X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 13:18

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy dziecku im starsze tym bardziej pod górkę :-D Oczywiście do pewnego momentu :-D Mój chrześniak to teraz rogi pokazuje :-D Siostra twierdzi, że to tak specjalnie jest żeby matce chciało się wracać do pracy :-P hihihi Coś w tym jest :-P

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja jej dam przeklinać! :D

My sobie możemy jeszcze chwilkę pozwolić a później trzeba będzie się ograniczyć :/ a czasami tylko to pozostaje.

Multi ciężko stwierdzić, wiadomo tylko że raczki są ok a reszta be.

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... no dobra to może jutro się przełamie i pójdę na tą betę, przynajmniej bede wiedziała na 100% wynik. Tylko musze jakiegoś innego laba poszukać

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha a może jakieś kolki ma czy coś? Albo czegoś się przestraszyła i tylko u mamusi jej dobrze?

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Mycha a może jakieś kolki ma czy coś? Albo czegoś się przestraszyła i tylko u mamusi jej dobrze?
    Nie, to nie jest kwestia brzuszka. Ewidentnie jej "widzimisię" :) trzeba przeczekać.

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie przylepka mamusi :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    będzie przylepka mamusi :)
    O rany, nieee.

Adry a ile się daje espumisan? Ja ostatnio nie dałam i miała problem z brzuszkiem. Widać było że się meczy

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - możliwe że to tak już będzie. Jest już coraz bardziej kumata i odkryła, że na rękach jest ciekawiej :-D Można obczajke robić :-) Jedne dzieci odkrywają to wcześniej, inne później. No są różne charakterki. Moja córa odkąd skończyła 4 lub 5 miesięcy była mega absorbująca. Nie dawała mi odejść od siebie ani na chwilę. Nic w domu nie mogłam zrobić. Musiał ktoś się nią zająć żebym mogła cokolwiek zrobić. A są też dzieci, które same się sobą zajmą lub jakąś zabawką. U mnie jedyna opcja na udany dzień to był długi spacer bo wtedy było co obczajać i wtedy to już mała była happy. Do dziś ona ma duże pokłady energii i trzeba ją nieźle styrać żeby usiedziała spokojnie.

Dziś byliśmy na długim spacerze, na lodach, kawie, na placu zabaw i znowu piechotą do domu. Ledwo żyję. Ciągle zapominam, że moje możliwości chodzenia są mocno ograniczone. Mój mąż też chyba tego nie czai :-D Mam duże chęci, a kiepskie siły. Ledwo się dokulałam do domu. A w mieszkaniu nadal gorąco.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lavende brzuszek już pewnie masz pokaźny to nie ma co się dziwić, że i sił brakuje. No i jeszcze te upały. Dacie wiarę, ze u mnie 28 stopni dzisiaj? :] ale na szczęście jest spory wiaterek, toteż odczuwalna niższa :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    O rany, nieee.

Adry a ile się daje espumisan? Ja ostatnio nie dałam i miała problem z brzuszkiem. Widać było że się meczy
    To też zależy od MM. U nas na mleku Pre NAN byly problemy z brzuchem. No i zaparcia :-/ Po zmianie na Hipp Bio Combiotik jak ręką odjął. Wszystkie problemy zniknęły i kupy szły jak marzenie :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    No Lavende brzuszek już pewnie masz pokaźny to nie ma co się dziwić, że i sił brakuje. No i jeszcze te upały. Dacie wiarę, ze u mnie 28 stopni dzisiaj? :] ale na szczęście jest spory wiaterek, toteż odczuwalna niższa :)
    No u nas niby 25°C, ale w słońcu czuć, że upał. Chłodziłyśmy się nawet pod tymi bramkami psikającymi wodą :-D Brzuch jest już spory, a ja mam 160cm więc nie mam takiej powierzchni ;-) W sumie nie przeszkadza mi sam brzuch jako tako. Gorzej te zawroty głowy i uczucie duszności jakby ktoś mi usiadł na płucach.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Mycha, tu musze się z Toba niezgodzić. Ona jest za mała, żeby mieć "widzimisię". Jesli tak małe dziecko płacze to znaczy, że jakas z jego potrzeb jest niezaspokojona - np. potrzeba bliskości mamy. Nie ma mowy o wymuszaniu czegokolwiek, ten moment tez nadejdzie, ale dużo dużo później.
    Trzeba sie wykazac nieziemską cierpliwością i zrozumieniem.
    Adry dlatego dałam to w cudzysłów :) wiem że jeszcze jest malutka i albo chce się tulic albo jest zbyt ciekawska i pozycja horyzontalna jej nie odpowiada. Stawiam na to drugie bo jak tylko ją podniósł to głowa jej jak na sprężynce chodzi :)

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    To też zależy od MM. U nas na mleku Pre NAN byly problemy z brzuchem. No i zaparcia :-/ Po zmianie na Hipp Bio Combiotik jak ręką odjął. Wszystkie problemy zniknęły i kupy szły jak marzenie :-D
    A podobno nan najlepszy. Hmm a ja zapas zrobiłam :D

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ale dziecko Multi jest na cycku ;) a co do MM to fakt, trzeba szukać aż dobierze się takie, które dziecku najlepiej podchodzi.
    No chodziło mi o dzieci na mm. Tak jak u Mychy. U nas ewidentnie był problem z mlekiem bo zaparcia minęły od razu po zmianie. Położna mówiła, że na NAN często są zaparcia bo słyszy to często od rodziców.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a macie leżaczek/ bujaczek?
    Tak🤣🤣 jak na razie kasa wyrzucona w błoto. Mam nadzieję że się przekona bo trochę kosztował :D a chwila spokoju byłaby pożądana.

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Nina nie ma zaparć, ale jeszcze chyba nie potrafi przec tak jak trzeba. Bo jak już jej się uda to konsystencja jest ok.

Lavende ja stawiam że Nina właśnie będzie takie żywe srebro. Jak leży to wszystkie kończyny jej się non stop ruszają. Mama twierdzi że my się tyle nie ruszalysmy. Coś mi się wydaje że szybko na spacerowke się przerzucimy.
    Mam dwie upatrzone ale cena zabójcza.

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A podobno nan najlepszy. Hmm a ja zapas zrobiłam :D
    A kto mówi, że najlepszy? Nie wiem czy jest takie coś jak najlepsze mm... Wątpię. W moich czasach dużo osób Hippa chwaliło i my byliśmy zadowoleni, a teraz mi siostra mówi, że teraz wszyscy Bebilon polecają bo ponoć jako chyba jedyne nie ma jakiegoś tam tłuszczu palmowego (WTF?) Ja tam nie wiem czy to od mody zależy czy co? W szpitalu u mnie wciskali NAN bo chyba dostają za darmo i chyba mają z tego jakieś profity, ale położna mi mówiła, że bardzo dużo rodziców psioczy na to mleko i zmienia na inne.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a co jej nie odpowiada?
    a macie może kolorową karuzelę do wieszania nad łóżkiem?
    Ciężko stwierdzić. Od razu jak ja tam wkładam to jest płacz. Podejrzewam z mężem że jakiegoś daszku może jej brakować więc rozlozylismy koc. Bo w foteliku samochodowym bujana przez męża momentalnie się uspokaja.

Raz jeden udało mi się ją w tym posadzić na 10 min, 3 dni temu. A teraz ma te swoje humorki więc odpada. Może to był jakiś przełom przerwany przez ostatnie dni. Muszę spróbować jak uda mi się ją kiedyś odłożyć bez płaczu.
    karuzele mamy, uwielbia ja. I to jest jedyna rzecz która jest ja w stanie zająć na nawet pół godzinki

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    A kto mówi, że najlepszy? Nie wiem czy jest takie coś jak najlepsze mm... Wątpię. W moich czasach dużo osób Hippa chwaliło i my byliśmy zadowoleni, a teraz mi siostra mówi, że teraz wszyscy Bebilon polecają bo ponoć jako chyba jedyne nie ma jakiegoś tam tłuszczu palmowego (WTF?) Ja tam nie wiem czy to od mody zależy czy co? W szpitalu u mnie wciskali NAN bo chyba dostają za darmo i chyba mają z tego jakieś profity, ale położna mi mówiła, że bardzo dużo rodziców psioczy na to mleko i zmienia na inne.
    Nam położne w dwo h szpitalach mowily że ma najlepszy skład. Ja tego nie analizowalam bo dostawała w szpitalu nan więc nie chciałam jej tego zmieniać bo dobrze na niego reagowała. Ale wtedy miała go sporadycznie bo jeszcze karmilam piersią i dokarmiali ja tylko jak mojego brakło.

f1d9680377.png
‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ