Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta2506 wrote:Który to tydzień już ? Mocno trzymam kciuki za ciebie ✊
Według aplikacji dziś 7+6. Na usg młodsza ciąża. Ale ginekolog mówił, że wszystko ok.. Zobaczymy. Mam nadzieję, że nadrobi te 4 dni.
Dziękuje❤️ ja również trzymam za Was kciuki 🤞Niaha, Aneta2506, siesiepy, oloska, Paprota9418, Namisa, Lionsgirl, Beezi, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Namisa, mnie się Twój wykres podoba trzymam kciuki 🤞
U mnie dzisiaj pik. Powtórzę jeszcze wieczorem ale to juz chyba to. A chłopa jak nie było tak nie ma. Tak sobie analizuje, że jeśli dziś pik, owulacja jutro, to może jak jutro ❤️ to nie wszystko stracone 🤓Anett93, Niaha, siesiepy, oloska, Namisa lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
edka85 wrote:Niby to już czwarte,a człowiek zawsze tak samo to przeżywa jakby było pierwsze,co nie?
edka85 lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:Według aplikacji dziś 7+6. Na usg młodsza ciąża. Ale ginekolog mówił, że wszystko ok.. Zobaczymy. Mam nadzieję, że nadrobi te 4 dni.
Dziękuje❤️ ja również trzymam za Was kciuki 🤞 -
kropka27 wrote:Namisa, mnie się Twój wykres podoba trzymam kciuki 🤞
U mnie dzisiaj pik. Powtórzę jeszcze wieczorem ale to juz chyba to. A chłopa jak nie było tak nie ma. Tak sobie analizuje, że jeśli dziś pik, owulacja jutro, to może jak jutro ❤️ to nie wszystko stracone 🤓kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Longanimity wrote:Zazdroszczę! Też bym chciała iść, no ale cóż... 🤧🤒
siesiepy, oloska, Paprota9418 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Cześć w niedzielę! 🤗
Mnie te testy owu chyba weszły za mocno, bo dziś mi się śniło, że wyłapałam pik 😂siesiepy, oloska, Agn1000, czarneniebo, edka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
ChocoMonster wrote:Zobaczysz jak szybko zleci do wizyty serduszkowej
siesiepy, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Cześć w niedzielę! 🤗
Mnie te testy owu chyba weszły za mocno, bo dziś mi się śniło, że wyłapałam pik 😂 -
kropka27 wrote:Namisa, mnie się Twój wykres podoba trzymam kciuki 🤞
U mnie dzisiaj pik. Powtórzę jeszcze wieczorem ale to juz chyba to. A chłopa jak nie było tak nie ma. Tak sobie analizuje, że jeśli dziś pik, owulacja jutro, to może jak jutro ❤️ to nie wszystko stracone 🤓
Choco u nas również tyle, że święta będą grzybowe 😁 Mąż mówi, ze stali w jednym miejscu i aż ich plecy już bolały i postanowili wracać zostawiając dla innych grzybiarzy 😊
Emka, sprawdzaj hahah 🤞
Madziq, fajnie jest mieć właśnie z kimś się podzielić obawami, no i napewno wiesz że nie ma co się martwić 😉 byle do wizyty, a potem byle do 2 trymestru itd 😊Madziq6, Anett93, Emka06 lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Jestem na początku 49 strony, zaraz nadrobię resztę.
Paprota, idziecie w zwykłą czy jakąś legacy typu pandemic sezon 2?
Choco udanych zbiorów! My też mieliśmy wybrać się na grzyby ale nie wiem czy znajdziemy wenę.
Madziq a daj spokój z tymi pinkami, "super czułe" ehe.
RudaMaruda no właśnie dlatego zaleca się czekać z głoszeniem wszystkim do tego 3 msc. Ja też pewnie będę czekać do tego momentu, bo nadejdzie jakiś biochem mi czy późniejsze poronienie, pochwalę się teściom i zaś będzie że to moja wina bo nie uważałam, do koni siana chodziłam dawać.
Namisa, oby wyszedł piękny prog. Kciuki trzymam za Twój cykl!
NaszCud no własnie nikt się na dzisiaj nie zapisał. :p
edka85 ale wredna baba. To nie dziwne że w ten sposób się do nich odzywasz.
Anett podziel się z nami wynikami
czarneniebo niektórym nie ma co mówić wcześnie. Serio. U mnie tylko moja mama będzie wiedzieć jak załapię.Namisa, czarneniebo, Anett93 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Madziq6 wrote:Uwierz mi to wciąga 😅😅w pierwszym i drugim cyklu robiłam je hurtowo 😅🙈 w trzecim mniej a w czwartym tylko przez 3 dni 🙈ale to też dlatego że te falacelki są za drogie szkoda mi kasy było szarżować 😅😅😅😅
A ja za to na odwrót, kupiłam żeby zrobić z ciekawości, po 2 cyklach zostały mi jeszcze 2 więc pewnie je zrobie w kolejnym i tyle, więcej nie zamierzam, no ale każda z nas ma inne podejście 😅
No i ja wiem kiedy mam owulacje i w sumie nigdy nie miałam problemu cyklu bezowulacyjnego, raz tylko pęcherzyk nie pękł ale to już tylko usg potwierdza, ewentualnie jak u mnie czasem nawet się to czuje😵💫👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
czarneniebo wrote:Według aplikacji dziś 7+6. Na usg młodsza ciąża. Ale ginekolog mówił, że wszystko ok.. Zobaczymy. Mam nadzieję, że nadrobi te 4 dni.
Dziękuje❤️ ja również trzymam za Was kciuki 🤞
Dobrze powiedział lekarz bo 4 dni to nie duża różnica ☺️ a kiedy kolejna wizyta?siesiepy, czarneniebo, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
10dc endometrium 3mm, na jednym jajniku pęcherzyk 8mm, reszta mała. Gin mówi że może być cykl bezowulacyjny 😭
Ja chwilę przed owulacja miewałam endometrium grubości 6-8 mm 🤷🏻♀️ a co do pęcherzyka i braku owulacji - jak długie masz cykle? Nie byłaś osłabiona / zestresowana w ostatnim czasie? To mogło wpłynąć na przesunięcie owulacji.
A moim zdaniem mówienie w 10 dc, że cykl może być bezowulacyjny... To jak wróżenie z fusów 🤷🏻♀️ po 20dc jeszcze bym zrozumiała, ale tak? Uchy do góry - dużo może się jeszcze zmienić 😉 a o na forum znajdziesz przypadki dziewczyn, które zobaczymy dwie kreski z najbardziej "straconych" cykli 😉ChocoMonster, Kaja1234 lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Szybka informacja. Byłam wczoraj w rossku i moja uwagę zwrócił olej z nasion wiesiołka.
http://www.rossmann.pl/Produkt/Skora-wlosy-i-paznokcie/Oleofarm-Wiesiolek-60-tabletek-60-szt,405276,9016
Na szybko porównałam sobie z oeparolem, dzienna dawka jest dwa razy mniejsza, opakowanie ma tyle samo tabletek, cena 5zl większą, dodatkowo zawiera witaminę e i a. Więc ja chyba jutro sobie ładnie to kupię. 😇ChocoMonster, Madziq6, Agn1000, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Czy Wy wiecie, że ja nie lubię grzybobrań? 🙈 mam dużo wspomnień z dzieciństwa, gdzie chodzę w niewygodnych kaloszkach po lesie, wszędzie są pajęczyny, w dodatku nie potrafię nic znaleźć 😁 no nie, nie, to nie dla mnie 😉
Planszówki za to wybieram takie bardziej ogólne, gdzie nie spoczywa na mnie cała presja zrobienia czegoś najlepiej. Te kotki wyglądają sympatycznie 😉😁
Namisa, trzymam mocno kciuki za ten cykl ❤️🤗
Madziq6, Paprota9418, Namisa lubią tę wiadomość
-
Tak się zastanawiam, jak urozmaicacie Wam te dni owulacyjne? Tak, żeby nie było to tylko staranie się o bobo. Wiecie u mnie te starania już strasznie długo trwają, chciałabym jakoś podkręcić atmosferę, ale nie mam pomysłu. Może macie jakąś super bieliznę do polecenia? Albo jakiś gadżet? Cokolwiek?
-
oloska wrote:Czy Wy wiecie, że ja nie lubię grzybobrań? 🙈 mam dużo wspomnień z dzieciństwa, gdzie chodzę w niewygodnych kaloszkach po lesie, wszędzie są pajęczyny, w dodatku nie potrafię nic znaleźć 😁 no nie, nie, to nie dla mnie 😉
Planszówki za to wybieram takie bardziej ogólne, gdzie nie spoczywa na mnie cała presja zrobienia czegoś najlepiej. Te kotki wyglądają sympatycznie 😉😁
Namisa, trzymam mocno kciuki za ten cykl ❤️🤗oloska lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
siesiepy wrote:Jestem na początku 49 strony, zaraz nadrobię resztę.
Paprota, idziecie w zwykłą czy jakąś legacy typu pandemic sezon 2?
Choco udanych zbiorów! My też mieliśmy wybrać się na grzyby ale nie wiem czy znajdziemy wenę.
Madziq a daj spokój z tymi pinkami, "super czułe" ehe.
RudaMaruda no właśnie dlatego zaleca się czekać z głoszeniem wszystkim do tego 3 msc. Ja też pewnie będę czekać do tego momentu, bo nadejdzie jakiś biochem mi czy późniejsze poronienie, pochwalę się teściom i zaś będzie że to moja wina bo nie uważałam, do koni siana chodziłam dawać.
Namisa, oby wyszedł piękny prog. Kciuki trzymam za Twój cykl!
NaszCud no własnie nikt się na dzisiaj nie zapisał. :p
edka85 ale wredna baba. To nie dziwne że w ten sposób się do nich odzywasz.
Anett podziel się z nami wynikami
czarneniebo niektórym nie ma co mówić wcześnie. Serio. U mnie tylko moja mama będzie wiedzieć jak załapię.siesiepy, oloska lubią tę wiadomość