Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaEw wrote:O no to super Wandzia się ma! W domu też odzyjecie ❤️
Franuś ma się już dużo lepiej, niestety słabo ciumka jedzonko i musi mieć podłączoną sondę przez nosek, która mu je dostarcza. Jeszcze nie możemy być razem, jutro kolejna próba. Ale dziś już go wyjmą z inkubatora do mydelniczki, opieka tutaj jest tak profesjonalna, że jestem pełna podziwu. Spędził u mnie na klatce 1 h, a o 16:00 idę ponownie.
Co ciekawe bilirubina lekko się podwyższyła, ale w granicach normy. Wszelkie badania tj. morfologia, mocz, usg pluc są ok, czyli wody się całkowicie wchłonęły 🥳 tylko ten odruch ssania, i będziemy razem.
Powiem Wam, że to jest inny wymiar miłości. Tak silnej i mocnej, że nie umiem tego opisać, a na samą myśl lecą mi łzy do oczu. Zrobiłabym dla tego dzidziula dosłownie wszystko....
Życzę Tobie Gravity, Babova, Edka, Namisa i A-6, abyście miały bardzo dobre porody, bez komplikacji i aby Wasze pociechy były zdrowe i silne! Mocno wierzę, że tak będzie!
P.s. Dracaena, też uważam, że poród jaki by nie był czy SN czy cc to poważne zdarzenie i rodzenie w warunkach domowych wiąże się z takim zagrożeniem, że chyba nie warto ryzykować.
A przy wyborze szpitala, kierowałabym się głównie referencyjnoscia....mi się udało trafić i na super położne, lekarzy i świetne warunki. Natomiast, gdybym miała do wyboru chamski personel, ale profesjonalny i przeciwieństwa to....same wiecie co bym wybrała....
Dziękujemy ❤️ Ja też chyba ostatecznie jak myśle o wyborze szpitala to chyba nie zdecydowalabym się na szpital np. z 1 stopniem.
MalaEw lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
MalaEw wrote:O no to super Wandzia się ma! W domu też odzyjecie ❤️
Franuś ma się już dużo lepiej, niestety słabo ciumka jedzonko i musi mieć podłączoną sondę przez nosek, która mu je dostarcza. Jeszcze nie możemy być razem, jutro kolejna próba. Ale dziś już go wyjmą z inkubatora do mydelniczki, opieka tutaj jest tak profesjonalna, że jestem pełna podziwu. Spędził u mnie na klatce 1 h, a o 16:00 idę ponownie.
Co ciekawe bilirubina lekko się podwyższyła, ale w granicach normy. Wszelkie badania tj. morfologia, mocz, usg pluc są ok, czyli wody się całkowicie wchłonęły 🥳 tylko ten odruch ssania, i będziemy razem.
Powiem Wam, że to jest inny wymiar miłości. Tak silnej i mocnej, że nie umiem tego opisać, a na samą myśl lecą mi łzy do oczu. Zrobiłabym dla tego dzidziula dosłownie wszystko....
Życzę Tobie Gravity, Babova, Edka, Namisa i A-6, abyście miały bardzo dobre porody, bez komplikacji i aby Wasze pociechy były zdrowe i silne! Mocno wierzę, że tak będzie!
P.s. Dracaena, też uważam, że poród jaki by nie był czy SN czy cc to poważne zdarzenie i rodzenie w warunkach domowych wiąże się z takim zagrożeniem, że chyba nie warto ryzykować.
A przy wyborze szpitala, kierowałabym się głównie referencyjnoscia....mi się udało trafić i na super położne, lekarzy i świetne warunki. Natomiast, gdybym miała do wyboru chamski personel, ale profesjonalny i przeciwieństwa to....same wiecie co bym wybrała....
Dziękujemy!🥰 A Wy już zaraz bedziecie mogli tulic się bez ograniczeń a stan Franusia bedzie z każdym dniem coraz lepszy! 💪
Co do porodów domowych czy w szpitalach o niskiej referencyjności to u mnie tak na dwoje babka wróżyła 🤔 Nie jestem przekonana czy sama kiedykolwiek zdecydowałabym się na poród domowy, bo wiem że gdybym znalazła sie w tej grupie kilku procent kobiet, które muszą zostać transferowane do szpitala i w związku z tym stałoby się coś złego - to psychicznie bym tego mogła nie udźwignąć. Ba - ja sama urodzę albo w szpitalu o 2, albo o 3 stopniu referencyjności, choć akurat nie ten stopień był kluczowy w moim wyborze.
Mimo to tak calkiem obiektywnie, bez uprzedzeń i odsuwajac na bok logiczny, matczyny strach - dużo wczytywałam się w statystyki porodów domowych w Polsce, w warunki jakie w ogóle musi spełniać kobieta i ciąża żeby udało się taki poród zrealizować pod okiem wykwalifikowanych położnych. Sytuacje awaryjne oczywiscie się zdarzają, transfery do szpitala też - ale z jakiegoś powodu to zaledwie maleńki procent wszystkich rozwiązań, na naprawdę sporą grupę kobiet. Czyli np. tylko 2% takich porodów zakończy się nagłym CC, podczas kiedy statystyki szpitalne są zgoła inne. Jedno to fakt że kwalifikacja do PD w Polsce jest bardzo wymagająca, co gdzieś tam minimalizuje ryzyko. Ale jak wiadomo czasem całkiem zdrowa pacjentka, z fizjologiczną ciążą przechodzi przez nieoczekiwane trudności i wymagane jest awaryjne CC. Tylko pozostaje pytanie dlaczego wśród rodzacych w domu jest to te około 2%, a wśród rodzacych w szpitalu dajmy na to 30% (tu strzelam, bo nie wliczam cesarek planowanych, a nie znalazłam zadnych ogólnopolskich statystyk oddzielających te nagłe CC od zaplanowanych). Nie twierdzę tutaj absolutnie że jakakolwiek cesarka z tu obecnych była na wyrost, o nie - personel na pewno podejmuje najlepsza możliwą decyzję, waży zalety i wady danego rozwiązania i ratuje życie dziecka - to jest najwazniejsze! 🍀
Ale jest też drugie najważniejsze - czuć się w porodzie bezpiecznie! 🙌 Niektóre kobiety będą się czuć najbezpieczniej w domu i to pomoże im dobrze urodzić. Inne wybiorą szpital z wysoką referencyjnoscia i to im zapewni komfort i poczucie że są zaopiekowane najlepiej jak się da. A jeszcze inne zdecyduja sie na maly kameralny szpital albo przyszpitalny Dom Narodzin. Uważam że każdy wybór będzie dobry, jeśli tylko będzie nasz ❤️Babova, MalaEw, dracaena, oloska, Sara30 lubią tę wiadomość
-
A ja bym aż tak nie demonizowała szpitali 1 stopnia, bo to też są miejsca gdzie można bezpiecznie urodzić, być zaopiekowanym, zmierzyć się z komplikacjami bez szwanku dla zdrowia matki i dziecka. Jedynie zwróciłabym tu uwagę na odpowiednią kwalifikację do porodu w tego typu placówce. Bo jednak w każdym przytoczonym przypadku zaczęło się "coś dziać" i właśnie to coś zaważyło na sposobie zakończenia ciąży. Także ciążę niepowikłane, nie budzące podejrzeń prowadzących, bez infekcji, z dobrymi przepływami i ładnymi zapisami KTG, z odpowiednią ilością wód, najlepiej rozkręcające się same, bez wspomagania (bo to jednak też czynnik ryzyka) mogą według mnie spokojnie i bez lęku rozwiązywać się na 1 stopniu. Tam też wykonają cc w wyniku braku postępu, wahań tętna czy w sytuacji nagłej i zaopatrzą dziecko w podstawowy sposób.
Babova, Namisa lubią tę wiadomość
-
oloska wrote:A ja bym aż tak nie demonizowała szpitali 1 stopnia, bo to też są miejsca gdzie można bezpiecznie urodzić, być zaopiekowanym, zmierzyć się z komplikacjami bez szwanku dla zdrowia matki i dziecka. Jedynie zwróciłabym tu uwagę na odpowiednią kwalifikację do porodu w tego typu placówce. Bo jednak w każdym przytoczonym przypadku zaczęło się "coś dziać" i właśnie to coś zaważyło na sposobie zakończenia ciąży. Także ciążę niepowikłane, nie budzące podejrzeń prowadzących, bez infekcji, z dobrymi przepływami i ładnymi zapisami KTG, z odpowiednią ilością wód, najlepiej rozkręcające się same, bez wspomagania (bo to jednak też czynnik ryzyka) mogą według mnie spokojnie i bez lęku rozwiązywać się na 1 stopniu. Tam też wykonają cc w wyniku braku postępu, wahań tętna czy w sytuacji nagłej i zaopatrzą dziecko w podstawowy sposób.
Oloska - wtrącę się Wam z pytaniem - bo z tego, co rozumiem na codzień pracujesz w szpitalu jako położna, tak?
Jeśli możesz, to podpowiedz, bo mi się włączył tryb panikary - na USG trzeciego trymestru lekarz wpisał mi ryzyko konfliktu pepowinowego - mała jest owinięta pępowiną wokół karku 2 razy. Czy Twoim zdaniem może się to jeszcze zmienić? A jeśli nie, to czy szpital o I stopniu to w tej sytuacji dobry wybór?
Będę wdzięczna za podpowiedź. 🥰oloska lubi tę wiadomość
-
oloska wrote:A ja bym aż tak nie demonizowała szpitali 1 stopnia, bo to też są miejsca gdzie można bezpiecznie urodzić, być zaopiekowanym, zmierzyć się z komplikacjami bez szwanku dla zdrowia matki i dziecka. Jedynie zwróciłabym tu uwagę na odpowiednią kwalifikację do porodu w tego typu placówce. Bo jednak w każdym przytoczonym przypadku zaczęło się "coś dziać" i właśnie to coś zaważyło na sposobie zakończenia ciąży. Także ciążę niepowikłane, nie budzące podejrzeń prowadzących, bez infekcji, z dobrymi przepływami i ładnymi zapisami KTG, z odpowiednią ilością wód, najlepiej rozkręcające się same, bez wspomagania (bo to jednak też czynnik ryzyka) mogą według mnie spokojnie i bez lęku rozwiązywać się na 1 stopniu. Tam też wykonają cc w wyniku braku postępu, wahań tętna czy w sytuacji nagłej i zaopatrzą dziecko w podstawowy sposób.
No tak, to tez jest prawda. Moja znajoma położna też sama mówiła, że spokojnie z niepowikłaną ciążą mogłabym rodzic w niższym stopniu, ale ja jestem zbyt zeschizowana takimi nagłymi problemami z bobasem, przewożeniem gdzieś itp. Ale masz pełną rację, w końcu to też nie są szpitale, gdzie personel jest niewykwalifikowany, a sam szpital nie ma sprzętu i ludzi. To normalny szpital. To bardziej chyba kwestia tego, że np ja jestem taka, że daje mi jakieś poczucie względnego bezpieczeństwa to, ze wybieram III stopień. Choc gdybym mieszkała w rodzinnych stronach, to miałabym do wyboru maksymalnie II stopień i tez bym tam urodziła, nawet nie zastanawiając sie nad III stopniem.Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Ewa, bądź dobrej myśli. Franio za chwilę się rozkręci z karmieniem W razie czego można poprosić, żeby sprawdzili mu wiezadelko. Czasami problem z cycowaniem właśnie z tego powodu się pojawia. Neurologopeda szybko rozwiązuje ten problem.
Jutro na fiolecie zaplanowane kolejne trzy porody. Oczywiście cc. Czekam wreszcie na jakiś sn 🙄Babova, MalaEw, Namisa lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ewa, bądź dobrej myśli. Franio za chwilę się rozkręci z karmieniem W razie czego można poprosić, żeby sprawdzili mu wiezadelko. Czasami problem z cycowaniem właśnie z tego powodu się pojawia. Neurologopeda szybko rozwiązuje ten problem.
Jutro na fiolecie zaplanowane kolejne trzy porody. Oczywiście cc. Czekam wreszcie na jakiś sn 🙄
Też czekam, bo chciałabym usłyszeć jakąś historie sn, żeby moc troche nadziei złapać na swój pozytywny naturalny 😂A-6 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
edka85 wrote:Ewa, bądź dobrej myśli. Franio za chwilę się rozkręci z karmieniem W razie czego można poprosić, żeby sprawdzili mu wiezadelko. Czasami problem z cycowaniem właśnie z tego powodu się pojawia. Neurologopeda szybko rozwiązuje ten problem.
Jutro na fiolecie zaplanowane kolejne trzy porody. Oczywiście cc. Czekam wreszcie na jakiś sn 🙄
Ja nie kumam tych CC na życzenie (nie mowię o fiolecie bo nie śledzę, tylko ogólnie). A prawie same na razie dziewczyny spotykam po których między wierszami można usłyszeć bardzo wyraźnie, że żadnych bardzo twardych wskazań nie było... 🙃 Albo jest takie wiecie, bardzo asekuracyjne i same o tym mówią. Mnie 2x pytali o wadę wzroku i 2x potwierdzałam, że okulista nie widzi p/wskazań. 🙂
I nie ukrywam - miałam gigantyczny kryzys po tym 2 baloniku, gdzie naprawdę chciałam CC i ryczałam w poduszkę i do męża noc przed porodem, a jednocześnie jak usłyszałam, że podziałał to bez zastanowienia szłam na SN i nie było tematu w mojej głowie.
Ja jeszcze w miarę zdaje się przechodzę póki co stan po, ale wieczorem mi dokoptowali dziewczynę co położnym dziś rano prawie odmówiła pionizacji.
Trzymajcie kciuki za nas, Wandzia ma kolejne pobranie krwi pod kątem CRP. 🥺🙏🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2023, 06:52
Namisa, Gravity, Babova, Anett93 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
dracaena wrote:Ja nie kumam tych CC na życzenie (nie mowię o fiolecie bo nie śledzę, tylko ogólnie). A prawie same na razie dziewczyny spotykam po których między wierszami można usłyszeć bardzo wyraźnie, że żadnych bardzo twardych wskazań nie było... 🙃 Albo jest takie wiecie, bardzo asekuracyjne i same o tym mówią. Mnie 2x pytali o wadę wzroku i 2x potwierdzałam, że okulista nie widzi p/wskazań. 🙂
I nie ukrywam - miałam gigantyczny kryzys po tym 2 baloniku, gdzie naprawdę chciałam CC i ryczałam w poduszkę i do męża noc przed porodem, a jednocześnie jak usłyszałam, że podziałał to bez zastanowienia szłam na SN i nie było tematu w mojej głowie.
Ja jeszcze w miarę zdaje się przechodzę póki co stan po, ale wieczorem mi dokoptowali dziewczynę co położnym dziś rano prawie odmówiła pionizacji.
Trzymajcie kciuki za nas, Wandzia ma kolejne pobranie krwi pod kątem CRP. 🥺🙏🙏🙏
Trzymamy mocno kciuki za Wandzie! Mam nadzieje, ze dziś będziecie już razem w domku 💓
Ja jedynie łapie lekkie zdenerwowanie, jak ktoś mówi, ze cc to „łatwiejszy porod”, albo ze nie będzie rodzic sn, bo przy cc nie ma bólu i zaraz jesteś na nogach. Serio? To operacja, a nie zabieg kosmetyczny, również dochodzi się do siebie długi czas, również można mieć powikłania itp. A niektóre laski to podchodzą do tego tak, jakby im znamię mieli wycinać, a nie dziecko z macicy wyciągać. 🫣Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Też czekam na relację SN! Mam nadzieję, że u mnie też by się powiodło tą drogą...
Dracaena, czekamy na wyniki, niech CRP będzie w normie i wracajcie do domku 🤞
Jeżeli chodzi o CC, to na FB ostatnio właśnie zauważyłam tendencję odwrotna, jakby kobiety chciały poród Sn, co mnie bardzo cieszy, bo jednak taki poród przynosi znacznie więcej dobrego i mniej negatywnych konsekwencji.
Przez Ewę zastanawiam się czy nie jechać do Bytomia na poród 😂 🙈 biorąc pod uwagę szanse na zakleszczenie lub złe wpasowanie się małego, to jednak tam jest 3 st. ref. Nie jak w moim preferowanym 1 st., W dodatku po dniach otwartych mam trochę więcej wątpliwości. Jeszcze zapytam lekarza co o tym sądzi 😅Babova, MalaEw lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
A-6 wrote:Też czekam na relację SN! Mam nadzieję, że u mnie też by się powiodło tą drogą...
Dracaena, czekamy na wyniki, niech CRP będzie w normie i wracajcie do domku 🤞
Jeżeli chodzi o CC, to na FB ostatnio właśnie zauważyłam tendencję odwrotna, jakby kobiety chciały poród Sn, co mnie bardzo cieszy, bo jednak taki poród przynosi znacznie więcej dobrego i mniej negatywnych konsekwencji.
Przez Ewę zastanawiam się czy nie jechać do Bytomia na poród 😂 🙈 biorąc pod uwagę szanse na zakleszczenie lub złe wpasowanie się małego, to jednak tam jest 3 st. ref. Nie jak w moim preferowanym 1 st., W dodatku po dniach otwartych mam trochę więcej wątpliwości. Jeszcze zapytam lekarza co o tym sądzi 😅
Hahaha, widze, że Bytom przyciąga 😂 A ile musiałabyś jechać tutaj?
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Hahaha, widze, że Bytom przyciąga 😂 A ile musiałabyś jechać tutaj?
Pół godzinki, tyle ile do uck, które na początku rozważałam. Drogę do szpitala w Bytomiu znamy z czasów studenckich 😂MalaEw, Babova lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
-
Po CC w ogóle się nie wstaje od razu. 😅 Po naturalnym może. 😅 Ja dopiero dziś mam poczucie, że kiedyś będzie normalnie. 😆
Wieści z placu boju: Wandzi CRP ładnie spada i wygląda na to, że przejęła je ode mnie po prostu. Dziś mogłaby wyjść.
Ja: moje CRP nadal spada, ale jednocześnie nadal wynosi aż 100 - startowałam z 200. 🙈 Z mojego względu dziś nie wychodzimy.
Mamy też problem ze spadkiem wagi, dla mnie te pierwsze dwie doby były ciężkie i choć naprawdę mnóstwo położnych tu ma dobrą wiedzę laktacyjną i stara się pomóc to coś nie pykało - głównie przez to, ze po CC było mi ciezko inaczej dostawić niż na leżąco, co nie jest łatwą pozycją.
Dziś na styk, walczymy o jutro. Na szczęście jest poniedziałek i była super CDL na oddziale, oceniła, że laktacja pójdzie, dziś mam nawał, u Wandzi wszystko ok z wędzidełkiem i jest super-ssakiem. Trenowałyśmy z nią pozycję spod pachy i to idzie nam dobrze. Normalne położne tez mnóstwo z nich umie w laktację i dostawianie, ale z racji obsługi wielu pacjentek pod różnymi kątami to nie mają czasu na analizę przypadku.
Oczywiście od pediatry mamy zalecenie dokarmiania z dziś (starej daty pediatra była, jak zapytałam ile to usłyszałam "jak pani czuje " 😆 ale głównie, żebyśmy mogły wyjść i tak), ale z CDL ustaliłyśmy częste dostawianie z obu piersi i po takim karmieniu tyle o ile modyfika. Wandzia średnio zainteresowana w sumie tym modyfikiem po takim pełnym karmieniu. Wieczorem się okaże, jak to wygląda z wagą po dziś. 🙂
Piszę te relacje SN w okienkach czasowych (których od wczoraj prawie nie mam z Wandzią-ssakiem 🙈), ale strasznie dużo tekstu mi wychodzi. 🤣Babova, Namisa, A-6, MalaEw, Kluska95 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Dzień dobry, myśmy wczoraj wieczorem wyszli do domku. Ja po obchodzie dostałam zielone światło a pediatra najpierw powiedział że po konsultacji z kardiologiem możeeee wyjdziemy po czym po konsultacji musiałam na nią naciskać 🙄mimo że nic malutkiej nie robili już a konsultacje wyszły bardzo dobre. Ale grunt że wypuscili😍w domu odrazu odetchnęłam odrazu nastrój psychiczny wrócił na normalne tory. Jak zobaczyłam dziewczynki to się popłakałam 🥺😍dziewczynki są zakochane w małej choć najmłodsza trzeba bardzo pilnować i niemoge przy nich zostawiać jej samej 🙈niestety zmiana miejsca nowi ludzie niezbyt dobrze podziałało na malutka i miała ciężki bardzo wieczór była nerwowa, nieumiala złapać butelki ani smoczka no jakby inne dziecko😥potem w nocy już była normalna trzeba było wybudzać na karmienie i nie płakała. Dziś jesteśmy same bo tata pojechał pozałatwiać sprawy i na zakupy. Ja nieumiem na dupie usiedzieć więc trochę poogarnialam ale nie ma co w domu najlepiej 🤗🤗
Namisa, Angelika95, Babova, Anett93, MalaEw, Cotakoza, Idawoll, oloska, dracaena, edka85, agentka93, Gravity, Kluska95, ANGELIKA lubią tę wiadomość
-
Dracaena grunt że CRP spada, jeszcze chwila i Was wypuszczą 😍 Mega, że masz dostęp do konsultacji z CDL i mała ładnie ssie - to już super początek na tej mlecznej drodze!💪 A co do historii porodowej to nie martw się że wychodzi długa, myślę że każda z nas z chęcią przeczyta ile być nie miala 😁
Madziq ale ślicznotka! 🤩🤩🤩 Bardzo się cieszę ze jesteście już w domku! Ale ty tam nie swiruj i nie ogarniaj za bardzo tylko tylek na kanapę i odpoczynek! 😁
A ja mam w koncu wyniki GBS i wyszedł dodatni. No nic, pozostaje liczyć na to że wody za szybko nie odejdą 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2023, 13:15
dracaena lubi tę wiadomość
-
Madziq, super, ze jesteście w domku, na pewno to znacznie lepiej działa na głowę 💓
Namisa, o widzisz, to oby zaczęło się skurczami, a nie odejściem wód, żebyś mogła spokojnie jeszcze w domu posiedzieć. 🫣
Ja wczoraj kilka godzin przechodziłam na takich lekkich skurczach, liczyłam, że się coś z tego rozwinie, ale wieczorem się wyciszyły, w nocy mnie jeszcze dwa lekkie obudziły, i koniec, także coś tam sie dzieje, ale jeszcze nie to, co trzeba 😂Namisa, Anett93, Idawoll lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 3.10. – 399,130
👩 27 l.
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova na to liczę, w sumie u większości kobiet tak właśnie poród się zaczyna, nie przez odejście wód - ale tego nigdy nie przewidzi.
Aa widzisz, ja wczoraj ćwiczyłam sobie serię taką piłkowo-jogową z YouTube, ktora pomaga wstawić się dziecku i może indukować poród - i też podobnie jak ty wieczór spędziłam z Braxtonami 😆 Ale poszłam spać i minęło 😅 Dziś zrobię powtórkę 😁Babova lubi tę wiadomość
-
Dracaena, ważne że mała ma wyniki w porządku, a twoje spada 💪
Poczytamy chętnie
Madziq, a widzisz, to szybciutko was wypuścili ❤️
Babova, powoli bo powoli, ale byle do celu!
Namisa, a podeslesz linka do tej jogi piłkowej? 😏🙈Babova lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
-
Namisa, witaj zatem w klanie gbs+
Madziq, super że już w domu. Mam identyczne body dla małej 😁 to z dolce sono.Namisa, Babova lubią tę wiadomość