X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IMIONA

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ja wrote:
    Darijko, opowiedz mi o tych ziółkach.. Gdzie je kupiłaś? Bo w internecie znalazłam... ale na allegro.. i nie mam do końca pewności. Bo skąd mam wiedzieć, ze dobrze ktoś wymieszał te zioła.. a nie sprzedaje mi np. herbaty ze słomą albo inną trawą ;)
    Chciałabym spróbować... ale wolałabym z pewnego źródła.
    Dzisiaj pobiegłam do apteki i kupiłam siemie lniane i wiesiołka :) A co.. od czegoś trzeba zacząć :)

no ja właśnie kupiłam na allegro bo gdzieś wyczytałam na jakims forum, że gostek jest sprawdzony i wszystkie od niego kupują. nie chciało mi się iść do zielarskiego, poszłam na łatwizne eh taki ze mnie leniuszek :)piłam je codziennie wieczorkiem szklankę, zaczęłam od @. płaską łyżeczkę zalewałam wrzątkiem i po godzince piłam. siemię - piłam dwie szklanki dziennie i do tego brałam 3 razy po 2 tabl. wiesiołka z tym, że wieśka się bierze do owu, siemię pije cały cykl, też zaczynałam od pierwszego dnia @.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • agaciaz Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozważamy Ernest, Brunon, Albert a dla dziewczynki Alicja, Kinga, Stefania, Anastazja, Greta. A pierwsza córka jest Paulinka.

20121212580114.png
    lcvo2ph.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    o Meginka w życiu bym nie zgadła jak masz na imię. Witaj imienniczko!
    Ja miałam się w sumie nazywać Margarita, ale już zapisali mnie Małgorzata i tak zostało. Najbardziej lubię jak M mówi do mnie Małgośka lub Małgoń.

No ja na Twoim miejscu tez bym nie zgadła :) Bardziej pasuje chyba do Magdy ta ksywka niż do Małgorzaty :) Ale i tak jest ładna :) :)

Miriam, samira, gocha04 lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoim dzieciom dam na imie jesli dziewczynka to Anastazja lub Berenika a dla chłopca mam tylko Seweryn. chce zeby te imiona nigdzie sie nie powtarzały. takie wyjatkowe

• Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będę miała dziewczynkę to dam na imię Laura a chłopiec to mam kilka imion: Seweryn,Alan,Nikodem lub Fabian :)

4baac1312c3d98ea52126c58969e500f.png

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się jeszcze podoba Anika :) mam taką małą cudną dziewczynkę w pracy w żłobkuu :) zakochałam się w niej wiec i imię się mi podoba :)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla córeczki:
    Alicja, Hanna, Helena
    dla chłopca:
    Erwin, Piotr, Dominik
    mąż się upiera na Ewalda (?)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że to dziwne imię więc w ramach ścisłości Ewald (imię męskie ) :):) co myślicie? jestem przerażona, a może niepotrzebnie?

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla córki: Hania, Helenka
    dla syna: Michał, Bartek

maximka84 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka to piekne imie:)
    Kacper i Karolek to tez moi faworyci ale jednak bedzie Kacperek:)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam co planować ale podobają mi się imiona rzadsze ale nie wymyślne, dlatego jeśli już się uda to Liliana lub Laura, gorzej z chłopcem, narazie tylko Dawid bo nie mamy takiego imienia w rodzinie

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • czarnula Nowa

Wysłany: 26 marca 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla córeczki : Amelia, Nadia
    dla synka: Filip, Marcel, Ksawery

20120922580117.png

7468d2bfcc8f9f678cf387408ff55b24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He...czytam i się śmieję ... :p
    Kochane - nazwijcie dzieci tak - jak i Wy chciałybyście się nazywać ....
    pamiętajcie , że nadając dziecku ''zbyt oryginalne'' imię tylko go krzywdzicie ... i w dzieciństwie ale i w dorosłym życiu ...
    Nie bedę podawać przykładów, bo nie chcę tu kogoś szczególnie obrazić ...

liloe, Ma ja, Asia87 lubią tę wiadomość

• Ma ja Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    pamiętajcie , że nadając dziecku ''zbyt oryginalne'' imię tylko go krzywdzicie ... i w dzieciństwie ale i w dorosłym życiu ...

Tylko gdzie jest granica między oryginalnym .. a zbyt oryginalnym ;)
    Ja mam na imię Maja... Jak byłam małą dziewczynką... w okolicy (przedszkola, "podwórko", znajomi, szkoły...) nie było ani jednej Mai! Kilkanaście lat później... imię Maja było jednym z najbardziej popularnych w Polsce!

Kfjatus lubi tę wiadomość

7v8r90bvus29kyhn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:

a jak ty nazwiesz swoje dzieci bądź nazwałaś ?? Akurat mi się te imiona które podałam podobają i tak też mogłabym mieć na imię !!to normalne imiona
    a ze oryginalne to co w tym złego ważne ze nie obraźliwe czy takie głupawe jak w Ameryce nadają nadają np. takie imię jak dzielnica czy stan ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    maximka84 wrote:

a jak ty nazwiesz swoje dzieci bądź nazwałaś ?? Akurat mi się te imiona które podałam podobają i tak też mogłabym mieć na imię !!to normalne imiona
    a ze oryginalne to co w tym złego ważne ze nie obraźliwe czy takie głupawe jak w Ameryce nadają nadają np. takie imię jak dzielnica czy stan ...

nie pisałam tego aby kogokolwiek obrazić i nie wiem nawet jakie TY imiona napisałaś, leciałam po wszystkich postach powyżej i mówiłam sobie: biedne będą te dzieci ...
    Ja nie wiem jak nazwę swoje dzieci/dziecko , narazie skupiam się aby je mieć ...
    Ale na pewno nie będzie miało imienia które bedzie je odznaczało lub będzie jedynym dzieckiem w okolicy/szkole które takie ma ... paranoja i bezsens ...

• andziol Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    wiem że to dziwne imię więc w ramach ścisłości Ewald (imię męskie ) :):) co myślicie? jestem przerażona, a może niepotrzebnie?

hihi , no trochę odjechane,

Mój mąż przed ślubem cały czas zapierał się, że jak bedzie syn to będzie MILAN (kibic-wiadomo masakra)
    Jak przyszło co do czego to dotarło do niego że dzieciak z tym imieniem bedzie musiał żyć. Więc może do twojego też dotrze :D

Mi się podobają imiona które można dopadować do każdego etapu czyli chłopiec to maluch -KUBUŚ, nastolatek-KUBA, facet-JAKUb :)
    U dziewczynki już gorzej bopodoba mia sie Natalia i Oliwia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 12:50

zrz6zbmh7yy79ed9.png

2nn3skjofxiik2bq.png
  • andziol Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dziwacznych imion -też nie chce wbijać kiaja w mrowisko ale naprawde czasem :( ....
    Imie powinno zależeć też od takich też czynników jak
    -Kraj - wiadomo że jak ktos mieszka za granicami Polski to może szaleć bo sie przyjmie i dziwaczne nie bedzie
    -Nazwiska rodziców -... ludzie DŻORDŻ KOWALSKI - naprawdę dramat

Każdy przez imię chce żeby jego dziecko było wyjątkowe ,..ale przecież JEST

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 12:55

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zrz6zbmh7yy79ed9.png

2nn3skjofxiik2bq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dopasowaniem imion do nazwisk i czasem trzeba uklęnąc przed rodzinną tradycją ale są kompromisy...można po dziadkach dać jako drugie imię...u nas jest wesoło z wyborem, bo chłopiec ma być Posejdon a dziewczynka Wilhelmina...oczywiście nie zgodzę się na 100% na Posejdona;-) Mój syn ma na imię Dominik a na drugie dostał w metryce po dziadku Marek...chociaż Wam powiem, że Marek ładne imię...mój tato był dumny, bo to jego pierwszy wnuk...ale dość krótko pamiętał o tym wyróżnieniu;-) Dlatego uważam, że warto pomyśleć nad imieniem z różnych względów...nie chciałabym np. by imię mojego dziecka kojarzyło mi się z jakąś wredną koleżanką z dzieciństwa albo z jakimś kolegą co to się stoczył na życiowej drodze...jest nam trudniej się dogadać z moim Wilhelmem, bo Śląsk słynie z innych imion a w innych regionach inne tradycje...odpadają imiona spolszczane...okropnie wygląda polska pisownia imion w innym języku zapisywanych...aż mnie skręca taki Dżordż hehe nie urażając żadnej z Was...Ewald też tu jest na Śląsku...

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyć możemy, że te pod koniec XX wieku są ściśle związane z modą. Duży wpływ na to zjawisko mają środki masowego przekazu. Popularne na Śląsku imiona: Klaus, Herman, Ginter, Herbert, Hubert zastąpiono np. takimi jak: Denis, Kamil, Dariusz. Żeńskie imiona typu: Erika, Irmgarda, Rita, Hilda i Elfrida w latach 60, 70 zostały wyparte Karoliny i Sabiny. Im bliżej końca wieku tym więcej imion, które noszą bohaterki amerykańskich filmów. Moda na Angeliki, Żanety, Sandry, Patrycje i Wioletty. Chwalić, czy ganić!? Przyznacie jednak sami jak brzmi zestawienie Jenifer Kiełbasa, Pamela Maślanka, Vadim cebula.

He he he coś w tym jest;-)

Kfjatus, samira lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ