Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
No przy dziecku im starsze tym bardziej pod górkę
Oczywiście do pewnego momentu
Mój chrześniak to teraz rogi pokazuje
Siostra twierdzi, że to tak specjalnie jest żeby matce chciało się wracać do pracy
hihihi Coś w tym jest
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
ech... no dobra to może jutro się przełamie i pójdę na tą betę, przynajmniej bede wiedziała na 100% wynik. Tylko musze jakiegoś innego laba poszukać
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Mycha a może jakieś kolki ma czy coś? Albo czegoś się przestraszyła i tylko u mamusi jej dobrze?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
będzie przylepka mamusiPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Mycha - możliwe że to tak już będzie. Jest już coraz bardziej kumata i odkryła, że na rękach jest ciekawiej
Można obczajke robić
Jedne dzieci odkrywają to wcześniej, inne później. No są różne charakterki. Moja córa odkąd skończyła 4 lub 5 miesięcy była mega absorbująca. Nie dawała mi odejść od siebie ani na chwilę. Nic w domu nie mogłam zrobić. Musiał ktoś się nią zająć żebym mogła cokolwiek zrobić. A są też dzieci, które same się sobą zajmą lub jakąś zabawką. U mnie jedyna opcja na udany dzień to był długi spacer bo wtedy było co obczajać i wtedy to już mała była happy. Do dziś ona ma duże pokłady energii i trzeba ją nieźle styrać żeby usiedziała spokojnie.
Dziś byliśmy na długim spacerze, na lodach, kawie, na placu zabaw i znowu piechotą do domu. Ledwo żyję. Ciągle zapominam, że moje możliwości chodzenia są mocno ograniczone. Mój mąż też chyba tego nie czaiMam duże chęci, a kiepskie siły. Ledwo się dokulałam do domu. A w mieszkaniu nadal gorąco.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
No Lavende brzuszek już pewnie masz pokaźny to nie ma co się dziwić, że i sił brakuje. No i jeszcze te upały. Dacie wiarę, ze u mnie 28 stopni dzisiaj? :] ale na szczęście jest spory wiaterek, toteż odczuwalna niższaPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
malutka_mycha wrote:O rany, nieee.
Adry a ile się daje espumisan? Ja ostatnio nie dałam i miała problem z brzuszkiem. Widać było że się meczyPo zmianie na Hipp Bio Combiotik jak ręką odjął. Wszystkie problemy zniknęły i kupy szły jak marzenie
-
czekamynadzidzie wrote:No Lavende brzuszek już pewnie masz pokaźny to nie ma co się dziwić, że i sił brakuje. No i jeszcze te upały. Dacie wiarę, ze u mnie 28 stopni dzisiaj? :] ale na szczęście jest spory wiaterek, toteż odczuwalna niższa
Brzuch jest już spory, a ja mam 160cm więc nie mam takiej powierzchni
W sumie nie przeszkadza mi sam brzuch jako tako. Gorzej te zawroty głowy i uczucie duszności jakby ktoś mi usiadł na płucach.
-
Adry wrote:Mycha, tu musze się z Toba niezgodzić. Ona jest za mała, żeby mieć "widzimisię". Jesli tak małe dziecko płacze to znaczy, że jakas z jego potrzeb jest niezaspokojona - np. potrzeba bliskości mamy. Nie ma mowy o wymuszaniu czegokolwiek, ten moment tez nadejdzie, ale dużo dużo później.
Trzeba sie wykazac nieziemską cierpliwością i zrozumieniem.wiem że jeszcze jest malutka i albo chce się tulic albo jest zbyt ciekawska i pozycja horyzontalna jej nie odpowiada. Stawiam na to drugie bo jak tylko ją podniósł to głowa jej jak na sprężynce chodzi
-
Lavende86 wrote:To też zależy od MM. U nas na mleku Pre NAN byly problemy z brzuchem. No i zaparcia
Po zmianie na Hipp Bio Combiotik jak ręką odjął. Wszystkie problemy zniknęły i kupy szły jak marzenie
-
Adry wrote:ale dziecko Multi jest na cycku
a co do MM to fakt, trzeba szukać aż dobierze się takie, które dziecku najlepiej podchodzi.
Adry lubi tę wiadomość
-
Tylko Nina nie ma zaparć, ale jeszcze chyba nie potrafi przec tak jak trzeba. Bo jak już jej się uda to konsystencja jest ok.
Lavende ja stawiam że Nina właśnie będzie takie żywe srebro. Jak leży to wszystkie kończyny jej się non stop ruszają. Mama twierdzi że my się tyle nie ruszalysmy. Coś mi się wydaje że szybko na spacerowke się przerzucimy.
Mam dwie upatrzone ale cena zabójcza. -
malutka_mycha wrote:A podobno nan najlepszy. Hmm a ja zapas zrobiłam
-
Adry wrote:a co jej nie odpowiada?
a macie może kolorową karuzelę do wieszania nad łóżkiem?
Raz jeden udało mi się ją w tym posadzić na 10 min, 3 dni temu. A teraz ma te swoje humorki więc odpada. Może to był jakiś przełom przerwany przez ostatnie dni. Muszę spróbować jak uda mi się ją kiedyś odłożyć bez płaczu.
karuzele mamy, uwielbia ja. I to jest jedyna rzecz która jest ja w stanie zająć na nawet pół godzinki -
Lavende86 wrote:A kto mówi, że najlepszy? Nie wiem czy jest takie coś jak najlepsze mm... Wątpię. W moich czasach dużo osób Hippa chwaliło i my byliśmy zadowoleni, a teraz mi siostra mówi, że teraz wszyscy Bebilon polecają bo ponoć jako chyba jedyne nie ma jakiegoś tam tłuszczu palmowego (WTF?) Ja tam nie wiem czy to od mody zależy czy co? W szpitalu u mnie wciskali NAN bo chyba dostają za darmo i chyba mają z tego jakieś profity, ale położna mi mówiła, że bardzo dużo rodziców psioczy na to mleko i zmienia na inne.