X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha no to.może i dobrze zrobiłaś, że wyszłyście ze szpitala. Bo w sumie.co tam mieli niby robić?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mycha no to.może i dobrze zrobiłaś, że wyszłyście ze szpitala. Bo w sumie.co tam mieli niby robić?
    No właśnie te dwie konsultacje mieli zrobić ale nie wiedzą kiedy. Zrobili badania z krwi i żadnych niedoborów nie ma.

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha no to może niepotrzebnie was tak stresują... Skoro Malutka zdrowa i nie ma niedoborów. Ale nie dziwię się, że się martwisz. Jak coś nie idzie książkowo to już lekarze panikują.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Mycha no to może niepotrzebnie was tak stresują... Skoro Malutka zdrowa i nie ma niedoborów. Ale nie dziwię się, że się martwisz. Jak coś nie idzie książkowo to już lekarze panikują.
    Jedna pielęgniarka (a jakoś tym z długim stażem wierzę czasami bardziej niż lekarzom) też mówiła że wygląda fajnie, my za duzi nie jesteśmy a do tego nie może być porównywana do innych dzieci ze względu na chorobę. Ach sama nie wiem, pójdziemy do tych dwóch specjalistow i niech badają.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja jestem tutaj nowa chociaż troszkę Was podczytuje. Jestem jeszcze swiezakiem, choć o dzidzię staramy się już ponad rok. Dlatego mam nadzieję że troszkę mnie naprowadzicie. Oczywiście już po kilku nie udanych próbach poszłam do gina. Okazało się że mam niedoczynność tarczycy i wysoką prolaktynę. Dostałam tabletki, informowałam wszystko no ale ciąży nie było nadal. Poszłam kolejny raz, pani doktor powiedziała że teraz należy zrobić badanie nasienia męża i jak tam będzie wszystko ok to wtedy wracamy do mnie i zaczynamy wszystkie badania po kolei. No i rozmowa któregoś razu z mężem i mówię mu o tym ale trochę mnie zbyl, stwierdził że jesteśmy młodzi(27 i 29), dopiero po ślubie to żeby dać na luz. To stwierdziłam że ok dajemy sobie jeszcze trochę czasu. Ostatnimi czasy jakoś tak w luźnej rozmowie powiedział że już by pasowało itp. oczywiście zbyt wrażliwa ja popłakałam się że wszystko już mamy a tego jednego nam brakuje. No i wtedy mąż stwierdził żebyśmy się udałi do lekarza. I teraz nie wiem od czego zacząć? Mąż na pewno powinien zrobić badanie nasienia , ale jest tak dużo badań że nie wiem czy wystarczy tylko to podstawowe czy coś jeszcze? I co jak będą wyniki? Gdzie wtedy należy się udac? Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź 😁

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:10

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Mycha, super, super :) Szkoda tylko, że tyle czasu musicie czekać na te wszystkie badania, takie malenstwa powinny byc traktowane priorytetowo...
    Adry mieliśmy nadzieję że chociaż na sorze przyjmą nas trochę szybciej bo ciężko z takim maluszkiem wytrzymać bez placzow. A zeszło nam 7 godz :( ale Malutka stanęła na wysokości zadania i dopiero tuż przed północą miała dosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 14:20

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Wiek w dzisiejszych czasach nie ma aż takiego znaczenia. Znam kobiety w okolicach 40stki, które zachodziły w ciążę za pierwszym razem i rodziły zdrowe dzieci, a znam 20 parolatkow, którzy mają dużo problemów, po stronie męskiej i żeńskiej. Jeśli w ciągu roku intensywnych starań się nie udaje, to nie ma co się czarować, cos jest nie tak. Może być pierdoła, a może być coś powazniejszego.

Badanie nasienia to podstawa, bez tego nie ruszycie. Robiłaś kiedyś monitoring cyklu, żeby sprawdzić czy masz owulację?
    Tarczyca jest już, uregulowana?

No właśnie zaczynamy teraz od badania nasienia, cieszę się bardzo że mąż w końcu do tego dojrzał i sam zauważył że jest jakiś problem. Nie miałam robionego monitoringu cyklu, jedynie będąc u gina podczas badania stwierdziła że owu była i też miałam robiony progesteron po którym też wywnioskowała że była owulka. Tarczyca jest już uregulowana, biorę cały czas euthyrox. Chociaż mam zmianę ogniskowa na tarczycy, ale w sumie ona chyba nie ma żadnego wpływu na zajście w ciążę. Prolaktyna też już unormowana. A jeśli chodzi i badanie nasienia to na początek wystarczy to podstawowe? Kompletnie nie orientuje się jeszcze w tym temacie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Mąż badanie nasienia. Ty jeszcze raz podstawowe chormony. 2/3 cykle monitoring i na luzie. Potem drożność jajowodow -hsg , po tym ewentualnie histwrosokopia czy macica czysta. Potem stymulacji owulacji , albo przed zależy od lekarza. Wiek działa na waszą korzyść ale warto mieć rękę na pulsie . Zdrowej parze trzeba rok czasu . Ja np. Przy niedoczynności i wysokiej prl. Musiałam mieć stymulacjie oraz zastrzyk na pęknięcie żeby doszło do owulacji. Drobna kwestia która udało się szybko skorygować. Żeby nie forum to bym pewnie się dłużej bujałaz tym.
    Dobry lekarz który się specjalizuje albo w niepłodności, albo jest dobrym edykrynllogiem ale tych warto mieć oddzielnie czasem .

Nie martw się. Bardzo często jest to drobna przeszkoda .

Ja pomagam pracować fieranki. Robię to na zewnacz. U nas możliwa burza dziś. Jest wiatr;)
    Dzięki, właśnie takiej informacji potrzebowałam, żeby wiedzieć co po kolei. A powiedz kochana po jakim czasie od zaczętego leczenia udało ci się zajść w ciążę? I jak to jest z tymi badaniami wszystkimi? Lepiej prywatnie czy próbować na NFZ? Mąż na pewno prywatnie pójdzie, ale do gina chodzę na NFZ i nie wiem czy zaczynać prywatnie czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ja bym od razu zrobiła wszystko za jednym zamachem, może np. wyjść, że w nasieniu jest jakaś bakteria, która upośledza plemniki, redukuje ich ilość itd. w podstawowym badaniu takie coś nie wyjdzie.
    U nas właśnie był problem męski, mąż ma bardzo mało plemników, prawdopodobnie jest probem z jednym jądrem.

a od jak dawna masz wyniki w normie? :) wiem, że pytanie głupie, ale wiesz, kiedy masz owulacje? :)
    A możesz poradzić mi jakie dokładnie badania nasienia powinny być zrobione? Czytam na stronie kliniki ale jest tego sporo. Wyniki w normie od ok pół roku. Hmm dokładnie chyba nie wiem kiedy mam owulację, jedynie mniej więcej . Odczuwam w tym czasie kłucie w jajnikach i obserwuje śluz płodny. A jeśli można wiedzieć to jak długo staraliscie się ? Mąż brał coś na poprawę nasienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Nie pamiętam jak dokładnie się to nazywa - komputerowe badanie nasienia z posiewem.
    My najpierw robilismy zwykłe i źle wyszło i trzeba było powtarzać ze względu na posiew (ryzyko, że mogła być jakas bakteria). Żeby sobie oszczędzić stresu lepiej więc od razu zrobić komplet. Lepsze są też badania komputerowe, bo są dokładniejsze.

staraliśmy się od marca 2015 roku do września 2016 roku - 18 miesięcy. W czerwcu 2016 roku zrobilismy badania i ustalilismy co było przyczyną. Mąż brał dużo suplementów i po 3 miesiącach udało się naturalnie.
    ja byłam zdrowa, wszystkie wyniki miałam ok.
    Dziękuję za pomoc! Gratuluję że w końcu wam się udało, mam nadzieję że nam też się poszczęści.

Adry lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to był sor dla dzieci. Ale były dzieci z potluczonymi kolanami (!!)

Adry wcale się nie dziwię, ostatnio coraz częściej mam ten sam dylemat. Nawet moja babcia mówi że że starymi nie można się dogadać a młodzież jest bardzo fajna.
    Dlatego zgadzalam się z Wróbel jak opisywał historie z autem. Sam wiek nie może sprawić że ktoś będzie się naszym szacunkiem cieszyć. Ja mam sąsiada który od kilku lat nie odpowiada mi na dzień dobry. Ostatnio bezczelnie się na niego patrząc przechodzę obok. Nosz ile można.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    U mnie było tak że po wzięciu leków na tsh i prl, cykl mi się wydłużył do chyb A 55 dni , pęcherzyk nie pęk wtedy . Na szczęście wzięłam w ciemno luteine i torbiel zmalała. Następny cykl szczęśliwy, dostałam zastrzyk. Pęcherzyk wyglądał na niepękniety i miał i ciąży z tego nie być. Starałam się 8 miesiący. Odpoczatku ze symulacją i monitoringiem, jak skończyłam antyki bo wiedziałam że będę miała problemy. Udało się po zmianie lekarza .

Jeśli wydębisz część badań na nfz to super . Resztą zrób prywatnie.
    Nie mam jak teraz wypisać ich
    U mnie cykle są dosyć krótkie. Ok 24- 25 dniowe. No nic zaczynamy od badania nasienia a później zobaczymy co dalej. Wierzę z całych sił że się uda. Dzięki dziewczyny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    aaaa ok, bo myslałam, że taki ogólny. Serio ludzie jeżdża na sor ze stłuczonym kolanem? :) może po sorze lepiej się goi :D
    Nie, po prostu jest za "free" więc czemu sobie jakiegoś przeswietlenie nie walnąć.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak milo. Chętnie z wami zostanę. 😁

Multiwitamina, Frida91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 21 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Aaaaa ok. Uświadomiłas mnie.
    Nie mniej jednak uważam, że rozbite kolano czy łokieć mogą ustąpić 2 miesiecznemu dziecku... Przecież chyba jest jakaś segregacja. Jak ktoś przyjedzie z wyrostkiem to też musisz odstać 7 godzin ? Przecież to można zejść w tym czasie...
    Jest segregacja ale od stanu zdrowia a nie wieku. I my dostaliśmy ten najlzejszy kolor, dzięki któremu czekaliśmy tak jak inni :)

f1d9680377.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ