Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
A odnośnie ciśnienia to - jeszcze - nie mierze. Ale zacznę! Bo z tymi moimi skokami przewizytowymi mnie trochę nastraszyli, więc muszę to ogarnąć. Nie sądzę że na co dzien mam taki problem, nie mam żadnych objawów, ale kontrolowac trzeba.
A-6 lubi tę wiadomość
-
Madziq jakże ja Cie rozumiem....też mam dokładnie 6 kg na minusie 😉 także u mnie bez żadnych zmian. Dziś wymiotowałam tylko raz (juhu!).
Oj tak! Prenatalne już zaraz....stres ogromny, ale cieszę się, że będzie już z kompletem badań krwi. W ogóle jak one wyglądają dokładnie? Nie wiem czy brać starego....
Namisa juz choinka ubrana??? Oj, ja ubieram zawsze w Wigilię 😉
A-6, Madziq6 lubią tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Madziq jakże ja Cie rozumiem....też mam dokładnie 6 kg na minusie 😉 także u mnie bez żadnych zmian. Dziś wymiotowałam tylko raz (juhu!).
Oj tak! Prenatalne już zaraz....stres ogromny, ale cieszę się, że będzie już z kompletem badań krwi. W ogóle jak one wyglądają dokładnie? Nie wiem czy brać starego....
Ja od jakiegoś czasu samym początkiem grudniaPo świętach mnie już tak ta choinka nie cieszy, najlepszy jest dla mnie ten okres oczekiwania, więc cały grudzień chce sobie zrobic już taki w świątecznej aurze 🎄 Ale za to mamy taką tradycje rodzinną że w wigilię tata zawsze przynosił nad ranem świeżą choinkowa gałązkę od sąsiada z drzewa - i ja ubieraliśmy razem, pachniała niesamowicie 😍
Mysle że prenatalne to jak standardowe USG tylko dłużej i dokładniej + z wynikiem pod koniec wyzyty. Ja jeszcze będę mieć pobranie krwi więc myślę że chwilę to wszystko zejdzie.
Kurde, -6 kg to już jest trochę, współczuję wam mega dziewczyny. U mnie +1 kg od 7 tygodnia (wcześniej się nie ważyłam więc nie wiem ale wydaje mi się że mogę to uznać za swoją wagę startowa). Ciekawe z jakim wynikiem zakończę ten okoloswiateczny czas 😁 Ale, to już drugi trymestr - tu można już więcej 😆A-6 lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Madziq jakże ja Cie rozumiem....też mam dokładnie 6 kg na minusie 😉 także u mnie bez żadnych zmian. Dziś wymiotowałam tylko raz (juhu!).
Ja akurat miałam krew pobierana tydzień wcześniej, wiec dostałam cały pakiet z badania razem z usg. A usg standardowo, tylko sporo dłużej i bardzo dokładnie - sprawdza wszystko, mózg, kregoslup, wszystkie organy, serducho, przepływy, zastawki, tętnice, mierzy przeziernosc, sprawdza kość nosowa… bardzo dokładne usg. Ja polecam wziąć starego, ja wzięłam i nie żałuje, bo na zwykłym USG by tyle nie zobaczył, a tu naprawdę kompleksowo. No i wzruszenie niesamowite. ❤️
MalaEw, A-6 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Namisa wrote:Ja od jakiegoś czasu samym początkiem grudnia
Po świętach mnie już tak ta choinka nie cieszy, najlepszy jest dla mnie ten okres oczekiwania, więc cały grudzień chce sobie zrobic już taki w świątecznej aurze 🎄 Ale za to mamy taką tradycje rodzinną że w wigilię tata zawsze przynosił nad ranem świeżą choinkowa gałązkę od sąsiada z drzewa - i ja ubieraliśmy razem, pachniała niesamowicie 😍
Mysle że prenatalne to jak standardowe USG tylko dłużej i dokładniej + z wynikiem pod koniec wyzyty. Ja jeszcze będę mieć pobranie krwi więc myślę że chwilę to wszystko zejdzie.
Kurde, -6 kg to już jest trochę, współczuję wam mega dziewczyny. U mnie +1 kg od 7 tygodnia (wcześniej się nie ważyłam więc nie wiem ale wydaje mi się że mogę to uznać za swoją wagę startowa). Ciekawe z jakim wynikiem zakończę ten okoloswiateczny czas 😁 Ale, to już drugi trymestr - tu można już więcej 😆
Tez mam +1 jakoś od 7 tygodnia, za tydzień pewnie bedzie mnie ważyć położna, to zobaczymy jak to wyglada 😂 Ale ja sporo jadłam, miałam ogromny apetyt, dopiero teraz zaczęłam jeść tak standardowo.Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Madziq6 wrote:O matulu ja to wam zazdroszczę że czujecie się coraz lepiej 🙈ja nadal czuję się kiepsko, na okrągło mi niedobrze czasem jest zwrot towaru ale tego od początku było niewiele. Jem tyle co kot napłakał ale staram się coś zawsze wcisnąc bo jak niezjem to jest jeszcze gorzej 🥴🥴narazie mam już 6kg na minusie zobaczymy ile dobije tym razem 🙄czasami pobolewa podbrzusze ale ja już jestem i na luteinie i na dupku. Staram się Oszczedzac ale przy trójce dzieci wiadomo jak to jest 😅😅jedyne co mnie zadziwia to mimo braku jedzenia,chudnięcia moje wyniki są bardzo dobre aż w szoku jestem🙈🙈♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Babova wrote:Ja bardzo dobrze, o ile od początku ciąży jedynym męczącym objawem była senność, tak teraz powoli chyba odchodzi, bo mam więcej energii, wiec bardzo mnie to cieszy. No i jestem jeszcze na emocjach po prenatalnych, w dodatku w przyszły piątek znowu zobaczę Dzidziuta, więc bajka ❤️
Co do prenatalnych, to ja tez nie wiedziałam o takim wykazie. Jeśli ma certyfikat to na spokojnie, nie martwiłabym się
Ja ciśnieniomierz kupiłam w tym tygodniu i od poniedziałku mierzę - myślałam, ze moje bóle głowy były z ciśnienia, ale jednak nie. Tak czy siak, mierze codziennie, ja jestem niskocisnieniowcem, wiec każdy skok jest u mnie istotny.
Namisa, oh nie zazdroszczę wizyty w takim razie 😂🤞🤞 Pochwał się choinką jak masz ochotę ☺️
Babova, Namisa, ja +1,5kg ale jem co mi się nawinie, bo wtedy mdłości maleją, choć ostatnio praktycznie zero ich mam. Oh i mleko, jak mi smakuje cieplutkie mleko 😳🤤♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
-
A-6 wrote:Powiesz mi coś więcej o tych skokach u niskociśnieniowcow? Bo też jestem i ostatnio zauważyłam że coś nie tak u mnie z tym więc planuję zakupić ciśnieniomierz. Jaki masz?
Namisa, oh nie zazdroszczę wizyty w takim razie 😂🤞🤞 Pochwał się choinką jak masz ochotę ☺️
Babova, Namisa, ja +1,5kg ale jem co mi się nawinie, bo wtedy mdłości maleją, choć ostatnio praktycznie zero ich mam. Oh i mleko, jak mi smakuje cieplutkie mleko 😳🤤
Znaczy generalnie chyba i tak mamy lepiej, niż ci z wysokim ciśnieniem, bo łatwiej ciśnienie podnieść niż zbić 😃 Ale ja po prostu mocno odczuwam, jak mi ciśnienie się podnosi, trzeba ponoć kontrolować w ciąży, bo lubi być wyższe, a u nas mocniej się to odczuje.
Ja mam braun exactfit, stary kupił, bo lubi takie bajery - ma apke na telefon i robi Ci wykresy Twojego ciśnienia. Fajna sprawa. Ale tak naprawdę obojętnie jaki kupisz, byle działał
Ej z tym mlekiem to coś jest, bo ja zawsze jadłam płatki z zimnym mlekiem, a teraz tak mnie wzięło na gorące, ze jem tylko takie 😂A-6 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Znaczy generalnie chyba i tak mamy lepiej, niż ci z wysokim ciśnieniem, bo łatwiej ciśnienie podnieść niż zbić 😃 Ale ja po prostu mocno odczuwam, jak mi ciśnienie się podnosi, trzeba ponoć kontrolować w ciąży, bo lubi być wyższe, a u nas mocniej się to odczuje.
Ja mam braun exactfit, stary kupił, bo lubi takie bajery - ma apke na telefon i robi Ci wykresy Twojego ciśnienia. Fajna sprawa. Ale tak naprawdę obojętnie jaki kupisz, byle działał
Ej z tym mlekiem to coś jest, bo ja zawsze jadłam płatki z zimnym mlekiem, a teraz tak mnie wzięło na gorące, ze jem tylko takie 😂
Zerknę i rozważę. Ostatnio tak mi głową po prawej stronie pulsowała, że myślałam że wybuchnie 😅 Często też ostatnio słyszę szum w uszach, co kiedyś było rzadkością, cóż, na pewno to ma wiele wspólnego z moimi pragnieniami słonych potraw 🫣♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
-
Hej
ja prenatalne mam w piatek i tez już nie moge sie doczekac
odnosnie ciśnienia to zawsze mialam niskie.. ale u Mnie pojawia sie inny problem.. cisnienie w ciaxy zaczyna byc bardzo niskie, dolne rozkurczowe czesto jest na poziomie 56-58... dzis rano nawet z ciekawosci zmierzylam i pils tez byl niski... ledwo 59. Czy ktos tez tak mial? Musze koniecznie porozmawiac o tym z lekarzem
Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
A-6 wrote:Madziq, długo cię nie widziałam! 6kg na minusie jest martwiące, ale zależy jaką wagę mialas wyjściowo, a jak masz dobre wyniki to troszkę poprawia sytuacje, jednak przedłużający się deficyt nie jest zbyt korzystny. Szkoda jednak, że musisz tak cierpieć 😞
Co do prenatalnych to polega to na dużo dokładniejszym USG jest sprawdzane wszystko mózg,serduszko przyzierność no wszystko dokładnie. A ty widzisz na ekraniku przed sobą jak dziecko się kręci w brzuszku aaa i jest puszczane serduszko jeżeli wcześniej niemialas okazji słyszęc;) -
Basniowa wrote:Hej
odnosnie ciśnienia to zawsze mialam niskie.. ale u Mnie pojawia sie inny problem.. cisnienie w ciaxy zaczyna byc bardzo niskie, dolne rozkurczowe czesto jest na poziomie 56-58... dzis rano nawet z ciekawosci zmierzylam i pils tez byl niski... ledwo 59. Czy ktos tez tak mial? Musze koniecznie porozmawiac o tym z lekarzem
Ja odwrotnie, u mnie ciśnienie wyższe w ciąży. Puls to ja zawsze miałam bardzo wysoki, a teraz utrzymuje się tak na poziomie 80, na szczęście, bo było dawniej fatalnie. Porozmawiaj, ciśnienie trzeba kontrolować, zwłaszcza w ciąży.Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Basniowa wrote:Hej
Cieszę się jednak że nie mam wysokiego ciśnienia, to szczególnie pod koniec ciąży chyba nie zbyt bezpieczne?
Namisa, wydaje się wysoka choinka! Podobają mi się właśnie takie jednokolorowe światełka, dzisiaj zawieszam na okno takie żółte właśnie, tylko przedłużacz muszę kupić 😅♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
-
MalaEw wrote:Piękna! I w donicy 😻 masz już miejsce, gdzie po świętach ja wsadzić? ❤️
Pewnie!Dopiero zaczęliśmy coś ogarniać w naszym ogrodzie, w związku z tym posadzone drzewka są jeszcze lilipucie 😁 Taka jodełka idealnie mi się sprawdzi na wysokości okna sąsiada 😆
MalaEw, A-6 lubią tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Super! Jestem przeciwniczka ciętych choinek więc ten widok bardzo cieszy 😍
Jak nastrój przed prenat??
Już powoli się zaczyna odpalać stresor, ale jeszcze nie ma tragediiWiększość mysli krąży wokół jutra, całe szczęście o 12 mam wizytę więc nie będzie znowu czekania całego dnia. Ogółem nastawienie mam pozytywne - kurcze, czuje się tak dobrze w tej ciąży, wyniki badań mam książkowe, zero odchyleń w morfologii czy moczu (chyba pierwszy raz w życiu), sumiennie się suplementuje już tyle czasu - no przecież musi być dobrze! Ale stres jest, scenariusze przeróżne w głowie się zaczynają odpalać, dlatego jak będzie już po to mega odetchne.
A ty, jak u ciebie z nastrojem przed?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 13:41
Vivico, A-6, Babova, dracaena lubią tę wiadomość
-
Ogromny stres....mimo dobrych wyników (o dziwo) gdzies w głowie zawsze jest lęk czy płód jest zdrowy....tym bardziej, że to ostatni gwizdek "jakby co". Będę trzymać kciuki i daj znać koniecznie!
-
MalaEw wrote:Ogromny stres....mimo dobrych wyników (o dziwo) gdzies w głowie zawsze jest lęk czy płód jest zdrowy....tym bardziej, że to ostatni gwizdek "jakby co". Będę trzymać kciuki i daj znać koniecznie!
Będzie zdrowy, na pewno! 💖 Jeszcze chwila i wszystkie się o tym przekonamy 🥰 Na pewno dam znać co i jak. Tylko na znanym lekarzu przeczytałam jedna opinie, że ten lekarz który będzie mi wykonywał badanie ma tendencję do nie dawania zdjęć, a mi z kolei zawsze głupio się upominać o różne rzeczy. Może coś nagram chociaz 😬🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 14:51