X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja97 wrote:
    Bielizna najmniej potrzebna 😁

Na codzien latam bez bielizny, śpię nago bo zdrowo, to właśnie bielizna jak jest (i to jeszcze ładna!) to święto 😁 Ale wiadomo, szybko znika 😝

siesiepy, czarneniebo lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    siesiepy kochana, a tu taki fajny hotel niedaleko Nas, spa i te inne różne pierdoły. Nie chcę pisać tu na forum gdzie dokładnie, bo to nie jakieś duże miasto. Pomogły pomogły o jeny bez nich to ja nie wiem co by było, szpital na bank.... Wieczorne mdłości mnie coś zaczęły męczyć, ale to już do wytrzymania. Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Mam do Ciebie info.

Tylko pamiętaj, że z tego co wiem to w pierwszym trymestrze bez zgody lekarza ciężarna jest nietykalna na wszelkich zabiegach. Szkoda byłoby nie skorzystać.
    Już idę kukac w zaproszenia.

czarneniebo lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 1❄️...

Ciało które nie działa.
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Na codzien latam bez bielizny, śpię nago bo zdrowo, to właśnie bielizna jak jest (i to jeszcze ładna!) to święto 😁 Ale wiadomo, szybko znika 😝
    Taka jej rola ma być, chwilowoozdobna!

Ahh na swoim też zamierzam latać i spać nago, ewentualnie w koszulach nocnych. 😏

A-6, Namisa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 1❄️...

Ciało które nie działa.
  • inome Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-6 wrote:
    A wiadomo w czym leży problem? Obgadaliście to w tym przypadku? Słyszałam, że czasem świadomość że mały ktoś tam siedzi potrafi nieźle zepsuć wszelkie chęci, można wtedy też zadziałać trochę inaczej 😏 Zależy co jest przyczyną spadku zainteresowania. Czekam na pozytywne rozwiązanie tej sytuacji 🔥

Farfalla, byłam w 5+0 i był tylko pęcherzyk prawie 1cm, w 7+1 już serduszko, także jak już wiesz, nie ma co się zrażać ani pospieszać ☺️
    Edit: zapomniałam 🤦, trzymam kciuki! 🤞🤞
    Hej, mam do Ciebie pytanie, czy jak byłaś na wizycie 5+0 miałaś już ciałko żółtkowe? Ja dziś byłam na swojej pierwszej wizycie, pęcherzyk ciazowy jest w macicy, w prawdzie nie wiem ile ma, ale nie ma ciałka żółtkowego. Ginekolog poinformowała mnie o możliwości CP, ze względu na fakt, że cały czas w różnej skali powobolwa mnie podbrzusze.. I mówiła, że może być to pseudo pęcherzy, a ciałko żółtkowe może być w jajowodzie.. mam mieć wizytę kontrolna za tydzień. Luteina 2x1. No i obserwacja... trochę jestem podłamana i przestraszona. Beta z poniedziałku 4770.

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
    2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
    4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
    7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
    9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
    14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 %
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:
    Hej, mam do Ciebie pytanie, czy jak byłaś na wizycie 5+0 miałaś już ciałko żółtkowe? Ja dziś byłam na swojej pierwszej wizycie, pęcherzyk ciazowy jest w macicy, w prawdzie nie wiem ile ma, ale nie ma ciałka żółtkowego. Ginekolog poinformowała mnie o możliwości CP, ze względu na fakt, że cały czas w różnej skali powobolwa mnie podbrzusze.. I mówiła, że może być to pseudo pęcherzy, a ciałko żółtkowe może być w jajowodzie.. mam mieć wizytę kontrolna za tydzień. Luteina 2x1. No i obserwacja... trochę jestem podłamana i przestraszona. Beta z poniedziałku 4770.

Ale beta rośnie prawidłowo, tak? Progesteron też masz bardzo dobry, w cp prog jest przeważnie niski. Nie rozumiem trochę dlaczego ostatnio lekarze tak rzucają tymi pozamacicznymi bez wyraźnych wskazań, przecież to tyle stresu funduje kobietom 😮‍💨 W 5+0 nie musi być jeszcze uwidoczniony pęcherzyk żółtkowy i to jest w porzadku. Ważne że jest ciążowy, a na żółtkowy i zarodek trzeba poczekać do końca 5 tygodnia. Pseudo pęcherzyki są zwykle maleńkie-2/3mm. Ile u ciebie wynosił pęcherzyk ciążowy na tym ostatnim badaniu? Edit. Doczytałam że nie wiesz ile ma. Na twoim miejscu rozwazylabym zmianę lekarza - powinnaś wiedzieć takie rzeczy, dostać zdjęcie z usg, byłabyś o niebo spokojniejsza.
    Co do żółtkowego - mój mierzył 0,18 cm w 5+3, czyli dosłownie ledwo się wtedy pojawił - gdybym przyszła w 5+0 to pewnie miałabym taki sam obraz USG jak ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 15:17

siesiepy lubi tę wiadomość

• inome Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Ale beta rośnie prawidłowo, tak? Progesteron też masz bardzo dobry, w cp prog jest przeważnie niski. Nie rozumiem trochę dlaczego ostatnio lekarze tak rzucają tymi pozamacicznymi bez wyraźnych wskazań, przecież to tyle stresu funduje kobietom 😮‍💨 W 5+0 nie musi być jeszcze uwidoczniony pęcherzyk żółtkowy i to jest w porzadku. Ważne że jest ciążowy, a na żółtkowy i zarodek trzeba poczekać do końca 5 tygodnia. Pseudo pęcherzyki są zwykle maleńkie-2/3mm. Ile u ciebie wynosił pęcherzyk ciążowy na tym ostatnim badaniu? Edit. Doczytałam że nie wiesz ile ma. Na twoim miejscu rozwazylabym zmianę lekarza - powinnaś wiedzieć takie rzeczy, dostać zdjęcie z usg, byłabyś o niebo spokojniejsza.
    Co do żółtkowego - mój mierzył 0,18 cm w 5+3, czyli dosłownie ledwo się wtedy pojawił - gdybym przyszła w 5+0 to pewnie miałabym taki sam obraz USG jak ty.
    Namisa, jesteś nieoceniona i Twoja wiedza to skarb i potęga. Wizyta na luxmed. Ogólnie ginekolog prowadziła moja pierwsza ciążę, bardzo ja cenie i lubię. Na Tą wizytę wcisnęła mnie bo nie było wolnych terminów, tak samo na następną.. za tydzień. Powiedziała, że gdyby nie te bóle brzucha, to nawet by nie wspomniała o możliwości CP. Bardziej robi, żeby mnie uwrażliwić, że gdyby coś się działo, mam działać i jechać do szpitala. Może i mówiła coś o wymiarach pęcherzyka, ale byłam tak zestresowana, że nie wykąpałam. Mówiła, że jest kółeczko, ale nie pamiętam ile ): tak, ostatni przyrost bety to 101 %..
    Nie wiem jak wytrzymam ten tydzień. Fakt, że ten bol brzucha leci już drugi tydzień. Ale czytałam, W przy CP raczej jest po jednej stronie.. ja mam taki rozlany, okresowy..

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:
    Namisa, jesteś nieoceniona i Twoja wiedza to skarb i potęga. Wizyta na luxmed. Ogólnie ginekolog prowadziła moja pierwsza ciążę, bardzo ja cenie i lubię. Na Tą wizytę wcisnęła mnie bo nie było wolnych terminów, tak samo na następną.. za tydzień. Powiedziała, że gdyby nie te bóle brzucha, to nawet by nie wspomniała o możliwości CP. Bardziej robi, żeby mnie uwrażliwić, że gdyby coś się działo, mam działać i jechać do szpitala. Może i mówiła coś o wymiarach pęcherzyka, ale byłam tak zestresowana, że nie wykąpałam. Mówiła, że jest kółeczko, ale nie pamiętam ile ): tak, ostatni przyrost bety to 101 %..
    Nie wiem jak wytrzymam ten tydzień. Fakt, że ten bol brzucha leci już drugi tydzień. Ale czytałam, W przy CP raczej jest po jednej stronie.. ja mam taki rozlany, okresowy..

Te rozlane bóle brzucha to raczej typowy objaw na tym etapie. Magnez, ewentualnie nospa może pomóc, jeśli bóle są nieznośne. Przy takiej becie w ciąży pozamacicznej ból byłby zdecydowanie mocniejszy (o ile nie byłabyś już w szpitalu na stole operacyjnym) i skoncentrowany, w końcu ciąża rozwijałaby się w konkretnym jednym punkcie, np. w jajowodzie, mocno uciekając tak delikatne, nieprzystosowane do tego tkanki. Myślę że już za tydzień spokojnie zobaczysz zarodek tam gdzie ma być - może jeszcze bez serducha, ale na spokojnie, wszystko w swoim czasie. Odpoczywaj, dbaj o siebie, łykaj magnez - to będzie ciężki tydzień ale dasz radę, rośnie w tobie mały cud! 🤞💪

siesiepy lubi tę wiadomość

• smoothie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:

Hmm mnie prawie w każdej ciąży pobolewał brzuch !
    Lekarka to powinna zaprosić Cie za 5-7 dni i uspokoić☺️
    A to z jednej strony gada o pozamacicznej, a z drugiej daje luteinę.. No bym się wkurzyła.
    Trzymam kciuki za Was ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 15:55

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • inome Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Te rozlane bóle brzucha to raczej typowy objaw na tym etapie. Magnez, ewentualnie nospa może pomóc, jeśli bóle są nieznośne. Przy takiej becie w ciąży pozamacicznej ból byłby zdecydowanie mocniejszy (o ile nie byłabyś już w szpitalu na stole operacyjnym) i skoncentrowany, w końcu ciąża rozwijałaby się w konkretnym jednym punkcie, np. w jajowodzie, mocno uciekając tak delikatne, nieprzystosowane do tego tkanki. Myślę że już za tydzień spokojnie zobaczysz zarodek tam gdzie ma być - może jeszcze bez serducha, ale na spokojnie, wszystko w swoim czasie. Odpoczywaj, dbaj o siebie, łykaj magnez - to będzie ciężki tydzień ale dasz radę, rośnie w tobie mały cud! 🤞💪
    Biorę magnez dodatkowo, 2 tabletki, magne b6 forte. Trochę mnie ta beta uspokoiłaś. W ogóle mnie uspokoiłaś, dziękuję.. dziwne tylko, że ona powiedziała, że to niby 5+0, a mi wszystkie aplikacje pokazują już 6+0..

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
  • inome Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Hmm mnie prawie w każdej ciąży pobolewał brzuch !
    Lekarka to powinna zaprosić Cie za 5-7 dni i uspokoić☺️
    A to z jednej strony gada o pozamacicznej, a z drugiej daje luteinę.. No bym się wkurzyła.
    Trzymam kciuki za Was ! :)
    Właśnie mi się wydaje, że w poprzedniej mnie nie bolało, ale cholera wie, tak dawno to było.. niby ta luteina ma pomóc na te bóle.. nie winie lekarki, myślę, że nie chciała źle. Fakt nastraszyła trochę, ale myślę, że chciała dobrze..

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:
    Właśnie mi się wydaje, że w poprzedniej mnie nie bolało, ale cholera wie, tak dawno to było.. niby ta luteina ma pomóc na te bóle.. nie winie lekarki, myślę, że nie chciała źle. Fakt nastraszyła trochę, ale myślę, że chciała dobrze..

Rozumiem. Trudne są te pierwsze wizyty to fakt, dlatego ja trochę przeciągam swoją. Czasami i tak ciężko trafić w "nie za wcześnie", a "nie za późno".
    Trzymam kciuki :)

inome lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:
    Biorę magnez dodatkowo, 2 tabletki, magne b6 forte. Trochę mnie ta beta uspokoiłaś. W ogóle mnie uspokoiłaś, dziękuję.. dziwne tylko, że ona powiedziała, że to niby 5+0, a mi wszystkie aplikacje pokazują już 6+0..

Apki pokazują ci na podstawie terminu z ostatniej miesiączki, ale na USG to się czasem rozjeżdża, ciążę w obrazie są często młodsze niz OM. U mnie jest różnica 3 dni - według OM jestem dzisiaj 9+6, według USG 9+3. Nie miałaś jakieś późniejszej owulacji, po 20 dc? To jest częsta przyczyna takich różnic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 16:12

• inome Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Apki pokazują ci na podstawie terminu z ostatniej miesiączki, ale na USG to się czasem rozjeżdża, ciążę w obrazie są często młodsze niz OM. U mnie jest różnica 3 dni - według OM jestem dzisiaj 9+6, według USG 9+3. Nie miałaś jakieś późniejszej owulacji, po 20 dc? To jest częsta przyczyna takich różnic.
    Nie, jak byłam w 14 dc, ginekolog powiedziała, że jest już płyn w zatoce Douglasa, że już pękło.. kurde, kurde.. Ale tu rozjazd byłby aż o tydzień..

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:
    U mnie ciałka nie było widać, była za to torbiel, którą też na początku lekarz wziął za cp... Także na spokojnie poczekaj, przyrosty miałam podobne do twoich i niższe, także to też ci dobrze wróży 😉 Dwa tygodnie po tej wizycie już było serduszko, więc tak jak Namisa mówi, może jeszcze nie za tydzień, ale za dwa już powinnaś je zobaczyc.
    Również miałam bóle brzucha, typowo okresowe, a mam bardzo intensywne miesiączki, ale po kilku dniach regularnego brania magnezu się wyciszyły, teraz są raz na jakiś czas.
    Według OM też powinnam być jakiś tydzień do przodu, także nie ma co się martwić, wszystko zależy od momentu zagnieżdżenia, czasem owulacją się przesunie, niestety nie jesteśmy tylko na podstawie OM dobrze wywnioskować wieku zarodka, zawsze powinno się posługiwać obrazem USG. Na spokojnie mozesz przyjac ten jako faktyczny wiek. Nie przejmuj się też różnicami paru dni jak będziesz na kolejnej wizycie, to się zdarza, u mnie np. jeden dzień do przodu (w stosunku do tego sprzed dwóch tygodni) niby teraz jest.

Namisa lubi tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,9 mm Dzidziusia z bijącym serduszkiem! ❤ Wszystko prawidłowo. Termin porodu na 15.07 wg OM. Teraz pakiet badań i w połowie grudnia kolejna wizyta :)

A-6, Emka06, inome, Nadzieja97, Namisa, Brunetkaa, Agwinka, Madziq6, edka85, siesiepy lubią tę wiadomość

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • MalaEw Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Gdyby to były dni posuchy to bym pewnie nie narzekała, ale u nas się to już zamieniło w długie tygodnie. Na początku po pozytywnym teście byłam w opór zmęczona no i wiadomo, ostrożna. Ale ja już tu 10 tydzień ciazy zaczynam zaraz a zbliżenia na palcach jednej ręki mogę zliczyć. Mam nadzieję ze wraz z końcem pierwszego trymestru i tego największego spięcia wewnętrznego wrócimy do swojego stałego rytmu, bo takie przestoje nie robią dobrze mojej głowie :(

Jakże Cię rozumiem!!!!
    Seks to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę.....cieszy mnie to, że mój mąż to rozumie i pociesza, że to minie, a wtedy o ile nie będzie ten blokady o której pisała A-6 (dziecko w środku!) to wrócimy do rytmu....

26.05. 36+5, 19:39 urodził się Franuś, 3160 g, 51 cm ❤️

event.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    2,9 mm Dzidziusia z bijącym serduszkiem! ❤ Wszystko prawidłowo. Termin porodu na 15.07 wg OM. Teraz pakiet badań i w połowie grudnia kolejna wizyta :)
    Gratulacje, rośnij zdrowo kropku!

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Nadzieja97 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inome wrote:

A czy ból brzucha jak na okres lekko to nie objaw normalnie ciążowy ? Z tego co wiem i u mnie tak było, to też się martwiłam że czuje bóle (nie mocne ) jak na okres, a lekarz mówił że to normalne bo się macica rozciąga i z tego co pamiętam to na różnych etapach ciazy co jakiś czas właśnie mnie pobolewal

farfalla92 lubi tę wiadomość

25 🎁
    2020 💒
    07.2021 👧

Hashimoto

4cs
    23.02.2023 (11dpo) ⏸️ beta 32 ✊💚 prog 15.10
    25.02.2023 beta 87 (przyrost 178%) ✊💚 prog 16.30
    10.03.2023 (6+3) 0.22cm kropka z ❤️
    31.03.2023 (9+3) 2.4 cm fasolki ❤️
    24.04.2023 (12+6)Prenatalne(niskie ryzyko)6.7cm🩷🌸
    22.05.2023 (16+6) 153g🩷🌸
    19.06.2023 połówkowe 🙏

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:

Super, niech malec zdrowo rośnie! 💖 Czyli kolejna wizyta dopiero za miesiąc? Trochę poczekasz, ale bedzie piękny przeskok w rozwoju 🍀💚

• inome Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja97 wrote:
    A czy ból brzucha jak na okres lekko to nie objaw normalnie ciążowy ? Z tego co wiem i u mnie tak było, to też się martwiłam że czuje bóle (nie mocne ) jak na okres, a lekarz mówił że to normalne bo się macica rozciąga i z tego co pamiętam to na różnych etapach ciazy co jakiś czas właśnie mnie pobolewal
    Trochę jak na okres, taki właśnie jakby się coś rozciągało, promieniujący czasem do pachwin..jakby takie mrowienie czasem..

Kurcze, coś źle sprawdziłam. Apka pokazuje 6 tydzień, ale jest napisane 5+1.. Czyli w sumie zgadza się.

Dziękuję Wam serdecznie za słowa wsparcia, ten tydzień będzie bardzo ciężki do przetrwania, ale mam nadzieję, że niedługo oficjalnie będę mogła dołączyć do grona brzuchatek. Jeszcze raz dziękuję *:

Namisa lubi tę wiadomość

08.2019 córeczka
    07.2022 cb
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ