Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
My jeszcze w łóżeczku turystycznym u teściów musimy wymienić materac, bo obecny po bratanicy męża jest kokosowy, a ja bardzo bardzo nie jestem przekonana do kokosa. 😂 No i jest strasznie nieprzyjemny wręcz w dotyku, nie wiem co to za materac, ale jakby miał ten kokos tuż pod pokrowcem (a nie jako warstwa usztywniająca środkowa) bo drapie dosłownie. 😆 Ale to później, chwila minie zanim się dokulamy do teściów. 😅 I na szczęście te do łóżeczek turystycznych są względnie niedrenujące portfela. 😂
Ze smoczkami niby tak, ale jak doliczę przesyłkę to musiałoby mi od danej sprzedającej pasowac kilka rzeczy, a tak dorzucę do zamówienia aptecznego. 😅 Które muszę w końcu pod koniec tego tygodnia już naprawdę kliknąć bo się do tego jak pies do jeża zabieram. 😂
Namisa, podziwiam. My w końcu używkę kupowaliśmy rok temu od autoryzowanego dealera, żeby nie mieć przejść. 😅 Za dużo było ofert na sprowadzane auta, które po VIN były doprowadzone z ruiny do użyteczności.Namisa lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
dracaena wrote:My jeszcze w łóżeczku turystycznym u teściów musimy wymienić materac, bo obecny po bratanicy męża jest kokosowy, a ja bardzo bardzo nie jestem przekonana do kokosa. 😂 No i jest strasznie nieprzyjemny wręcz w dotyku, nie wiem co to za materac, ale jakby miał ten kokos tuż pod pokrowcem (a nie jako warstwa usztywniająca środkowa) bo drapie dosłownie. 😆 Ale to później, chwila minie zanim się dokulamy do teściów. 😅 I na szczęście te do łóżeczek turystycznych są względnie niedrenujące portfela. 😂
Ze smoczkami niby tak, ale jak doliczę przesyłkę to musiałoby mi od danej sprzedającej pasowac kilka rzeczy, a tak dorzucę do zamówienia aptecznego. 😅 Które muszę w końcu pod koniec tego tygodnia już naprawdę kliknąć bo się do tego jak pies do jeża zabieram. 😂
Namisa, podziwiam. My w końcu używkę kupowaliśmy rok temu od autoryzowanego dealera, żeby nie mieć przejść. 😅 Za dużo było ofert na sprowadzane auta, które po VIN były doprowadzone z ruiny do użyteczności.
Mi ostatnio wykupili 2 paczki po 2 sztuki smoczków nowych od jednej sprzedającej, bo blisko mnie to chciałam podjechać osobiście żeby za wysyłkę nie płacić 😅
Ta apteczną wyprawka ciągnie się za nami niemiłosiernie, powodzenia!♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet! 💗💐 Dużo słoneczka, bezobjawowej drugiej połowy/końcówki ciąży, samych lekkich i przyjemnych porodów oraz spokojnych, ceniących sen nade wszystko dzieciaczków 🥰❤️😘
Ja właśnie wróciłam od uro-fizjo, jestem wymasowana wzdłuż i wszerz, uwielbiam ❤️ Teraz robię kawę i zabieram się do wymiany garderoby na wiosenną, pakowania tych ubrań z których "wyrosłam" i planowania czy muszę coś jeszcze kupić ubraniowego czy jakoś doturlam się do tego czerwca w tym co mam 😅
Dobrego dnia ☀️Babova, MalaEw, Brunetkaa lubią tę wiadomość
-
A-6 wrote:No kokos to jednak włókno naturalne, które lubią różne żyjątka, może nie jest to nic złego dla osoby dorosłej, bo jednak wszędzie w okół nas one są, to dzieciaczki są bardzo podatne na alergie na tak wczesnym etapie, więc te w okół nas im wystarczą, nie trzeba dodawać tych w materacu.
-
No my nie kupowaliśmy tego materaca, jest w spadku po prostu. Ogółem mam wrażenie, że musiał być te 3-4 lata temu boom na kokos, bo brat męża dzieciakom kupował właśnie kokosowe materace. A to jak wszystko, co jakiś czas wchodzi jakaś nowa moda i wiedza, a producenci zrobią wszystko żeby sprzedać swój produkt, nie każdy tę wiedzę jakoś mocno filtruje. 😉 Wiadomix, że rodzice małych dzieci są super konsumentami. 😅👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Dzień dobry! Witam się po wypiciu glukozy, rzeczywiście cytrynowa jest o wieeele lepsza, niż ta zwykła. Ale chyba sie średnio zapowiadają wyniki, bo z palca miałam prawie 100 na czczo, także czuje, że będzie kiepsko. Ale zobaczymy 🥲Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Dzień dobry! Witam się po wypiciu glukozy, rzeczywiście cytrynowa jest o wieeele lepsza, niż ta zwykła. Ale chyba sie średnio zapowiadają wyniki, bo z palca miałam prawie 100 na czczo, także czuje, że będzie kiepsko. Ale zobaczymy 🥲
Ja dziś stchorzylam....tzn. nie chciało mi się tam kwitnąć 2 godziny. Zrobiłam standard czyli morfo, mocz i pakiet tarczycowy. Glukoze zrobię w przyszłym tygodniu 😂
Trzymaj się tam! Będzie dobrze 🤞
Co do materaców to zapisuje Wasze propozycje. W końcu zdecydowałam w czym Mały będzie na dole - kinderkraft 5w1, dziś mam odebrać.
Zaopatrzyłam się w biedrze w pieluchy (promocja 1+1) wydają się całkiem solidne.Babova lubi tę wiadomość
-
MalaEw wrote:Ja dziś stchorzylam....tzn. nie chciało mi się tam kwitnąć 2 godziny. Zrobiłam standard czyli morfo, mocz i pakiet tarczycowy. Glukoze zrobię w przyszłym tygodniu 😂
Trzymaj się tam! Będzie dobrze 🤞
Co do materaców to zapisuje Wasze propozycje. W końcu zdecydowałam w czym Mały będzie na dole - kinderkraft 5w1, dziś mam odebrać.
Zaopatrzyłam się w biedrze w pieluchy (promocja 1+1) wydają się całkiem solidne.
Mi tez się udało zrobić wszystko naraz, ale pewnie tez bym glukoze odpuściła gdyby nie wizyta w poniedziałek 😂 Tak się boje wyników, ze szok!
Jakie pieluchy z biedry wzięłaś? Chodzi o te tetrowe, czy pampersy? 😃Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova trzymam kciuki za glukozę - u mnie z palca było 10 jednostek więcej niż z krwi, moze u ciebie też wyjdzie podobnie 🤞🍀
MalaEw to za wyniki pozostałych badań 🤞 Super że udało się podjąć decyzję odnośnie tego w czym mały będzie spał na dole, jest z głowy! Co zaważyło na decyzji?😁 My będziemy dzisiaj składać łóżeczko turystyczne, które dostaliśmy niespodziewanie od szwagierki, zobaczymy czy chcemy sobie je zostawić u siebie czy wywieziemy do którejś mamy. No i może uda się podjechać dzisiaj w końcu do tych Bobowozków - zamykają o 17:30, a mąż kończy pracę o 16 więc tak na ostatnią chwilę. Jak nie to pewnie zostawimy to na sobotę. Dalej mam zero pojęcia i pomysłów na konkretne wózki które chce zobaczyć, chyba najwyższy czas na research 😅Babova lubi tę wiadomość
-
Babova nie martw się na zapas, te glukometry z palca to one jakieś dziwne są, zawyżają. U mnie też ileś tam wyszło oczywiście już na wkręcałam sobie, że cukrzyca będzie. A tu wyniki piękne. Trzymam kciuki żeby i u Ciebie też tak było 🤞❤️
Babova lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Babova trzymam kciuki za glukozę - u mnie z palca było 10 jednostek więcej niż z krwi, moze u ciebie też wyjdzie podobnie 🤞🍀
MalaEw to za wyniki pozostałych badań 🤞 Super że udało się podjąć decyzję odnośnie tego w czym mały będzie spał na dole, jest z głowy! Co zaważyło na decyzji?😁 My będziemy dzisiaj składać łóżeczko turystyczne, które dostaliśmy niespodziewanie od szwagierki, zobaczymy czy chcemy sobie je zostawić u siebie czy wywieziemy do którejś mamy. No i może uda się podjechać dzisiaj w końcu do tych Bobowozków - zamykają o 17:30, a mąż kończy pracę o 16 więc tak na ostatnią chwilę. Jak nie to pewnie zostawimy to na sobotę. Dalej mam zero pojęcia i pomysłów na konkretne wózki które chce zobaczyć, chyba najwyższy czas na research 😅
My na wózkowe zakupy wybieramy się w przyszłym tygodniu… zobaczymy, co z tego wyjdzie 😂 Mamy na szczęście wypatrzone dwa modele, wiec kwestia tylko tego, który ostatecznie wybierzemy. A dostawkę znalazłam używana na OLX w Gliwicach, wiec podjade i zobaczę i może już kupimy. No i być może w tym tygodniu jeszcze ogarniemy komodę. Zaczęłam tez w końcu patrzeć na zakupy apteczne, więc może w końcu zamknę kiedyś te wyprawkę 😂Namisa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
czarneniebo wrote:Babova nie martw się na zapas, te glukometry z palca to one jakieś dziwne są, zawyżają. U mnie też ileś tam wyszło oczywiście już na wkręcałam sobie, że cukrzyca będzie. A tu wyniki piękne. Trzymam kciuki żeby i u Ciebie też tak było 🤞❤️
Dziękuje, mam nadzieje, ze tak będzie! ❤️✊czarneniebo lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova, wzięłam muslinowe i flanelowe. Za 6 sztuk wyszło 25 zl więc bardzo spoko cena.
Namisa, głównie to funkcjonalność kinderkrafta oraz to, że będzie na dłużej (niby do 18 mż), poza tym opinie innych mam były bsrdzo pozytywne, natomiast cena dosyć niska.
Super, że dostaliście lozeczko turystyczne, może rozwiąże ono problem "przechowywania" Gabrysia na parterze! My z to otrzymaliśmy drewniane lozeczko do pokoju.
Babova, kciuki, by dostawka była spoko. W końcu chicco?
Namisa, Babova, współczuję tych wózkowych zakupów....choć przede mną jeszcze wybór fotelika....😒Namisa, Babova lubią tę wiadomość
-
MalaEw poczytam o tym Kinderkraft. Mi się wydaje że jednak to łóżeczko turystyczne będzie trochę za duże do naszego salonu - biorąc pod uwagę że chciałabym tam jeszcze rozłożyć matę i w przyszłości taki "baby gym" to zajmie nam to wszystko masę przestrzeni, coś bardziej kompaktowego tam widze. Ale zobaczymy 🤞Jak kupimy wózek i fotelik to poczuje dużą ulgę, bo to są te zakupy do których podchodzę jak pies do jeża - drogie i trzeba wziąć dużo różnych czynników pod uwagę 😅 Jakiś taki magiczny marketing się wokół tych dwóch pozycji wyprawkowych roztoczyl, że mnie stresuje ta mnogość wyborów 😬
-
Babova, Namisa dobrze prawi, często wychodzi z palca winycj. Jadłaś może późną kolację?
Mała Ew, my też zakupiliśmy te pieluchy, w "kosmos" są więc nie mogłam się oprzeć 🙈
My wozkowe zakupy jeszcze daleko za horyzontem 🥲
Babova, no widzisz jak ruszyłaś z wyprawka!
Ja wam zazdroszczę takich prezentów, u nas tylko ciuchy chcą dawać, może to niewdzięczność, ale my ciuchów nie chcemy, naprawdę 😅MalaEw, Namisa lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Namisa wrote:MalaEw poczytam o tym Kinderkraft. Mi się wydaje że jednak to łóżeczko turystyczne będzie trochę za duże do naszego salonu - biorąc pod uwagę że chciałabym tam jeszcze rozłożyć matę i w przyszłości taki "baby gym" to zajmie nam to wszystko masę przestrzeni, coś bardziej kompaktowego tam widze. Ale zobaczymy 🤞Jak kupimy wózek i fotelik to poczuje dużą ulgę, bo to są te zakupy do których podchodzę jak pies do jeża - drogie i trzeba wziąć dużo różnych czynników pod uwagę 😅 Jakiś taki magiczny marketing się wokół tych dwóch pozycji wyprawkowych roztoczyl, że mnie stresuje ta mnogość wyborów 😬
Zgadzam się z Tobą. Za dużo produktów....szukam dostawki chicco i nagle okazuje się, że jest kilka modeli, a wyglądają bardzo podobnie 🤦♀️
Nie rozumiem zachwytu nad chicco baby hug. Cena z kosmosu, a wiele podobnych produktów 50% tańszych na rynku 🤦♀️
Zaskoczyłyście mnie tym fotelikiem, że trzeba mierzyć go auta. Mamy dwa samochody, wybór będzie na pewno mocno ograniczony 🤦♀️ -
Ja też byłam dziś na krwi i jakas baba w kolejce do rejestracji krzyczała, że już nikogo nie dotyczy pierwszeństwo do pobrania. Ze juz nie obowiązują te przepisy. Pewnie mnie miała też na myśli... Ja pierwsze słyszę, żeby zniesiono te przywileje, ale z ciekawości sprawdzę.
-
MalaEw, ale to zależy czy będziecie w obu autach mieć bazy, bo to one powodują te największe "problemy" z dopasowaniem. Przy montowaniu na pasy każdy fotelik będzie pasował. U nas był plan bazy w jednym aucie z opcją przełożenia do drugiego w razie potrzeby, przy czym nastawiałam się, że raczej będę montować u siebie na pasy, ale też częściej korzystać z auta partnera 😉 koniec końców koleżanka pożyczy nam drugą bazę, taki fart.
A-6, jeszcze się odniosę do tego linku co wczoraj wkleiłaś, nie wiem na ile te dane odnośnie miejsc się zmieniają codziennie, ale nie do końca wydaje mi się, żeby te deklarowane miejsca w każdym z ośrodków były adekwatne. To według mnie bardziej wpada w mocno orientacyjne informacje, które mogą się w ogóle nie pokryć, a trochę nastraszyć, że np nie ma miejsca.
P.S. napisałam Ci wiadomość 😉
Trochę Wam zazdroszczę, że już prawie wszystkie jesteście po krzywych, przeraża mnie moja ewentualna kondycja po wypiciu glukozy (pierwszy raz w życiu). Kciuki za resztę wyników!MalaEw, Babova lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ja też byłam dziś na krwi i jakas baba w kolejce do rejestracji krzyczała, że już nikogo nie dotyczy pierwszeństwo do pobrania. Ze juz nie obowiązują te przepisy. Pewnie mnie miała też na myśli... Ja pierwsze słyszę, żeby zniesiono te przywileje, ale z ciekawości sprawdzę.
Głupia baba. Chyba ona we śnie je zniosła....
Za to ja miałam bardzo przyjemną sytuację, chyba już widać przez kurtkę brzuszek, kobieta przede mną sama z siebie "proszę, Pani ma pieszenstwo"🥺❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 11:07
-
A-6 siostra mnie dopytywała wczoraj w jaki rozmiar ubranek celować i powiedziałam że jesli chce kupować to już raczej 68/72, bo małych mam chyba już wystarczająco No ale fakt, jeśli ktoś chce coś kupić to jednak ubranka są takie najlatwijesze gdy ktoś nie wie czego chcemy, najbardziej uniwersalne.
MalaEw no tak, Chicco mocno się ostatnio wypromowało w internetach i teraz jadą na tej popularności mam wrażenie. A nie zawsze cena = jakość.
Edka whaat? Bardzo wątpię żeby to była prawda