Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Promyk - no to pewnie już przebierasz nogami przed tym transferem
Ja bym chyba padła z emocji
Może już niedługo będzie kolejna ciąża na forum!
Zozo - no to widzę, ze ciało w sam raz do lata się wylaszczyłoNic tylko mini założyć i pokazać efekty
U mnie na nogi fajnie działało szorowanie taką szorstką rękawiczką do peelingu z jakimś peelingiem i potem balsam antycellulitowy. Teraz nie mam weny na takie rzeczy. Poza tym wolę nie używać tych rzeczy bo nie wiadomo co tam jest w składzie.
Multi - wszyscy z rodziny i ze znajomych, którzy mają działki twierdzą, że pietrucha im nie chce wzejść. Ciotka ani jednej nie maNie wiem. Niedługo chyba pietruszka będzie jak trufle - towar luksusowy
-
Frida91 wrote:No to dobrze, akurat znowu wszystko Ci sprawdzi czy jest ok
Jeszcze się nie urodził, a już mi siwe włosy chce zafundować
Samosiowa88, Frida91, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Samosiowa przykro mi. Psiak jest bliskim przyjacielem rodziny . Nam kirdys Puniek malo na stole u weta nie zszedł. Prychał i harczal lekarz myślał że ma coś w gardle. Uśpił go i się okazało że serce za słabe, reanimowali go normalnie na stole... wyszłam z gabinetu wtedy. Kość miał i do tego zapalenie krtani. I co gorsze teraz też prycha, miał 2 serię antybiotyku ale nie pomaga mu . Szkoda psa , ale u nas się nie usypia.. Owczarek we wrześniu nasz kochany jak odchodził to już była ciężka decyzja żeby mu skrócić to cierpienie, bo już się męczył...Ale odszedł sam przy nas . Mnie z brzuchem nie puszczali ale i tak poszłam go pożegnać.
Kurczę. Człowiek się przywiązuje do pchlaży
Ja już po kawie. Nastawiam rosołek. Takie zi3lsko narosło na grzedach niewiadomo kiedy.. dziś dałam z babką i mam dość. Plecy czuje.
A trzeba jeszcze pietruszkę dosiac bo uwaga urosło 5sztuk. A Pietrucha w tym roku cenna jak grzyby ;p -
nick nieaktualnyI niech mi ktos powie ze pies nie czuje zachowania caly dzien kreci sie kolo mnie tak jakby czul ze cos sie ma wydarzyc. Mnie po prostu martwi to ze zacznie sie dusic z powodu tego guza na gardle, w styczniu na sylwestra bylo z nim kiepsko tracil rownowage sam sie przewracal staruszek niestety nie widzi tez zbyt dobrze i napewno nie slyszy.
A relacje z moja siostra sa bez zmian od kad zwrocilam jej uwagr nie odzywa sie do mnie dzisiaj dzwonila do mnie siostra druga i mowila ze absolutnie mam sie nie obwiniac bo oni swietnie sie bawia chodza na festyny imprezuja a ja glupia przezywam
Promyk trzymam za Ciebie kciuki zreszta za wszystkie staraczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 12:26
-
Niestety czasem jak zwierzak bardzo cierpi to chyba lepiej mu ulżyć i uśpić niż żeby miał powoli konać... Ale nieraz to po prostu starość i pies jest zwyczajnie coraz bardziej niedołężny ale jeszcze daje radę.
U nas dziś upał a w środę ma być 36 stopni... Masakra,nie wyjdę w ogóle z domu chyba. Dziś jeszcze jest jako tako. Kupiłam sobie farbę hennę na włosy i będę niedługo kładła, tego odcienia jeszcze nie brałam, więc ciekawe co mi wyjdzie -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Niestety czasem jak zwierzak bardzo cierpi to chyba lepiej mu ulżyć i uśpić niż żeby miał powoli konać... Ale nieraz to po prostu starość i pies jest zwyczajnie coraz bardziej niedołężny ale jeszcze daje radę.
U nas dziś upał a w środę ma być 36 stopni... Masakra,nie wyjdę w ogóle z domu chyba. Dziś jeszcze jest jako tako. Kupiłam sobie farbę hennę na włosy i będę niedługo kładła, tego odcienia jeszcze nie brałam, więc ciekawe co mi wyjdzie -
Promyk89 wrote:Amh 1,11 to dobry wynik. Bez paniki
Czekamy- na kiedy wyznaczałas termin testu?:> ja ide na bete, nie bede robic testow sikanych coby sie nie dopatrywać.
Zostaly mi 4 dni do transferu. Jestem taka podekscyyowana !!!niech nasz zarodek zostanie z nami.
zwykle przychodzi ciut wcześniej, więc zobaczymy. Wow to już tylko 4 dni? Ale ten czas zapiernicza
fajnie!
a idziesz normalnie do pracy po transferze? Czy odpoczywasz? Jakis urlop by Ci się przydal w tym czasie
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Lavende super że wszystko w porządku
jeszcze się kulaj z brzuszkiem
Samosiowa mój pies miał takie dwie kule na gardle, przez kilka lat. Ale pod koniec ciężko mu się oddychalo przez to i zdecydowaliśmy uśpić. Współczuję sytuacji i decyzji, wiem że to boli.
Zozo Ty lepiej szybko analizuje co zrobiłaś i sprzedaj nam ten patent. Ja też chcę nic nie robić i pozbyć się tego swinstwa.
U nas noc ciężka, ledwo na oczy patrzę. No ale kiedyś to musiało nastąpić, nie może być tak że dziecko pięknie noce przesypiaMultiwitamina lubi tę wiadomość
-
Samosiowa88 wrote:Jaki kolor ? U mnie henna by sie nie sprawdzila mam blond
Są mieszanki i do blond ale nie wiem jaki efekt bo żadna z moich znajomych nie robiła -
czekamynadzidzie wrote:heheh no proszę
No ja tylko czytałam tutaj na forum o dziewczynie która zaszła z AMH 0,3 a już straciła nadzieję na cokolwiek. Naturalnie jej się udało. Więc Twój wynik wydaje się całkiem w porządku w takim zestawieniuJest niski to prawda, ale jakiegoś ciężkiego dramatu nie ma. Np. do dofinansowania do in vitro musi byc AMH minimum 0,7. WIęc nawet do in vitro się spokojnie mieścisz
Obyś miała racje, bo mam momenty że tracę nadzieję, ale to chyba całkiem normalne, każda z was pewnie tak miała;)
Trzymajcie kciuki;) teraz dostałam lanette na 3 miesiące, zobaczymy czy zadziała
Starania od 2018
💃93
🤵91
2018-2020: 3x CB❌❌❌
2021: 3x IUI ❌❌❌
2023: In vitro Klinika UNICA Brno, Czechy:
° 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024:
°4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
°11/24: transfer ❄️ 5AA beta 0 ❌
°Badania po nieudanym transferze:
--> KIR Bx (brak 4 kirów implantacyjnych)🆘
--> Cytokiny rozjechane 🆘
--> Trombofilia 3/5 mutacji pozytywne 🆘
--> ANA 3 pozytywne dwa antygeny ( Ro 52, PM Scl 100) 🆘
--> Komórki Nk w krwi i endometrium nieprawidłowe 🆘
--> Allo mlr 3% 🆘, cross match 2% 🆘
18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢 -
Iza-K wrote:U mnie nie było problemów z namawianiem. Mąż sam zaproponował, że pójdzie, bo kolega z pracy też był i po suplementacji u nich poszło super szybko, mają już dziecko.
Mój mąż miał za to problem z oddawaniem. Jak poszedł sam, to wrócił z niczym. Po prostu nie umiał sam dojść, więc wchodzę z nim do pokoiku. Zresztą jak zauważyłam, to inny też wchodzą parami (przynajmniej co, którzy byli w kolejce przed nami i za nami).Iza-K lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💃93
🤵91
2024:
18/02/2025 ❄️4AA. 6dpt beta 6,7. 8dpt beta 33.8. 10dpt beta 111.9, 13dpt beta 399.80, 15dpt 810,20 17dpt 1545 20dpt 4214 22dpt 6464 27dpt 15553,50 30dpt mamy serducho ❤️ 8t2d aniołek 😢 -
marczelinka2112 wrote:U mnie bylo ciężko w tym temacie. Ale chyba w końcu mąż zauważył że jest jakiś problem i trzeba działać.
Kochana na jakie konkretne badania umawiasz swojego? ja dzwoniłam własnie do kliniki i jest tego tyle, że nie wiem już co jest ważne na początek, czy same podstawowe wystarczą czy robić coś jeszcze? Pani mi coś wspomniała o teście HBA, MAR i chromatyna plemnikowa. ale nie wiem czy to jest juz konieczne czy wstrzymac się z tym..
Ogólnie też ja chyba wezmę się za zrzucenie paru kg. Co prawda mam wagę prawidłową ale e górnej granicy A słyszałam że zrzucenie paru kg pomaga na zajęcie w ciążę ale ile w tym prawdy nie wiem ;(Starania od 2018
💃93
🤵91
2024:
Samosiowa88 wrote:Dzisiaj mam bardzo przykry dzien
Idziemy z moim psiakiem do weterynarza ostatnio mial zabieg na mordce mial taka kule teraz znowu mu sie robi na dodatek na gardle ma taka wielka najprawdopodobniej chloniak ostatnio jak bylismy lekarz mowil ze to ostatni zabieg ze to juz za stary pies na zabiegi i kolejnego nie przezyje ehhh((
Starania od 2018
💃93
🤵91
2024:
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:Dasz radę;( może jednak uda się to uratować. Trzymam kciuki ;*