X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne JAK CZĘSTO SIĘ KOCHAĆ ABY ZAJŚĆ W CIĄŻĘ
Odpowiedz

JAK CZĘSTO SIĘ KOCHAĆ ABY ZAJŚĆ W CIĄŻĘ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się jak często się kochać aby powstał tego owoc, aby nie stało się to dla nas rutyną ani nie było obowiązkiem a nadal przeradzało się w gorący seks który ma być również owocny. Dużo czytałam i podobno najlepeij jest 2 razy w tygodniu ze zwzględu na to że plemniki muszą dojrzeć - rada ginekologa, kochając sie odziennie podobno nie zajdziemy w ciążę. ..dla mnie to bardzo ważny temat. Czy pytalliście o to swojego gina, a może wy które macie już dzieci udzielicie nam jakiś porad ?

Anutka, Optymistka! lubią tę wiadomość

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 razy w tygodniu to chyba trochę mało. Co 2 dni wydaje się bardziej rozsądne. Nie wierzę, że kochając się codziennie w ciążę nie zajdziemy...
    Najlepiej kochać się kiedy ma się ochotę, ani się nie zmuszać ani nie powstrzymywać. CO do rutyny to w każdym związku jest inaczej: jedni mają dość po 3 miesiącach starań, innym nigdy się nie znudzi :-P

BOBASEK, Mona :), Klara Wysocka lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • marsylianka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że codziennie jest niewskazane, ale wydaje mi się, że jeżeli będzie to codziennie w dni płodne to taki problem nie będzie. Choć może lepiej co 2 dni ale zacząć już tuż (1-2 dni) przed owulacją. Jak się uda dam znać jaka metoda pomogła :)

• Eve Autorytet

Wysłany: 22 września 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku byliśmy niczym króliczki i nie przeszkodziło to w zajściu. Także nie ma reguły.

Konwalia, Martuśka lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    2 razy w tygodniu to chyba trochę mało. Co 2 dni wydaje się bardziej rozsądne. Nie wierzę, że kochając się codziennie w ciążę nie zajdziemy...
    Najlepiej kochać się kiedy ma się ochotę, ani się nie zmuszać ani nie powstrzymywać. CO do rutyny to w każdym związku jest inaczej: jedni mają dość po 3 miesiącach starań, innym nigdy się nie znudzi :-P

Da się nie zajść w ciążę serduszkująć codziennie, jestem żywym przykładem :P

Fedra, Kaiinaa, biedronka_1982, Edi000 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że 2 razy w tygodniu to niewystarczająco. Jeżeli będziesz serduszkować w poniedziałek i czwartek, a w niedzielę będziesz miała owulację, to z tych poniedziałkowych plemników nic już nie zostanie, a <3 na 3 dni przed owulacją jest przez ovufriend określane jako słaby czas. Serduszkowanie co 2 dni zwiększa szansę na poczęcie, bo dostarczasz na bieżąco "świeży towar", hehehe ;). Uważam, że co 2 dni w zupełności wystarczy dla par, dla których codzienny seks jest już zbyt rutynowy i nie daje radości.
    Warto się wtedy trochę wstrzymać przed owulacją, żeby potem, w dniach płodnych strzelać co drugi dzień z ochotą i werwą ;).

MalutkaEve, violijka, Redhotka, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, mądrze piszesz :)

Martynika lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, wszyscy tak na mnie mówią w pracy, co mi się bardzo miło kojarzy śmiesznie i tutaj zobaczyć "Marti" :).

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam troche przerabane, bo mezulek caly tydzien we wroclawiu w pracy i zostaja tylko weekendy, wiec... hmm. Narazie dzidzi nie ma ale sie staramy, czy tylko przy takim tempie to sie uda??? Zobaczymy.

• karolca Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem wystarczy tylko jeden raz ;) codziennie też nie jest dobrze, bo plemniki muszą dojrzeć, ponoć co 2-3 dni jest najlepiej. I nie tylko celować w dni płodne, ale cały cykl bo owulacja może nastąpić szybciej/później (tylko ostatnia faza cyklu jest stała).
    Przy pierwszej ciąży wychodziło, że ostatni seks był dwa dni przed owulacją. (przypadek). I udało się. W cyklu, w którym zaszłam w ciąże tylko dwa razy kochalisy się w dni płodne (mieliśmy zły czas i jakoś tak wyszło)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOBACZCIE mój wykres :) mąż ma słabe nasienie ale my jak króliczki i jest kropek lub kropeczka :)!!

mycha28, celia, Nadia, Fedra, Martuśka lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • lawenda Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... podobno wystarczy tylko raz <3 :) ... ale tak tylko mają nastolatki :) ... kurcze śmieję się że trzeba było wcześniej zaczynać starać się o potomstwo, a nie być takim mądrym i rozważnym znaleźć pracę pójść na studia itp. oczywiście piszę to z ogromnym uśmiechem :) :) :). Nastolatki nie martwcie się że jesteście w ciąży to najlepsze co mogło was spotkać !!!!

LilyEvans, kania85 lubią tę wiadomość

lawenda
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 2 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nastolatką i jakoś nie wiem czy jest tak szybko zajść w ciążę. Zazwyczaj zachodzą dziewczyny te, które nie planowały dziecka

LilyEvans lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Gosia, w cyklu w którym pojawiła się fasolka kochalismy się praktycznie codziennie.
    W tym miesiącu mam zamiar to powtórzyć, tylko ze szczęśliwym finałem:)

Gosiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły "ILE". Niektóre powiedzą, że wystarczy w dni płodne, kiedy śluz jest rozciągliwy i przezroczysty, a niektóre powiedzą, że jak najczęściej. Tak samo kobiety, które zaszły kochając się 2 razy powiedzą, że tyle wystarczy (bo akurat dobrze trafiły), a są takie co dla bezpieczeństwa kochały się cały tydzień. Obserwujcie dziewczyny swój cykl, zapisujcie sobie choćby na ovu temperature, śluz(!) i serduszkowania. Po jakimś czasie ovu wyznaczy owulacje na podstawie temperatury i śluzu (ja tylko tyle zaznaczałam, bez szyjki) i trafiłam dwa razy. Za pierwszym razem serduszkowaliśmy dość często (co drugi dzień, żeby było optymalnie jakby owulacja przyszła) kiedy zauważyłam, że śluz jest baardzo "płodny" to wiadomo w ten dzień, udało się lecz poroniłam w 10tygodniu. Teraz nie było reguły i zapisywania ile, bo liczyliśmy na szczęśliwy traf i też nie serduszkowaliśmy często, ale udało się! Gwarancją sukcesu nie jest myślenie tylko o zapłodnieniu tylko o rozluźnieniu się i przyjemności! Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 09:25

MalutkaEve, Makcza, Fedra, ulaa, ewka80, Szyszka1, Klara Wysocka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amen :)

Jus1985, Fedra lubią tę wiadomość

• Olgenek Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej kochac sie tak jak ma się ochote :) z uwzględnieniem owulki na drugim planie :)

Makcza lubi tę wiadomość

1bf4fbaaea42d99c70b356c72a75b59c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze mowisz Olgenek. najlepiej robic wtedy gdy przyjdzie ochota. mocno i do szalenstwa. :)

Makcza lubi tę wiadomość

• agnes Nowa

Wysłany: 3 października 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny dawno mnie nie było ale mam do was mnóstwo pytań a mianowicie jestem po pregnyl zastrzyk pani doktor po 3 dniach od pękniecia kazał mi zażywać dyfaston tabletki,które niby maja pomócc w zagieżdżeniu się zarodka ,ale jak w tym prawda to nie wiem różne opinie czytałam i się wystraszyłam jednym ma pomóc w szybkim dostaniu miesiączki a mi w ciąży kurcze przeraża mnieto powiem tak mam córkę 10lat i staram się o syna ,ale od roku nic mam 36 lat może za późno itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny różnie bywa z tą częstotliwością. Można często a nic nie wyjdzie, a można tak jak Ja, raz jedyny w dniu pozytywnego testu owulacyjnego i się udało. Złoty strzał :)

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ