TestNow,
-Testy DrMax,
-OneStep;
Polecane czułe Testy ciążowe:
-Facelle strumieniowe i paskowe z Rossmana - UWAGA lubią pokazywać fałszywe kreski,
-płytkowe testy z DOZ (te strumieniowe też są ok),
-strumieniowe testy Testeo,
-Testamed,
-SEMA protect płytkowy,
Zdecydowanie nie polecamy ciążowych testów:
-Wszystkie rodzaje Pinków,
-TestNow płytkowy,
-Bobo test,
-płytkowe testy Testeo;
Nie mam żadnych uwag, dobra robota! Ale jednak się wyłamałam, bo u mnie pojawił się pozytywny owulak. Także zaraz nadrabiają tu swoim, nie zostawaj w tyle! W związku z tymi dwiema kreskami, choć nie potwierdzonymi monitoringiem, mam pełno żalu do wszechświata, że znowu stary wyjechał mi na 4 dni przed owu 🤦🏻♀️
Madziq6, małe cudo ❤️ mi w ciąży gin włączała nasłuch serduszka dopiero jak maluch był większy, małego 'nie chciała stresowac'. A kartę miałam założona od bodajże 4 wizyty, już po tych pierwszych większych badaniach krwi.
Dziewczyny, czy zdarzyło się Wam aby ten płodny, rozciągliwy śluz, był jakby lekko podbarwiony na różowo? Nie powiem, zaniepokoiło mnie to 🤔🧐.siesiepy, A-6 lubią tę wiadomość
-
MalaEw wrote:O kolejne moje pytanie, czy od razu powiedziałyście rodzinie i znajomym o ⏸? Jakie wg Was są plusy takiego szybkiego informowania? Ja jestem przekonana, że powinno czekać się przynajmniej do tego końca 1 trymestru....same wiecie dlaczego....później można uniknąć tyłu bolesnych pytań. Jakie jest Wasze podejście?
Pytanie czy gdyby (odpukac) ciąża zakończyła się przedwcześnie - nie chciałabyś podzielić się emocjami i smutkami z najbliższymi? Ja mysle że na pewno powiedziałabym o tym mamie czy siostrom. Wiedziały o mojej pierwszej ciąży szybko, wiedziały że poroniłam, były ze mną przez cały proces, pobyt w szpitalu, ciągle pod telefonem. Mi takie wsparcie bardzo wiele dalo. Obecnie nie mówiłam im jeszcze o ciąży, ale to dlatego że nie za bardzo było kiedy + zdecydowaliśmy że najpierw chcemy się sami oswoić z tym wszystkim z mężem. Powiemy pewnie za jakieś dwa tygodnie, po wizycie serduszkowej. Już się nie mogę szczerze tego doczekać, bo wiem jak bardzo czekaly na to ze mną ❤️ Ale co do takiego ogłaszania ciąży wszem i wobec obcym ludziom to zgadzam się, tu mogłyby się pojawić kwasy i nieprzyjemne pytania. U mnie w pracy rozniosła się wieść o mojej ciąży mimo mojej woli. Gdy wróciłam po poronieniu jeden z kolegów zapytał gdzie mam tego bobasa, przekonany że już wróciłam po porodzie 🙄 Jak powiedziałam z kwaśna mina że nie mam drążył dalej - "A to ty nie byłaś przypadkiem w ciąży?". Odpowiedziałam "Tak, byłam. Ale już nie jestem 🫤😥" No i nastała grobowa cisza. -
Dobra, do polecajek w zakresie testów ciążowych dorzucam clearblue. Pokazał pregnant 3+, czyli betę na poziomie 3 tygodnie od owulacji, co się zgadza, bo mam dziś 20 dpo.
Ancalime, Poziomka9204, Natala26, 2+3, siesiepy, SandraH.97, Madziq6, Beezi, Victoria006, A-6, Paulina666, agentka93, Anett93, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
-
MalaEw, Anett93 lubią tę wiadomość
👫 31lat
dr_katarzyna wrote:Ja też czytałam, że kartę ciąży zakłada się jak już jest serduszko.
A co do mówienia o ciąży... Ja bym chciała powiedzieć dopiero po badaniach prenatalnych, o ile nie będzie widać brzucha tak, że nie da się go ukryć (różnie rosną te brzuszki). Wtedy miałabym pewność, że wszystko jest ok. Zniosłabym jakoś ciągłe podpytywania teścia o wnuka 😂
Jestem takiego samego zdania.
Avelinee jeśli Twój gin zlecił, byś odpoczywała i wypisze Ci l4 to koniecznie się trzeba słuchać. Zdrowej ciąży 🤞