Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Hej ! środa to u mnie początek końca tygodnia ! :)

Widziałam pytanie jak mój dzień i nie wiem czy to było do mnie czy do drugiej Paprotki :)

Wczoraj już było okej poza tym ze boli mnie brzuch i zalał mnie śluz to nastawiam się na okres (o ile przy bezowulacyjnym przyjdzie sam a nie bd musiała wywoływać chociaż nigdy tak się nie zdażyło ) chce żeby już przyszedł żeby zaczął się nowy cykl i żebym mogła iść na monitoring i zobaczyć co tak się dzieje i ew zaczęła działać.
    Mieliśmy mieć przerwę na ślub i potem jak już będziemy gotowi mieliśmy przyjść działać dalej.
    Nie miałam nigdy żadnych leków poza sioforem od lekarki.. (fertistim i vit d biorę sama ) żadnych stymulacji itp wiec chce już iść i coś zdobić żeby iść do przodu.

Wieczorem kolorowalam obraz i mega mnie to wyluzowalo.. polecam dla odwrócenia uwagi 🖌👩‍🎨

A dzis już jest git ❤️🔥❤️
    Jedziemy w sobotę na sesje małżeńska bo ma być ładna pogoda wiec teraz o tym myśle :)

My nie wyobrażamy sobie spać osobno.. nawet jak kiedyś tam byliśmy pokłóceni czy źli na siebie to spaliśmy przytuleni ale nie gadaliśmy ze sobą 🤣

Gratulacje :) już zostałaś przechrzczona na Dracenę ❤️❤️

Haha moim wyznacznikiem 🐵 jest taka straszna ochota ❤️❤️❤️ zawsze wtedy przychodzi albo w nocy albo na drugi dzień 🤣
    Zauważyłam że czasami dziewczyny piszą "poprotka" ale mają Ciebie na myśli ;)

Paprota9418 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    o kurde, sporo.nie mamy chyba zdjęcia wszystkich.ze 30 osób bedzie spokojnie :D
    No widzisz, cala zastawa by była xD Ale ta kolacja, która padła, to spoko opcja. Albo coś takiego do przeżycia, a nie do postawienia.

• paulina9408 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Część, rozgosc się 🤗 Czyli rozumiem że odczekaliacie minimum miesiąc od odstawienia antybiotyku z powtórka badań nasienia? Na efekty suplementacji najczęściej trzeba poczekać trochę dłużej, może organizm też jeszcze nie wrócił do siebie po antybiotykoterapii.
    A co do kobiecej diagnostyki - czy jakoś monitorujesz swój cykl na własną rękę? Mierzysz temperaturę, obserwujesz śluz, robisz testy owulacyjne (przy PCOS różnie się sprawdzają te testy, ale mówisz że badania laboratoryjne w normie więc rozumiem że stosunek LH do FSH masz w okolicy 1)? To się bardzo przydaje przy zaburzeniach owulacji. Wiadomo, monitoring u gina swoją drogą, ale nic nie zastąpi samoobseracji - wtedy ty najlepiej będziesz wiedziec co się dzieje w twoim cyklu, a monitoring tylko ci to wyklaruje. Na pocieszenie dodam że ja w cyklu ciążowym nie czułam piersi tak bardzo jak w cyklach nieciazowych. Kłuly co jakiś czas ale nie tak to sobie wyobrażalam. Dopiero jakoś tydzień po pozytywnym teście zaczęłam je realnie czuć, więc może akurat u ciebie będzie podobnie. Trzymam kciuki 🤞🤞
    Tak,tak, odczekalismy tak naprawdę ponad dwa miesiące po antybiotyku, tak nam kazano minimum te 70dni. LH które robiłam w maju po pierwszej wizycie w klinice miałam 3,8 a FSH 4,68. Co do obserwacji siebie. Fakt taki ,że nie zawsze czuje śluz owulacyjny wtedy kiedy on powinien byc. Tak naprawdę teraz po zastrzyku pierwszy raz miałam naprawdę sporo go.
    Mnie troszkę zasmuciły bóle podbrzusza jeszcze od wczoraj, bo są naprawdę bardzo podobne do tych comiesięczny.

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    No widzisz, cala zastawa by była xD Ale ta kolacja, która padła, to spoko opcja. Albo coś takiego do przeżycia, a nie do postawienia.
    kurcze powiem ci że mam już jakiś punkt zaczepienia. dzięki dziewczyny, pomoglyście.

paprotka17 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pomysł z prezentami to ja jestem team przeżycia :)
    Sama lubię praktyczne rzeczy więc wszystko co nie trafia w mój gust albo jest niepraktyczne jest u mnie zbędne ;) a takie wspólne przeżycia na pewno zbliżą ich do siebie jeszcze bardziej :)
    No ale jak wszystko - kwestia gustu :)

paprotka17, Emka06, Ona11, Nicole123, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Jeśli chodzi o pomysł z prezentami to ja jestem team przeżycia :)
    Sama lubię praktyczne rzeczy więc wszystko co nie trafia w mój gust albo jest niepraktyczne jest u mnie zbędne ;) a takie wspólne przeżycia na pewno zbliżą ich do siebie jeszcze bardziej :)
    No ale jak wszystko - kwestia gustu :)
    no nistety stan zdrowia psiapsi mnie ogranicza bo bym im fundnęla skok na bungee :D ale może faktycznie jakieś spokojne przezycia? poszukam coś fajnego

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina9408 wrote:
    Tak,tak, odczekalismy tak naprawdę ponad dwa miesiące po antybiotyku, tak nam kazano minimum te 70dni. LH które robiłam w maju po pierwszej wizycie w klinice miałam 3,8 a FSH 4,68. Co do obserwacji siebie. Fakt taki ,że nie zawsze czuje śluz owulacyjny wtedy kiedy on powinien byc. Tak naprawdę teraz po zastrzyku pierwszy raz miałam naprawdę sporo go.
    Mnie troszkę zasmuciły bóle podbrzusza jeszcze od wczoraj, bo są naprawdę bardzo podobne do tych comiesięczny.

Takie bóle też są związane z zagnieżdżaniem się zarodka w macicy. Bardzo duży procent kobiet ma bóle takie jak menstruacyjne przed pozytywnym testem, można to zobaczyć nawet tutaj na Ovufriend przeglądając wykresy zakończone ciąża. Mówisz że nie zawsze czujesz śluz owulacyjny wtedy kiedy on powinien być - pytanie jak go sprawdzasz? W środku, na zewnątrz? Jeśli nie widzisz go na zewnątrz to nie jest powiedziane że nie ma wewnatrz, przy ujściu szyjki. Polecam jednak takie 'dogłebne' badanie śluzu i wdrożenie założeń metody objawowo-termicznej, a tym samym wykorzystanie w pełni możliwości apki Ovufiend. Oczywiście życzę żeby nie było takiej potrzeby i ten stymulowany cykl zakończył się dwoma kreskami, ale jednak takie dokladne ustalenie najbardziej płodnych dni i w ogóle zobaczenie czy temperatura rośnie, czy owulujesz samoistnie i jak często - to da ci pełny obraz tego w jakim stanie jest twoje ciało obecnie i czy jest gotowe na ciążę.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaNowa 😊 wrote:
    Coś Cię bolało?
    Nie.
    Ale nie stresuj się, moim zdaniem nie masz cp. Kup sobie zwykłego sikanca i jak jest biel, to żadnej ciąży nie ma. Przy tej cp zawsze miałam kreski na testach.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina9408 wrote:

Też czasami miałam problem z ogarnięciem śluzu, pamiętam taka wizytę u gina kiedy byłam pewna że jeszcze czas do owulacji bo sucho, a gin zachwycał się jaki to mam cudowny śluz (co było dość zabawne).

Nie chce ci dawać złudnych nadziei bo w tym moim cyklu też czułam bóle podbrzusza właściwie dopiero od wczoraj jest lepiej 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • paulina9408 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Takie bóle też są związane z zagnieżdżaniem się zarodka w macicy. Bardzo duży procent kobiet ma bóle takie jak menstruacyjne przed pozytywnym testem, można to zobaczyć nawet tutaj na Ovufriend przeglądając wykresy zakończone ciąża. Mówisz że nie zawsze czujesz śluz owulacyjny wtedy kiedy on powinien być - pytanie jak go sprawdzasz? W środku, na zewnątrz? Jeśli nie widzisz go na zewnątrz to nie jest powiedziane że nie ma wewnatrz, przy ujściu szyjki. Polecam jednak takie 'dogłebne' badanie śluzu i wdrożenie założeń metody objawowo-termicznej, a tym samym wykorzystanie w pełni możliwości apki Ovufiend. Oczywiście życzę żeby nie było takiej potrzeby i ten stymulowany cykl zakończył się dwoma kreskami, ale jednak takie dokladne ustalenie najbardziej płodnych dni i w ogóle zobaczenie czy temperatura rośnie, czy owulujesz samoistnie i jak często - to da ci pełny obraz tego w jakim stanie jest twoje ciało obecnie i czy jest gotowe na ciążę.
    Raczej obserwuje właśnie bardziej na zewnątrz. Po prostu w tym cyklu czułam go pierwszy raz chyba aż tak. Nic w takim razie chyba jednak pójdę na tą betę jeśli sam okres nie orzyjdzie. Oczywiście najchętniej już bym poszła. Kazano mi tego 10, ale może już 7.10 byłoby coś wiadomo? 7 będzie 15 dni od zastrzyku

• Namisa Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina9408 wrote:
    Raczej obserwuje właśnie bardziej na zewnątrz. Po prostu w tym cyklu czułam go pierwszy raz chyba aż tak. Nic w takim razie chyba jednak pójdę na tą betę jeśli sam okres nie orzyjdzie. Oczywiście najchętniej już bym poszła. Kazano mi tego 10, ale może już 7.10 byłoby coś wiadomo? 7 będzie 15 dni od zastrzyku

A ile trwa przeciętnie twoja faza lutealna? Jak dla mnie 15 dni po zastrzyku, jeżeli coś miałoby się zadziać, to raczej beta byłaby już dodatnia.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słuchajcie wpisałam się na poniedziałek, liczę cykl i jeżeli będzie jak dwa ostatnie, to w piątek powinnam mieć okres. Zapomniałam że zrobiłam testowanie już po terminie okresu żeby bez sensu nie robić testów za wczesnie. Przynajmniej przypomniałam sobie i będę z podpaska w pogotowiu 😅 Brałam antybiotyk i biore dalej, więc chyba bym wolala żeby przyszedł okres mimo wszystko.
    Edit. Kurde, mam dzisiaj głowę w tyłku chyba. 7.10 to jednak piątek, 7.11 to poniedziałek. Czyli wpisałam na dzień okresu jednak 😅 Sorry za zamieszanie 🤣
    Siesiepy, wpisz mnie na poniedziałek jednak 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 12:05

Poziomka9204, ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość

• Kaja1234 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wyniki bet, trzeba wierzyć że jak już się dokonał cud, to wszystko będzie dobrze :)

Ja dzisiaj o 20:00 idę na monitoring podejrzeć czy moje endometrium 3mm i pęcherzyk 8mm po 3 dniach cokolwiek ruszyły 🙏. Dzisiaj 13dc.

Poziomka9204, Madziq6, ChocoMonster lubią tę wiadomość

24 👱‍♀️

16.11 ⏸️ - beta 19,5
    12.12 - mamy ❤️
    14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
    10. 02 - 10cm 🐿️
    24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
    11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
    24.03 - wszystko ok 🐋
    21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
    19.05 - prenatalne III trymestr 💛
    27.06 - 35+4 2647g
    14.07- ostatnia wizyta
    28.07 - 40+0 3520g
    06.08 - indukcja
    age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    A ja słuchajcie wpisałam się na poniedziałek, liczę cykl i jeżeli będzie jak dwa ostatnie, to w piątek powinnam mieć okres. Zapomniałam że zrobiłam testowanie już po terminie okresu żeby bez sensu nie ronić testów za wczesnie. Przynajmniej przypomniałam sobie i będę z podpaska w pogotowiu 😅 Brałam antybiotyk i biore dalej, więc chyba bym wolala żeby przyszedł okres mimo wszystko.
    Edit. Kurde, mam dzisiaj głowę w tyłku chyba. 7.10 to jednak piątek, 7.11 to poniedziałek.
    Siesiepy, wpisz mnie na poniedziałek jednak 😅
    to jeszcze nie biegasz z podpaską? :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • paulina9408 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    A ile trwa przeciętnie twoja faza lutealna? Jak dla mnie 15 dni po zastrzyku, jeżeli coś miałoby się zadziać, to raczej beta byłaby już dodatnia.
    Przeważnie te 14-15 dni właśnie. To może jednak pójdę sobie w ten piątek

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się nie pogodziliśmy, siedziałam sama w pokoju i piłam wino. :p
    Chyba owu próbuje nadejść za pare dni (ale nie chcę sobie wmawiać), bo śluz jakiś taki coraz bardziej wodnisty (ale owulaki negatywne) i sny znowu dają mi popalić pod kątem <3, ale to równie dobrze może być podświadomość. W każdym razie mam chcicę i muszę podjąć nowe działania. :/

Nicole, może być jeszcze wcześnie, poczekaj dwa-trzy dni. :D Zwłaszcza, że tempka w górę.

Namisa, a zatestuj. :D Tylko nie Pinkiem.

Madziq kciuki za betę!

Lipcowa ojj no my też się tak dobraliśmy, że iskry lecą i drapiemy sobie oczy jak już coś się dzieje. Wygląda to mocno spektakularnie.

Ewiwi może to słabo nawiązuje do rocznicy ślubu, ale jeśli lubią takie rzeczy, to jest taka całoroczna skarbonka, w której codziennie wrzuca się 5zł i na koniec roku otwiera wszystko naraz. Obczaj sobie, może akurat wpadnie Ci to w oko? :D

Paulina, to pierwszy cykl stymulowany (lameta stymuluje z tego co zrozumiałam?). Nie załamuj się nawet, jeśli nie wyjdzie. Daj sobie czas na kilka stymulacji, pomyślcie o inseminacji i rozszerzeniu badań (szczegóły na pierwszej stronie, zweryfikuj czy miałaś je wszystkie, jesli nie, warto je zrobić). W ogóle dziwi mnie fakt tego, że nie zaproponowano Ci najpierw monitoringu żeby zobaczyć, czy masz swoje owulacje, tylko zaczęli od stymulacji. No i oprócz tego w sprawie nasienia to co pisze Longanimity a także rady od Namisy. :) Aha i wpiszę Cię na testy, tylko daj znać który dzień wolisz.

Poziomka9204, Madziq6 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • paulina9408 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Też czasami miałam problem z ogarnięciem śluzu, pamiętam taka wizytę u gina kiedy byłam pewna że jeszcze czas do owulacji bo sucho, a gin zachwycał się jaki to mam cudowny śluz (co było dość zabawne).

Nie chce ci dawać złudnych nadziei bo w tym moim cyklu też czułam bóle podbrzusza właściwie dopiero od wczoraj jest lepiej 🤷‍♀️
    Dajecie nadzieję dziewczyny. Nie chcę się nakręcać oczywiście, a miałas jeszcze jakieś objawy? Wiem, że każda kobieta ma inaczej

• Madziq6 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:

Ja tak samo od połowy drugiej fazy ciągle czułam ból podbrzusza jak na okres i byłam święcie przekonana że on przyjdzie 🤷🏼‍♀️przy każdej ciąży przed spodziewana miałam bóle podbrzusza normalne jak na okres. Nawet do teraz mam te bóle podbrzusza czasami.

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    to jeszcze nie biegasz z podpaską? :D
    Ej, weź nie strasz 😅 Piątek to tak zwyczajowo byłoby najwcześniej. Może jeszcze na weekend wypaść. Na szczęście w pracy to tylko kwestia wyjecia z szuflady i biegiem do kibla xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 12:08

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    No i się nie pogodziliśmy, siedziałam sama w pokoju i piłam wino. :p
    Chyba owu próbuje nadejść za pare dni (ale nie chcę sobie wmawiać), bo śluz jakiś taki coraz bardziej wodnisty (ale owulaki negatywne) i sny znowu dają mi popalić pod kątem <3, ale to równie dobrze może być podświadomość. W każdym razie mam chcicę i muszę podjąć nowe działania. :/

Nicole, może być jeszcze wcześnie, poczekaj dwa-trzy dni. :D Zwłaszcza, że tempka w górę.

Namisa, a zatestuj. :D Tylko nie Pinkiem.

Madziq kciuki za betę!

Lipcowa ojj no my też się tak dobraliśmy, że iskry lecą i drapiemy sobie oczy jak już coś się dzieje. Wygląda to mocno spektakularnie.

Ewiwi może to słabo nawiązuje do rocznicy ślubu, ale jeśli lubią takie rzeczy, to jest taka całoroczna skarbonka, w której codziennie wrzuca się 5zł i na koniec roku otwiera wszystko naraz. Obczaj sobie, może akurat wpadnie Ci to w oko? :D

Paulina, to pierwszy cykl stymulowany (lameta stymuluje z tego co zrozumiałam?). Nie załamuj się nawet, jeśli nie wyjdzie. Daj sobie czas na kilka stymulacji, pomyślcie o inseminacji i rozszerzeniu badań (szczegóły na pierwszej stronie, zweryfikuj czy miałaś je wszystkie, jesli nie, warto je zrobić). W ogóle dziwi mnie fakt tego, że nie zaproponowano Ci najpierw monitoringu żeby zobaczyć, czy masz swoje owulacje, tylko zaczęli od stymulacji. No i oprócz tego w sprawie nasienia to co pisze Longanimity a także rady od Namisy. :) Aha i wpiszę Cię na testy, tylko daj znać który dzień wolisz.
    Nie wyszło przez teścia? Czy mąż nie był w humorze na gidzenie się? Trzymam kciuki za dzisiaj, niech nastąpi przełom 🔥🔥

siesiepy lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ