JAK CZĘSTO SIĘ KOCHAĆ ABY ZAJŚĆ W CIĄŻĘ
-
WIADOMOŚĆ
-
Niesprawiedliwości? Wydaje mi się raczej, że Makczy chodziło o to, że fakt serduszkowania raz na cały cykl jest dość smutny . Ale jeśli nie o to chodzi, Makcza, to mnie popraw .
Cóż, ważny jest dobry moment i ten jeden jedyny plemnik, jeżeli z tym jednym serduszkiem na dwadzieścia parę dni się wstrzelimy, to nie raz wystarczy. -
Hej, my znowu kochamy się prawie codziennie, często zdarza się rano i wieczorem:) tylko niestety mimo naszych spontanicznych uniesień nic z tego nie wychodzi i właśnie zastanawiam się czy czasami w tym tkwi problem? daję sobie jeszcze dwa miesiące jak dalej będzie pudło to wybiorę sie do lekarza z zestawem pytań oraz prośbą by zlecił nam badania. Nie spodziewałam się nigdy że to bedzie taki trudne.
-
anula23 wrote:ja mam troche przerabane, bo mezulek caly tydzien we wroclawiu w pracy i zostaja tylko weekendy, wiec... hmm. Narazie dzidzi nie ma ale sie staramy, czy tylko przy takim tempie to sie uda??? Zobaczymy.
niestety i u mnie zapowiada się w przyszłości taki system, tydzień na odległość, weekendy tylko razem -
nick nieaktualnyMartynika wrote:Też uważam, że 2 razy w tygodniu to niewystarczająco. Jeżeli będziesz serduszkować w poniedziałek i czwartek, a w niedzielę będziesz miała owulację, to z tych poniedziałkowych plemników nic już nie zostanie, a na 3 dni przed owulacją jest przez ovufriend określane jako słaby czas. Serduszkowanie co 2 dni zwiększa szansę na poczęcie, bo dostarczasz na bieżąco "świeży towar", hehehe . Uważam, że co 2 dni w zupełności wystarczy dla par, dla których codzienny seks jest już zbyt rutynowy i nie daje radości.
Warto się wtedy trochę wstrzymać przed owulacją, żeby potem, w dniach płodnych strzelać co drugi dzień z ochotą i werwą .
Ja rowniez uwazam ze to bedzie bardziej wskazane poniewaz ja z mezem obecnie staralismy sie dziennie przez 3 dni przed owulka i tez sie nie udalo wiec mysle ze sprobuje tak jak kolezanka pisze ze to bedzie bardziej skuteczne hi hi -
Cześć dziewczyny. To mój trzekci cykl, tym razem z całą serią wspomagaczy no i postanowiliśmy serduszkowac co dwa dni bo jednak jeśli mężczyzna ma kłopoty z jakością żołnierzyków, to lepiej niech się biedactwa regenerują a nie przypływaja do mnie falami ale w złej formie.
-
nick nieaktualny
-
no nie wiem, mój mąż miał stwierdzoną azoospermię w marcu a w czerwcu już było po przeliczeniu 800 tysięcy zdrowych żołnierzy. to ciągle mało ale serduszka były codziennie przez te kilka dni i się udalo:)
myślę że pora dnia tez ma znaczenie, najlepiej podobno rano wtedy armia jest najbardziej żywotna.Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie wiem co mówią statystyki, ale chyba trzeba je podzielić przez 10. Ja przez cały okres starań sądziłam, że za rzadko się kochamy i że w tym tkwi problem. A szczęśliwym cyklu jest tylko kilka serduszek, a ja pewna byłam że nic z tego, bo za mało. A tu II
Tak więc nie dajcie się zwariować, bo naprawdę NIGDY NIC NIE WIADOMO! -
zosia-ktosia wrote:Cześć dziewczyny. To mój trzekci cykl, tym razem z całą serią wspomagaczy no i postanowiliśmy serduszkowac co dwa dni bo jednak jeśli mężczyzna ma kłopoty z jakością żołnierzyków, to lepiej niech się biedactwa regenerują a nie przypływaja do mnie falami ale w złej formie.
My też teraz chcemy przybrać taką taktykę, jak tylko skończy mi się okres, to zbliżenia co 2 dni, żeby zobaczyć czy się uda. Być może przegapiamy najważniejsze momenty, bo później pod koniec cyklu zawsze odpuszczaliśmy jakby i czasem nam się po prostu nie chciało serduszkować, a kto wie jak to ze moim cyklem jest? Może wtedy właśnie się coś powinno dziać.
U nas 4 miesiąc starań bezowocnie... Teraz rozpoczynamy 5 cykl. W sierpniu mamy rocznicę ślubu, może się uda taki prezent?ewka80 lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Nam się ostatnio coś nie chce w ogóle serduszkowaliśmy w owu ale później odpuściliśmy bo w tygodniu usypiamy na siedząco ale może faktycznie co 2 dni przyniesie efekt? ja mam teraz 4 cykl jak się staramy i może w tym się uda ) ale jeszcze za wcześnie żeby sprawdzić czekam aż przyjdzie @