Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kciuki za testy i badania 😉 mnie coś dopadło katar kaszel nawet junior zaspał do szkoły. Tempka w górę ale to raczej wynik przeziębienia niż owulki. Obym jutro w miarę oddychała bo się udusze w maseczce w przychodni 🤔*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Babova wrote:Namisa, bardzo mocno ściskam kciuki, wiesz o tym. ❤️
Dla reszty testujących również mocne kciuki!
Ja nie robiłam kolejnej bety, w poniedziałek mam wizytę i wole poczekać do niej, niż dokładać sobie taki stres, jaki u mnie czekanie na betę wywołuje 😃 Objawów wciąż brak, poza bolącymi cyckami wszystko jest jak najbardziej super, nawet już te bóle okresowe mi minęły. Mam nadzieje, ze to dobry znak. 🥰
♥️♥️♥️
Nie dziwię Ci się, mnie też bety zawsze stresują w opór. Czasem lepiej dać sobie czas i przestrzeń, spokojnie czekając na wizytę, niż cisnąć betę za betą i ze stresem wrzucać w kalkulator czy aby na pewno się zgadza. Przyrost jest, to najważniejsze 🤞 Dawaj nam tu koniecznie znać po wizycie co i jak. Jak dostaniesz jakieś zdjecie kropeczka to ciocie też chętnie poogladaja 😍Madziq6, Babova, Poziomka9204, oloska, Anett93, A-6 lubią tę wiadomość
-
Babova wrote:Namisa, bardzo mocno ściskam kciuki, wiesz o tym. ❤️
Dla reszty testujących również mocne kciuki!
Ja nie robiłam kolejnej bety, w poniedziałek mam wizytę i wole poczekać do niej, niż dokładać sobie taki stres, jaki u mnie czekanie na betę wywołuje 😃 Objawów wciąż brak, poza bolącymi cyckami wszystko jest jak najbardziej super, nawet już te bóle okresowe mi minęły. Mam nadzieje, ze to dobry znak. 🥰Babova lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Trzymam kciuki za testujące 🤞🤞
Namisa, Ona11, Nicole123 piękne macie wykresy 😍
Wczoraj użyłam pierwszy raz żelu conceive, aplikacja nie sprawia problemów więc super, co jest jeszcze ciekawe, zazwyczaj po stosunku muszę w miarę szybko pobiec do toalety bo inaczej są duże szanse na pobrudzenie pościeli, ale po tym żelu tego problemu nie było, jakby on powstrzymywał wypływanie nasienia, to jest dla mnie mega plus. Na ulotce było napisane, że aplikować powinnyśmy 15min przed stosunkiem, jakoś bardzo się tego czasu trzymacie?
My używamy tego żelu dopiero od tego cyklu, ale też zwróciłam na to uwagę, że mogę spokojnie poleżakować, a nawet iść spać i nie ma tragedii
Przyznam szczerze, że nie aplikowałam go wcześniej, ani większej ilości w trakcie, używamy go jak lubrykantu- trochę dla męża i trochę dla mnie zaraz przed miłostkami
Niaha lubi tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
nick nieaktualnydracaena wrote:Na razie mam tak, że dużej różnicy nie ma, ale bardzo na wieczór mam już taki jakby wzdęty brzuch, dzinsy obowiązkowo rozpięte po południu. W ciągu dnia jest ok, ale ja w ogóle kupiłam sobie jakoś lekko luzne mom jeansy więc w pracy nikt nic nie podejrzewa, jakbym miala poprzednie waskie rurki zalozyc to chyba byłoby ciężko. Mam ok. +2kg na plusie (ale ja szczupla bylam przed ciaza, 54,5-55kg i 167, teraz 57kg), co wynika z tego, że byłam wiecznie głodna, przeszło mi to tak z 2 tygodnie temu i jem normalnie teraz (- wymioty). Lekarz każe nie tyć. 😆
Trzymam kciuki dziewczyny bo widzę, że mamy trochę dziewczyn z poważnymi ciążowymi wykresami i objawami. 🥰🤞🤞 -
Namisa wrote:♥️♥️♥️
Nie dziwię Ci się, mnie też bety zawsze stresują w opór. Czasem lepiej dać sobie czas i przestrzeń, spokojnie czekając na wizytę, niż cisnąć betę za betą i ze stresem wrzucać w kalkulator czy aby na pewno się zgadza. Przyrost jest, to najważniejsze 🤞 Dawaj nam tu koniecznie znać po wizycie co i jak. Jak dostaniesz jakieś zdjecie kropeczka to ciocie też chętnie poogladaja 😍 -
Babova wrote:Spokojnie, niekoniecznie! A który to dc?
Nicole ja myślę że jeszcze nie wszystko stracone i trzymam kciuki. Spróbuj na spokojnie za 2 dni ✊
Longa A czy progesteron tez powtarzasz? ✊ za wyniki
Chco co się dzieje ? Tule 🤗
Namisa ty wiesz;) piekna temp oby się utrzymywała ✊✊✊
Madziq za Twoje wyniki również ✊ bedzie dobrze
Ewewi zdrówka ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 10:06
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Nicole123 wrote:34 dc i teoretycznie ok. 11 dpo. Jak byłam na usg 22.09 w czwartek to mi babeczka powiedziała, że owu się zbliża. Więc obstawiam, że była w piątek albo w sobotę.
Jak to mówią, póki 🐵 nie nadeszła to ⚽ w grze 🙂
Nadal trzymam kciuki 🤞🍀💑 10.2017
⛪ 07.2021
starania o pierwsze 👶 od 03.2022
👩🦰 30l.
👉 cykle regularne
👉 badania hormonalne ✔
💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez
👨 33l.
👉badanie nasienia ✔
👉zdrowy tryb życia
💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk
10.2022 monitoring -
ChocoMonster wrote:Dzień dobry,
Ja dziś mam jakiś kiepski humor. Dobrze, że już środa, do piątku szybko zleci.
Trzymam kciuki za nasze testujące 🤞💑 10.2017
⛪ 07.2021
starania o pierwsze 👶 od 03.2022
👩🦰 30l.
👉 cykle regularne
👉 badania hormonalne ✔
💊 wit. D3, kwas foliowy, magnez
👨 33l.
👉badanie nasienia ✔
👉zdrowy tryb życia
💊 Fertistim Men, wit. D3, magnez, cynk
10.2022 monitoring -
NaszCud wrote:18. Więc jeśli jutro spadnie albo bedzie taka jak dziś to raczej bezowulacyjny. W tamtym msc mialam w 19 ale byl znaczny wzrost bo z bodajże 36.2 prawie do 36.6 a teraz tak nie bardzo. A ty kochana teraz odpoczywaj i korzystaj ze spokojnej ciąży 😚
Nicole ja myślę że jeszcze nie wszystko stracone i trzymam kciuki. Spróbuj na spokojnie za 2 dni ✊
Longa A czy progesteron tez powtarzasz? ✊ za wyniki
Chco co się dzieje ? Tule 🤗
Namisa ty wiesz;) piekna temp oby się utrzymywała ✊✊✊
Madziq za Twoje wyniki również ✊ bedzie dobrze*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:Ja dzisiaj 19 DC 🤣 kurcze chciałabym odliczać do małpy ale za cholerę nie wiem kiedy przyjdzie
Do swojej gin nie mam jak się umwoic bo nie przyjmuje dzis A stres mam05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Oderwę was na chwilę od testowania i badań potrzebuje porady. Moja przyjaciółka mieszka w Niemczech . Co roku w listopadzie organizują impre dla znajomych z okazji rocznicy ślubu i urodzin koleżanki. I mam problem z prezentem. Były kubki, obrazy kalendarze z ich zdjęciami.... Co można wymyślić takiego żeby nawiązywało do rocznicy ślubu ? Głową pusta a impreza w połowie listopada*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Hej dziewczyny 👋
Jestem tu nowa. Postanowiłam dołączyć do Was, bo powoli tracę nadzieję i zaczynam się dołować...
Od początku może. Rok temu dokładnie w październiku wzięłam ślub i razem z mężem postanowiliśmy od razu zacząć się starać o dzidziusia. Miesiąc w miesiąc jedna kreska. Ja ogólnie mam Hashimoto i pcos, ale wszystkie wyniki w normie. W maju stwierdziliśmy, że chyba czas na jakieś konkretniejsze badania. Zapisaliśmy się do kliniki. Mąż zrobił badania. Nie wyszły najlepiej, ale jak to powiedział ginekolog, nie są też najgorsze. Od czerwca przez miesiąc mąż brał suplementy oraz antybiotyk. W klinice kazali nam przyjść koło września ponieważ wtedy była szansa, że odrodzą się nowe plemniki. Tak też zrobiliśmy. Mąż powtórzył badania i poszliśmy w ten sam dzień na wizytę. Co się okazało i zdziwiło nas i panią ginekolog - wyniki były gorsze niż na początku leczenia (nie wiemy dlaczego) ginekolog podejrzewa, że może przeszedł mąż covida, że ponoć przez to mogą się pogorszyć wyniki (nie wiem co o tym myśleć...) Doktorka powiedziała, że mimo to mamy się nie poddawać i się starać nadal. Zmieniła też lek mężowi, a mi zaproponowała pomóc w owulacji ponieważ z moim pcos mogę nie mieć ich co miesiąc. Tak więc w od 5 dnia nowego cyklu bralma lek lametta przez 5 dni. 23 września miałam kontrolę czy pęcherzyk urósł i owszem urósł. Dostałam zastrzyk na pęknięcie. I kazano nam sie starać co też uczyniliśmy. Czułam ogólnie kłucie w dole brzucha dość intensywne. Po ok. 5dni od zastrzyku zaczęły boleć mnie piersi. Bolą do dzisiaj, ale dzisiaj jakby już mniej. I to mnie smuci...bo czuję, że znowu nie wyszło, bo to klasyczny objaw niepowodzenia, że te piersi coraz mniej bolą. Do tego dzisiaj już czułam klasyczny ból jajników jak przed okresem. Betę mam zrobić 10.10, ale szczerze jakoś brak mi chęci,bo wiem że znowu się tylko załamie...
Wybaczcie za tak długi post, ale musiałam gdzieś to w końcu z siebie wyrzucić..Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwiwi wrote:Oderwę was na chwilę od testowania i badań potrzebuje porady. Moja przyjaciółka mieszka w Niemczech . Co roku w listopadzie organizują impre dla znajomych z okazji rocznicy ślubu i urodzin koleżanki. I mam problem z prezentem. Były kubki, obrazy kalendarze z ich zdjęciami.... Co można wymyślić takiego żeby nawiązywało do rocznicy ślubu ? Głową pusta a impreza w połowie listopada
-
Madziq6 wrote:To samo twierdze ze jedna dwie bety i koniec a nie ciągle 🙄
Ja się dziwnie czuję, bo mam jakiś wewnętrzny spokój... chociaż co jakiś czas mnie nachodzi czy to nie złudne, ale staram się odgonić te myśli...
Mam nadzieję, że będzie wszystko ok i nie będę musiała narazie więcej badań robić...
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ewiwi wrote:Oderwę was na chwilę od testowania i badań potrzebuje porady. Moja przyjaciółka mieszka w Niemczech . Co roku w listopadzie organizują impre dla znajomych z okazji rocznicy ślubu i urodzin koleżanki. I mam problem z prezentem. Były kubki, obrazy kalendarze z ich zdjęciami.... Co można wymyślić takiego żeby nawiązywało do rocznicy ślubu ? Głową pusta a impreza w połowie listopada
A może nawiązać do rocznicy tzn każda ronicznica ma jakąś nazwę papierowa, koronkowa itp zależy która to rocznica to może coś by można w tym temacie pokombinować?👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
NaszCud wrote:Ja tez i chciałabym wiedzieć na czym stoję.
Do swojej gin nie mam jak się umwoic bo nie przyjmuje dzis A stres mam*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
paprotka17 wrote:A macie jakieś śmieszne zdjęcia ze ślubu? Twarzy szczególnie? Widziałam kiedyś poduszki, wielkość jaska, że zdjęciami. Tak sobie wyobraziłam kilka poduszek obok siebie z jakimis porąbanymi fotaki twarzy xD*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualnyEwiwi wrote:ja jutro idę w końcu wraca z urlopu. ale raczej nie powie "okres bedzie za tydzień: kurczę jak człowiek ma owulację to wie mniej więcej kiedy okres a tak to trzeba nosić ze sobą podpaski wszędzie i co chwila sprawdzać. nie powiem, bo to mnie też wnerwia,aco bedzie jak dostanę nagle? pamiętam kiedyś moja koleżanka założyła białe spodnie. jechaliśmy do zakopca na urlop. wysiadła na środku miasta i nagle bum!!! wyobraźcie sobie - my stoimy i się śmiejemy, ludzie się oglądają, a ona w białych spodniach po których poleciał okres....
-
Longanimity wrote:A może nawiązać do rocznicy tzn każda ronicznica ma jakąś nazwę papierowa, koronkowa itp zależy która to rocznica to może coś by można w tym temacie pokombinować?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem