Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne JAK CZĘSTO SIĘ KOCHAĆ ABY ZAJŚĆ W CIĄŻĘ
Odpowiedz

JAK CZĘSTO SIĘ KOCHAĆ ABY ZAJŚĆ W CIĄŻĘ

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu Ciebie smuca? Poczucie niesprawiedliwości masz?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesprawiedliwości? Wydaje mi się raczej, że Makczy chodziło o to, że fakt serduszkowania raz na cały cykl jest dość smutny ;). Ale jeśli nie o to chodzi, Makcza, to mnie popraw :).

Cóż, ważny jest dobry moment i ten jeden jedyny plemnik, jeżeli z tym jednym serduszkiem na dwadzieścia parę dni się wstrzelimy, to nie raz wystarczy.

• juta Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ile dni po okresie mozna sie starac i co ile sie tak Kochac
    jak okres
    Trwa 5 dni dzis akurat dostalam czyli 30 bd
    Miala koniec okresu a dzien cyklu mialam teraz 29

• julita Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda to tak, że kochamy się:
    5-11 dzień cyklu co drugi dzień
    12-17 dzień cyklu codziennie

Moje cykle średnio wynoszą 30 dni.

Nona lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my znowu kochamy się prawie codziennie, często zdarza się rano i wieczorem:) tylko niestety mimo naszych spontanicznych uniesień nic z tego nie wychodzi :( i właśnie zastanawiam się czy czasami w tym tkwi problem? daję sobie jeszcze dwa miesiące jak dalej będzie pudło to wybiorę sie do lekarza z zestawem pytań oraz prośbą by zlecił nam badania. Nie spodziewałam się nigdy że to bedzie taki trudne.

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia88 za często to robicie... Z taką częstotliwością plemniki nie dojrzewają... Najlepiej jest co 2-3 dni. Żywotność plemników sięga 5 dni więc nie ma co nadwyrężać mężczyzny :)

• adzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie podejrzewałam ;/ tylko jak sie oprzeć temu mojemu przystojniakowi:) ale trudno są rzeczy ważne i ważniejsze i będziemy musieli wziąść na wstrzymanie, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Nona lubi tę wiadomość

uwo9s65g9dgbkqyj.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    ja mam troche przerabane, bo mezulek caly tydzien we wroclawiu w pracy i zostaja tylko weekendy, wiec... hmm. Narazie dzidzi nie ma ale sie staramy, czy tylko przy takim tempie to sie uda??? Zobaczymy.

niestety i u mnie zapowiada się w przyszłości taki system, tydzień na odległość, weekendy tylko razem :(

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • Zaruzaz Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie swoich cyklow mam dosc :P nigdy nie sa regularne. Ciezko mi przewidziec kiedy zacznie sie miesiaczka. Licze sobie zazwyczaj 27 - 32 dni cyklu. Nieraz mnie zaskoczy organizm i mam np 23 dni. Miesiaczka trwa 7 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Też uważam, że 2 razy w tygodniu to niewystarczająco. Jeżeli będziesz serduszkować w poniedziałek i czwartek, a w niedzielę będziesz miała owulację, to z tych poniedziałkowych plemników nic już nie zostanie, a <3 na 3 dni przed owulacją jest przez ovufriend określane jako słaby czas. Serduszkowanie co 2 dni zwiększa szansę na poczęcie, bo dostarczasz na bieżąco "świeży towar", hehehe ;). Uważam, że co 2 dni w zupełności wystarczy dla par, dla których codzienny seks jest już zbyt rutynowy i nie daje radości.
    Warto się wtedy trochę wstrzymać przed owulacją, żeby potem, w dniach płodnych strzelać co drugi dzień z ochotą i werwą ;).

Ja rowniez uwazam ze to bedzie bardziej wskazane poniewaz ja z mezem obecnie staralismy sie dziennie przez 3 dni przed owulka i tez sie nie udalo wiec mysle ze sprobuje tak jak kolezanka pisze ze to bedzie bardziej skuteczne hi hi <3

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. To mój trzekci cykl, tym razem z całą serią wspomagaczy :-) no i postanowiliśmy serduszkowac co dwa dni bo jednak jeśli mężczyzna ma kłopoty z jakością żołnierzyków, to lepiej niech się biedactwa regenerują a nie przypływaja do mnie falami ale w złej formie.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Maluszek22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pod moim wykresem jest Link do strony na fb jak byscie mogly polubic z gory dziekuje
    lajknijcie ;-)

a20f1c997fa3de01b8ab63e1d87947c9.png

Bardzo zapraszam do zagladniecia i polubienia ;-)
    https://www.facebook.com/cudazwlosow
    Z gory dziekuje
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbezpieczniej jest co dwa dni przez cały cykl, ponieważ zdarzają siię takie anomalie owulacyjne, że sobie tego nie wyobrażacie :)

Nona lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:44

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem, mój mąż miał stwierdzoną azoospermię w marcu a w czerwcu już było po przeliczeniu 800 tysięcy zdrowych żołnierzy. to ciągle mało ale serduszka były codziennie przez te kilka dni i się udalo:)
    myślę że pora dnia tez ma znaczenie, najlepiej podobno rano wtedy armia jest najbardziej żywotna.

Magic lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:44

• Magic Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka nie lubię rano, bo potem cały dzień mi się "wylewa" :)

Angelabd lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co mówią statystyki, ale chyba trzeba je podzielić przez 10. Ja przez cały okres starań sądziłam, że za rzadko się kochamy i że w tym tkwi problem. A szczęśliwym cyklu jest tylko kilka serduszek, a ja pewna byłam że nic z tego, bo za mało. A tu II :)

Tak więc nie dajcie się zwariować, bo naprawdę NIGDY NIC NIE WIADOMO!

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Cześć dziewczyny. To mój trzekci cykl, tym razem z całą serią wspomagaczy :-) no i postanowiliśmy serduszkowac co dwa dni bo jednak jeśli mężczyzna ma kłopoty z jakością żołnierzyków, to lepiej niech się biedactwa regenerują a nie przypływaja do mnie falami ale w złej formie.

My też teraz chcemy przybrać taką taktykę, jak tylko skończy mi się okres, to zbliżenia co 2 dni, żeby zobaczyć czy się uda. Być może przegapiamy najważniejsze momenty, bo później pod koniec cyklu zawsze odpuszczaliśmy jakby i czasem nam się po prostu nie chciało serduszkować, a kto wie jak to ze moim cyklem jest? Może wtedy właśnie się coś powinno dziać.

U nas 4 miesiąc starań bezowocnie... Teraz rozpoczynamy 5 cykl. W sierpniu mamy rocznicę ślubu, może się uda taki prezent? :)

ewka80 lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się ostatnio coś nie chce w ogóle :) serduszkowaliśmy w owu ale później odpuściliśmy bo w tygodniu usypiamy na siedząco :) ale może faktycznie co 2 dni przyniesie efekt? ja mam teraz 4 cykl jak się staramy i może w tym się uda :)) ale jeszcze za wcześnie żeby sprawdzić :P czekam aż przyjdzie @ :D

dqprwn15leplej5m.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ