Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IMIONA

Oceń ten wątek:
  • darijka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ja wrote:
    Darijko, opowiedz mi o tych ziółkach.. Gdzie je kupiłaś? Bo w internecie znalazłam... ale na allegro.. i nie mam do końca pewności. Bo skąd mam wiedzieć, ze dobrze ktoś wymieszał te zioła.. a nie sprzedaje mi np. herbaty ze słomą albo inną trawą ;)
    Chciałabym spróbować... ale wolałabym z pewnego źródła.
    Dzisiaj pobiegłam do apteki i kupiłam siemie lniane i wiesiołka :) A co.. od czegoś trzeba zacząć :)

no ja właśnie kupiłam na allegro bo gdzieś wyczytałam na jakims forum, że gostek jest sprawdzony i wszystkie od niego kupują. nie chciało mi się iść do zielarskiego, poszłam na łatwizne eh taki ze mnie leniuszek :)piłam je codziennie wieczorkiem szklankę, zaczęłam od @. płaską łyżeczkę zalewałam wrzątkiem i po godzince piłam. siemię - piłam dwie szklanki dziennie i do tego brałam 3 razy po 2 tabl. wiesiołka z tym, że wieśka się bierze do owu, siemię pije cały cykl, też zaczynałam od pierwszego dnia @.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • agaciaz Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozważamy Ernest, Brunon, Albert a dla dziewczynki Alicja, Kinga, Stefania, Anastazja, Greta. A pierwsza córka jest Paulinka.

20121212580114.png
    lcvo2ph.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    o Meginka w życiu bym nie zgadła jak masz na imię. Witaj imienniczko!
    Ja miałam się w sumie nazywać Margarita, ale już zapisali mnie Małgorzata i tak zostało. Najbardziej lubię jak M mówi do mnie Małgośka lub Małgoń.

No ja na Twoim miejscu tez bym nie zgadła :) Bardziej pasuje chyba do Magdy ta ksywka niż do Małgorzaty :) Ale i tak jest ładna :) :)

Miriam, samira, gocha04 lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoim dzieciom dam na imie jesli dziewczynka to Anastazja lub Berenika a dla chłopca mam tylko Seweryn. chce zeby te imiona nigdzie sie nie powtarzały. takie wyjatkowe

• Anka1986 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będę miała dziewczynkę to dam na imię Laura a chłopiec to mam kilka imion: Seweryn,Alan,Nikodem lub Fabian :)

4baac1312c3d98ea52126c58969e500f.png

Co ma być to będzie siłę znajdę wszędzie :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się jeszcze podoba Anika :) mam taką małą cudną dziewczynkę w pracy w żłobkuu :) zakochałam się w niej wiec i imię się mi podoba :)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla córeczki:
    Alicja, Hanna, Helena
    dla chłopca:
    Erwin, Piotr, Dominik
    mąż się upiera na Ewalda (?)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że to dziwne imię więc w ramach ścisłości Ewald (imię męskie ) :):) co myślicie? jestem przerażona, a może niepotrzebnie?

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla córki: Hania, Helenka
    dla syna: Michał, Bartek

maximka84 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka to piekne imie:)
    Kacper i Karolek to tez moi faworyci ale jednak bedzie Kacperek:)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam co planować ale podobają mi się imiona rzadsze ale nie wymyślne, dlatego jeśli już się uda to Liliana lub Laura, gorzej z chłopcem, narazie tylko Dawid bo nie mamy takiego imienia w rodzinie

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • czarnula Nowa

Wysłany: 26 marca 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla córeczki : Amelia, Nadia
    dla synka: Filip, Marcel, Ksawery

20120922580117.png

7468d2bfcc8f9f678cf387408ff55b24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He...czytam i się śmieję ... :p
    Kochane - nazwijcie dzieci tak - jak i Wy chciałybyście się nazywać ....
    pamiętajcie , że nadając dziecku ''zbyt oryginalne'' imię tylko go krzywdzicie ... i w dzieciństwie ale i w dorosłym życiu ...
    Nie bedę podawać przykładów, bo nie chcę tu kogoś szczególnie obrazić ...

liloe, Ma ja, Asia87 lubią tę wiadomość

• Ma ja Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    pamiętajcie , że nadając dziecku ''zbyt oryginalne'' imię tylko go krzywdzicie ... i w dzieciństwie ale i w dorosłym życiu ...

Tylko gdzie jest granica między oryginalnym .. a zbyt oryginalnym ;)
    Ja mam na imię Maja... Jak byłam małą dziewczynką... w okolicy (przedszkola, "podwórko", znajomi, szkoły...) nie było ani jednej Mai! Kilkanaście lat później... imię Maja było jednym z najbardziej popularnych w Polsce!

Kfjatus lubi tę wiadomość

7v8r90bvus29kyhn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:

a jak ty nazwiesz swoje dzieci bądź nazwałaś ?? Akurat mi się te imiona które podałam podobają i tak też mogłabym mieć na imię !!to normalne imiona
    a ze oryginalne to co w tym złego ważne ze nie obraźliwe czy takie głupawe jak w Ameryce nadają nadają np. takie imię jak dzielnica czy stan ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    maximka84 wrote:

a jak ty nazwiesz swoje dzieci bądź nazwałaś ?? Akurat mi się te imiona które podałam podobają i tak też mogłabym mieć na imię !!to normalne imiona
    a ze oryginalne to co w tym złego ważne ze nie obraźliwe czy takie głupawe jak w Ameryce nadają nadają np. takie imię jak dzielnica czy stan ...

nie pisałam tego aby kogokolwiek obrazić i nie wiem nawet jakie TY imiona napisałaś, leciałam po wszystkich postach powyżej i mówiłam sobie: biedne będą te dzieci ...
    Ja nie wiem jak nazwę swoje dzieci/dziecko , narazie skupiam się aby je mieć ...
    Ale na pewno nie będzie miało imienia które bedzie je odznaczało lub będzie jedynym dzieckiem w okolicy/szkole które takie ma ... paranoja i bezsens ...

• andziol Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    wiem że to dziwne imię więc w ramach ścisłości Ewald (imię męskie ) :):) co myślicie? jestem przerażona, a może niepotrzebnie?

hihi , no trochę odjechane,

Mój mąż przed ślubem cały czas zapierał się, że jak bedzie syn to będzie MILAN (kibic-wiadomo masakra)
    Jak przyszło co do czego to dotarło do niego że dzieciak z tym imieniem bedzie musiał żyć. Więc może do twojego też dotrze :D

Mi się podobają imiona które można dopadować do każdego etapu czyli chłopiec to maluch -KUBUŚ, nastolatek-KUBA, facet-JAKUb :)
    U dziewczynki już gorzej bopodoba mia sie Natalia i Oliwia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 12:50

zrz6zbmh7yy79ed9.png

2nn3skjofxiik2bq.png
  • andziol Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dziwacznych imion -też nie chce wbijać kiaja w mrowisko ale naprawde czasem :( ....
    Imie powinno zależeć też od takich też czynników jak
    -Kraj - wiadomo że jak ktos mieszka za granicami Polski to może szaleć bo sie przyjmie i dziwaczne nie bedzie
    -Nazwiska rodziców -... ludzie DŻORDŻ KOWALSKI - naprawdę dramat

Każdy przez imię chce żeby jego dziecko było wyjątkowe ,..ale przecież JEST

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2013, 12:55

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zrz6zbmh7yy79ed9.png

2nn3skjofxiik2bq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dopasowaniem imion do nazwisk i czasem trzeba uklęnąc przed rodzinną tradycją ale są kompromisy...można po dziadkach dać jako drugie imię...u nas jest wesoło z wyborem, bo chłopiec ma być Posejdon a dziewczynka Wilhelmina...oczywiście nie zgodzę się na 100% na Posejdona;-) Mój syn ma na imię Dominik a na drugie dostał w metryce po dziadku Marek...chociaż Wam powiem, że Marek ładne imię...mój tato był dumny, bo to jego pierwszy wnuk...ale dość krótko pamiętał o tym wyróżnieniu;-) Dlatego uważam, że warto pomyśleć nad imieniem z różnych względów...nie chciałabym np. by imię mojego dziecka kojarzyło mi się z jakąś wredną koleżanką z dzieciństwa albo z jakimś kolegą co to się stoczył na życiowej drodze...jest nam trudniej się dogadać z moim Wilhelmem, bo Śląsk słynie z innych imion a w innych regionach inne tradycje...odpadają imiona spolszczane...okropnie wygląda polska pisownia imion w innym języku zapisywanych...aż mnie skręca taki Dżordż hehe nie urażając żadnej z Was...Ewald też tu jest na Śląsku...

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyć możemy, że te pod koniec XX wieku są ściśle związane z modą. Duży wpływ na to zjawisko mają środki masowego przekazu. Popularne na Śląsku imiona: Klaus, Herman, Ginter, Herbert, Hubert zastąpiono np. takimi jak: Denis, Kamil, Dariusz. Żeńskie imiona typu: Erika, Irmgarda, Rita, Hilda i Elfrida w latach 60, 70 zostały wyparte Karoliny i Sabiny. Im bliżej końca wieku tym więcej imion, które noszą bohaterki amerykańskich filmów. Moda na Angeliki, Żanety, Sandry, Patrycje i Wioletty. Chwalić, czy ganić!? Przyznacie jednak sami jak brzmi zestawienie Jenifer Kiełbasa, Pamela Maślanka, Vadim cebula.

He he he coś w tym jest;-)

Kfjatus, samira lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ