Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewiwi wrote:nie stresuj się, nie rób bety czekaj na wizytę. takie wahania mogą cię wpędzać w niepokój, a to niezbyt dobre :)kalkulator mówi że w normie, to w normie
-
Namisa wrote:Jest w normie, 95 to prawie 100! Nic się nie martw, pamiętaj przykład Forget która miała niższy przyrost i jest wszystko ok. Te pierwsze przyrosty mogą być wyższe, a im wyższa beta tym mniejsze one są. Powyżej tysiąca to już w ogóle ponoć nie powinno się badać, bo często przyrosty są mniej niż 66 procent. Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki 🤞♥️
Namisa lubi tę wiadomość
-
Madziq6 wrote:Ja to bym już nierobila bety po poniedziałkowej becie ale to gin się uparł że cały tydzień mam robić 🤬myślałam że jak teraz będzie fajnie dużo to mu napisze że niechce iść w piątek bo to napędza mój stres tylko...ale tu wychodzi że nadal muszę robić wrr 😥*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:ja zrobiłam betę żeby potwierdzić ciążę. miałam 30. potem kolejną przed wizytą u gin, było już 8+3 tc. wynik bety się zgadzał. pomiedzy nie robilam, wiedziałam że wcześniej gina nie złapię a stresować się nie chciałam.
-
Madziq6 wrote:Niewiem ile chcialam ale wiecie tu taki duży wzrost a tu nagle dużo mniejszy jakoś o to chodzi 🙈🙈
Tylko my kobiety umiemy szukać zmartwień nawet jak wszystko jest ok. Pewnie też bym świrowała, ale od tego jesteśmy, żeby spojrzeć trzeźwym okiem i uspokoić 😘dominikawa, Madziq6, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
nick nieaktualny
-
Madziq6 wrote:Właśnie obczajalam ile miała Forget bo pamiętam że ona miała niższy (sorki Forget 🙏🤞) no ale właśnie u niej były raz mniejsze raz większe więc muszę być spokojna będzie dobrze 🥺🥺🙏🤞
Oczywiście że będzie! Człowiek to nie komputer, raz wyrzut tego hormonu będzie mniejszy, raz większy, a normy laboratoryjne są po to żeby były jakies ramy 🤞🍀Madziq6, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
skończyłam 95 stronę więc nie jestem na bieżąco:
Justysa czy przed duphastonem miałaś normalnej długości fazę lutealną? Być może zbyt krótka (z powodu niedoboru proga) powodowała krótsze cykle, a po wdrożeniu dupka zwyczajnie się unormowała, stąd dłuższe cykle.
Zaburzeń hormonalnych nie powinno się leczyć antykoncepcją, bo organizm nie ma możliwości samemu unormować hormonów. Idź na konsultację do innego lekarza, najlepiej gin-endo. O ile torbiel rozumiem
kropka27 niepokalanek w standardowej dawce nie tylko może pomóc na prolaktynę, ale ogólnie wspomoże cykl, hormony i wydzielanie śluzu. Tylko wiadomo, jako zioło to tak z 3 miesiące musisz mu dać na działanie.Claire, kropka27 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Dziękuję dziewczyny staram się uspokoić🙏🥺dziś mnie plecy trochę bolą i podbrzusze więc to jeszcze nasiliło obawy ale ogółem dziś miałam a raczej od wczoraj jakiś taki zjazd lekko psychiczny muszę się ogarnąć 🙄🤗plaskacza w twarz se walne i ogarnij się babo!!!👋🤨
-
Madziq, masz przyrost w normie To, że nie masz znowu przyrostu rzędu 200% nic nie znaczy. USG prawdę Ci powie, na ten moment nie ma co się zadręczać, wszystko wskazuje na to, że jest jak najbardziej ok.
pluto oby operacja była drogą do rozwiązania Twoich problemów.
pluto_nova, Madziq6, Gwiazdeczka 93, Emka06, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
nick nieaktualnyNamisa wrote:Witaj ♥️ Z tego co piszesz to mam troche sceptyczne zdanie na temat twojego lekarza. Leczysz się pod jego okiem od początku starań? Myślałaś o konsultacji u kogoś innego, kto spojrzałby ja ciebie świeżym okiem? Po pierwsze: progesteron bada się 7dpo,.nie 4. Gdybyś zbadała trochę później to wynik mógł być nawet w okolicach 15, czyli naprawdę bardzo dobry. Po drugie - prog 9ng to też nie jest zły wynik i wypisywanie Duphastonu pachnie mi działaniem na ślepo, bez żadnej konkretnej wizji. Fakt że po nim wydłużyły ci się cykle i doszły bóle brzucha też raczej nie jest oczekiwaną zmiana. Piszesz o torbieli - masz na myśli torbiel czynnościowa na jajniku? Czy może jakaś inna, np. endometrialna? Nie widzę jak taka torbiel miałaby być przyczyną niepowodzeń, raczej przeciwnie - jest ich efektem. Jeśli to najczęściej pojawiajaca się torbiel, czyli czynnościowa, to efekt braku owulacji w danym cyklu, wyewoluowala z niepękniętego pęcherzyka Graafa. Takie torbiele wchłaniają się najwcześniej po okresie, u mnie wchłonęła się 3,5cm torbiel - anty nie zawsze są konieczne. Ale to na pewno powiedziałby ci lekarz z głową na karku. Miałaś jakieś monitoringi cyklu, lekarz wysłał cię na badania czy po prostu zdiagnozował te zaburzenia hormonalne z powodu tego jednego niepękniętego pęcherzyka? Na twoim miejscu absolutnie nie decydowalabym się na anty tylko szukała innego lekarza, który podejście do sprawy holistycznie - zlokalizuje przyczynę, zleci badania, zapewni monitoring cyklu.
Przed ciążą chodziłam do innego lekarza, któremu torbiel nie przeszkadzała w zajściu w ciążę czy jej utrzymaniu. Nie zalecał żadnych badań do 6 miesięcy starań. W ciążę zaszłam w pierwszym kontrolowanym cyklu. Przestałam do niego chodzić po poronieniu kiedy zaczął mnie traktować jak kobietę gorszego sortu. Teraz jak widać trafiłam jeszcze gorzej. Zgodziłam się na branie progesteronu bo myślałam że nie zaszkodzi a pomoże w razie ewentualnej ciąży. Tak jak mówisz zdiagnozował mi zaburzenia hormonalne po starej torbieli która szybko rośnie w ostatnich miesiącach i hormonach badanych 4 dni po owu. Nie chcę godzić się na takie leczenie w momencie kiedy chce zajść w ciążę dlatego szukam kolejnego lekarza . Od 2 miejscy nie biorę duphastonu, cykle są coraz dłuższe i coraz dziwniejsze. Boję się że zrobił więcej szkody niż pożytku i co teraz..... -
Madziq6 wrote:Dziewczyny mam wyniki bety 469.80mlU/ml tylko coś mnie martwi bo pierwszy przyrost był 231% a teraz zaledwie 95% czy tak ma być czy to za mało?🥺🥺🥺
Madziq6 lubi tę wiadomość
-
Madziq6 wrote:Dziękuję dziewczyny staram się uspokoić🙏🥺dziś mnie plecy trochę bolą i podbrzusze więc to jeszcze nasiliło obawy ale ogółem dziś miałam a raczej od wczoraj jakiś taki zjazd lekko psychiczny muszę się ogarnąć 🙄🤗plaskacza w twarz se walne i ogarnij się babo!!!👋🤨
Może dołożyć to do objawów ciążowych jako wahanie nastrojów 😉
Niby się śmieje a trochę się że zestresowałam bo czekam na wynik mojej drugiej bety 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Pluto, fajnie, ze dałaś znac, co i jak, myślałam o Tobie dzisiaj. ❤️ Czyli póki co spokojnie poczekaj do operacji, mam nadzieje, ze ta nisza to jedyne, co blokowało bejbika, a teraz będzie już tylko lepiej. 🥰 Trzymam za Ciebie kciuki, kochana!
Madziq, przyrost jest w normie, 95% to dobry przyrost.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 14:15
pluto_nova, Ewiwi, Madziq6, Gwiazdeczka 93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Dzięki dziewczyny naprawdę 😘na was można liczyć 😘😘
Wiecie gdyby niepodawalo się w procentach przyrostu byłby spokój a tu jednak ta różnica mnie zmartwiła i tyle 🤷🏼♀️a z drugiej strony niemam teraz na nic wplytu tak czy owak. Najchętniej nie szla bym na tą betę w piątek ale przeboleje😔🥴🥴oloska, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysiesiepy wrote:skończyłam 95 stronę więc nie jestem na bieżąco:
Justysa czy przed duphastonem miałaś normalnej długości fazę lutealną? Być może zbyt krótka (z powodu niedoboru proga) powodowała krótsze cykle, a po wdrożeniu dupka zwyczajnie się unormowała, stąd dłuższe cykle.
Zaburzeń hormonalnych nie powinno się leczyć antykoncepcją, bo organizm nie ma możliwości samemu unormować hormonów. Idź na konsultację do innego lekarza, najlepiej gin-endo. O ile torbiel rozumiem
kropka27 niepokalanek w standardowej dawce nie tylko może pomóc na prolaktynę, ale ogólnie wspomoże cykl, hormony i wydzielanie śluzu. Tylko wiadomo, jako zioło to tak z 3 miesiące musisz mu dać na działanie.
Ciężko powiedzieć cykl przed ciążą miał 36 dni i nie należał do idealnych przez plamienia, a po poronieniu 29 dni owulacja w 17 dc. Po progesteronie ostatni cykl 36 dniowy a test owulacyjny pozytywny 15 dc.
-
Justysa wrote:Przed ciążą chodziłam do innego lekarza, któremu torbiel nie przeszkadzała w zajściu w ciążę czy jej utrzymaniu. Nie zalecał żadnych badań do 6 miesięcy starań. W ciążę zaszłam w pierwszym kontrolowanym cyklu. Przestałam do niego chodzić po poronieniu kiedy zaczął mnie traktować jak kobietę gorszego sortu. Teraz jak widać trafiłam jeszcze gorzej. Zgodziłam się na branie progesteronu bo myślałam że nie zaszkodzi a pomoże w razie ewentualnej ciąży. Tak jak mówisz zdiagnozował mi zaburzenia hormonalne po starej torbieli która szybko rośnie w ostatnich miesiącach i hormonach badanych 4 dni po owu. Nie chcę godzić się na takie leczenie w momencie kiedy chce zajść w ciążę dlatego szukam kolejnego lekarza . Od 2 miejscy nie biorę duphastonu, cykle są coraz dłuższe i coraz dziwniejsze. Boję się że zrobił więcej szkody niż pożytku i co teraz.....
Czytałam kiedyś taki artykuł (chyba u mamyginekolog) że wielu ginekolog daje duphaston na wszystko z hasłem że nie wiadomo czy pomoże ale nie zaszkodzi...
Co do lekarza to może zrob najpierw rozeznanie i idź do kogoś kto się specjalizuje w niepłodności, wiem brzmi strasznie, noe wiem ile się starsz już, ale tacy ginekolodzy mają zupełnie inne podejście, warto też poczytać opinie np na znanym lekarzu👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
A i jeszcze ktoś pytał wcześniej o objawy przed testem - ja, jak juz pisałam, nie miałam żadnych. Byłam przekonana, ze dostanę okres, bo bolał mnie brzuch totalnie okresowo, krzyże tez i czułam się po prostu na maksa jak na okres. Przysięgam, ze w większości moich cykli czułam się bardziej ciążowo, niż w tym szczęśliwym 😂
Madziq6, Emka06, Ona11, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Madziq, beta przyrasta, wszystko będzie dobrze ❤️
Witam nowe dziewczyny, obyście za długo nie zagrzały tutaj miejsca. 🤞
Justysa, koniecznie konsultacja z innym lekarzem.
Pluto, czyli czekamy do operacji, a potem na 🤰 🤞
Siesiepy, ✊ że się dzisiaj pogodzicie, żeberka na pewno zdadzą egzamin 🔥
Choco, przytulam, oby jutro było lepiej ❤️
Ewiwi, ja tez jestem za przeżyciami, my ostatnio na każdą okazję sobie fundujemy jakieś wyjście albo chociaż sushi w domu, jak nie ma opcji na wyjście. Tylko na Gwiazdkę kupowaliśmy sobie w ostatnich latach coś wspólnego, tak to zawsze przeżycia na rocznicę i urodziny. 😁
Ja zaliczam właśnie twarde lądowanie po urlopie 😅 byle do kolejnego, bo w najbliższe weekendy też pracuję 🤷♀️siesiepy, Madziq6, oloska, pluto_nova lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Babova wrote:A i jeszcze ktoś pytał wcześniej o objawy przed testem - ja, jak juz pisałam, nie miałam żadnych. Byłam przekonana, ze dostanę okres, bo bolał mnie brzuch totalnie okresowo, krzyże tez i czułam się po prostu na maksa jak na okres. Przysięgam, ze w większości moich cykli czułam się bardziej ciążowo, niż w tym szczęśliwym 😂
Czyli chyba punktem wspólnym jest ból brzucha i krzyży 😉
Ale masz racje u mnie to też są objawy typowo okresowe, ale wydaje mi się że jednak ból w krzyżu był mocniejszy o trwał dłużej niż zazwyczaj.👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: