X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:41

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze napisałam długi post i mi wcielo.

Zozo zazdroszczę wyjazdu, ja nigdy w stolicy nie byłam :)

Adry się pewnie byczy na wsi :)

Arienka współczuję przebojów, tymi bakteriami, grzybami. Strasznie to upierdliwe, pewnie do porodu się już od tego nie uwolnisz. Jak mąż? Dogadaliscie się jakoś?

Koniczynko piękny wynik, gratuluje:) i nadal trzymam kciuki :)

Promyczku za Ciebie też, dużo stresu Was teraz czeka ale na końcu jest upragniona nagroda.

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 18 maja 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy mocno kciuki zacisniete!!! A wyniki są od razu?

Adry gratuluję sukcesów w odpueluchowaniu :) ekspresowo Wam to poszło :)

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka, Promyk, Czekamy kciuki zaciśnięte. Za ciebie Mycha też (za Karmienie i całą resztę).

Dziewczyny orientuje się któraś (Adry chyba najprędzej) czy na siłowni podczas ćwiczeń na wioślarzu pracują mięśnie brzucha? Ja już nie pamiętam a na razie nie wolno mi ich używać.
    Chciałbym niedługo zacząć ćwiczyć bo już mi odbija w domu.

sialalaKoniczynaDwa, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, ja też zawsze zupę wyliczam w dobową dawkę wody hi hi hi. Ja dopiero litr cholera, ciągle zapominam...

sialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry masz moze jakiegos fobrego sprawdzonego ortopede dziecięcego w Warszawie?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    My bylismy prywatnie w Centrum Medycznym Gamma na Broniewskiego u doktora Grzegorza Adamczyka i moge go bardzo bardzo mocno polecić z tym że koszt wizyty plus USG bioderek to na ten czas był około 550 PLN.

Jesli na NFZ to Szpital na Niekłańskiej ma dobrą ortopedię, jeszcze nikogo nie mogę polecić bo idziemy tam pierwszy raz, ja rejestrowałam małą ze 3 tygodnie temu i temin był na koniec lipca.

Adry lubi tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka, Promyk - powoli wszystko idzie do przodu. Trzymam kciuki.

Czekamy - też trzymam kciuki! Dasz radę! :-)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o taki sprzęt na siłowni zwany wioślarzem albo wiosełkami, że siadasz na krzesełku z zgiętymi nogami, łapiesz drążek i prostujesz nogi, ciągnąc łapkami jednocześnie. Nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa. Do ćwiczeń areo (tak jak bieżnia, rowerek i orbitrek).
    Ty Adry chodzisz na siłownie prawda? Czy coś pochrzaniłam?

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, ja to bardzo lubiłam zawsze bo łapki bez specjalnego problemu wzmocniłam (a to moja słaba strona) ale pamiętam tylko że ręce i nogi pracowały a brzuch, niestety nie jestem pewna.

npV2p1.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel wrote:
    Ślicznie dziękuję.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png

Wysłany: 18 maja 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel a kiedy po cc można zacząć ćwiczyć mięśnie brzucha? Z wioslarzem nie pomogę, nigdy na tym nie cwiczylam.

Dziewczyny ja myślę że do środy wyjdziemy do domu, a to już i tak z dużym zapasem czasowym. Dzisiaj neurologopeda powiedziała że nie widzi przeciwwskazań i zadzwoni do lekarza prowadzącego żeby to powiedzieć :)

Arienkas83, Frida91 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 18 maja 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix a co się dzieje ze ortopedy potrzebujecie? Tak kontrolnie?

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Arienka współczuję przebojów, tymi bakteriami, grzybami. Strasznie to upierdliwe, pewnie do porodu się już od tego nie uwolnisz. Jak mąż? Dogadaliscie się jakoś?

Dziś byliśmy u teściowej i poruszyła temat tego macierzyńskiego. Pytała sie mnie udając że nie wie na jaki czas ide czy na rok itd. Wszystko to przy mężu który na początku siedział cicho potem gadał o tych 5 miesiącach i do żłobka. Ostatecznie razem sobie pogadaliśmy we trójke. Chyba się przekonał do tego roku na macierzyńskim. Mówiłyśmy że mogę sobie dorabiać na zlecenie co wcześniej do niego nie docierało. A także co ja zrobie jak firma sie zamknie za pół roku to zostane z 60% wynagrodzeniem. Chyba zaczyna do niego docierać. Zupełnie inaczej ze mną rozmawia w obecności swojej matki niż tylko ze mną kiedy to narzuca swoje zdanie i mnie nie słucha, nawet nie daje mo nic powiedzieć. Potem pojechał do domu na rowerze ja jeszcze zostałam z teściową i synkiem. Mówiła mi że będziemy go tak maglować jeszcze. ;) Generalnie stwierdziła że stał się pazerny na kase. Że im więcej ma to więcej chce i ją to dziwi. No tak sobie porozmawiałyśmy jeszcze jak przyjaciółki.

Przepraszam dziewczyny ale będzie mnie mniej teraz. Jakoś nie mam czasu, czuje jakiś stres ciągle coś robie w domu, jakieś miejsce na rzeczy, krzątam się, chyba syndrom wicia gniazda.
    Została pościel do prania i porządek dalszy w szafie tej dużej bo na razie tylko ciuchy stamtąd wyciągnęłam. Boję się że nie zdążę a nie moge tak cały dzień robić bo brzuch troche ćmi okresowo potem jak dłużej coś porobie.
    Dziś chciałam poprać pokrowiec na materac. Okazało się że nie da się go wyprać bo jest z gryką w środku i sklejony z kokosem. Syf taki że maluch nie będzie na tym spał. Już tyle lat nieużywany, jutro zamówie nowy. Cały dzień szukałam na allegro i wezme taki pianka z lateksem. Generalnie ceny kosmiczne, wybrałam taki koło 100zł, a i tak są nawet po 400zł. :/ Miękkiego badziewia po 30 też nie będę kupować.

Do tego się wkurzyłam bo czekam sobie na zasiłek chorobowy z ZUS. Myślałam że mi prześlą z początkiem maja albo 17go jak ostatnio. Szef zawinił bo nie wysłał druku z-3 do kolejnego zwolnienia. Myślałam że wystarczy jak raz to wyśle ale to nie tak. Na necie sobie poczytałam i wpadłam na taki pomysł. Nosz kurna ja mam sie znać? W poniedziałek ma załatwiać i tu też mam stres bo będę teraz czekać nie wiem ile.

Uff rozpisałam się a nawet was nie nadrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 23:52

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wróbel a kiedy po cc można zacząć ćwiczyć mięśnie brzucha? Z wioslarzem nie pomogę, nigdy na tym nie cwiczylam
    Pół roku trzeba odczekać. Najwcześniej 3-4 miesiące ale pod warunkiem tego typu aktywności przed i w czasie ciąży.
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny ja myślę że do środy wyjdziemy do domu, a to już i tak z dużym zapasem czasowym. Dzisiaj neurologopeda powiedziała że nie widzi przeciwwskazań i zadzwoni do lekarza prowadzącego żeby to powiedzieć :)
    Ooo to super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 09:36

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 10:41

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Beatrix a co się dzieje ze ortopedy potrzebujecie? Tak kontrolnie?

Tp dla mojego chrzesniaka. Potrzebuja konsultacji.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png

Wysłany: 19 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy!!! Dzisiaj!!!!

Arienkas83, sialalaKoniczynaDwa, Frida91, Multiwitamina, Beatrix_, IssaMelissa, Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super! Macie co świętować :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to extra, teraz będzie Ci o wiele łatwiej.

npV2p1.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ