Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Zozo wrote:Adry na kostce w sensie ze na drodze ? Haha bo czytalam kilka razy i mysle jaka warge na kostce, kostka mi sie ze stopa kojarzy ale jak mega napuchla to pewnie byla by zlamana to jednak nie ta kostka
-
Pumka- musisz powiedziec na jakim oddziale pracuje bo ja przekaze moim pielęgniarkom- na pewno chętnie rzucą ten sajgon u mnie i pójdą tam gdzie mogą spać 24h... bo na pewno nie u mnie
I mają ciezką i niewdzięczną pracę. I ja się boję że za 30 lat jak sama bede lezala w szpitalu jako pacjent to braknie pielęgniarki która chociaż szklankę wody poda...
A jak jej płacą ponad 30 zł za godzine to przekaż jej, że zarabia więcej niż lekarz na godzinę:D
Może i ja się tam zatrudnię na pielęgniarkę. Mniej odpowiedzialności. Większa kasa
A tak serio- wybaczcie moją frustrację ale ten system nas wszystkich wypala. Musze 80% czasu poświęcić papierom a 20% jedynie pacjentowi. Plus zmagamy się z takimi brakami kadrowymi, sprzętowymi, systemowymi , że to balansuje na krawędzi.
Niestety jak w każdym zawodzie są tacy co nam psują opinię w społeczeństwie.
Praca sama w sobie jest okej. Ale nie w obecnych warunkach.Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Przykład - brak kardiomonitora i defibrylatora na oddziale. Szpital wojewódzki. Wysokospecjalistyczny. Czujmy się bezpiecznie. Już raz biegłam po defibrylator na 3 piętro.... to tak w cholere sprzyja staraniom o dziecko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 00:25
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Aa w ogóle hit z ostatniej chwili - babcia męża musiała jechać na sor bo tak dlubala w nosie że sobie coś uszkodziła i miała krwotok w nosie. Ratownik medyczny w rodzinie ale nie dali rady tego zaatakować bez leków. Podobno sporo krwi straciła. I przez swoją głupotę zajmuje miejsce na sorze
-
U nas w kraju tak jest, że nikt nikogo nie szanuje. Przeciętny Kowalski myśli "Tylko ja mam ciężką pracę, a reszta się opierdala, śpi i ma za to kokosy". Ja tam uważam, że lekarze i pielęgniarki mają ciężką robotę. Jest ich mało, szpitale wiadomo w jakim są stanie, tona papierów, za dużo pacjentów, a klient roszczeniowy. Ja nigdy nie spotkałam się ze złym traktowaniem. Może mam szczęście. A to, że na SORze się długo czeka to akurat popieram. Niech ludzie się nauczą, że nie warto tam jechać z pierdołami. Nie raz widzę na facebooku jak jedna matka drugiej radzi jechanie na SOR z kaszlem, chorym gardłem, gorączką. Ręce opadają. Jak widzę co się dzieje w szpitalach to masakra. Jeden lekarz czasem na 3 piętra i izbę. Biega jak z pieprzem w tyłku. Ja jak czekałam w ginekoligicznym bo któraś rodziła to też pomyślałam, że to kpina bo powinno być ich więcej, a nie jeden lata do wszystkiego. No ale to akurat nie ich wina tylko systemu. Niestety rząd kasy na szpitale nie ma. Lepiej rozdawać ludziom. Taka polityka. A potem Kowalski ma pretensje bo musi iść prywatnie
Nie dogodzisz.
Wczoraj była jakaś mega promocja w ccc i laska wstawiła na fejsie foty co ludzie zrobili ze sklepem. Niedowierzałam oczom. Pudełka powywalane na środku, buty po całym sklepie rozwalone. No jak w chlewie. I jeszcze te komentarze niektórych, że co się czepia i to zasrany obowiązek pracowników żeby to posprzątaćTyle jeśli chodzi o kulturę i szacunek do drugiego człowieka
Ekspedientce się szacunek nie należy według buractwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 09:19
Frida91, Adry, czekamynadzidzie, Ewa1984 lubią tę wiadomość
-
Adry wrote:Może jakiś urlop Ci potrzebny czekamy?
Adry, Lavende86 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyDzięki Wam dziewczynki za kartę członkowska 😘 może być i zielony i niebieski ten ziemniaczek. Słuchajcie podpowiedźcię mi jakiś dobry kwas foliowy i witaminę D3 , które łatwo będą się wchlanialy. Bo ja to jak pójdę do apteki to mi wcisną byle co, taki naiwniak jestem. Ostatnio do Hebe poszłam po lakier do włosów, wiedziałam że chce tafta bo jest mocny a potrzebowałam do fryzury na wesele. No i wzięłam go, ale przy kasie były jakieś inne oczywiście przecenione mega dużo no i ta pani mnie namawia że on taki świetny jest, no to się skusilam, a jeszcze jak mi się pani zdziekowala że go wzięłam . No ale Przyszło do robienia fryzury to musiałam od siostry pożyczać jednak tego tafta bo tamten to dziad taki że masakra. Także już teraz stwierdzam że będę brała to po co przyszłam.
-
Konstruktorka93 wrote:Oby wszystko zadziałało bo zaczynam się już denerwować tym wszystkim ;(
A jeszcze słyszę ciągle od męża czy serio on musi iść już się badać itd ( czasem mam wrażenie że to jakaś ujma pójść się przebadać, ale jak badaja mnie to jest dobrze ) ...
Tak tak parę cykli było monitorowanych i wszystko graże jak u kobiety cos nie gra to luz, no ale przecież niemożliwe, żeby z jego plemniorami było coś nie tak?! Dlatego nie chcą się badać. Mój na szczęście grzecznie poszedł jak musiał. I to kilka razy
kiedyś jak marudził, że znowu będzie musiał iść oddawać nasienie to się go spytałam czy uważa, że dla mnie to jest przyjemność rozkładac nogi przed wszystkimi kilka razy w tygodniu? I ja się jakoś nie skarżę. A on ma oddać tylko 3ci raz nasienie. No i stwierdził, że trafny argument
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 10:03
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Adry wrote:No Zaraz będzie przecież.. kiedy masz termin @? Jakoś na dniach?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
marczelinka2112 wrote:Dzięki Wam dziewczynki za kartę członkowska 😘 może być i zielony i niebieski ten ziemniaczek. Słuchajcie podpowiedźcię mi jakiś dobry kwas foliowy i witaminę D3 , które łatwo będą się wchlanialy. Bo ja to jak pójdę do apteki to mi wcisną byle co, taki naiwniak jestem. Ostatnio do Hebe poszłam po lakier do włosów, wiedziałam że chce tafta bo jest mocny a potrzebowałam do fryzury na wesele. No i wzięłam go, ale przy kasie były jakieś inne oczywiście przecenione mega dużo no i ta pani mnie namawia że on taki świetny jest, no to się skusilam, a jeszcze jak mi się pani zdziekowala że go wzięłam . No ale Przyszło do robienia fryzury to musiałam od siostry pożyczać jednak tego tafta bo tamten to dziad taki że masakra. Także już teraz stwierdzam że będę brała to po co przyszłam.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Marczelinka, przekonaj męża, żeby szedł na to badanie. Idź, żeby mu pomóc w oddaniu próbki (ja tak zawsze robię). Bo szkoda czasu. U nas najpierw ileś razy kazali powtarzać badania, potem konieczna była operacja żylaka powrózka nasiennego, teraz po operacji nasienie ma być zbadane dopiero po pół roku. W sumie od pierwszych badań minął już grubo ponad rok, a czas mija...
Więc pogadajcie, że nie ma co zwlekać. -
nick nieaktualnyTen folik brałam właśnie ostatnio. Kiedyś gin poleciła mi Miovarin, nie wiem czy tak to się pisze, taki w saszetkach do rozpuszczania, ale w sumie nie wiedziałam czy faktycznie jest dobry czy poleca mi go bo ma jakąś korzyść z tego. Z mężem jesteśmy już chyba na dobrej drodze. Wcześniej nawet nie chciał słyszeć o badaniach, a ostatnio sam stwierdził że możemy iść do lekarza. No i powiedziałam mu że najpierw musi zrobić badania i że nie naciskam bo to musi być też jego decyzja no ale powiedział że chce. Póki co na tym przystało, nie umówiliśmy się na nic konkretnego, ale ja już obczailam gdzie u nas coś takiego zrobimy. A powiedzcie jak długo czeka się na wynik??
-
Ja dziś piorę od rana rzeczy małego. Matko ile on będzie miał ciuchów
Jak to fajnie dostać coś od kogoś. Nic nie muszę z ubranek kupowac. A te co dostałam bardzo zadbane, praktycznie jak nowe. A jeszcze dużo z tych lepszych firm jak h&m, smyk, 5 10 15. No super
Jestem happy
Kokon też wyprałam i wygląda całkiem jak nowy. Tylko teraz jak wyschnie trzeba to prasować
Niech moc będzie ze mną! Łóżeczko przyszło. Powoli się ogarniam. Jeszcze muszę laktator kupić i staniki do karmienia... Tak to chyba większość już mam.
Frida - jaki rozmiar szykujesz na początek? Ja mam większość takie coś koło 56. Trochę mniejszych też jest.Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Zozo wrote:Lavende ale ci zazdorszcze tej „roboty „
moja jak sie urodzila nosila odrazu 62 czy jakos tak haha nic nie zalozyla z tych mniejszych na 56
Większe też mam tylko, że schowane jeszcze.
-
Lavende ja wcześniej kupowałam większość na 62 ale potem jak już widziałam że córcia mi się szykuje raczej mała to dokupilam trochę 56. Mam też sporo body 50/56. Tyle że mam ubranka różnych firm i niektóre 56 są takie same jak 62 z innych więc w sumie nie wiem
Typowo 50 to nie mam nic.
-
Haha Zozo no to ładnie się urządził
Ja poszalalam z ciuszkami typowo na lato przez te upały i jak będzie tak dalej to pewnie tylko body będę zakładać albo sukienkęalbo po domu to w ogole samą.pieluche. Juz nie bede dokupowac mniejszych, jak będą trochę przyduze to nic sie na nie stanie
Zozo lubi tę wiadomość
-
Z tymi stanikami do karmienia to ja wolę jednak poczekać bo nie mam pojęcia jaki rozmiar brać... Na razie kupowałam takie elastyczne topy a la sportowe i ze 2 normalne staniki większe na czas ciąży teraz mam, w razie czego na pierwsze dni powinny być ok a potem to pewnie w obwodzie mi troche spadnie jak brzuch sie zmniejszy,a biust to nie wiem czy urośnie jeszcze czy będzie taki jak jest...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 12:47