IMIONA DLA DZIECI
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:znalazłam nowe imie dla dziewczynki ktore mi sie podoba i jest mało pospolite Marcjanna
Marcjanna, to chyba zdrobnienie Marcysia? Kojarzy mi się ze smacznym marcepankiem
A mi się zawsze podobało imię Marianna, zdrobniale Marianka. Nie mieszkam na stałe w Polsce, więc z wymową i w sumie z pisownią również mogłoby być różnie, gdybym miała córkę i dała jej tak na imię. A wymowa tego imienia po polsku jak dla mnie jest pięknaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2013, 23:39
kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
podoba mi się jeszcze Kubuś (ale mężowi wyjątkowo mocno nie), Kajtuś i Ignaś. A dla dziewczynki Marcelinka i Izabela Julek jest śliczne, ale jakieś takie łagodne i mam wrażenie, że bez charakteru. W sumie pozostałe też nie do końca A tak na 100% to podoba mi się imię mojej córci - Weronika
Fedra lubi tę wiadomość
-
Dla dziewczynki nie wymyśliliśmy ale dla chłopaka Samuel Olivier (Oliwer lub Oliver-jak kto woli ), poza tym bardzo podoba mi się Nataniel lub Natan (Nathan), ale już niestety mój pomysł kuzynka skradła O chociaż przypomniało mi się, jak byłam w ciąży z moją córcią chcieliśmy jej dać na imię Nicola, ale koniec końców jest Kinga - Mój największy skarb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 00:27
Fedra lubi tę wiadomość
-
U nas batalia trwa od długiego czasu i co jakiś czas się zmenia na początku miał być Xavier ale stanelo na Aleksy Piotr ale dla dziewczynki to prawdziwy problem mnie się podoba Amelia Anastazja Julia Hania Laura i Anabell mogłabym wymieniac bez końca i chyba jak się w końcu uda poczeam az zobaczę moją mała istotke i wtedy będę wiedziała co do niej pasuje:)
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi dla chłopca bardzo podoba się Szymon ewentualnie jeszcze Filip
ale u nas będzie dziewczynka - prawdopodobnie Kornelia podoba mi się jeszcze Patrycja i Gabrysia, ale jak dla mnie to ostatnie zbyt popularne w ostatnich latach
Andzia33, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, a mi sie podobają imiona Oskar, Sebastian, Dominik, Filip, Gabriel, Alan, Marika, Marissa, Loriana, Sophie, Natalia, Blanka, Vanessa, Milena, Mirella, Maja, Kaja, Justyna, Marie... Moja znajoma dala córce na imię Inka, gdzie wcześniej nie spotkałam się z nikim o takim imieniu...
Andzia33, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoja siostra cioteczna jest w ciąży będzie miała dziewczynkę i postanowili z mężem dać jej na imię Laura. Mam znajomą, która ma roczną córcie o imieniu uwaga : LATIKA a my jak już będziemy mieć dzidzie to dla chłopca Mateusz a dla dziewczynki Julia
Fedra, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny