Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Moje propozycje nazw:
W listopadzie mocno leje ☔️ w łóżku niech chłop dobrze grzeje 🔥
Listopadowe pierwsze przymrozki ❄️ owocują w lipcowe bobasa włoski 👶
Niechaj w ciemnym listopadzie 🌚 chłopak szybko ściąga gacie 👖 aby w ciepły lipcowy dzionek móc już nosić z bobasem kokonek 🤱
Liście z drzew w listopadzie pospadały 🍂 boćki dziecko w paczce na lato już nadały 📦
Ten listopad, taki zimny 🌬 niech chłop temu będzie winny, wtedy go cap do łóżka 🛌 by przyczynił się szybko do letniego brzuszka 🤰
Gdy lekarz zaleca w listopadzie grzanie pod kocem 🔥 lipcowe bobasy są tego owocem 👶
W listopadzie wieczorowa nuda dużo miłości powoduje 💑 a to nam w lipcowe bobasy mocno zaowocuje! 👶
Co masz robić w listopadzie? Idź do łóżka, ściągaj gacie 👙 A jak stary trafnie strzeli, żaden test nie pokaże bieli! ⏸
Siesiepy mistrzyni 😁😁MalaEw, siesiepy lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Zosis wrote:
W Dzień Zaduszny, gdy pogoda Pani Panu zrobi loda. 🍦
Ps. Mój romantyk oświadczył się w Zaduszki 😂oloska, Atram30, siesiepy, czarneniebo, Ancalime, Paprota9418, A-6, Paulina666, Emka06, agentka93, jo_ana, Poziomka9204, Anett93, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady.
Ponieważ krwawienie jest bardzo skąpe, około 16 powtórzyłam test i jest cały czas bardzo słaba druga kreska. Dodam jeszcze, że to 25dc cyklu, po ovitrelle mam cykle 28 dni. Może to implantacja ? Ale tak by mnie bolało brzuch bardzo przy tym ? Już zaczynam wariować...Natala26 lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Z PCOS jak najbardziej da się zajść! Mi pomogła metformina, mioinozytol i zrzucenie paru kg przed pierwszą ciążą. Teraz coś nie wychodzi, ale nie tracę nadziei. Ty też się nie załamuj, nie poddawaj 💪🏼
Mi również metformina pomogła. Dodatkowo clostilbegyt też pomógł wyhodować jedno, a porządne jajo.
Ważna jest dieta z niskim ig no i Fertistim na wyregulowanie. Wszystko się da tylko trzeba dużo cierpliwości.Paprota9418, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:Leżę i nie wstaję 😂😂😂
Ps. Mój romantyk oświadczył się w Zaduszki 😂
Jeśli to był czwarteczek, to był to wtedy dzień lizania 🍑 😏Beezi, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾9 stymulacji letrozolem❌
34♂️
◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀
Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą Ci, którym nie wychodzi. To chyba nie tak powinno być. -
Zosis wrote:
W Dzień Zaduszny, gdy pogoda Pani Panu zrobi loda. 🍦
Gdy Pan zaraz się odwdzięczy, w lecie bobas w wózku jęczy 😉siesiepy, oloska, SandraH.97, Mart768, czarneniebo, 2+3, Paulina666, Emka06, Poziomka9204, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
mala_osska wrote:Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady.
Ponieważ krwawienie jest bardzo skąpe, około 16 powtórzyłam test i jest cały czas bardzo słaba druga kreska. Dodam jeszcze, że to 25dc cyklu, po ovitrelle mam cykle 28 dni. Może to implantacja ? Ale tak by mnie bolało brzuch bardzo przy tym ? Już zaczynam wariować...
Kurcze dziwna sprawa 🤔 Poszłabym jutro na betę na twoim miejscu, sprawdziła ile tam jest tego hcg. A potem kolejnego dnia powtórzyła i porównała czy spada czy rośnie i w jakim tempie. Wtedy będziesz mieć czarno na białym co się dzieje.siesiepy, edka85, A-6, mala_osska lubią tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Z PCOS jak najbardziej da się zajść! Mi pomogła metformina, mioinozytol i zrzucenie paru kg przed pierwszą ciążą. Teraz coś nie wychodzi, ale nie tracę nadziei. Ty też się nie załamuj, nie poddawaj 💪🏼
Dziękuje!
A mogę zapytać jakie mialas wyniki DHEA s i Androsteridionu? Miałaś w normie ? Czy z podwyższonymi zaszłaś ? -
W listopadzie w łóżku brzęczy 🧚 latem dzieciak w wózku jęczy. 🎂
W listopadzie słońca mało 🌦️ dwoje ludków długo będzie pod kocem fikało 🎉
Listopadowa chandra wzmaga podjadanie 🍫 ale niech co innego powoduje na wadze przybieranie 🤰
Listopad trzeba mocno wydmuchać 🌬️ by w lipcu wstawać do swojego malucha. 🚶Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 20:56
Paprota9418, Namisa, SandraH.97, Mart768, Beezi, czarneniebo, 2+3, Paulina666, Poziomka9204, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾9 stymulacji letrozolem❌
34♂️
◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀
Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą Ci, którym nie wychodzi. To chyba nie tak powinno być. -
MalaEw wrote:Mi również metformina pomogła. Dodatkowo clostilbegyt też pomógł wyhodować jedno, a porządne jajo.
Ważna jest dieta z niskim ig no i Fertistim na wyregulowanie. Wszystko się da tylko trzeba dużo cierpliwości.
Metformine zażywam Fertistim tez jak w stopce
U nas jest jeszcze czynnik męski wiec wiem ze duuuuzo czasu może zejść zanim się uda…
Ale mam jakies takie myślenie ze skoro to jest podwyższone to trzeba coś z tym robić.. a teraz zanim pływacy się podreperują można by nad tym popracowaćMalaEw lubi tę wiadomość
-
MalaEw, my nie mówimy zbyt szybko, ale to dlatego, że rodzina mojego M bardzo negatywnie odniesie się do informacji o czwartym. Oni już przy trzecim kręcili nosem, że to już nie te czasy, żeby tyle dzieci robić. Wiesz, najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy njamniej nam pomagają...
Madziq, a czemu nie chcecie chłopca? Taki rodzynek też by się przydał. Nowe wyzwanieJa czuję, że będę miała kolejnego chłopa, to tym bardziej się cieszę, że mam choć jedną dziewczynę.
Zosis wrote:Złota jesień 🍁🍂, pełna uniesień ❤️🔥, kolejne lato już będąc mamą i tatąA-6 lubi tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Dziewczyny z PCOS :
Pisałam już wcześniej ale chyba zginęło w długim poście..
Tak się zastanawiam czy z takimi wynikami jest szansa na ciąże.. bo ja tu się łudzę ze się uda z miesiąca na miesiąc, a może tu w ogóle nie ma opcji bo to wszystko musi wrócić do normy…?
Szansa na ciążę jest wtedy jak kobieta ma owulacje, a obok jest mężczyzna z przynajmniej jednym płodnym plemnikiemA tak serio - oczywiście że tak! Ważne jest to czy owulujesz, czy twoje zaburzenia hormonalne nie blokują twojej owulacji lub nie wpływają mocno na jej jakość. Obserwuj się, najlepiej z temperaturą i śluzem, dbaj o siebie, po wyznaczeniu owulacji skontroluj progesteron dla potwierdzenia (dobrze żeby w 7dpo był powyżej 10 ng). Nie musi być idealnie żeby udało się zajść, choć wiadomo - im lepsze warunki, im zdrowsi jesteście z partnerem, tym o to łatwiej.
Paprota9418, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:MalaEw, my nie mówimy zbyt szybko, ale to dlatego, że rodzina mojego M bardzo negatywnie odniesie się do informacji o czwartym. Oni już przy trzecim kręcili nosem, że to już nie te czasy, żeby tyle dzieci robić. Wiesz, najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy njamniej nam pomagają...
Madziq, a czemu nie chcecie chłopca? Taki rodzynek też by się przydał. Nowe wyzwanieJa czuję, że będę miała kolejnego chłopa, to tym bardziej się cieszę, że mam choć jedną dziewczynę.
Ten jest dobry!
Co do mówienia dalszej rodzinie czy znajomym to u nas było podobnie kręcenie nosem i głupie teksty o 3 więc przy czwartym jeszcze głupsze teksty będą🤦🏽♀️🤦🏽♀️a to przecież moja sprawa ile chce mieć dzieci a nie ich🤷🏼♀️🤷🏼♀️edka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Dziękuje!
A mogę zapytać jakie mialas wyniki DHEA s i Androsteridionu? Miałaś w normie ? Czy z podwyższonymi zaszłaś ?Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Namisa to tak wszystko pięknie brzmi..
Niestety nie mam jak mierzyć temperatury bo pracuje na zmiany..
ale cała resztę obserwuje i już dużo wiem o swoim cyklu z obserwacji
Dzięki za odpowiedzi !❤️ -
siesiepy wrote:Moje propozycje nazw:
W listopadzie mocno leje ☔️ w łóżku niech chłop dobrze grzeje 🔥
Listopadowe pierwsze przymrozki ❄️ owocują w lipcowe bobasa włoski 👶
Niechaj w ciemnym listopadzie 🌚 chłopak szybko ściąga gacie 👖 aby w ciepły lipcowy dzionek móc już nosić z bobasem kokonek 🤱
Liście z drzew w listopadzie pospadały 🍂 boćki dziecko w paczce na lato już nadały 📦
Ten listopad, taki zimny 🌬 niech chłop temu będzie winny, wtedy go cap do łóżka 🛌 by przyczynił się szybko do letniego brzuszka 🤰
Gdy lekarz zaleca w listopadzie grzanie pod kocem 🔥 lipcowe bobasy są tego owocem 👶
W listopadzie wieczorowa nuda dużo miłości powoduje 💑 a to nam w lipcowe bobasy mocno zaowocuje! 👶
Co masz robić w listopadzie? Idź do łóżka, ściągaj gacie 👙 A jak stary trafnie strzeli, żaden test nie pokaże bieli! ⏸
Poszalałaś 🔥 🔥 🔥 🔥siesiepy lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Ancalime wrote:Pewnie, w weekend postaram się znaleźć wyniki w teczce i napiszę. Kiedy to było 😁
Będę wdzięczna ! Dzięki ! ❤️
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Beezi wrote:Leżę i nie wstaję 😂😂😂
Ps. Mój romantyk oświadczył się w Zaduszki 😂
Lepiej z Zaduszki niż Wszystkich Świętych 😂siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Paprota9418 wrote:Dziewczyny z PCOS :
Pisałam już wcześniej ale chyba zginęło w długim poście..
Tak się zastanawiam czy z takimi wynikami jest szansa na ciąże.. bo ja tu się łudzę ze się uda z miesiąca na miesiąc, a może tu w ogóle nie ma opcji bo to wszystko musi wrócić do normy…?
Kochana PCOS to nie wyrok. Kurcze nie pamiętam która tu z dziewczyn ale opowiadała jak dieta i zmiana stylu życia bardzo polepszyła sobie wyniki i wróciły regularne okresy, owu itd. Najważniejsze, żebyś trafiła do dobrego lekarza, który Cie poprowadzi. Trzymam kciuki 🤞 🤞 🤞A-6, Paprota9418 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Just now, jak mierzysz temperaturę, to do 3 dni po wzroście może być owu, więc najbezpieczniej dotąd męczyć chłopa 😉
Siesiepy, mam taką zieleń ciemna jedną ścianę z beżem, mogę ci zdjęcie wysłać jutro w świetle dnia jak chcesz 😏
Madziq, pięknie! Nie było co się martwić, na przyszłość możesz właśnie sobie przypomnieć ta sytuację i iść bez stresu! Piękny kropul ❤️
Kurczę, ciekawe z tą kartą, może chodzi o to ryzyko cb? Żeby papierkowej roboty dużo nie było?
Ancalime, jest! Tak, zdarzają się plamienia różowe na owulację i to całkiem często 😉
Jakaś możliwość dojazdu? Jeden do drugiego??
Paprota, miałam bardzo wysoki testosteron, jak znajdę wyniki to wpiszę, co prawda badałam ostatnio w tamtym roku, ale udało się. Może jak ciąża nie wpłynie na wynik to powtórzę.
Zosis, ostatnie bardzo ładne, to mój faworyt ☺️
Edka, bliźniaku cyklowy, podoba nam się również ta sama propozycja 🙈
Trochę dużo tych propozycji tytułów 😂 i są do siebie dosyć podobne, nie wiem czy zauważylyscie 😅Paprota9418, Madziq6, edka85 lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!