X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do neurologa pojdziemy prywatnie bo terminy na grudzien. Moze to nic a moze to napięcie.

Z ta buzka to mi sie tez wydaje ze laryngolog. Podpytam dzis pediatre.

Multi Twoj maluch spi z zamknieta buzia?

I nas rez silny odruch moro i tez bidule czasem wybudza 😀 zaczęliśmy w dzien klasc ja do spania na brzuchu jak mamy ja na oku. Budzi ja tez ale sama usypia i spi lepiej i dluzej. Polecam🤣

Adry lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na badaniach krwi, w czwartek kontrola u giną i chyba mam mały problem bo wszystko wskazuje na to że okres mi wrócił już. Nie wiem czy będzie w stanie mnie zbadać ale pójdę bo na 100% nie jestem pewna czy to okres.
    Mała bioderka ma 7.05 a szczepienie 9.05.
    Mąż pracę zmienia - już w maju będzie w nowej. W samą porę bo nie dość że lepiej płatna to bibliotekę nam mogą zlikwidować. Nie wiadomo czy po macieżyńskim będę miała gdzie wracać.

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:57

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano może i nie jest to dziwne ale kłopotliwe bo jak mnie lekarz nie zbada teraz to albo będzie trzeba iść do innego albo czekać znowu miesiąc i mieć nadzieję że w kolejny okres nie trafię...

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bardzo dobrze że zmienia bo w tej ani pieniędzy ani dobrego traktowania. Teraz będzie 2 razy więcej zarabiał i robił to co lubi. Z kręgosłupem problemów nie ma w zasadzie chyba że za dużo nosi ale to każdy by tak miał. On ma częściową utratę słuchu przez pracę w stoczni.

npV2p1.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    I tak sie zastanawiam, czy można się z takiej wczesnej ciąży cieszyć czy nie.. Że większość dziewczyn jak zachodzi w pierwsza ciąże nie ma zielonego pojęcia ile % jest poronień.
    zależy od człowieka chyba. Ja bym się mimo wszystko bardzo cieszyła, nawet jesli potem miałoby to być okupione płaczem.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel to super z tą nową pracą u męża. :) Moja firma też zawieszona w działalności i nie wiem czy będę miała gdzie wrócić. Ale i tak myślałam nad zmianą i chciałam zrobić kurs kadry i płace na macierzyńskim.

Mąż ma 2 tyg. urlopu. Ale pojechał dziś z kolegą do Krakowa załatwiać sobie jakiś projekt do zrobienia za fajną kasę. Może wypali. Gdyby nie leżenie to byśmy mogli razem z synkiem jechać i byłaby wycieczka na rynek itd.

W ogóle mam schizy. Bo od wtorku do niedzieli rano brałam globulki takie żółte robione z antybiotykiem. I wczoraj u teściów poszłam sikać i mi wyleciało takie żółte ale takie jak normalny śluz. Pewnie resztki globulki z niedzieli rano? Dziś po dwójce też troche i zapach jak ta globulka. Łaziłam w podpaskach to były żółte właśnie.
    Czop jest zbity i gęsty. Z synem mi wyszedł jakoś kawałek i był ciemno beżowy i bardzo gęsty. Za parę dni urodziłam więc schizuje. :/ Wizyta w poniedziałek.
    Generalnie całe święta przeleżane w gościach. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi rodzice wiedzieli i tyle na początku. Potem dopiero szwagierka babcia i dalsza rodzina choć moja mama to się mojej siostrze wygadała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 14:21

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba u wszystkich zmiany, ja właśnie przed chwilą dostałam telefon czy bym nie chciała przejść do konkurencji :P kiedyś tam pracowałam, było całkiem fajnie, atmosfera lepsza niż tutaj gdzie jestem, ale ze względów osobistych musiałam odejść a tu teraz proszę... zobacze, jeszcze w przyszłym tygodniu mam gadać odnośnie finansowych spraw :) wiosna wiosna :)

Nefre_ ms, Arienkas83, Frida91 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    W ogóle mam schizy. Bo od wtorku do niedzieli rano brałam globulki takie żółte robione z antybiotykiem. I wczoraj u teściów poszłam sikać i mi wyleciało takie żółte ale takie jak normalny śluz. Pewnie resztki globulki z niedzieli rano? Dziś po dwójce też troche i zapach jak ta globulka. Łaziłam w podpaskach to były żółte właśnie.
    Czop jest zbity i gęsty. Z synem mi wyszedł jakoś kawałek i był ciemno beżowy i bardzo gęsty. Za parę dni urodziłam więc schizuje. :/ Wizyta w poniedziałek.
    Generalnie całe święta przeleżane w gościach. :)
    na pewno to globulki. Nie stresuj sie tak. Mnie po globulkach to jeszcze kilka dni wycieka, nie znosze globulek... mąż mnie zawsze zmusza po antybiotykach, że mam brac globulki i nie da sie go przekonac, ze ponoc te doustne lepsze :D

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    no niby wiem, że wszyscy tak mamy, ale wiecie jak mi się głupio zrobiło.. wpierw miałam chwilkę taką satysfakcję, a nie mówiłam, a później to już byłam tylko na siebie zła, głupio, wstyd.. bo sobie pomyśłałam, że wszystko rozumiem, co ona przeżywa, bez względu na to czy się chwaliła tym czy nie..

czekamy
    a byłabyś gotowa o tym powiedzieć wszystkim? Co innego cieszyć się we dwójkę, a co innego z całym światem.
    Ja dowiedziałam się w 9 tygodniu , że płód jest martwy. Zdązyłam powiedzieć rodzicom. I teraz postanowiłam, że nikt się nie dowie.. Nie mam siły wszystkich pocieszać. Mąż jak chce niech to mówi, i potem akcje odwołuje. Ja nie mam ochoty z nikim rozmawiać o tym.
    A w pracy wiedziała jedna koleżanka. Jak poszłam na zabieg w piątek to w poniedziałek chyba byłam w pracy. Nikt nic nie wiedział.
    No właśnie i tu się zastanawiam. Ja jestem z tych co lubią dzielić się radością i smutkiem też. Wtedy jakoś jest mi łatwiej, niż zamykać się w sobie. Podejrzewam, że na pewno powiem mojej najbliższej rodzinie. Zresztą wiedzą o staraniach (prócz rodziców). Wsparcie tez jest bardzo ważne i w tych dobrych chwilach i przede wszystkim w tych złych. Czy innym ludziom bym powiedziała? Tu już bym się zastanawiała. W pracy na pewno nikomu, ale to z innych względów typu, że dojdzie do pracodawcy i mnie zwolni i takie tam. A czy znajomym? Jeśli bliskim znajomym to chyba tak, jeśli dalszym to nie. Niektórzy potrzebują się wygadać po prostu.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre podejrzewam, że gdybym była po poronieniu tak jak Ty to już bym inaczej myślała. I pewnie byłaby ostrożna w słowach.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ja myśle, że mnie to wydarzenie tak zmieniło, że jestem w stanie nie kupić nic do dziecka dopóki się nie urodzi :P i będę udawała , że to nie ciąża tylko najadłam się grochu hahaha

a serio to jest zupełnie inaczej gdy chodzi tylko o poronienia a ciąża przychodzi łatwo, a inaczej gdy czekasz i czekasz i jeszcze poronisz.. To są zupełnie inne emocje. Bo jak czekasz, to więcej się cieszysz :)
    No myślę, że masz rację ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzicom i rodzeństwu powiedzieliśmy jakoś szybko, w 7tyg. Babci powiedzialam później, bliżej prenatalnych ale z zastrzeżeniem żeby nikomu nie mówiła. Co do znajomych to dopiero po prenatalnych. Ale to też tym najbliższym znajomym z którymi mamy częsty kontakt, bo reszcie to dużo później jak już było widać i wynikało tak z kontekstu rozmowy itp. ;)
    Co prawda ja szybko poszłam w pracy na zwolnienie ale i tak wiedziałam że tam nie wrócę. Też się bałam mówić ogólnie i miałam plan wcześniej nie mówić długo nikomu ale potem jakoś ta radość mnie tak przepełniala ze ciężko było nie mówić.
    Za to jak były problemy z tym tetnem i była pół na pół szansa czy dzidzia będzie dalej sie rozwijać to o tym nie mówiliśmy praktycznie nikomu. Dopiero niedawno powiedziałam o tym mamie i przyjaciółce a tak to sami przeżywaliśmy te stresy.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro idę na wymazy!!! Oby wszystko było ok!! Oby nie było żadnej infekcji bo będzie trzeba przesunąć laparo wtedy :( trzymajcie kciuki proszę!

Nefre_ ms, Frida91, IssaMelissa lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Czekamy. No tak podejrzewam bo to za rzadkie na czop i kolor idealny jak globulka. Tego wczorajszego nie powąchałam :P ale dzisiejsze to tak jak glubulka zapach cefuroksymu.

Pessar też tak działa jak półeczka na której sie kumuluje wydzielina. Jak nieraz poleci to znów zawał mam. Jakieś 2 tyg temu po aplikacji tabletki przeciwzapalnej wieczorem przed prysznicem poleciało mi po nogach kropelki. Znowu zawał że to wody ale to po tej tabletce.
    Generalnie to ciągle mi coś leci bo jeszcze 2x1 luteina do środka. Jednak po antybiotykach dużo mniej,dziś to w ogóle sahara,może te globule wybiły w końcu te bakterie.

Co do probiotyków to ja też cały czas doustne biorę Trivagin. Ale dziś już Lactovaginal wsadziłam, wolę dmuchać na zimne po tych glubulach z antybiotykiem. Pojutrze zaś tabletka przeciwzapalna. W poniedziałek posiew mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 15:19

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy trzymam za wymazy. Wiem jak to jest bo ja np. nie mam objawów a bakterie są. Jedynie faktycznie po antybiotykach mam mniej wodnistej wydzieliny a potrafiłam zmieniać 4 razy majtki. Ale też były bakterie obfite a upławów prawie wcale więc nie wiem od czego to zależy.

Co do pracy to ja bym chciała zmienić na jakąś dużą firmę. Jednak tutaj mam plusy że mogę nawet z dzieckiem przyjść i siedzi ze mną. Albo mogę wcześniej wyjść bez gadania bez urlopu itd. Do tego podwyżkę dostałam w grudniu. Ale na razie firma jest stawiana na nowo bo nie wypaliła im współpraca z kimś więc nie wiem co będzie za rok.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis kumulacja spraw ;)
    Rano bioderka. Teraz bylam u gina i wszystko gra. Musze zastanowic sie nad antykoncepcja. Nie zapytalam czy moge ćwiczyć ale chyba to lepiej ustalic z fizjoterapeuta.

Dzis jeszcze te nieszczesne szczepienie...

Ja musze jeszcze ogarnac badania tsh i wizytę endokrynologa ale nie wiem kiedy 😕

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ